Αποστολέας Θέμα: ο Πετράκης ξεκουράζεται στην παραλία.-owari!!!- ΤΕΛΟΣ!!!  (Αναγνώστηκε 73057 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Απ: ο Πετράκης, (Mitsubishi F1M2 'Reikan'), ξεκουράζεται στην παραλία...
« Απάντηση #175 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 07:29:11 πμ »
Παναγιωτη πολυ κλαη δουλεια μεχρι τωρα
αλλα απο οτι βλεπω το σχημα των φυλλων δεν ειναι σωστο
οπως τα εχεις κοψει ειναι σαν να ειναι καθετα στο μοισχο (?) αλλα απο τις φωτο φαινεται οτι μαζευονται προς τα μπροστα
Καταλαβες τι εννοω?
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #176 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 11:22:24 μμ »
Παναγιωτη πολυ κλαη δουλεια μεχρι τωρα
αλλα απο οτι βλεπω το σχημα των φυλλων δεν ειναι σωστο
οπως τα εχεις κοψει ειναι σαν να ειναι καθετα στο μοισχο (?) αλλα απο τις φωτο φαινεται οτι μαζευονται προς τα μπροστα
Καταλαβες τι εννοω?
Περι, επιτελους το καταλαβα! :oops: :oops: Αυτο φαινεται απο τα λευκα φυλλα..Ψιλοτερο να κοπουν ΔΕΝ γινεται.Παω για βαψιμο κι ο Θεος βοηθος!! ::eusa_pray::
Click to see the original size. Click to see the original size.
Spoiler (hover to show)

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #177 στις: Δεκεμβρίου 13, 2012, 11:57:05 μμ »
Τώρα το'χεις. αυτή ήταν η λεπτομέρεια που έλειπε, να είναι λίγο λοξά.  ::arrowred::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
η καλύβα
« Απάντηση #178 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 08:30:02 μμ »
Μια απορια παιδια..
Στην α/μ φωτο αυτο που φαινεται στην οροφη του κτισματος σαν σχεδιο,
Click to see the original size.
λογικα δεν θα πρεπει να ειναι ειτε κορμοι ειτε κλαδια απο φοινικες οπως φαινεται σε αυτη την καταπληκτικη φωτο που 'ψαρεψα' πριν λιγο?..
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #179 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 09:34:27 μμ »
Ναι.
Σε βλέπω να φτιάχνεις κανένα στρέμα από κλαδιά! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #180 στις: Δεκεμβρίου 14, 2012, 09:45:09 μμ »
Ναι.
Σε βλέπω να φτιάχνεις κανένα στρέμα από κλαδιά! :twisted:
Οι Α4 κολλες να ναι καλα!! :twisted:
Εχω βρει ενα σαιτ παραδεισενιο σχετικα με καλυβες της περιοχης..
http://acepilots.com/pto/new-guinea-people-ww2.html

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: το τέλος του φοίνικα..
« Απάντηση #181 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 06:03:16 πμ »
To ξερω...Σας τα εχω κανει οπως και αυτοι εμενα..καρυδες :lol:  Ουτε κατασκευη πρωτοτυπου α/φους με δοκιμαστικες προσθαφαιρεσεις να ηταν.. :mrgreen:  Ο 'πρωτοτυπος' φοινικας τελειωσε και οι υπολοιποι 3-4 θα γινουν στην πορεια του διοραματος..Καποια λυγισματακια χρειαζονται σε καποια κλαδια-κυριως στα πανω-αλλα δεν ειναι κατι δυσκολο να γινει..
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Η πλακα ειναι οτι η αποδοση των χρωματων που εχω ψεκασει φαινεται  πιο σωστα με φοντο το ..γιλεκο της δουλειας :lol:

