Αποστολέας Θέμα: Hasegawa F-16A 1:48 (& ολίγον από F-14A)  (Αναγνώστηκε 6487 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Hasegawa F-16A 1:48 (& ολίγον από F-14A)
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 03:12:33 μμ »
Γιώργη για πρώτο wash είναι εξαιρετικό.

Η γνώμη - τεχνική "μου".
Το wash είναι κάτι που πάει σε όλο το αεροπλάνο.
Και στις χαλκομανίες.
Με το gloss βερνίκι έχεις το πλεονέκτημα ότι σκουπίζεται πιο εύκολα το wash, αλλά έχεις χάσει τη φθορά στις χαλκομανίες αφού μπαίνουν από πάνω.
Επιπλέον, το φιλμ των decals φαίνεται πιο πολύ πάνω από το wash μιας και έχεις ούτως η άλλως επηρεάσει την επιφάνεια με το βερνίκι (ακόμα και επειδή απλά την πέρασες με το χαρτί)...
Αν πάλι  κάνεις wash πάνω από τη χαλκομανία χωρίς να τη "σφραγίσεις", σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό το κάθετο σταθερό του F-16 σου.

Μπορείς λοιπον:
α. Να κάνεις  το wash μετά το matt βερνίκι. Στο τέλος.
β. Αν θες να γυαλίζει η επιφάνεια για να φεύγει πιο εύκολα το περιττό λάδι, ένα gloss μετά τα decals και μετά wash.

Από την άλλη, λόγω της πιο "σαγρε" επιφάνειας του matt βερνικιού, θα δεις ότι το αποτέλεσμα είναι πιο ρεαλιστικό αρκετές φορές, αν και θέλη προσοχή στο καθάρισμα για να μην μείνει παραπάνω από όσο θέλεις.

Εγώ έχω κάνει wash σε όλες τις φάσεις, ακόμα και πάνω από το χρώμα πριν το βερνίκι  :oops: :oops: (don' t do it Φαίδων)

Προτείνω το wash στο τέλος, μετά το matt, με δεύτερη εναλλακτική, gloss--->decals--->gloss--->wash.

Και πάντα προσοχή: πριν τα decals θες μη ακρυλικό βερνίκι και πριν το wash ακρυλικό ή εν πάσει περιπτώση διαφορετικούς διαλύτες ανάλογα με το τι θα κάνεις μετά.

Κλείνοντας, να σου πω ότι αν έβλεπες το δικό μου πρώτο wash θα καταλάβαινες πόσο καλό είναι το δικό σου!!  :mrgreen:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 06:49:37 μμ »
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις Μανώλη.
Το μοντέλο έχει περαστεί με 2 χέρια Long Shine πριν το wash.
Χαλκομανίες δεν θα μπουν.  Είναι χάλια, χοντρές, κιτρινισμένες και δεν αξίζει να αγοράσω άλλες.  Αργότερα θα φτιάξω ένα σωστό F16.
Οπότε αυτό είναι μοντέλο δοκιμών (ο σκοπός του εξ αρχής άλλωστε) και γι' αυτό δεν βλέπεις χαλκομανίες.
Στην ουρά για να καταλάβεις, έχει περαστεί 2x Long Shine, η χαλκομανία, άλλο ένα χέρι long shine και μετά ο πειραματισμός του wash.
Το υπόλοιπο αεροπλάνο έχει μόνο 2 χέρια Long Shine.
Θέλει πολύ παίξιμο με την αναλογία χρώματος και διαλυτικού μέχρι να βρω το ιδανικό.  Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω έχω βάλει παραπάνω
χρώμα.
Πάντως τα λάδια ζωγραφικής είναι σίγουρα προτιμότερα από τα υδατοδιάλυτα (για μένα τουλάχιστον).
Γιώργος

ΥΓ. 20 χρόνια πριν έκανα wash με σαπούνι και νερό... Μάλλον δεν είχα πολυκαταλάβει τι ακριβώς είναι... :lol:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 07:07:32 μμ »
Μπράβο Γιώργο έκανες πολύ καλή δουλειά με το wash! Επίσης, να προσθέσω πως συμφωνώ απόλυτα με τον Manwlo!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 07:19:27 μμ »
Το εχεις φιλε μου!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Hasegawa F-16A 1:48 (Επιτέλους, τέλος)
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 21, 2011, 10:35:19 μμ »
Αυτό το μοντέλο το είχα ξεχάσει στο κουτί του εδώ και μήνες...
Με πολύ πολύ MicroSet και MicroSol του είχα περάσει και τις χαλκομανίες εκτός από μερικά προειδοποιητικά.
Το βρήκα σήμερα που έψαχνα να αποφασίσω ποιο μοντέλο να αρχίσω ώσπου να έρθουν οι χαλκομανίες για το 737.

Μερικές (σχεδόν) τελικές φωτογραφίες που χρωστούσα λοιπόν.
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και δημόσια τον Κώστα (336sqn) για την ευγενική χορηγία της καλύπτρας.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ουσιαστικά πάει στο ράφι όπως είναι...
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: