Konbanwa!(Kαλησπερα)!

Μετα την αναλυτικη ενημερωση του Γιωργου για το τί παιζεται πολιτικοοικονομικα στην Ιαπωνια, σειρα και για την δικια μου ενημερωση σας

σχετικα με την πορεια της κατασκευης του Πετρακη-σαν..
Λοιπον..Κατ αρχας εκανα μια μικρη επεμβαση στο χαρακτικο της Trumpeter αφαιρωντας του το πλαινο πλαστικο στα σημεια που βλεπετε προκειμενου να εχω καλυτερη ορατοτητα στη χαραξη των πριτσινιων του Πετρακη..Το καθε δοντι του 'Τρομπετιστα' απεχει ενα χιλιοστο απο το διπλανό του κι ετσι ταιριαζε με το αντιστοιχο ελλειπεστατο βεβαια πριτσινωμα της Χασεγκαβα..

Με βαση λοιπον τα σχεδια του θαυμασιου Maru Mechanics No 20,

εκανα οχι μια,

αλλα περιπου 2.500 στο νερο με την εξης σειρα..
1.μαρκαρισμα με μολυβι,

2.χαραξη με Τρομπετιστα,
3.τριψιμο με 1200αρι ντουκοχαρτο
4.τρυπημα με μυτη βελονας προσαρμοσμενη σε κοφτη ολων των οπων που ειχα ανοιξει σε ολα τα σημεια ετσι ωστε αυτες να εχουν το ιδιο βαθος με αυτες της Χασεγκαβα..Με μονο το χαρακτικο της Τραμπετερ οι τρυπες μου εβγαιναν πιο ρηχες..Τωρα αν αυτη η τακτικη αποδωσει θα φανει στο βαψιμο.. Και
5.Τριψιμο των επιφανειων του μοντελου με ντουκοχαρτα 800 βαθμων και ανω φτανοντας μεχρι και σε micromesh των 3600 βαθμων.Σε καποιες φωτο οπως αυτη του κεντρικου πλωτηρα δεν εχω φτασει στο σταδιο 5..

Με αυτα λοιπον η ατρακτος κολληθηκε οσο πιο σφιχτα γινοταν

και ακολουθησαν οι κατω πτερυγες..Η εφαρμογη ηταν καταπληκτικη με ελαχιστο στοκο αλλα η σωστη διεδρος των κατω πτερυγων θα επρεπε να επιτευχθει με ορθοδοξους ή και ανορθοδοξους τροπους..

Με την τοποθετηση των στυλιδιων και την απροβληματιστη κολληση των ανω πτερυγων ο μεσιε Πετρακης θα περασει απο ελεγχο ασταριου και καλως εχοντων των πραγματων απο το βαφειο..

Σειρα ειχε το 'Ιερο Αστερι'
Zuisei κινητηρας..Κατι αλλο σαν εισαγωγη πρωτα ομως..Με το μεχρι τωρα πλανο μου για το διοραμα,υποτιθεται οτι θα εχει ολοκληρωθει αντικατασταση κινητηρα βοηθουντος αυτοσχεδιου γερανου απο κορμους που θα κατασκευασω αργοτερα,(φωτο απο το FAOW),

και τα παλληκαρια μας θα ξαποσταινουν καπως ετσι..

Απο περισσευματα της Βεκτορ και με αφθονη εισπνοη ρητινοσκονης φτιαχτηκε ενα υβριδιο,(Δαιδαλε επιτηδες το φοντο ειναι 'ακαταστατο'

)

με τους σωληνες πληρωσης καυσιμου απο συρμα,

Κατασκευασα απο μπαλσα μια κλινη για να 'αναπαυσω' τον αλλαγμενο κινητηρα σε καποιο σημειο του διοραματος,

ο κινητηρας ψεκαστηκε με duraluminium της αλκλαντ και η κλινη με το XF-57 της Ταμιγια

Θα ακολυθησει παλαιωση και των δυο..
Εχω βαλει στο ματι επισης

και το type 95(κατασκευης 1935 δηλαδη),σκοπευτικο που προεξειχε απο το αλεξινεμιο και θα κανω καποιες βελτιωσουλες στη συνεχεια..Για οτιδηποτε παρατηρησεις κ σχολια εδω ειμαστε..
Υ.Γ.:Ευχαριστω τον Δημητρη και τον Γιαννη που με 'μετακινησαν' σε πιο οικειο περιβαλλον...