Αποστολέας Θέμα: Mare Nostrum - Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 22821 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Mare Nostrum - Artesania Latina
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:00:52 μμ »

Ok, όλα καλά, με έναν κόφτη (και σφυράκι) και ένα μακρύ κατσαβιδάκι, όλα καλά.  ::icon_thumright::
Φαντάζομαι πως θα με συμβουλεύσετε να γυαλοχαρτίσω τους νομείς και το κατάστρωμα από κάτω πριν το ξανακολλήσω έτσι;
 Αν χρησιμοποιήσω τον dremel ποιο εξάρτημα να χρησιμοποιήσω σχετικά;
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:11:57 μμ »
Αρχίζω από το τελευταίο, απλά είναι ένας ευθύγραμμος τάκος που μπορείς να τον φτιάξεις και εσύ από Ξύλο ή οτιδήποτε άλλο.
Θα πρέπει να τρίβεις τους νομείς για να πατάνε οι σανίδες σε όλο το πλάτος του νομέα και όχι να πατάνε μόνο στην άκρη του, να δώσεις προσοχή σ' αυτό και να προχωράς σιγά σιγά ώστε να μην παρατρίψεις τους νομείς που αυτό μπορεί να έχει ως κατάληξη μία γούβα στο σκαρί.
Δεν ξέρω γιατί έχεις πελαγώσει όπως λες από την θεωρία, αλλά για να προχωρήσεις χρειάζεται και η θεωρία, άλλωστε όταν πρωτοξεκινάς αγοράζεις κάτι φτηνό για να διορθώσεις τα λάθη που θα κάνεις στο επόμενο, όμως όπως σου έχω πει ξανά το πέτσωμα του σκάφους είναι το πιο βασικό όσον αφορά την ομορφιά του.
Εφόσον αποφάσισεις να βγάλεις το κατάστρωμα κάντο προσεκτικά για να μην κάνεις ζημιά.

Καλή συνέχεια,
Βασίλης

Ήθελα να ρωτήσω αν το να γυαλοχαρτίζουμε λοξά τους νομείς είναι ο κανόνας ανεξάρτητα του μήκους του σκαριού. Στην πράξη πως υπολογίζεται το πόσο τρίβουμε τον καθένα; Με το μάτι, ή διατρέχουμε μια δοκιμαστική σανίδα από τη γάστρα σε όλη την περιφέρεια/ύψος των νομέων και κοιτώντας τους από πάνω τρίβουμε ανάλογα;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:17:09 μμ »
Γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιήσεις το dremel όπως λες αλλά να το κάνεις με το χέρι, ώστε να μπορείς να κουμαντάρεις καλύτερα το βάθος τριψίματος.
Εάν το κατάστρωμα δεν ταιριάζει πολύ καλά στους νομείς τότε μοίρασε και από τις δύο πλευρές την απόσταση ώστε η απόσταση νομέων-καταστρώματος να είναι ίδιες, κόλλησε το κατάστρωμα και μετά τρίψε τους μπροστινούς και πίσω νομείς σιγά σιγά.

Σου έχω απαντήσει ήδη όσον αφορά το τρίψιμο, δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος κανόνας αναλογιών, εγώ το κάνω βάζοντας σανίδα, ο βασικός κανόνας είναι να πατά όλη η σανίδα πάνω στο νομέα αυτό είναι και το σωστό, σου συνιστώ όμως για άλλη μια φορά την προσοχή στο τρίψιμο, επειδή την είχα πατήσει και γω και αναγκάστηκα να το βάλω στο τζάκι για ζεστασιά.
Για το τρίψιμο των νομέων να χρησιμοποιήσεις όπως σου είπα κάποιον τάκο προσαρμόζοντας πάνω σ' αυτόν το γυαλόχαρτο.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 07:56:21 μμ »
Γεια σας και πάλι, είμαι έτοιμος αφού τρίψω τους νομείς να κάνω το 1ο πέτσωμα της καριέρας μου γι αυτό θέλω τη γνώμησας.
Το manual δε θα το χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα μια και μάλλον είναι δυσνόητο (?)...
Από ό,τι έχω καταλήξει και από τα σχετικά άρθρα αλλά και από τα γραφόμενα σας θα ξεκινήσω από το κατάστρωμα (3 χιλ πιο κάτω από αυτό λένε οι οδηγίες εδώ) την άνω στρώση και από την καρίνα την κάτω στρώση σανίδων και αυτές θα συναντηθούν κάπου στη μέσης της γάστρας.
Σας ερωτώ:
1] τοποθετείτε αρχικά τη σανίδα στην καμπύλη των νομέων γάστρας και αφού ταιριάζει στην καμπυλότητα της τη στερεώνετε αρχικά με καρφίτσες και μετά με λευκή κόλλα; Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για κάθε επόμενη σανίδα (δηλ. καρφίτσα και κόλλα, κοκ);
2] τα άκρα των σανίδων που εκτείνονται από την πλώρη/κοράκι έως την πρύμνη τα ψαλιδίζετε στο αντίστοιχο απαιτούμενο μήκος τους πρίν τη στερέωση τους ή κολλάτε τη σανίδα και μετά τη ψαλιδίζετε πάνω στη γάστρα (μάλλον το 2ο....);  
3] Τα καρφιά πραγματικά χρειάζονται, καρφώνω με αυτά τις σανίδες πάνω στους νομείς, και αν ναι, εφόσον δεν έχω καρφωτήρι θα τα σπρώξω με δακτυλήθρα αρχικά και μετά σφυράκι;

