0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
...θα πρέπει να προσθέσω ένα ακόμη παπάκι στη συλλογή μου...
Η παραλλαγή σε ορισμένα μέσα μοιάζει περισσότερο με την Summer European βερσιόν της Μerdc.Πέρα από το γνωστό ξεθωριασμα του field drab καφέ που γίνεται σχεδόν πράσινο,παίζει να έχουμε πάρει από αποθέματα που έφεραν αυτή τη παραλλαγή?
Εμένα Στάθη αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι τα δίχτυα άλλα τα δερμάτινα κράνη τον πληρωμάτων.Αυτά δεν τα χρησιμοποιούν τα πρώην ανατολικού μπλοκ οχήματα.
Πρωτα απο ολα το τελευταιο αρμα δεν ειναι γερμανικο
Δευτερον το κρανος του αρματιστη εχει αμεση σχεση και αποτελει αναποσπαστο κομματι του συστηματος ενδοεπικοινωνιας του αρματος.Αναλογα τι συστημα ενδοεπικοινωνιας χρησιμοποιει το αρμα αναλογο ειναι και το κρανος και εχει να κανει με τα βυσματα συνδεσης.Ωστοσο εχουν εμφανιστει και συστηματα που μπορουν να δεχτουν δυο ειδη κρανων. Τα οχηματα που εχουν ελληνικης κατασκευης Σ/Α εχουν τη δυνατοτητα να χρησιμοποιυν διαφορετικα συστηματα ενδοεπικοινωνιας οποτε χρησιμοποιουνται αναλογα κρανη.Επισης το αμερικανικο κρανος εχει τη δυνατοτητα να αφαιρειται το εξωτερικο κομματι που ειναι κεβλαρ και απο μακρια μοιαζει με το γερμανικο εξαιτιας των ταινιων velcro.Το γερμανικο δεν παιρνει εξωτερικο καλυμμα και ειναι διαφορετικο απο το ρωσικο αλλα με την ιδια φιλοσοφια και χωρις βαλλιστικη προστασια και υιοθετηθηκε πολυ πριν την ενωση των δυο Γερμανιων
Εεε.. πες μας τι ειναι ντε.
Ααα...μπράβο βρε Περικλή ξεκαθαρισέτα, εγώ τα έχω μπερδέψει όχι οι άλλοι. ::salut::Εεε.. πες μας τι ειναι ντε. Οπότε τα Ελληνικά leopard 1 έχουν δυο είδη κρανών τα οποία είναι τα μεν δερμάτινα είναι γερμανικάκαι τα δε "σκληρα"με κάλυμμα κεβλαρ αμερικάνικα?
Αμ δεν είναι δυο τύποι Στάθη και από τι λέει και Περικλής έχουμε αμερικάνικα, ρώσικα προφανώς για τα bmb 1,και γερμανικά που μοιάζουν με ρώσικα, και σίγουρα γερμανικά που μοιάζουν με αμερικάνικα.
Δύο είναι οι τύποι Χάρη. Το αμερικάνικο κέβλαρ και το γερμανικό (ή ρώσικο) δερμάτινο.Ρώσικα υπάρχουν μόνο σε κάποια ρωσικής κατασκευής (αντιαεροπορικά) συστήματα.Αμερικάνικα υπάρχουν μόνο σε αμερικανικής κατασκευής συστήματα (άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και ΤΟΜΠ).Γερμανικά υπάρχουν σε γερμανικής κατασκευής συστήματα (άρματα LEO2) και αμερικάνικα ή ρώσικα συστήματα που έχουν περάσει/μετατραπεί/ανακατασκευασθεί στη γερμανία (Μ109, ΒΜP-1 κλπ.). Τέλος, ειδικά στα LEO1 επειδή όταν πρωτομπήκαν σε υπηρεσία και στη Γερμανία και εδώ οι γερμανοί δεν είχαν υιοθετήσει ακόμα το δερμάτινο αλλά χρησιμοποιούσαν τις αμερικάνικες κάσκες, χρησιμοποιούμε κι εμείς τις κέβλαρ. ΜΦΧ