Καλημέρα σε όλους και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ, με υγεία, ευτυχία, υπομονή, κουράγιο και πάνω από όλα χαμόγελο. Όπως έχω πει η πρόοδος αργή αλλά σταθερή. Η άτρακτος έκλεισε, αφέθηκε να ξεκουραστει 2 βδομάδες, για να μην κυνηγάω πάλι αφού σταρώσω γραμμές φαντάσματα από την κόλλα, ενώ παράλληλα δούλευα τα φτερά, τα οποία και μου έφαγαν αρκετό χρόνο και θα καταλάβετε παρακάτω γιατί, και τελικά μονταρίστηκε όλο το σώμα, ακέφαλο ακόμα καθώς περιμένει το άλλο ΄΄κιτ΄΄ που ονομάζεται κινητήρας. Λέω όμως να τελειώνω με τα του σκάφους και μετά να τον περιποιηθώ. Λοιπόν έχουμε και λέμε...
Κλείσιμο ατράκτου, και στοκάρισμα με κυανοκρυλική. Να σημειώσω εδώ ότι πρώτη φορά χρησιμοποίησα μονο κυανοκρυλική για στοκάρισμα, την gel κατά προτίμηση, με άριστα αποτελέσματα και γρήγορη δουλειά. Οι γραμμές που πιθανόν να φαίνονται είναι λόγω της κόλλας που είναι διαφανής. Βέβαια η περισσότερη λεπτομέρεια του cockpit κρύφτηκε, αλλά δεν βαριέσαι έτσι είναι αυτά.

Τοποθετήθηκαν το αλεξινέμιο και το πίσω σταθερό μέρος της καλύπτρας, τα οποία κάτσανε με την πρώτη και απροβλημάτιστα.

Στην συνέχεια μονταρίστηκαν οι φωλεές του Σ/Π βάφτηκαν και τοποθετήθηκαν στην θέση τους, τοποθετήθηκαν όλα τα επιμέρους κομμάτια στις πτέρυγες και κολλήθηκαν τα δύο μισα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Εκεί που έπαθα λίγο σοκ ήταν όταν τοποθέτησα τις φωλιές των πολυβόλων όπου η εφαρμογή ήταν....

Τα προβλήματα και εδώ αντιμετωπίστηκαν με φύλλο πλαστικού και κυανοκρυλική και στην συνέχεια έγινε συνολικά ολική επαναφορά των rivets, ένα ένα με υπομονή και άπειρο χρόνο. Εν συνεχεία κολλήθηκαν άτρακτος και πτέρυγες, άλλο επεισόδιο εδώ γιατί έπρεπε να γίνει τμηματικά και προσεχτικά, καθόσον δεν σου έδινε χέρι να επέμβει κάπου από μέσα και δεν είχες και πολλά περιθώρια λάθους. Το αποτέλεσμα..

Να σημειώσω εδώ ότι το κιτ σου δίνει όλες τις επιφάνειες κινούμενες. Εχω αφήσει ελεύθερα τα elevators και το rudder, αλλά προτίμησα να κολλήσω τα ailerons σε ουδέτερη θέση γιατί ούτως ή άλλως θα έπρεπε να κολληθούνε για να έχουν την σωστή ασύμμετρη απόκλιση. Αν τα άφηνες ελεύθερα έπεφταν και τα δύο κάτω. Επίσης να πω ότι τα Flaps τοποθετήθηκαν σε θέση πάνω, όπως είναι και η σωστή διαμόρφωση για το αφος παρκαρισμένο (υπήρχε και πρόστιμο για τους χειριστές αν τα ξεχνούσαν κάτω).
Τέλος εδώ βλέπετε τα καλλύματα των radiators με λίγη λεπτομέρεια από eduard καθώς και τα μεταλλικά σκέλη από την G-factor που θα χρησιμοποιηθούν, καθαρισμένα και με τοποθετημένα τα ψαλίδια.

Αυτά για την ώρα, έχω πολλή δρόμο ακόμα μπροστά, υπομονή να έχουμε και όρεξη

Γιάννης