Σας ευχαριστώ!

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 08:46:18 μμ »
Ερώτημα πρώτο:
Αυτό που φτιάχνεις δεν  έχει μεγάλη καμπυλότητα στην πρύμνη - πλώρη του σκάφους, άρα δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα με το λύγισμα. Θα σου γράψω τι κάνω εγώ στα δικά μου.
Όταν το σκάφος έχει και δεύτερο πέτσωμα το πρώτο πέτσωμα το κολλάω με κυανοακρυλική κόλλα  και το δεύτερο πέτσωμα με κόλλα PVA. Το μειονέκτημα της κύανο είναι ότι δεν έχεις περιθώριο για διορθώσεις και το μειονέκτημα της PVA είναι ότι αργεί λίγο να κολλήσει,  αν χρειαστεί να βάλω καρφίτσες ή σφικτήρες  τότε κολλάω με PVA.  Όταν υπάρχει δεύτερο πέτσωμα κρατάω τις σανίδες στη θέση τους με καρφίτσες και εκεί που δεν μπορούν να κρατηθούν με καρφίτσες λόγω καμπυλότητας χρησιμοποιώ διάφορους μικρούς σφικτήρες και ακολουθώ την ίδια διαδικασία σε όλο το πέτσωμα.

Ερώτημα δεύτερο:
Την σανίδα την βάζω ολόκληρη στο μήκος που μου δίνει το κιτ και την κόβω εφόσον έχει κολλήσει καλά στη θέση της.

Ερώτημα τρίτο:
Τα καρφιά δεν τα χρησιμοποιώ στο πέτσωμα, παρά μόνο για διακοσμητικούς λόγους όταν έχει ολοκληρωθεί αυτό. Κάνουν όμως αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις και τα τοποθετώ με καρφωτήρι (δεν έχω χρησιμοποιήσει δακτυλήθρα).

Η χρήση αυτής της καρφίτσας είναι ως εξής :
Καρφώνω την καρφίτσα στο νομέα (προσοχή γιατί αν το ξύλο δεν είναι καλής ποιότητας ίσως  σου ανοίξει ο νομέας) ώστε το κεφάλι της καρφίτσας που στην προκειμένη περίπτωση είναι φαρδύ να πατάει πάνω στη σανίδα ώστε αυτή να σταθεροποιείται στη θέση της.

Η χρήση αυτού του σφικτήρα φαίνεται σ' αυτή τη φωτογραφία:

Μερικές ακόμα φωτό από αυτά που χρησιμοποιώ:

