Αποστολέας Θέμα: Badger 200 detail + κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 4120 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
Badger 200 detail + κομπρεσερ
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 08:31:47 μμ »
Φανταζομαι οτι πολλοι απο εδω θα διαβαζεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα τετοιου ειδους θρεαντς...καντε ενα κοπο και για το δικο μου :D ::salut::
Λοιπον ειμαι ασχετος απο αερογραφους,τοσο καιρο ειμαι με πινελα...αλλα εχω βαρεθει.Θελω να κανω το "επομενο βημα" αλλα δε θελω να δωσω πολλα λεφτα γιατι φοβαμαι οτι μπορει να βγει πατατα.Κυριως φοβαμαι λογω της χειριστης εμπειριας που εχω με το spray..Ωστοσο λογικα σκεπτομενος ο αερογραφος δεν ειναι spray!Φανταζομαι οτι για τα 72αρια που τον θελω εγω θα μπορεις να ψεκασεις απο λογικη αποσταση της ταξεως των 5-10εκ και δε θα γεμιζει το δωματιο χρωμα...
Απο εκει και περα εχω κοιταξει καποια πραγματα,ρωτησα και στα μοντελοκαταστηματα εδω στην Αθηνα και πιστευω πως για την περιπτωση μου ενας silgle action,bottom feed ειναι ΟΚ.Ναι μεν δεν θα μπορω να ρυθμιζω τη δεσμη κατα τη διαρκεια του ψεκασματος αλλα ειναι καλυτερα για μενα ετσι.Απο τα πινελα θα ειναι 100 φορες καλυτερα και επιτελους θα εχω το επιπεδο που θα ηθελα για τα μοντελα μου καθοτι περισσοτερο μου αρεσουν περισσοτερο τα αεροπλανα παρα ο μοντελισμος.Δηλαδη δε θα με δειτε ποτε να φτιαχνω παπαδες διοτι δε με ενδιαφερει απλα.Ενα ωραιο μοντελο,σωστα φτιαγμενο και ειμαι ΟΚ!
Δηλαδη να μπορω να βαψω ενα λευκο ανθρωπινα...αχτι το εχω...

Βρισκω αυτο το μοντελο http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Badger-200-Single-Action-Detail-Airbrush-Kit-NIB-/390233983827?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item5adbc20b53 στο ebay στα 64Ε,εδω εχει 110..Φυσικα αν κανω αγορα θα κανω απο ebay.Κανει για μενα??
Κομπρεσερ θα παρω απο εδω εφοσον γινει η αγορα.Θα με ενδιεφερε και μεταχειρω.Μου ειπαν απο υπερβολικα γνωστο καταστημα με 130Ε που κανει μια χαρα τη δουλεια του.Απο την τιμη πιστευω θα καταλαβαινετε και το μοντελο.Το θεμα ειναι αν κανει για μενα η μπορω να βρω με λιγοτερα λεφτα ειτε καινουργιο ειτε μεταχειρω που να μου κανει.Επισης αν με 130-140 παιρνεις καλυτερο??Τα φωτα σας παρακαλω.Δεν εχω τοσο πολυ οικονομικο προβλημα απλα δε θελω να δωσω λεφτα για κατι αβεβαιο,για αυτο οσο λιγοτερα τοσο το καλυτερο.

Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
Απ: badger 200 detail + κομπρεσερ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 08:56:55 μμ »
Να σου πω την μαύρη μου αλήθεια θα σου πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις έναν αερογράφο διπλής λειτουργίας....άλλη φάση.Πάντως και με της μονής λειτουργίας μπορείς να κάνεις παπάδες απλά θέλει πάρα πολύ εξάσκηση.Απο την στιγμή που δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα εγώ επιμένω σε αερογράφο διπλής.Πάντως να ξέρεις οτι αυτό που θα είναι η μεγάλη σου επένδυση θα είναι το κομπρεσέρ.Τον καλύτερο αερογράφο να πάρεις αν το κομπρεσέρ είναι μάπα θα έχεις προβλήματα,όπως αν πάρεις έναν κατώτερο αερογράφο και ένα δυνατό κομπρεσέρ θα τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο και θα είσαι σούπερ.

Κοίτα όμως και στις αγγελίες γιατί υπάρχουν μερικά κομμάτια που μπορεί να σε ενδιαφέρουν  :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 09:29:37 μμ »
Εμένα η γνώμη μου,είναι να κοιτάξεις για ένα καλό κομπρεσέρ και για κάποιον αερογράφο διπλής,είτε μεταχειρισμένο,είτε φθηνό και καινούργιο...
Να μάθεις να δουλεύεις κατευεθείαν με διπλής,δεν είναι κάτι το τρομερό!
Αργότερα και με την εμπειρία που θα αποκτήσεις,τον έχεις για τα βασικά,βερνίκια,βασικά χρώματα,κλπ.
Θα σου πρότεινα έναν,να είναι εύκολος στο καθάρισμα,και με όχι απίστευτα λεπτή μύτη,για ευνόητους λόγους!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 10:15:47 μμ »
Να φανταστω αυτο που λες για τη βελονα εννοεις για το καθαρισμα η μη και την στραβωσω??

Απο τη στιγμη που τον θελω μονο για camo,γιατι να "μπλεξω" με διπλης??Ναι ειναι καλυτερος...σας εξηγουμαι ομως...
Τα πιλοτηρια και τωρα που τα σκεφτομαι με πινελακια θα συνεχισω να τα βαφω...εκτος και αν ειναι τοσο "παιχνιδι" ο αερογραφος..
Εχετε να προτεινετε κατι συγκεκριμενο σε αερογραφο??Ο συγκεκριμενος του θρεαντ τι λεει??Στα ποσα εκ. θα ψεκαζατε για το camo ενος mig-29 πχ στην 1/72,δωστε μου παραδειγμα για να καταλαβω..

Απο κομπρεσερ το TC108 ειναι μαπα δηλαδη??Γιατι στα στατιστικα μου κανει.Ποιο προτεινετε??

Οταν λεω δεν εχω οικονομικο εννοω οτι μπορω να δωσω και 250 και 300 αρκει να μην πεταχτουν μετα...επειδη ομως δεν το ξερω αυτο,καλυτερα να μεινω στο 150αρι με 64 για αερογραφο και τα υπολοιπα για μεταχειρω κομπρεσερ..ετσι το βλεπω.Αν ομως θεωρειτε οτι το αποτελεσμα δεν θα με διακαιωσει μενω με τα πινελα μου μεχρι να πιασω στα χερια μου αερογραφο και μαθω καπως...

Σας παρακαλω να μην κρινετε απο τις απαιτησεις σας,και το λεω αυτο γιατι εχω βρεθει στη θεση σας σε αλλα θεματα σε αλλα φορουμ.Ο καθενας εχει τις αναγκες του.Κομπρεσερ των 250 και των 300Ε μη μου προτεινετε εκτος και ΑΝ ΜΟΝΟ αυτο κανει και τα αλλα ειναι μουφα...αν ειναι οντως ετσι το δεχομαι και το σεβομαι απολυτα και απλα δεν παιρνω.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 11:07:40 μμ »
Για κομπρεσέρ ή θα δωσεις 120-130 ευρω για ενα μικρουλη μοντελιστικό kai σχετικά θορυβώδες ή 330EUR για ένα αθάνατο και αθόρυβο silair. Εσύ αποφασίζεις.
Για αερογράφο, εαν σκεφτεσαι για μονής λειτουργίας δες και αυτό  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15136.msg319678.html#msg319678
Η έκδοση του  με την μύτη fine είναι από τις καλύτερες επιλογές σε αερογράφους μονής λειτουργίας. Εαν σκεφτεσαι για διπλής λειτουργίας και μπορείς να βρείς απ΄εξω φθηνότερα εναν badger  ή ένα  iwata  μην διστάσεις να τον αγοράσεις

Αποσυνδεδεμένος Παύλος.Δ.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο - Κρήτη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 11:49:06 μμ »
...να κοιτάξεις για ένα καλό κομπρεσέρ...

συμφωνώ και επαυξάνω.Εγώ έχω τον WERTHER X1AS και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος αφού δεν έχει δεξαμενή αέρα αλλά είναι συνεχόμενης ροής.
Αποτέλεσμα είναι να αυξομειώνεται η πίεση και ο αερογράφος να μπουκώνει.
Οπότε βουρ για κομπρεσέρ με δεξαμενή.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 05:52:12 πμ »
ο αερογραφος που μου προτεινε ο φιλος ramfighter απο οσο ειδα και αλλου ειναι μια χαρα για μενα.Τα αποτελσματα του φιλου στο λινκ δε με ικανοποιουν πληρως.
Να ρωτησω αν ξεχασουμε τον περιορισμο στο χωρο μηπως συμφαιρει να παρω κανονικο κομπρεσερ??Αυτα δεν εχουν δεξαμενη??Δηλαδη θορυβο ουσιαστικα θα κανει μεχρι να γεμισει η δεξαμενη...μετα θα ειναι GG,σωστα??
Μπορω να βρω τετοιο με 100Ε αν δεν κανω λαθος.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
Απ: Badger 200 detail + κομπρεσερ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 11:30:23 πμ »

Ακουλουθησα τη συμβουλη σας,μου αρεσε αυτο που ειδα και...
....τον παρελαβα σημερα!!!Ο πρωτος μου αερογραφος μετα απο χρονια πινελα,ανυπομονω να δοκιμασω...επιτελους!!!!!!
 :D :D

Tags: badger