Ερώτημα πρώτο:
Αυτό που φτιάχνεις δεν έχει μεγάλη καμπυλότητα στην πρύμνη - πλώρη του σκάφους, άρα δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα με το λύγισμα. Θα σου γράψω τι κάνω εγώ στα δικά μου.
Όταν το σκάφος έχει και δεύτερο πέτσωμα το πρώτο πέτσωμα το κολλάω με κυανοακρυλική κόλλα και το δεύτερο πέτσωμα με κόλλα PVA. Το μειονέκτημα της κύανο είναι ότι δεν έχεις περιθώριο για διορθώσεις και το μειονέκτημα της PVA είναι ότι αργεί λίγο να κολλήσει, αν χρειαστεί να βάλω καρφίτσες ή σφικτήρες τότε κολλάω με PVA. Όταν υπάρχει δεύτερο πέτσωμα κρατάω τις σανίδες στη θέση τους με καρφίτσες και εκεί που δεν μπορούν να κρατηθούν με καρφίτσες λόγω καμπυλότητας χρησιμοποιώ διάφορους μικρούς σφικτήρες και ακολουθώ την ίδια διαδικασία σε όλο το πέτσωμα.
Ερώτημα δεύτερο:
Την σανίδα την βάζω ολόκληρη στο μήκος που μου δίνει το κιτ και την κόβω εφόσον έχει κολλήσει καλά στη θέση της.
Ερώτημα τρίτο:
Τα καρφιά δεν τα χρησιμοποιώ στο πέτσωμα, παρά μόνο για διακοσμητικούς λόγους όταν έχει ολοκληρωθεί αυτό. Κάνουν όμως αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις και τα τοποθετώ με καρφωτήρι (δεν έχω χρησιμοποιήσει δακτυλήθρα).

Η χρήση αυτής της καρφίτσας είναι ως εξής :
Καρφώνω την καρφίτσα στο νομέα (προσοχή γιατί αν το ξύλο δεν είναι καλής ποιότητας ίσως σου ανοίξει ο νομέας) ώστε το κεφάλι της καρφίτσας που στην προκειμένη περίπτωση είναι φαρδύ να πατάει πάνω στη σανίδα ώστε αυτή να σταθεροποιείται στη θέση της.
Η χρήση αυτού του σφικτήρα φαίνεται σ' αυτή τη φωτογραφία:

Μερικές ακόμα φωτό από αυτά που χρησιμοποιώ:

Βασίλης