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 11, 2010, 10:45:07 πμ »
Βασίλη
σε ευχαριστώ (και δημόσια) για τη σταθερή και ανεκτίμητη βοήθεια σου
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 11, 2010, 11:59:49 πμ »
Φίλε Στέργιε
Μην με ευχαριστείς,  για μένα είναι υποχρέωση εφόσον ανήκω σε κάποια μοντελιστική κοινότητα, ανταλλάσω μηνύματα, απόψεις κ.λπ.  να βοηθώ εκεί που μπορώ, τουλάχιστον αυτό θέλω και το κάνω με όλη μου τη καρδιά, άλλωστε όλοι μας πιστεύω ότι Γι'' αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ, να βοηθάμε και να μας βοηθάνε, ειδάλλως το θαυμάσιο αυτό χόμπι δεν θα έχει οπαδούς. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε πάρει κάποια βοήθεια, άλλωστε δεν γίνεται να προχωρήσει κάποιος εντελώς μόνος του και σαφώς ο κάθε ένας από μας μιλά από προσωπική του εμπειρία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετηθεί κάποια συγκεκριμένη άποψη. Το δια ταύτα είναι ότι κάποιος ακούει γνώμες και απόψεις σαφώς τεκμηριωμένες και αποφασίζει ο ίδιος το τι θα κάνει.
Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις.
Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 12, 2010, 11:12:15 μμ »

Μετά από μια τρικυμία οδηγιών της AL, κάποια πράγματα αρχίζουν να στρώνουν.
Για αρχάριος, αρχίζω να βρίσκω το βήμα μου....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 12:32:35 πμ »
Εχεις κανει πολυ καλη δουλεια, καλη συνεχεια!!!

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 04:34:26 μμ »
Εχεις κανει πολυ καλη δουλεια, καλη συνεχεια!!!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 11:19:49 μμ »

Ολοκληρώνοντας σιγά-σιγά το 1ο πέτσωμα της καριέρας μου ::icon_hang::...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 01:59:22 μμ »

Επιμένω πάραυτα ότι η AL με έχει μπερδέψει σημαντικά και με τα σχέδια της και με τη ξυλεία της....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:23:51 μμ »
Στέργιε συνέχισε, για πρώτο σου μοντέλο τα πας πολύ καλά και αν προσέξεις το δεύτερο πέτσωμα θα φτιάξεις ένα πολύ καλό μοντέλο.
Έχεις φαγωθεί με τις οδηγίες  :lol: :lol: :lol: που να δεις μερικές άλλες, θα πρέπει να χαλάσεις πολύ φαιά ουσία για να τις καταλάβεις.
Κάποτε έφτιαχνα ένα καράβι από μια εταιρεία που είχε μόνο ένα σχέδιο, η φαιά ουσία που χάλασα ήταν αρκετή, λιγότερο χρόνο έκανα για να εμπεδώσω το Flight Manual του CL-415 Bombardier.
Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:31:03 μμ »
Στέργιε συνέχισε, για πρώτο σου μοντέλο τα πας πολύ καλά και αν προσέξεις το δεύτερο πέτσωμα θα φτιάξεις ένα πολύ καλό μοντέλο.
Έχεις φαγωθεί με τις οδηγίες  :lol: :lol: :lol: που να δεις μερικές άλλες, θα πρέπει να χαλάσεις πολύ φαιά ουσία για να τις καταλάβεις.
Κάποτε έφτιαχνα ένα καράβι από μια εταιρεία που είχε μόνο ένα σχέδιο, η φαιά ουσία που χάλασα ήταν αρκετή, λιγότερο χρόνο έκανα για να εμπεδώσω το Flight Manual του CL-415 Bombardier.
Βασίλης

Υποτάσσομαι !!!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 02:06:02 μμ »
Καλημέρα
ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να διασφαλίσουμε πως υλικά και σύρματα από μπρούτζο δε θα μαυρίσουν στο πέρασμα του χρόνου.
Τα βάφουμε/επιστρώνουμε με κάποιο υλικό;
Ευχαριστώ.

Στέργιος
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 02:52:02 μμ »
Εάν αρχίσουν να οξειδώνονται (φυσιολογική φθορά) τότε δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί θα είναι πάνω στο καράβι.
Μην έχεις όμως πρόβλημα με αυτό, εάν σου αρέσει ο μπρούτζος άφησέ τον ως έχει, αλλιώς μπορείς να βάψεις μικρά κομμάτια περνώντας πρώτα πάνω αστάρι.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 12:51:19 πμ »

Χρόνια Πολλά σε όλους
Τελικά αυτές οι 0,5 χιλ. σανίδες του 2ου πετσώματος άφησαν αυτές τις λευκωπές μικροχαραμάδες ανάμεσα τους ως ατέλειες.
Καθώς σκέφτομαι να μη βάψω (εφόσον μπορέσω) τη γάστρα υπάρχει κάποια συμβουλή για το πως θα μπορούσα να τις εξαλείψω (πχ γεμίζοντας τις με χαρμάνι τριμάτων της ξυλείας με ατλακόλ σε δεδομένη αναλογία) κάπως;
Ευχαριστώ.