Ja ne! (τα λεμε)..::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #182 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 09:47:28 πμ »
κατηγορία φοίνικες, βαθμολογία:   ::101::  , συγχαρητήρια, περάσατε στην επόμενη φάση κ.απέραντε,ατελεύτητε,απροσμέτρητε και όλα τα εις -α  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #183 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 11:26:49 πμ »
Μωρέ καρπούζια να μας τα κάνεις αν είναι να βλέπουμε τέτοιο αποτέλεσμα!! Ο φοίνικας εκπληκτικός!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #184 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 12:05:43 μμ »
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται τελικά.
Πολύ καλά τα χρώματα το κόψιμο και η στάση!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #185 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 11:40:17 μμ »
Μια απορια παιδια..
Στην α/μ φωτο αυτο που φαινεται στην οροφη του κτισματος σαν σχεδιο,
λογικα δεν θα πρεπει να ειναι ειτε κορμοι ειτε κλαδια απο φοινικες οπως φαινεται σε αυτη την καταπληκτικη φωτο που 'ψαρεψα' πριν λιγο?..
Spoiler (hover to show)
φίλε μου Παναγιώτη Απέφυγε όσο μπορείς την επικάλυψη μα κλαδιά φοίνικα, γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο, και μόνο σαν απέλπιδα λύση. Ο λόγος είναι ότι, τα φύλα του φοίνικα, έχουν τα φύλα κάθετα στο μίσχο, και έτσι αφήνουν το νερό να περνά. Δεν παρέχουν καμιά υδατοστεγανότητα. Αν χρησιμοποιούνται τα βάζουμε πάντα σε μεγάλο πάχος, μήπως και πιάσει καμιά σταγόνα. Στην άλλη εικόνα, είναι στέγαση με κορμούς, και λάσπη κατά πάσα πιθανότητα.     
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: η καλύβα
« Απάντηση #186 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 04:06:52 πμ »
Σας ευχαριστω πολυ παιδια..Θοδωρε η επομενη φαση θαναι και η πιο ενδιαφερουσα για μενα και ελπιζω και για σας  :oops: εφοσον ολα πανε κατ ευχην θα ειναι η καλυβα..
Φιλε μιραζ οντως ετσι ειναι σε οτι αφορα την επιμονη κ την υπομονη αλλα βαλε και μπολικη νευρωση ψυχαναγκαστικου τυπου :mrgreen:..Φιλε σιβα, αρκει να μην σας τα κανω ετσι
 ::arrowdown::
με το χτισμα.. :lol: :lol:

Λοιπον..με βαση αυτη τη φωτο..
θα επικεντρωθω σε αυτο το κομματι της σαν σημειο αναφορας..
Πιστευω οτι με βαση τη διαφαινομενη καλυβα-που σημειωτεον βρισκεται πολυ κοντα στην παραλια- καποιος παρομοιος σχεδιασμος θα πρεπει να γινει σε αυτες που σας παραθετω..
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
(Οι τελευταιες φωτο ειναι απο την σκηνη του συνταγματαρχη Ταιτο απο την ταινια 'η γεφυρα του ποταμου Κβάι' οπως εχω αναφερει παλαιοτερα)..
Εννοειται επισης οτι το λινκ :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24551.0.html θα τυχει της δεουσας προσοχης..
φίλε μου Παναγιώτη Απέφυγε όσο μπορείς την επικάλυψη μα κλαδιά φοίνικα, γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο, και μόνο σαν απέλπιδα λύση. Ο λόγος είναι ότι, τα φύλα του φοίνικα, έχουν τα φύλα κάθετα στο μίσχο, και έτσι αφήνουν το νερό να περνά. Δεν παρέχουν καμιά υδατοστεγανότητα. Αν χρησιμοποιούνται τα βάζουμε πάντα σε μεγάλο πάχος, μήπως και πιάσει καμιά σταγόνα. Στην άλλη εικόνα, είναι στέγαση με κορμούς, και λάσπη κατά πάσα πιθανότητα.     
Αντωνη, εννοειται οτι κηρυσσεσαι το δεξι μου χερι ::sprechende_015::  με τις γνωσεις που διαθετεις, εχω μπροστα μου στον παγκο,σκουπακια,βουρτσες,καλαμακια,μπαλσα,κερωμενη κλωστη και αλλη μπολικη πραματια..Και ξεκιναω με την πιο απλη ερωτηση που μπορει να σου απευθυνει καποιος..
Απο πού ξεκιναω??? :oops: :oops: :? Απο το πατωμα υποθετω...
Με βαση τα σχεδον 10 μ. μηκος του Πετρακη, η καλυβα θα πρεπει να ναι στο περιπου 20 μ. μηκος και καπου στα 10 μ. πλατος..Μοντελιστικα θα προκυψει ενα μαρκουτσι περιπου 30 π. και βαλε :twisted: :twisted: οποτε θα της κανω τομη στη μεση περιπου για να φαινεται το εσωτερικοτης..Ενα πολυ προχειρο σκιτσακι..
Η διαφορα μου με το ομορφο σχεδιο σου ειναι οτι θελω την καλυβα μεγαλυτερη και σε αποσταση ελαχιστων μετρων απο την παραλια..Αναμενω σχολια... ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #187 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 09:35:38 πμ »
Παναγιώτη καλημέρα, πρωί- πρωί με τον καφέ.
Μια καλύβα πλάτους 10 μέτρων, είναι δύσκολο να φτιαχτεί. Σκέψου, ότι ένα δοκάρι θα διατρέχει εγκάρσια το κτίριο, σε πλάτος 10 μέτρων συν ένα περιμετρικό εξώστη, σύνολο 12-13 μέτρα. Τέτοιος κορμός ίσιος και μάλιστα όχι ένας αλλά τουλάχιστον 15, είναι δύσκολο να βρεθεί. Αν τώρα υποθέσουμε πως δεν είναι μονοκόμματος αλλά ματίζει (συνδέονται δυο κορμοί) στη στήριξη, η κατασκευή γίνεται πολύ σύνθετη για ένα τέτοιο κτίσμα.
Κάποτε κυκλοφόρησε οδηγίες ο ΟΗΕ, για κατασκευές στην περιοχή της Μικρονησίας, (http://www.pacificdisaster.net/pdnadmin/data/documents/6147.html)
και το σύνηθες είναι 6 μέτρα πλάτος επί 10-12 μήκος.
ʼσε που δεν γεμίζει εύκολα τόσο μεγάλος χώρος.

Από που αρχίζεις????
Λοιπόν πρώτα θα σχεδιάσεις με όσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια τι θες να φτιάξεις. Όσο καλύτερη η μελέτη, τόσο ευκολότερη η κατασκευή λέμε εμείς.........
Πάρε τι διαστάσεις της βάσης που χωράει στο χώρο σου, στίσε το κεντρικό θέμα (το υδροπλάνο) και προχώρα να σχεδιάσεις το κτίριο, προσπαθώντας να φανταστείς το διόραμα, στο χαρτί. Μετά τα ξαναλέμε....εδώ είμαστε.         

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #188 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 03:04:18 μμ »
  Παναγιώτη καλησπέρα , δε γνωρίζω ποιες πρέπει να είναι οι διαστάσεις της καλύβας , αλλά πιστεύω ότι πρέπει η στενή διάσταση να βλέπει θάλασσα και όχι αντίθετα , γιατί τότε η σκεπή θα έχει πρόβλημα  με τον αέρα  , συνήθως οι ισχυρότερα πνέοντες άνεμοι έρχονται από τη θάλασσα όπου το κτίσμα είναι απροστάτευτο , οπότε κατά τη γνώμη μου αν κάνεις τομή στην καλύβα πρέπει να την κάνεις εγκάρσια και όχι κατά το μήκος της , νομίζω ότι έτσι θα έχει και καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και ......θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις και όλα αυτά τα καλούδια που μας λες  :).
  Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #189 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 03:10:06 μμ »
Κι αν φυσάει εγκάρσια; Δεν νομίζω να παίζει ρόλο ο αέρας όπως το θέτεις
αφού είναι τόσο κοντά στη θάλασσα που δεν πιστεύω να καλύπτεται επαρκώς
κι από το πλάι. Ας την τοποθετήσει όπως είναι καλύτερα σκηνοθετικά.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #190 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 04:01:38 μμ »
Συμφωνώ και γω με τον φίλο Repetan..Στις περισσότερες φωτός οι καλύβες φαίνονται να είναι με κατεύθυνση προς τη θάλασσα με τη στενότερη διάσταση..Δε ξέρω γιατί, αλλά αυτό φαίνεται να είναι ο γενικός κανόνας.Τώρα αν δε χωράει στο διόραμα λόγω μήκους άλλο θέμα αυτό..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #191 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 04:53:09 μμ »
Παιδια, την καλυβα θα την εχω να κοιταει προς την θαλασσα..Η πισω πλευρα της θαναι κομμενη ουτως ωστε να φαινεται το εσωτερικο της..Αυτο που προεχει ειναι να εκτιμησω το μεγεθος της που να ταιριαζει με το γενικο διοραμα..Περισσοτερες λεπτομερειες το βραδακι.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: το στήσιμο του διοράματος
« Απάντηση #192 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 03:54:52 πμ »
Λοιπον καπως ετσι ειναι τα πραγματα..
Ο διαδρομος που προτεινε ο Αντωνης architect θα γινει τελικα για να σπασει και τη μονοτονια του νερου. Η θεση που τωρα βλεπετε να βρισκονται τα βαρελια,ο κινητηρας κτλ, θα ειναι ενταγμενα σε αντισκηνο..
Τα υλικα υπαρχουν σε αφθονια.. :mrgreen:
..oποτε αι εργασιαι του επικεντρου του διοραματος αρχιζουν αυριο πιθανοτατα...Για οποιαδηποτε επισημανση ή απορια εδω θα ειμαστε..
 ::salut::
Y.Γ. Λογω κεκτημενης ταχυτητας  ::bristow:: στην τομη της καλυβας που θα ακουμπα πανω σε πλατφορμα κ πασσαλους συμπεριελαβα ολη τη πλευρα της βασης.. ::bioliicon:: 

