Αποστολέας Θέμα: Αγορα Central Station  (Αναγνώστηκε 2441 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εδεσσα
Αγορα Central Station
« στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 09:14:03 πμ »
Καλημερα σας
Αξιζει η αγορα του central station της marklin το παλιοτερο μοντελο και οχι το καινουριο?
Ή ειναι καλυτερα να μαζεψω τα χρηματα για το καινουριο το οποιο κανει περιπου 600-700 ευρο?
Οι κωδικοι ειναι 60212(παλιο) 60214(νεο)
Το παλιοτερο μοντελο το βρηκα κοντα στα 150 ευρο απο το ebay γερμανιας.
Ποια η γνωμη σας?
Ποια ειναι τα υπερ και τα κατα ?
Να σημειώσω οτι οι μηχανες μου ειναι ολες της marklin και ολες ειναι digital,θα εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας του παλιου εναντι του νεου central station?

Την καλημερα μου και παλι

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Αγορα Central Station
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 12:00:27 μμ »
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθ' ότι δεν γνωρίζω τα παρελκόμενα της Maerklin.
Εάν δεν γνωρίζει και κανείς άλλος θα σου πρότεινα -εάν μιλάς Αγγλικά- ,να κάνεις αυτήν την ερώτηση στα παρακάτω Forums.

http://marklin-users.net/forum/default.aspx?g=forum
http://germanrail.8.forumer.com/index.php

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 08:27:55 μμ »
Καλησπερα,
Καλώς ήρθες στα τρενα
Ειμαι κατοχος του central station 1(60212)
Οι διαφορες με το  60214 περαν της εμφανισης και της εχρωμης οθονης ειναι
η συμβατοτητά του με DC, DCC συστηματα, το 60212 δεν ειναι συμβατο αλλα με μια αναβαθμιση
της ESU που κοστιζει περιπου 150EUR γινεται και αποκτα καποια στοιχεια απο το 60214(νομιζω μπορεις να εχεις επανω στην οθονη
σχεδιο των γραμμων).
Προβλημματα:
το προβλημμα που ειχα και λυθηκε με αναβαθμιση ηταν οτι στις MFX μηχανες ενω ετρεχαν κανονικα εκανε restart τις έχανε δηλαδη
και τις ξαναεβρισκε μονο του.
το προβλημα που εχω και δε λυθηκε ειναι οτι οι μηχανες που εχουν ηχο φρενων δεν ακουγεται ενω με το mobile station δουλευει
κανονικα, επισης στις καρβουνιαρες ο καπνος δουλευει οταν θελει (μαλλον δεν φτανει το ρευμα για την αντισταση) ενω στο mobile station (που εχει εξοδο με λιγοτερο ρευμα)
 σε ολες ο καπνος δουλευει κανονικα.
Νομιζω οτι 150EUR ειναι καλη τιμη, απο Γερμανια όμως πως θα ελέγξεις οτι η οθονη δεν ειναι γραντσουνισμενη;
Αν αποφασισεις να παρεις το 60214 δεν αξιζει να δωσεις 700EUR γιατι δινοντας περιπου 1000EUR παιρνεις starter set με δυο μηχανες
οι οποιες θα εχουν μονες τους 600EUR-700EUR συν γραμμες κτλ.

Στο πρωτο sit που γραφει ο  JIMMY.K θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες για ολα τα CS

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 09:44:03 μμ »
Καλησπερα σας
Τελικα μαλλον θα παω για το 60214 μιας και απ'οτι μου λετε χρειαζετε αναβαθμιση η οποια κανει 150 ευρο+ τα 180 ευρο(μαζι με τα μεταφορικα) που κανει το παλιο φτανουμε κοντα στα 400 ευρο....οποτε λιγο υπομονη και λιγο δουλιτσα παραπανω (να γραψω κανα 2-3 αρθρα παραπανω στο περιοδικο που ειμαι συντακτης "δορυφορικα νεα" αν το ξερετε) να φτασουμε τον στοχο των 700 ευρο και μετα τουλαχιστον θα δουλευει απροβληματιστα ολες μου τις μηχανες.
Σας ευχαριστω για τις συμβουλες.....τα λεμε

Στεφανος

Αποσυνδεδεμένος Andreas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γερμανία τώρα - Καλαμάτα Κανονικά...
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 10:26:01 μμ »
Χαιρετώ,

σκέψου και το το EcoS της ESU. Δουλεύει DCC, Mfx, Motorola κτλ. και αν έχεις ενα iPhone μπορείς να χειρίζεσαι την μακέτα σου από αυτό... :wink:

http://www.esu.eu/produkte/digitale-steuerung/ecos-50200-zentrale/was-ecos-kann/

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 10:39:45 μμ »

Καλησπεα Αντρεα
Μπορεις να μου πεις τιμη και καποιο shop για να το αγορασω?
Επισης ειναι συγουρο οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα δισλειτουργιας με τα μοντελα της marklin ?