ΥΓ: Βασίλη ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 09:35:25 πμ »
Trap. Χρόνια Πολλά.
Πολύ καλή δουλειά στο πέτσωμα, απο όσο μπορώ να δώ...
Θα πρότεινα στόκο στην ίδια απόχρωση του ξύλου των μαδεριών ή σε σκουρότερη σε αναπαράσταση των αρμών...
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 12:04:11 μμ »
Στέργιε Χρόνια Πολλά και από μένα.
Καλή λύση είναι και αυτή που προτείνει ο Θανάσης.
Υπάρχει και η λύση ενός προϊόντος της erlac το το οποίο χρησιμοποιούν οι πατωματζήδες για να στοκάρουν τους αρμούς των πατωμάτων.
Αυτό το υλικό αναμιγνύεται με πριονίδι από το τρίψιμο του πατώματος και στοκάρονται οι αρμοί. Σίγουρα τα στοκαρίσματα στους αρμούς θα φαίνονται ελαφρώς όπως φαίνονται και στο πάτωμα του σπιτιού μου. Αυτό το προϊόν όμως δεν θα το συνιστούσα γιατί είναι πολύ ανθυγιεινό και πάντα πρέπει να κάνουμε το χόμπι μας όσο γίνεται με πιο υγιεινό τρόπο.
Υπάρχει και αυτό με την κόλλα και το πριονίδι το οποίο έχει και αυτό μικροδιαφορές στην απόχρωση.
Δοκίμασε τον τρόπο του Θανάση και τον τρόπο της κόλλας ή έστω και βρίσκοντας έναν στόκο με απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται στις σανίδες πετσώματος. Μην δοκιμάζεις απευθείας πάνω στο καράβι, κάνε τις δοκιμές κάπου αλλού με τις ίδιες σανίδες πετσώματος (περισσεύματα αυτών). 

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 12:44:24 μμ »
Φίλοι μου ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας
Ήθελα να σας ρωτήσω αν κατά τη γνώμη σας είτε στο χαρμάνι με την κόλλα είτε στο στόκο θα μπορέσει να επιστρωθεί σωστά (τεχνικά & αισθητικά) το προσεχές άχρωμο ή ελαφράς απόχρωσης βερνίκι.
Ευχαριστώ.

Στέργιος
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 02:04:20 μμ »
Στο χαρμάνι με την κόλλα δεν ξέρω εάν πιάνει το βερνίκι απευθείας πάνω μιας και εγώ χρησιμοποιώ Danish Oil.
Το σίγουρο είναι πως για να πιάσει πάνω το βερνίκι θα πρέπει πρώτα να κλείσεις τους πόρους του ξύλου με sealer. Τα sealer που εγώ έχω χρησιμοποιήσει σε δικά μου μοντέλα είναι sealer δύο συστατικών. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις είτε sealer νερού είτε sealer νίτρου με τα αντίστοιχα πάντα βερνίκια.
Δες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με sealer νίτρου ή πολυουρεθάνης εώ   http://www.erlac.gr/htm/productsin.aspx?catid=2&menuID=2&submenuid=202

Υπάρχει και μοντελιστικό sealer της Molac για το οποίο δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχει και sealer της Artesania Latina εδώ http://www.hobbiesguinea.com/product_info.php?cPath=1273_67_225&products_id=3874

Υπάρχει και sealer της Mantua εδώ   http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/fillers.html   και εδώ  https://www.mantuamodel.co.uk/Accessories/Glues_Etc/

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 12:05:38 μμ »
Τελικά μετά από σύντομους πειραματισμούς κατέληξα στο να διορθώσω όσο μπορούσα τις μικροατέλειες των χαραμάδων με πολύ μικρές ποσότητες στόκου νερού απόχρωσης μαονιού...
Η δοκιμή με το χαρμάνι ατλακόλ και τριμμένης ξυλείας απέτυχε διότι δημιουργούσε "φόλες" εστιασμένης σκουρότερης απόχρωσης.
Ούτως ή άλλως οι σανίδες του 2ου πετσώματος ήταν ελάχιστες μέσα στο κιτ και η ολοκλήρωση του έγινε δυνατή με την αποστολή συμπληρωματικών από ένα φίλο που είχε το αντίστοιχο κιτ αλλά οι αποχρώσεις τους ήταν σαφώς κάπως πιο σκούρες από τις δικές μου...
Μετά από τρίψιμο με smirdex 180 και 220 είμαι σχεδόν έτοιμος να εφαρμόσω teak oil για να βερνικώσω τη γάστρα και θα μείνω μάλλον σε αυτό....
Θα ακολουθήσω τις κατασκευές του καταστρώματος αν και κι εδώ το κιτ είναι ελλιπές. Μικροεξαρτήματα που θα έπρεπε να υπάρχουν εντός λείπουν και θα πρέπει να κάνω...πατέντες!!

