Γιώργη για πρώτο wash είναι εξαιρετικό.
Η γνώμη - τεχνική "μου".
Το wash είναι κάτι που πάει σε όλο το αεροπλάνο.
Και στις χαλκομανίες.
Με το gloss βερνίκι έχεις το πλεονέκτημα ότι σκουπίζεται πιο εύκολα το wash, αλλά έχεις χάσει τη φθορά στις χαλκομανίες αφού μπαίνουν από πάνω.
Επιπλέον, το φιλμ των decals φαίνεται πιο πολύ πάνω από το wash μιας και έχεις ούτως η άλλως επηρεάσει την επιφάνεια με το βερνίκι (ακόμα και επειδή απλά την πέρασες με το χαρτί)...
Αν πάλι κάνεις wash πάνω από τη χαλκομανία χωρίς να τη "σφραγίσεις", σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό το κάθετο σταθερό του F-16 σου.
Μπορείς λοιπον:
α. Να κάνεις το wash μετά το matt βερνίκι. Στο τέλος.
β. Αν θες να γυαλίζει η επιφάνεια για να φεύγει πιο εύκολα το περιττό λάδι, ένα gloss μετά τα decals και μετά wash.
Από την άλλη, λόγω της πιο "σαγρε" επιφάνειας του matt βερνικιού, θα δεις ότι το αποτέλεσμα είναι πιο ρεαλιστικό αρκετές φορές, αν και θέλη προσοχή στο καθάρισμα για να μην μείνει παραπάνω από όσο θέλεις.
Εγώ έχω κάνει wash σε όλες τις φάσεις, ακόμα και πάνω από το χρώμα πριν το βερνίκι

(don' t do it Φαίδων)
Προτείνω το wash στο τέλος, μετά το matt, με δεύτερη εναλλακτική, gloss--->decals--->gloss--->wash.
Και πάντα προσοχή: πριν τα decals θες μη ακρυλικό βερνίκι και πριν το wash ακρυλικό ή εν πάσει περιπτώση διαφορετικούς διαλύτες ανάλογα με το τι θα κάνεις μετά.
Κλείνοντας, να σου πω ότι αν έβλεπες το δικό μου πρώτο wash θα καταλάβαινες πόσο καλό είναι το δικό σου!!

-=Manwlo=-