Αποστολέας Θέμα: Microscale Liquid decal film  (Αναγνώστηκε 13692 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Microscale Liquid decal film
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 18, 2012, 04:07:48 μμ »
Αργυρούπολη κοίταξες;
Είχα πάει το πρωί με τη δροσούλα... Δεν έχει μείνει ούτε δείγμα και δεν ξέρει πότε θα ξαναφέρει.  Μου έχει μείνει ελάχιστο...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 18, 2012, 04:11:31 μμ »
Κοιτάξτε ρε παιδιά και κατά επαρχία μεριά!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 18, 2012, 04:14:46 μμ »
Κοιτάξτε ρε παιδιά και κατά επαρχία μεριά!  :wink:

καλα λεει  ...  :wink:

LIQUID DECAL FILM

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 18, 2012, 04:19:55 μμ »
Καλή ιδέα αλλά να έχεις και άλλα να αγοράσεις μαζί... αλλιώς τα ταχυδρομικά είναι πιο ακριβά από το ίδιο το προϊόν!...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 18, 2012, 08:56:17 μμ »
Για να ξεθάψω λίγο το θέμα να μην ανοίγω καινούργιο.
Επειδή μου τελειώνει το Liquid Decal Film και δεν μπορώ να βρω άλλο προς το παρόν, έχει δοκιμάσει κανείς να σφραγίσει τις τυπωμένες σε inkjet χαλκομανίες με βερνίκι ή παρκετίνη αντί για το Liquid Decal Film; Τι αποτελέσματα είχε ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος

MARAMPOY MAT σε σπρει αο το πλαισιο....2-3 χερια απο μακρια κ καθαρισες....

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 18, 2012, 10:32:24 μμ »
MARAMPOY MAT σε σπρει αο το πλαισιο....2-3 χερια απο μακρια κ καθαρισες....
(Βγαίνει και σε gloss αυτό;)
Και γενικά, τα βερνίκια μήπως κάνουν τις χαλκομανίες πολύ σκληρές; Το Liquid film είναι ιδανικό γιατί δίνει την ελαστικότητα που πρέπει στις χαλκομανίες.  Πολύ φοβάμαι ότι ένα βερνίκι θα σφραγίσει μεν, αλλά θα σκληρύνει με αποτέλεσμα η χαλκομανία να μην κάθεται τόσο καλά στις καμπύλες.  Για τις επίπεδες επιφάνειες δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά για τις καμπύλες;

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 19, 2012, 06:43:48 μμ »
(Βγαίνει και σε gloss αυτό;)
Και γενικά, τα βερνίκια μήπως κάνουν τις χαλκομανίες πολύ σκληρές; Το Liquid film είναι ιδανικό γιατί δίνει την ελαστικότητα που πρέπει στις χαλκομανίες.  Πολύ φοβάμαι ότι ένα βερνίκι θα σφραγίσει μεν, αλλά θα σκληρύνει με αποτέλεσμα η χαλκομανία να μην κάθεται τόσο καλά στις καμπύλες.  Για τις επίπεδες επιφάνειες δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά για τις καμπύλες;

λοιπον....τα εχω ξαναπει αλλα η επαναληψη μητηρ μαθησεως....Το Liquid film ειναι υγρη λακα...δηλ το ιδιο ή περιπου ιδιο υλικο με αυτο των χαλκομανιων για αυτο κ ειναι μαλακο....εαν κ αυτο ομως το ριξεις αφυδως απο πανω πιστεψε με θα γινει κοντρα πλακε η χαλκομανια....εγω ειπα το μαραμπου επειδη ειναι σμαλτο το βερνικι(κ ναι βγαινει κ γκλος κ σατινε...) κ δεν επειρεαζεται απο το νερο. εγω σε ολες μου τις δουλειες μεχρι τωρα ψεκαζα με winsor and newton ακρυλικο....κ δεν ειχα ιδιετερο προβλημα....απλα επρεπε να αφησω 2-3 μερες κ μετα να βαλω στο νερο την χαλκομανια. δουλευα με ολα τα βελτιωτικα ζουμια της gunze κ μαλλον επεφτε λιγο βαρυ το σοφτερ αλλα προβλημα δεν ειχα κ μαλιστα με το νερο μαλακωνε κ ακρυλικο βερνικι χωρις να εχανα χρωμα ομως κ ακολουθουσε ευκολα τα παντα....γραμμωσεις κλπ κλπ. εν κατακλειδει λοιπον ΝΑΙ το υγρο φιλμ ειναι σαφως καλυτερο αλλα κ πιο ακριβο. εαν κατα την γνωμη μου θες την καλυτερη περιπτωση ριχνεις πρωτα ενα λεπτο στωμα ακρυλικο βερνικι να σφραγισεις τα μελανια κ μετα ενα μεσαιο χερι υγρο φιλμ κ καθαρησες...!!!!κ αφου εκτυπωσεις βαλε αμεσως το χαρτι στον φουρνο στους 60-70 βαθμους για κανα 10 λεπτο....κ θα δεις :mrgreen:

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 20, 2012, 10:21:52 μμ »
Μπορής να σφραγίσης τις INKJET χαλκομανίες με Ακρυλικό Βερνίκι (σε Σπράϋ) για αυτοκίνητα, το περνάς μια φορά από αριστερά πρός τα δεξιά με μέτριο ρυθμό και ξανά άλλη μια φορά με την ίδια κατεύθυνση, η απόσταση του σπρέϋ από την χαλκομανία να είναι 20 - 25 εκατοστά, και η χαλκομανία να είναι στερεωμένη σε σταθερή επιφάνεια
ελαφρώς κάθετα και αμέσως μετά με ένα πιστολάκι μαλλιών από απόσταση 30 - 35 εκατοστών κάνουμε γρήγορα περάσματα για να τραβήξη το βερνίκι και μετά αφήνουμε την χαλκομανία να στεγνώση σε ένα χώρο όπως ένα κουτί από υποκάμισο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Το πρόβλημα με το κόψιμο των χαλκομανιών αφορά μόνο τις INKJET όχι τις LASER. ::salut::
Y.Γ. Κάνε πρώτα μια δυό δοκιμές σε ένα χαρτί για να εξικοιωθής για ομοιόμορφο ψεκασμό με το Σπρέϋ.
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 21, 2012, 09:59:11 πμ »
Μπορής να σφραγίσης τις INKJET χαλκομανίες με Ακρυλικό Βερνίκι (σε Σπράϋ) για αυτοκίνητα, το περνάς μια φορά από αριστερά πρός τα δεξιά με μέτριο ρυθμό και ξανά άλλη μια φορά με την ίδια κατεύθυνση, η απόσταση του σπρέϋ από την χαλκομανία να είναι 20 - 25 εκατοστά, και η χαλκομανία να είναι στερεωμένη σε σταθερή επιφάνεια
ελαφρώς κάθετα και αμέσως μετά με ένα πιστολάκι μαλλιών από απόσταση 30 - 35 εκατοστών κάνουμε γρήγορα περάσματα για να τραβήξη το βερνίκι και μετά αφήνουμε την χαλκομανία να στεγνώση σε ένα χώρο όπως ένα κουτί από υποκάμισο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Το πρόβλημα με το κόψιμο των χαλκομανιών αφορά μόνο τις INKJET όχι τις LASER. ::salut::
Y.Γ. Κάνε πρώτα μια δυό δοκιμές σε ένα χαρτί για να εξικοιωθής για ομοιόμορφο ψεκασμό με το Σπρέϋ.
Η συμπεριφορα των χαλκομανιων που δοκιμσα και ετυχε :wink: να ειναι περασμενες με βερνικι αυτου του τυπου ειναι πραγματικα αθλια! Πιο ακαμπτες και απο κοντρα πλακε! :evil:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 21, 2012, 10:19:03 πμ »
Η συμπεριφορα των χαλκομανιων που δοκιμσα και ετυχε :wink: να ειναι περασμενες με βερνικι αυτου του τυπου ειναι πραγματικα αθλια! Πιο ακαμπτες και απο κοντρα πλακε! :evil:
Αυτή ακριβώς ήταν η υποψία μου και γι' αυτό ρώτησα. Ίσως μάλιστα αυτές που είχα αγοράσει να ήταν έτσι περασμένες και γι' αυτό να σπάσανε με την πρώτη επαφή.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 21, 2012, 10:31:14 πμ »
Αυτή ακριβώς ήταν η υποψία μου και γι' αυτό ρώτησα. Ίσως μάλιστα αυτές που είχα αγοράσει να ήταν έτσι περασμένες και γι' αυτό να σπάσανε με την πρώτη επαφή.
Μπααα,δεν νομιζω. Πρωτα θα εσπαγε το πλαστικο και μετα αυτες! Οποιος εχει δει παλιο αυτοκινητο που εχει αρχισει να ξεφλουδιζει το βερνικι μπορει να καταλαβει για τι ειδους ''πετσα'' μιλαμε!

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 01:43:19 μμ »
Αγορασα εχθες τα διαφανα χαρτια χαλκομανιων της εταιριας αλλα δεν ειχαι να μου δοσει το υγρο αυτο,υπαρχει αλλο αντηστιχω που να κανει;Σκευτηκα μα βερνικι για ακρυλικα.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 12, 2015, 07:01:08 μμ »
Αγορασα εχθες τα διαφανα χαρτια χαλκομανιων της εταιριας αλλα δεν ειχαι να μου δοσει το υγρο αυτο,υπαρχει αλλο αντηστιχω που να κανει;Σκευτηκα μα βερνικι για ακρυλικα.

δοκίμασε βερνίκι gloss gunze να το ψεκάσεις με αερογράφο εννοείται όχι με πινέλο.. 8)
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 13, 2015, 09:20:33 πμ »
Καλημέρα ,το θέμα των σπιτικών χαλκομανιών με έχει απασχολήσει πάρα πολύ γιατί μου αρέσει να τυπώνω δικά μου σχέδια.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου δύο φωτογραφικοί εκτυπωτές της Epson με 6 μελάνια ο καθένας (R200 & PX710W) ,ένας φωτογραφικός Canon iP4600 και ένας απλός Canon με 2 μελάνια.
Αυτό που είδα μετά από πάρα πολλές δοκιμές με διαφορές ρυθμίσεις στους εκτυπωτές (icc profiles - βάρος χαρτιού - είδος χαρτιού - dpi ) είναι ότι γενικά οι Epson δεν έχουν καλή συμπεριφορά στο χαρτί inkjet της baremetal (σπυριάρα εκτύπωση και τρέξιμο χρώματος ακόμα και μέσα στο φούρνο !) , οι Canon από την άλλη φαίνεται να είναι η ιδανική επιλογή γι'αυτή την δουλεία και μάλιστα το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με την ρύθμιση για Glossy Photo Paper και ποιότητα εκτύπωσης ΤΥΠΙΚΗ ,επίσης δεν είχε μεγάλη διαφορά ή ποιότητα εκτύπωσης του φωτογραφικού από τον απλό Canon (με τα δύο μελάνια).
Οι εκτυπωτές που δεν έχουν θέση για χαρτί στην πίσω μεριά αλλά μόνο σε συρτάρι από κάτω με αποτέλεσμα να πρέπει να διπλωθεί το χαρτί πριν τυπωθεί δυστυχώς δεν κάνουν . Εννοείτε δυστυχώς ότι το υγρό φιλμ της microscale δεν περνιέται με πινέλο.
Καλή δουλειά για προστασία εκτός από τα βερνίκια σε σπρέι (αν δεν υπάρχει αερογράφος φυσικά) κάνουν και τα protecting σπρει

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 13, 2015, 01:18:29 μμ »
Αν και το θέμα είναι 2μιση ετών και έχει συζητηθεί και άλλες φορές ενδιάμεσα, να προσθέσω σε αυτά που ανέφερε ο Ηλίας.

Ούτε σε εκτυπωτή HP και μάλιστα DeskPro Inkjet πήρα καλά αποτελέσματα.
Σε πολυμηχάνημα EPSON με 4 αυθεντικά μελάνια, ρύθμιση απλού χαρτιού (όπως προτείνει και ο κατασκευαστής του χαρτιού χαλκομανίας) και υψηλή ανάλυση έχω πάρει τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι στιγμής.
Κόκκους θα έχουμε πάντα καθώς έτσι δημιουργούνται οι συνδυασμοί χρωμάτων στους inkjet.  Το θέμα εδώ είναι πόσο μικροί θα είναι.
Η Canon είναι η μόνη μέχρι στιγμής που έχει πετύχει το μικρότερο σταγονίδιο στους inkjet της.
Η ρύθμιση για φωτογραφικό χαρτί δεν βοηθάει πάντα. Στην περίπτωση του EPSON τον κάνει να ψεκάζει υπερβολικό μελάνι με αποτέλεσμα έναν όμορφο πίνακα του Πικάσο!
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα (και δεν έχω βρει και χαρτί) για εκτύπωση σε έγχρωμο laser.  Αν έβρισκα χαρτί θα μπορούσα να δοκιμάσω εκτύπωση σε κάποιο τυπογραφείο ψηφιακών εκτυπώσεων δίνοντας τους το αρχείο και το χαρτί χαλκομανίας.  Το κόστος όμως πιστεύω θα είναι αρκετά υψηλό (υπολογίζω κάπου 10-15EUR ένα φύλλο Α4) και αν σε αυτό προσθέσουμε και τα 5EUR του χαρτιού το κόστος ανέρχεται αμέσως κοντά στα 20EUR το οποίο είναι σχετικά απαγορευτικό για χαλκομανίες.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 13, 2015, 01:39:40 μμ »
εγώ δίνω στο βιβλιοπωλείο 0,40EUR η σελίδα σε χαλκομανίας χαρτί και είναι μια χαρά...
δεν έχω scaner...έχω ένα πρόβλημα....θα σας της έδειχνα...

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 13, 2015, 01:47:36 μμ »
το χαρτί χαλκομανίας δικό μου έτσι ? και από αρχείο pdf...π.χ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 13, 2015, 03:00:06 μμ »
Μήπως μιλάς για απλή έγχρωμη φωτοτυπία;
Εγώ αναφέρομαι σε ψηφιακή εκτύπωση 600dpi τουλάχιστον από αρχείο.

Αποσυνδεδεμένος Yannis_v

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ν. Ηράκλειο, Αθήνα
  • Γιάννης Β
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 13, 2015, 03:51:41 μμ »
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, χαρτιά (inkjet και laser) σαν αυτά από ebay είναι οκ;

http://www.ebay.com/itm/2014-A4-Inkjet-Water-Slide-Decal-Paper-Craft-Transfer-5PCS-/331537926137?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4d313347f9

http://www.ebay.com/itm/Hot-5-Pcs-A4-Clear-Color-Laser-Water-Slide-Decal-Paper-Craft-Transfer-/181685967588?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a4d53dae4

Στην Αθήνα αυτή τη χρονική στιγμή (ορισμένα post στο φόρουμ είναι παλιά ) από που είναι εύκολο να τα προμηθευτώ χωρίς πολύ ψάξιμο μιας και χρόνο για βόλτες δεν βρίσκω εύκολα;

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 13, 2015, 06:25:32 μμ »
Μήπως μιλάς για απλή έγχρωμη φωτοτυπία;
Εγώ αναφέρομαι σε ψηφιακή εκτύπωση 600dpi τουλάχιστον από αρχείο.

αααα...οκ..μάλλον απλή είναι αλλά δεν σου κρύβω ότι βγαίνουν μια χαρά...αλλά αφού ψάχνεις ψηφιακή....δεν ξέρω....

Tags: microscale