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #193 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 02:26:00 μμ »
Πάνο,
σου υποσχέθηκα φωτογραφίες από φοίνικες, έκανα κάτι βδομάδες να βρω τα αρνητικά και να τις τυπώσω. Τις τράβηξα κατά την εκδρομή μας στη Saipan.

Ο φοινικάς σου είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ. Τέλειος από κάθε άποψη. Χίλια Μπράβο. ::thumbleft::

Βάζω και άλλη μια φωτογραφία που δείχνει πολυβολείο Ιαπωνικό πάνω στη παραλία στη Saipan. Όπως σου έγραψα και πιο παλιά η άμμος στη Saipan είναι κάτασπρη γιατί είναι ουσιαστικά θρυματισμένο κοράλλι και τελείως πούδρα. Υπάρχουν αυτά τα φυτά που δεν έχω ιδέα πως λέγονται που "έρπουν" στην άμμο και φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Όταν ξεραίνονται μένει μόνο ο καφέ σκελετός. Αμέσως μετά την αμουδιά έχει κοντό γρασίδι όπως σε πολλές Ελληνικές παραλίες
.

Για την καλύβα ο αρχιτέκτων τα λέει πολύ σωστά. Φοίνικες στη σκεπή δεν μπαίνουν για μόνωση. Είτε έχει πέσει κανένα ξεραμένο κλαδί είτε για πρόχειρο καμουφλάζ. Οι καλύβες είναι συνήθως υπερυψωμένες για πολλούς λόγους. Να μη γεμίζουν νερό όταν έχει τυφώνες, να μη μπάινουν  μαμούνια, καβούρια και άλλα τέτοια και κυρίως για να μη μπαίνει η άμμος μέσα. Το πάτωμα στις καλύβες ήταν/είναι συχνά καλυμένο με ψάθες πλεγμένες από φύλα φοινίκων όπου και κοιμούνταν. Στη περίπτωσή σου εφόσων η καλύβα είναι τόσο κοντά στη παραλία και τα υδροπλάνα, οι Ιάπωνες φαντάροι την έχουν για να κοιμούνται οι πιλότοι σε αιώρες (ποιος κάθετε να φτιάχνει κρεβάτια) και οι μηχανικοί ή να αποθηκεύουν υλικά. Αν τη κάνεις καλύβα αξιωματικών τότε πολύ σωστά παίρνεις έμπνευση από τη "Γέφυρα του ποταμού Κβάι" αλλά ποτέ μη ξεχνάς ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Στη Ταιλάνδη/Βιρμανία ήταν πιθανό να βρεθούν τα υλικά για οτιδήποτε και τέλος πάντων υπήρχε επικοινωνία. Στο απομακρησμένο νησί του θέματός σου τα πάντα πρέπει να μεταφερθούν με πλοίο. Οι Ιάπωνες δεν θα είχαν πρόβλημα να κοιμηθούν σε ψάθες στο πάτωμα, άρα όχι κρεβάτια και σίγουρα πεντακάθαρο πάτωμα (τα παπούτσα έξω από τη καλύβα). Πιθανότατα υπήρχε και χώρος για ασύρματο. Όχι κουζίνα.
Αυτά σαν κάποιες ιδέες. 

