Ο στόκος επιτέλους τρίφτηκε και αποκαλύφθηκαν οι σανίδες πετσώματος.
Χρησιμοποίησα τελικά δύο νούμερα από γυαλόχαρτα. Ένα χοντρό νούμερο 80 μέχρι να τριφτεί ο πολύς στόκος και να αρχίσουν να φαίνονται οι σανίδες.
Στη συνέχεια έτριψα αυτή τη φορά με γυαλόχαρτο νούμερο 150 για να κάνω το τελικό φινίρισμα.
Τρίβουμε προσεκτικά και προσπαθούμε να μην τριφτεί άλλο το ξύλο γιατί ήδη το έχουμε ξανατρίψει. Ο λόγος είναι να μην αδυνατίσουν πολύ οι σανίδες μας.
Με μικρά κομμάτια γυαλόχαρτου και με το χέρι σιγά σιγά έτριψα όπου ήταν απαραίτητο.
Μπορεί να έχει μείνει ακόμη λίγος στόκος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Η επιφάνεια τώρα έχει γίνει λεία και είναι έτοιμη για να περαστεί το υαλούφασμα προκειμένου η γάστρα του πλοίου να γίνει συμπαγής και λόγω διαφοράς υγρασίας (το διάβασα στο modelshipworld) να μην υπάρξουν μετέπειτα τριχοειδής ρωγμές.
Δεν μου έχει συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο στο παρελθόν σε πλοία που έχω φτιάξει, αλλά το επιχειρώ σε αυτό το μοντέλο.
Θέλω να πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ώστε να μην γίνει καμιά βλακεία, έχω να τοποθετήσω υαλούφασμα πολλά χρόνια, από την εποχή που ασχολιόμουν και με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα.
Η συνέχεια λοιπόν θα είναι να σας δείξω το μοντέλο ασταρωμένο πλέον και έτοιμο για την βαφή.
Ακολουθούν φωτογραφίες από το τελικό αποτέλεσμα (τρίψιμο του στόκου).
Βασίλης