Σ'ευχαριστω πολυ
Στεφανος

Αποσυνδεδεμένος Andreas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 11:04:05 μμ »
Γειά χαρά,

αντιγράφω από την αγγλική ιστοσελίδα τις ESU :

"As a multi-protocol command station, ECoS supports DCC, Märklin Motorola, Selectrix and the M4 data protocol. M4 drives and controls locomotives equipped with mfx decoders without any restrictions. M4 is completely compatible. You can even continue to use almost all of your present loco decoders. ECoS is therefore the only digital command station worldwide that unifies 4 data protocols."

Για αγορα δες π.χ. εδώ:

http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/ESU/29-7-0-48212-003003-0-0-0-0-0-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html

Δεν είναι η πιο φτηνή, στοιχίζει όμως λιγότερο από αυτή της Μ και κάνει περισσότερα. Οπώς σου είπα με ένα Wireless router και ένα iPhone παίζεις με αυτό....α...και το app για το iPhone για 6,49 ευρώ από Δανία.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dr.Dream

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 12:11:36 πμ »
Αντρεα το 50000 κανει που ειναι το παλιοτερο μοντελο?
Η μονη διαφορα που βλεπω απο το 52000 ειναι η εγχωμη οθονη με μια πρωτη ματια
Για πες μου περισσοτερα γιατι το βρικα σε εναν φιλο που εκανε αναβαθμιση στο 52000 και μου το δινει σε πολυ καλη τιμη (130 ευρο) εντελος φιλικη και απ'οτι μου ειπε ειναι σε αριστη κατασταση.

Τι γνωμη εχεις?

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 09:34:23 πμ »
   Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά το Central Station 2 κάνει περίπου 640EUR αλλά έρχεται χωρίς το κουτί σύνδεσης με τις γραμμές (κωδ. 60113 νομίζω - 50EUR) και χωρίς μετασχηματιστή/τροφοδοτικό. Αν δεν έχεις μετασχηματιστή/τροφοδοτικό 60VA τότε θα πρέπει να υπολογίσεις και το καινούριο τροφοδοτικό της Maerklin (κωδ. 60061 - 60EUR). ʼρα σύνολο σου βγαίνει περίπου 750EUR.
  Όσον αφορά το ECoS 2 της ESU (κωδ. 50200) κοστίζει περίπου 600EUR αλλά περιλαμβάνει μετασχηματιστή 90VA! και ενσωματωμένο Booster 4Α!

Για περισσότερα όσον αφορά της ομοιότητες και διαφορές τους σε παραπέμπω στο αγγλικό forum: marklin-users.net και στιν ενώτητα Digital.

Ελπίζω να βοήθησα. Εγώ ακόμα δεν μπόρεσα να διαλέξω ανάμεσα σε κάποιο. Το Central Station 2 είναι πιο όμορφο, το ECoS 2 έχει περισσότερα χαρακτηριστικά.

Αποσυνδεδεμένος Andreas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 04:22:57 μμ »
Τι να σου πω...130EUR δεν είναι ασχήμα...... :roll: Εγώ πάντως θα το επαίρνα.... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος zevgolis

