Αποστολέας Θέμα: Amerigo Vespucci by Panart  (Αναγνώστηκε 33678 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος darpomorza

• Scale 1/144
  • *
Απ: Amerigo Vespucci by Panart
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 12:06:35 πμ »
τέλεια!! αυτή την στιγμή είσαι στο καλύτερο στάδιο. Καλή συνέχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 12:08:16 μμ »
τέλεια!! αυτή την στιγμή είσαι στο καλύτερο στάδιο. Καλή συνέχεια. ::salut::

Ευχαριστώ πολύ. ::salut::
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:07:04 μμ »
Ο στόκος επιτέλους τρίφτηκε και αποκαλύφθηκαν οι σανίδες πετσώματος.
Χρησιμοποίησα τελικά δύο νούμερα από γυαλόχαρτα. Ένα χοντρό νούμερο 80 μέχρι να τριφτεί ο πολύς στόκος και να αρχίσουν να φαίνονται οι σανίδες.
Στη συνέχεια έτριψα αυτή τη φορά με γυαλόχαρτο νούμερο 150 για να κάνω το τελικό φινίρισμα.
Τρίβουμε προσεκτικά και προσπαθούμε να μην τριφτεί άλλο το ξύλο γιατί ήδη το έχουμε ξανατρίψει. Ο λόγος είναι να μην αδυνατίσουν πολύ οι σανίδες μας.
Με μικρά κομμάτια γυαλόχαρτου και με το χέρι σιγά σιγά έτριψα όπου ήταν απαραίτητο.
Μπορεί να έχει μείνει ακόμη λίγος στόκος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Η επιφάνεια τώρα έχει γίνει λεία και είναι έτοιμη για να περαστεί το υαλούφασμα προκειμένου η γάστρα του πλοίου να γίνει συμπαγής και λόγω διαφοράς υγρασίας (το διάβασα στο modelshipworld) να μην υπάρξουν μετέπειτα τριχοειδής ρωγμές.
Δεν μου έχει συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο στο παρελθόν σε πλοία που έχω φτιάξει, αλλά το επιχειρώ σε αυτό το μοντέλο.
Θέλω να πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ώστε να μην γίνει καμιά βλακεία, έχω να τοποθετήσω υαλούφασμα πολλά χρόνια, από την εποχή που ασχολιόμουν και με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα.
Η συνέχεια λοιπόν θα είναι να σας δείξω το μοντέλο ασταρωμένο πλέον και έτοιμο για την βαφή.
Ακολουθούν φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα (τρίψιμο του στόκου).
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:22:14 μμ »
Το υαλοΰφασμα θα το περάσεις με ρητίνη δύο συστατικών ή άλλη κόλλα;  Μια καλή σπάτουλα και υπομονή θέλει...

Είμαι πολύ περίεργος να το δω...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:47:25 μμ »
Το υαλοΰφασμα θα το περάσεις με ρητίνη δύο συστατικών ή άλλη κόλλα;  Μια καλή σπάτουλα και υπομονή θέλει...

Είμαι πολύ περίεργος να το δω...

Το τελευταίο μοντέλο που έχω περάσει με υαλούφασμα ήταν ένα Τ-34B Mentor της Topflite και με μηχανή την G26 Air Engine της Zenoah (αμόλυβδη βενζίνα).
Εκπέτασμα φτερών 2030 χιλιοστά και 1/5 scale.
Η τελευταία πτήση του έγινε πριν από 6 χρόνια, τώρα σκονίζεται στην αποθήκη της πατρικής μου οικίας.
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 03:43:49 μμ »
Απίστευτο!!!! Πλυμένο, γυαλισμένο , σιδερωμένο ακόμα-ακόμα και η στολή του πληρώματος!!!!
Αλλά τι να λέμε τώρα. ʼμα είναι μερακλής ο άνθρωπος μεχρι και  ::pop:: φτιάχνει.
Πολύ ωραίο.

Spoiler (hover to show)

::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 08:48:24 μμ »
Απίστευτο!!!! Πλυμένο, γυαλισμένο , σιδερωμένο ακόμα-ακόμα και η στολή του πληρώματος!!!!
Αλλά τι να λέμε τώρα. ʼμα είναι μερακλής ο άνθρωπος μεχρι και  ::pop:: φτιάχνει.
Πολύ ωραίο.

Spoiler (hover to show)

::salut::

Ευχαριστώ Αλέξανδρε.
Σκονίζεται, σκονίζεται, τα έχω παρατήσει πλέον για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.
Ελλάς το Μεγαλείο σου ::salut::
Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #182 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 07:58:17 μμ »
Μετά  από αρκετό καιρό μερικές φωτογραφίες από το αποτέλεσμα του σφραγίσματος της γάστρας στο AV.

Είχα υποσχεθεί φωτογραφίες από τα στάδια, αλλά δυστυχώς αθετώ την υπόσχεση λόγω του ότι η κάρτα μνήμης της κάμερας χάλασε.

Θα περιγράψω όμως συνοπτικά την διαδικασία:

1. Τοποθέτησα υαλούφασμα (κομμάτια-κομμάτια) με εποξική ρητίνη (δύο συστατικών).

2. Εφόσον στέγνωσε η ρητίνη, έτριψα με γυαλόχαρτο μέχρι να φανεί το υαλούφασμα.

3. Πέρασα συνολικά τέσσερα χέρια αστάρι αυτοκινήτου, κάθε χέρι στέγνωνε καλά και τριβόταν με γυαλόχαρτο νούμερο 400.

4. Απαιτείται ένα ακόμη αποχαρτάρισμα με νούμερο 400 και είμαι έτοιμος για το τελικό χρώμα.

Η γάστρα είναι έτσι εδώ και 1 μήνα περίπου και την άφησα επίτηδες για να δω μήπως υπάρξει κανένα περίεργο πρόβλημα.
Τελικά το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το πέρασμα με αραιωμένη κόλλα (αραίωση με νερό) πάνω στα σανιδάκια από μπάλσα (καταραμένη μπάλσα) και είχε απόλυτο δίκιο ο Κύριος Κουτάγιαρ σε πιο παλιό ποστ.

Το αποτέλεσμα παρακάτω

Βασίλης