Παιδια σας ευχαριστώ,
- Νάσο στα λάστιχα δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, στεγνό πινέλο με λάδια MIG light mud, basic earth προσπαθώντας να δημιουργήσω ένα φίλτρο από το καθένα - όπου το παράκανα με ένα καθαρό πινέλο άπλωνα το λάδι και το έσβηνα σιγά σιγά - και να αποδώσω την βρωμιά, η οποία παρεπιπτόντως στα spitfire ήταν λίγη, σύμφωνα με κάποιον βρεταννό γκουρού στον τύπο.Στην συνέχεια με μολύβια γκρί προσπάθησα να αποδώσω ολίγον αυτά τα γδαρσίματα και στο τέλος λίγη σκόνη Mig dry mud η οποία με το να είναι υγρό ακόμα το λάδι κόλλησε όση ποσότητα έπρεπε, λίγη δηλαδή, πάνω. Παράλληλα με την όλη διαδικασία βρωμίζονταν και η ζάντα την οποία όμως καθάριζα με μια βατονέτα, δεν την ήθελα να είναι πολύ βρώμικη. Να σημειώσω εδώ ότι το ίδιο αποτέλεσμα άλλοι το πετυχαίνουν με αερογραφία, εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό μου με τον αερογράφο για τέτοιες δουλειές, οπότε καταφεύγω στα λαδάκια, τα οποία σημειωτέων συγχωρούν πολλά.
- Παναγιώτη, λαδάκια και σφουγκαράκι με neutral grey της White ensign, μιας και το βρεταννικό αστάρι ήταν γκρί. Εννοείτε βέβαια ότι δοκιμάστηκε η διαδικασία γιανα καθορίσω την ποσότητα, πυκνότητα κ.λ.π.
- Γιώργο πιστέυω να σε κάλυψα παραπάνω, το λαδακι στα καλύμματα έγινε με στεγνό πινέλο αρχικά και στα πριτσίνια και ολίγον κανονικό wash στις γωνίες όπου ήθελα να τις τονίσω λίγο παραπάνω.
Γιάννης