• Scale 1/144
  • *
    • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 05:19:00 μμ »
καλησπέρα, θα σου πρότεινα διερεύνηση στο Διαδίκτυο με λέξεις κλειδιά, όπως ECoS vs CS ή στα διάφορα μοντελιστικά φόρα του εξωτερικού. Βεβαίως το θέμα έχει εξαντληθεί σε γερμανικά site όπου η αγοραστική δύναμη εκεί είναι δεκαπλάσια του ελληνικού.
Προσφάτως αγόρασα το ΕCoS 50000 (το όποιο μάλλον δεν το πουλά πλέον η εταιρεία, αλλά δίνει δωρεάν τις αναβαθμίσεις ΕΦΟΣΟΝ έχεις κωδικό πρόσβασης) και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει mfx. Πρόβλημα ενδεχομένως να συναντήσω στην ψηφιακή τηλεδιοίκηση, όταν υπάρχει πληθώρα εντολών προς εκτέλεση και παρουσιάζεται συνωστισμός λόγω χαμηλής ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων. Τότε, ίσως να χάνονται κάποιες εντολές με αποτέλεσμα σύγκρούσεις κλπ. Μου έχουν πει ότι το αντίστοιχο της TAMS είναι γρηγορότερο.....  
Δ
ΥΓ με την ευκαιρία όλων εκείνων που αγόρασαν το 50000 και δεν έχουν πρόσβαση στην ESU για download των αναβαθμίσεων, θα αναρτήσω στις ιστοσελίδες μου τα αντίστοιχα αρχεία.

ΥΓ δες http://www.ollismodellbahnseite.de/images/CS/CS_Vergleich.pdf παρότι γερμανικό site, νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη. Το αρχείο αναφέρεται στις συγκρίσεις EcoS, CS

Αποσυνδεδεμένος Ο ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 04:38:28 μμ »
καλησπέρα, θα σου πρότεινα διερεύνηση στο Διαδίκτυο με λέξεις κλειδιά, όπως ECoS vs CS ή στα διάφορα μοντελιστικά φόρα του εξωτερικού. Βεβαίως το θέμα έχει εξαντληθεί σε γερμανικά site όπου η αγοραστική δύναμη εκεί είναι δεκαπλάσια του ελληνικού.
Προσφάτως αγόρασα το ΕCoS 50000 (το όποιο μάλλον δεν το πουλά πλέον η εταιρεία, αλλά δίνει δωρεάν τις αναβαθμίσεις ΕΦΟΣΟΝ έχεις κωδικό πρόσβασης) και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει mfx. Πρόβλημα ενδεχομένως να συναντήσω στην ψηφιακή τηλεδιοίκηση, όταν υπάρχει πληθώρα εντολών προς εκτέλεση και παρουσιάζεται συνωστισμός λόγω χαμηλής ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων. Τότε, ίσως να χάνονται κάποιες εντολές με αποτέλεσμα σύγκρούσεις κλπ. Μου έχουν πει ότι το αντίστοιχο της TAMS είναι γρηγορότερο.....  
Δ
ΥΓ με την ευκαιρία όλων εκείνων που αγόρασαν το 50000 και δεν έχουν πρόσβαση στην ESU για download των αναβαθμίσεων, θα αναρτήσω στις ιστοσελίδες μου τα αντίστοιχα αρχεία.

ΥΓ δες http://www.ollismodellbahnseite.de/images/CS/CS_Vergleich.pdf παρότι γερμανικό site, νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη. Το αρχείο αναφέρεται στις συγκρίσεις EcoS, CS

Καλησπέρα στούς Marklinοιδεάτες κ'από εμένα ομοιδεάτη

Επειδή ενδιαφέρομαι για μένα προσωπικά,οπως και για ενα φίλο και επειδή πρόκειται να προβώ στην αγορά ενός Command Station,εχω ηδη δύο Control Unit 6021 Marklin,διαβάζοντας τα μείον των εντολών του Central Station η του Mobil Station σκέπτομαι μήπως αντι του 60214 C.S. πάρω το Command Station 5300 της Viessmann η τον ECoS 50200 της ESU .
Τι θα με συμβουλεύατε .Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 05:17:49 μμ »
Από ότι διαβάζω κι εγώ ένα μειον του ESU 50200 ειναι ότι έχει ψιλο προβληματάκια με τους mfx decoders της Marklin νεας γενιάς. Χωρίς να είναι διαπιστωμένο από εμένα μιας και δεν έχω ούτε το Central Station ούτε το ECoS.

Έχω ήδη παραγγείλει το Lokprogrammer της ESU για να αλλάζω έυκολα μέσω Η/Υ όλα τα CV των decoder και μάλλον θα αγοράσω το Central Station 2 για να κινώ τα τρένα μου.

Αυτό που εγώ θέλω να ρωτήσω είναι: Αντί να αγοράζω τα ακριβά τροφοδοτικά της Maerklin μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα οποιδήποτε 16V 90W τροφοδοτικό του εμπορίου.

Tags: