Πριν μερικούς μήνες και μετά από πραγματικά πολλά χρόνια, τα βήματα μου με έφεραν απο την οδό Ονείρου (Ομήρου) στην Νέα Σμύρνη. Ειχα πραγματικά Πολλά χρόνια να περάσω... κάπου ειχα ακούσει ότι ο Γιάννης είχε δώσει το μαγαζί...
Η βιτρίνα διαφορετική... Που είναι άραγε τα εκατοντάδες Sherman;... Κρυφοκοίταξα και η γνωστή ακαταστασία ήταν απούσα... ούτε η μυρωδιά απο το διαλυτικό μαζί με τον Dallmayer...! και το κόκκινο XL άφαντο και αυτό...
μπήκα δειλά μέσα...
καλημερα λέω σε ένα πιτσιρικά... ξέρεις τιποτα για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τον ρωτάω... ξέρεις που βρίσκετε... κάποτε είμασταν .... μάλλον για την ακρίβεια του λόγου...
ήταν ο μέντοράς μου, ο δάσκαλός μου... ο εμπνευστής μου...!
μετά χάθηκα... ξέρεις πως είναι αυτά... η ζωή σε τραβάει απ το μανίκι... κλπ, κλπ... τέλος πάντων...
ξέρεις τιποτα... ;
Δεν ξέρω μου απαντά... και η συζήτηση τελειώνει εκεί ακριβώς!
Ξαφνικά πριν μερικές μέρες καθαρίζοντας την βιβλιοθήκη ένα μικρό μαυρο βιβλιαράκι με μεγάλα γαλάζια γράμματα και με άλλα κίτρινα ξαναέπεσε στα χέρια μου...
ΕΓΩ & Ο "ALLOS"Εκδόσεις Κωνσταντινίδη
Συγγραφέας Γιάννης Παπανικολάου
το ανοίγω...΄στην 1η σελίδα... η χειρόγραφη αφιέρωση "Στον .....για την αμέριστη εμπιστοσύνη του Γιάννης 25/1/95
γυρνάω στο οπισθόφυλλο... η βιογραφία του Γιάννη... και η φωτογραφία του... ααααχ ρε ψηλέ που να είσαι τώρα...?
και δεν δοκιμάζω... googlαρετο λέω...
Γιάννης Παπανικολάου
η πρώτη προσπάθεια μιλαει για παπαροκάδες...
βάζω και μοντελιστής....
και ναι....!
Παπανικολάου Ιωάννης. Ένας δάσκαλος αρματάς... ναι υπάρχει αναφορά... επιτέλους θα μάθω που είναι τι κάνει ίσως να μπορέσω να μιλήσουμε κιόλας....!
τι χαρά.... δεξί κλικ... open new tab...
και...
και... δεν μπορεί λέω κάτι λάθος...
συνεχίζω να διαβάζω...
όχι ρε ... δεν ειναι δυνατόν.... αλλά το επιβεβαιώνει και ο Μέγας... νιώθω τα δάκρυα να γεμίζουν τα μάτια μου... Οχι ρε ψηλέ... όχι ρε Γιάννη...
Γιάννη
κάποτε μου αφιέρωσες το βιβλίο σου το διαβασα και το κράτησα όλο μέσα στα φυλλοκάρδια μου...
στο οπισθόφυλλο τελευταία παράγραφος...
"Η μέρα δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα...
Ο άνθρωπος δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος....
Είναι η μέρα -ή μάλλον ή νύχτα - των γενεθλίων ενός
ανθρώπου στο κατώφλι των σαράντα, που προσπαθεί
απεγνωσμένα να επιζήσει μέσα στην ψυχοφθόρα σύγχρονη κοινωνία...
Συγνώμη που χάθηκα... συγνώμη που δεν ήμουν εκεί τριγύρω...!
δεν ξερω αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι...
που ΔΕΝ θα άλλαζα...
αλλά θα ήμουν εκεί ρε...!
καλή αντάμωση
καλή ξεκούραση και καλή αντάμωση...
Γιώργος