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 12:09:23 μμ »

...αυτά τα μπρούτζινα πλαίσια πως τα λυγίζουμε και τα φέρνουμε "φλατ" σε κάθε πλευρά της περιφέρειας του...καταπέλτη;
Φαντάζομαι τα κολλούμε μετά με κύανο...
Εναλλακτικά θα τα αγνοήσω και θα κολλήσω στη θέση τους υπολείματα σανίδων...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 12:53:47 μμ »
Τελικά μετά από σύντομους πειραματισμούς κατέληξα στο να διορθώσω όσο μπορούσα τις μικροατέλειες των χαραμάδων με πολύ μικρές ποσότητες στόκου νερού απόχρωσης μαονιού...
Η δοκιμή με το χαρμάνι ατλακόλ και τριμμένης ξυλείας απέτυχε διότι δημιουργούσε "φόλες" εστιασμένης σκουρότερης απόχρωσης.
Ούτως ή άλλως οι σανίδες του 2ου πετσώματος ήταν ελάχιστες μέσα στο κιτ και η ολοκλήρωση του έγινε δυνατή με την αποστολή συμπληρωματικών από ένα φίλο που είχε το αντίστοιχο κιτ αλλά οι αποχρώσεις τους ήταν σαφώς κάπως πιο σκούρες από τις δικές μου...
Μετά από τρίψιμο με smirdex 180 και 220 είμαι σχεδόν έτοιμος να εφαρμόσω teak oil για να βερνικώσω τη γάστρα και θα μείνω μάλλον σε αυτό....
Θα ακολουθήσω τις κατασκευές του καταστρώματος αν και κι εδώ το κιτ είναι ελλιπές. Μικροεξαρτήματα που θα έπρεπε να υπάρχουν εντός λείπουν και θα πρέπει να κάνω...πατέντες!!

Μια χαρά φαίνεται στη φωτό το πέτσωμα και ο στόκος στα σημεία που έχεις βάλει δεν ξεχωρίζει πολύ, διόρθωσε εάν μπορείς την μπροστινή γραμμή των σανίδων.

...αυτά τα μπρούτζινα πλαίσια πως τα λυγίζουμε και τα φέρνουμε "φλατ" σε κάθε πλευρά της περιφέρειας του...καταπέλτη;
Φαντάζομαι τα κολλούμε μετά με κύανο...
Εναλλακτικά θα τα αγνοήσω και θα κολλήσω στη θέση τους υπολείματα σανίδων...
Μπορείς να τα λυγίσεις πάνω στην κατασκευή με μυτοτσίμπιδο και σιγά σιγά για να πάρουν την καμπύλη εκεί που χρειάζεται.
Προσωπικά δεν θα τα έβαζα και θα έκανα αυτό που λες, θα έντυνα περιμετρικά την κατασκευή με σανίδες.
Η προσωπική μου πάλι άποψη όσον αφορά την κατασκευή σου και για πρώτο σου καράβι τα έχεις πάει πολύ καλά, τα λάθη που έχεις κάνει (όλοι κάνουμε), ο στόκος που έχεις βάλει (όλοι βάζουμε) είναι η αφορμή ώστε στο επόμενο να ελαχιστοποιήσεις αυτά τα λάθη.
ʼλλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε προσπαθώντας να μην τα κάνουμε στο επόμενο μοντέλο μας.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 06, 2011, 01:01:57 μμ »
Αγσπητέ Βασίλη
ευχαριστώ για τα σχόλια, στα πρόσθια άκρα μόνο 2 σανίδες αναγκαστικά είναι πιο κοντές από τις άλλες, οι άλλες είναι στην ευθεία.
Έχεις να προτείνεις κάτι;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: