Καλημέρα ,το θέμα των σπιτικών χαλκομανιών με έχει απασχολήσει πάρα πολύ γιατί μου αρέσει να τυπώνω δικά μου σχέδια.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου δύο φωτογραφικοί εκτυπωτές της Epson με 6 μελάνια ο καθένας (R200 & PX710W) ,ένας φωτογραφικός Canon iP4600 και ένας απλός Canon με 2 μελάνια.
Αυτό που είδα μετά από πάρα πολλές δοκιμές με διαφορές ρυθμίσεις στους εκτυπωτές (icc profiles - βάρος χαρτιού - είδος χαρτιού - dpi ) είναι ότι γενικά οι Epson δεν έχουν καλή συμπεριφορά στο χαρτί inkjet της baremetal (σπυριάρα εκτύπωση και τρέξιμο χρώματος ακόμα και μέσα στο φούρνο !) , οι Canon από την άλλη φαίνεται να είναι η ιδανική επιλογή γι'αυτή την δουλεία και μάλιστα το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με την ρύθμιση για Glossy Photo Paper και ποιότητα εκτύπωσης ΤΥΠΙΚΗ ,επίσης δεν είχε μεγάλη διαφορά ή ποιότητα εκτύπωσης του φωτογραφικού από τον απλό Canon (με τα δύο μελάνια).
Οι εκτυπωτές που δεν έχουν θέση για χαρτί στην πίσω μεριά αλλά μόνο σε συρτάρι από κάτω με αποτέλεσμα να πρέπει να διπλωθεί το χαρτί πριν τυπωθεί δυστυχώς δεν κάνουν . Εννοείτε δυστυχώς ότι το υγρό φιλμ της microscale δεν περνιέται με πινέλο.
Καλή δουλειά για προστασία εκτός από τα βερνίκια σε σπρέι (αν δεν υπάρχει αερογράφος φυσικά) κάνουν και τα protecting σπρει
