Το τριβείο έχει ήδη ξεπακεταρισθεί. Με χαρτί Νο 80 είναι καλά να τρίψω νομείς κλπ? Και με ποιο από όλα τα σχήματα στα αξεσουάρ της μύτης του; Σε ποια..ταχύτητα;
Νομίζω ότι ψαλιδίζετε και κολλάτε πάνω τους ταινία διπλής όψης μοκετών κι ακολούθως το γυαλόχαρτο......
Αυτά που λέει το εγχειρίδιο να το δουλεύουμε το πολύ κάθε 15΄ισχύουν στην πράξη;
Ευχαριστώ.
Δεν έχω μετρήσει ποτέ χρόνο, να προσέχεις να μην ζεσταθεί πολύ γιατί έχουμε χαλάσει έτσι αυτό το εργαλείο και πήραμε καινούργιο.
Νομίζω ότι θα προλάβεις να φτιάξεις όλους τους νομείς σε μία φορά, μιας και θα χρειάζεται να το σταματάς συχνά, όπως ακόμα και θα χρειάζεται αλλαγή σε γυαλόχαρτο και πάλι συχνά.
Οδηγίες τοποθέτησης ταινίας σε γυαλόχαρτο.
1. Παίρνουμε πρώτα απ' όλα ταινία διπλής όψεως για μοκέτες (είναι πολύ λεπτή), ακολούθως ένα ολόκληρο φύλλο γυαλόχαρτο.
2. Κολλάμε ταινία πάνω στο γυαλόχαρτο από άκρη σε άκρη.
3. Κόβουμε το κομμάτι στο οποίο έχουμε κολλήσει την ταινία.
4. Φτιάχνουμε τετράγωνα κομμάτια με το μάτι τα οποία είναι μεγαλύτερα από το τετράγωνο στέλεχος του εργαλείου, τα οποία κόβουμε με ψαλίδι.
5. Τοποθετούμε το τετράγωνο κομμάτι του γυαλόχαρτου πάνω στο στέλεχος του εργαλείου. εφόσον πρώτα έχουμε βγάλει το κομμάτι της ταινίας προκειμένου να εμφανιστεί η δεύτερη κολλητική πλευρά της (η πρώτη κολλητική πλευρά κολλήθηκε πάνω στο γυαλόχαρτο).
6. Κόβουμε με ψαλίδι τα μέρη του γυαλόχαρτου που εξέχουν από το στέλεχος του εργαλείου.
7. Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο.
Φτιάχνουμε αρκετά τέτοια κομμάτια στον ελεύθερο χρόνο μας ώστε να έχουμε αρκετά για να δουλεύουμε. Εναλλακτικά φτιάχνουμε και από άλλα νούμερα γυαλόχαρτου, εξαρτάται το τι θέλουμε να κάνουμε.
Εμείς χρησιμοποιούμε Νούμερο 80 και νούμερο 150 γυαλόχαρτα.
Τα τετράγωνα κομμάτια που έχεις κόψει, εφόσον τα έχεις κάνει μεγαλύτερα από το τετράγωνο στέλεχος θα ταιριάζουν απόλυτα και στα υπόλοιπα στελέχη του εργαλείου.
Νομίζω ότι πιο κατατοπιστικά δεν γινόταν να στο εξηγήσω.
Βασίλης