http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #194 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 05:23:09 μμ »
Αριγκατο Γιωργο! Οι επομενες 'εκδοσεις' PT2,PT3 και ΡΤ4 του φοινικα ::glossa::  θα περιλαμβανουν μακρυτερο φυλλωμα και πιο ευλυγιστο μισχο.
Για τη καλυβα, καποιες φωτο που δειχνουν τί μπορει καποιος να βαλει μεσα..
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Σε οτι αφορα τα νανακια  ::sleepy2:: ::sleepy2:: ::sleepy2:: υπαρχει αυτο το κρεβατι
απο αρκετες Ιαπωνικες ταινιες που εχω δει υπαρχει μπολικη στρωματσαδα στο πατωμα..Εσυ φυσικα ξερεις καλυτερα :mrgreen: :mrgreen: Θα ελεγα μια καθως πρεπει κλινη ξυλου για τον επικεφαλης αξκο και καποιες αιωρες για τους κατωτερους..1-2 ειναι αρκετες νομιζω..Αυτα ειναι πρωιμα βεβαια..Καλη η ιδεα και για την πρασιναδα!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #195 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 07:51:35 μμ »
Καλά ρε μάστορα, πότε προλαβαίνεις να τα φτιάχνεις όλα αυτά;;; Μία η Μυρτούλα, τώρα το νέο σου διόραμα!!!!

Μας έχεις τρελάνει καί μας αποσπάς από τις δικές μας μοντελιστικές εργασίες γιατί, όταν καθόμαστε καί χαζεύουμε τις υπέροχες κατασκευές σου που μετά μυαλό καί χρόνος.

Αντε να βλέπουμε εξελίξεις!!! Καλή συνέχεια.

Sernak
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
η κατασκευη της καλυβας
« Απάντηση #196 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 08:37:25 μμ »
Καλά ρε μάστορα, πότε προλαβαίνεις να τα φτιάχνεις όλα αυτά;;; Μία η Μυρτούλα, τώρα το νέο σου διόραμα!!!!

Μας έχεις τρελάνει καί μας αποσπάς από τις δικές μας μοντελιστικές εργασίες γιατί, όταν καθόμαστε καί χαζεύουμε τις υπέροχες κατασκευές σου που μετά μυαλό καί χρόνος.

Αντε να βλέπουμε εξελίξεις!!! Καλή συνέχεια.

Sernak
Κατ αρχην Μastoras ειναι μονο ενας εδω μεσα :twisted:  Κατα δευτερον, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, κατα τριτον θα το ριξω στη δουλεια και θα αφησω το πολυ μπλα-μπλα και κατα τεταρτον ακυρον με το κρεβατι αφου δεν ειχα προσεξει καλα το κειμενο του 'Αγριου' Γιωργου!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: η κατασκευη της καλυβας
« Απάντηση #197 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 05:55:39 μμ »
  Καλησπέρα Παναγιώτη , μου αρέσει που ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών αλλάζεις και τον τίτλο του θέματος .
  Αντώνης
  MERRY XMAS .

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #198 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 06:03:54 μμ »
  Καλησπέρα Παναγιώτη , μου αρέσει που ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών αλλάζεις και τον τίτλο του θέματος .
  Αντώνης
  MERRY XMAS .
Σωστοοοοοοοος! :wink: Χρονια πολλα κ σε σενα!
Και για του λογου το αληθες..........
 ::director::Κεφαλλονιτη Αντωνη.. Οι κατα πλατος κ κατα μηκος δοκοι της πλατφορμας/βασης της καλυβας, απο τετραγωνο ξυλο(μπαλσα), ή πασσαλο??? Το πρωτο υποθετω.. :roll: :roll:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #199 στις: Δεκεμβρίου 20, 2012, 08:22:42 μμ »
Εξαρτάται πως το φαντάζεσαι. Τετράγωνης διατομής είναι πιο σπάνιο, για την περιοχή, για πολλούς λόγους. Εγώ θα έβαζα κυκλικής διατομής.
Πρόσεξε στο πρώτο σχέδιο που παραθέτεις, τα πλαϊνά κατά μήκος δοκάρια δεν είναι εκεί, είναι πιο μέσα γιατί υπάρχει εξώστης (φαίνεται στην τομή).   

Tags: