Αποστολέας Θέμα: F-4E HAF (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!) AEGEAN BLUE 1/32 TAMIYA  (Αναγνώστηκε 36810 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
F-4E HAF (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!) AEGEAN BLUE 1/32 TAMIYA
« στις: Αυγούστου 16, 2010, 01:15:10 μμ »
Γεια σας παιδια.Αυτη τη στιγμη ειμαι σε διακοπες αλλα το μοντελαρισμα δε σταματα (dum spirum modellarum αλλωστε ειπαμε) :mrgreen:
Για να περναω τα μεσημερια μου εδω στο χωριο κουβαλησα μαζι μου και 2 κιτακια  :shock:
Τα 2 32ρια Φαντομια (φτιαξε και τιποτα αλλο ρε κολλημενεεεεεε ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::)Ταμιγια και Ρεβελλ.
Δεν εχω παρει ολα τα εργαλεια μαζι μου κι ετσι δουλευω τμηματικα διαφορα σημεια των κιτ καθαριζωντας τα πλαισια και δημιουργωντας επιμερους τμηματα για την τελικη συναρμολογηση...και των 2.
Παρελειψα οτι και τα 2 ειναι F-4E.Θα γινουν αμφοτερα Ελληνικα,το ταμιγια μπλε (με τα αναλογα μπαλωματα  :twisted: :twisted: :twisted:) και το ρεβελλ SRA.
Ελεγα να ειναι ΟΟΒ αλλα το Ταμιγια θελει "διορθωσεις " για ελληνικο,δηλαδη θελει σλατς στα φτερα (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΡΕΣΤΗΗΗ),και αλλαγη ΚΥΡΙΩΣ την κεντρικη κονσολα του πισω πινακα (μετα απο μελετη φωτο).
Τα τμηματα για την μετατροπη αυτη μου τα προμηθευσε ο φιλος Ορεστης(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ παλι)Armed and ready.
Eχει βεβαια το μαστιγωματακια του για να μπουν στα φτερα τα ακροπτερυγια με τα σλατς και τα εκτεταμενα σλατς (καταφερα σε κιτ που δεν θελει σταγονα στοκο να χρειαστω μιλλιπουτ...οταν γυρισω ομως ::glossa::)
Τωρα αχολουμαι με τα πιλοτηρια.Εχω ρητινενια καθισματα για το ταμιγια και στο ρεβελλ θα βαλω τα δικα του τα οποια κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι νπολυ καλυτερα απο το ταμιγια.
Το υπολοιπο πιλοτηριο το ταμιγια υπερτερει μακραν.
Εξωτερικα και τα 2 κιτ ειναι πολυ ωραια με το ταμιγια αφενος να εχει πιο καθαρη γραμμωση (φυσικα) αλλα κι ενα καρο BDR που θελουν εξαφανιση,τουλαχιστον το 95%
Το ταμιγια δινει τρυπητα πηδαλια υψους βαθους ενω το Ρεβελλ οχι (Λευτεεεερηηηηηηηηη)
Επισης το ταμιγια δινει πληρεις αεραγωγους,ρσανταρ και πυροβολο τα οποια ομως τα εχει να φαινονται μεσα απο το διαφανο ρυγχος.
Ετσι λοιπον θα κατασκευαστουν βαεσεις και θα εκτεθουν εκτος του μοντελου.Φωτο μολις μπορεσω να εχω ιντερνετ διαρκειας

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: F-4E HAF (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!) 1/32...Χ2(TAMIYA+REVELL)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 16, 2010, 01:50:06 μμ »
Εύγε .. Aυτές είναι διακοπές...  ::eusa_clap::
με την ευκαιρία, τι σημαίνει το BDR ? ( ...Αλλα κι ενα καρο BDR που θελουν εξαφανιση....)

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 16, 2010, 02:01:56 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Tetoia thelo na blepo.... san kalos palios Phantomakias euxomai na rikseis mia matia sta arthra mou sto largescaleplanes.com...
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 16, 2010, 02:09:18 μμ »
Εύγε .. Aυτές είναι διακοπές...  ::eusa_clap::
με την ευκαιρία, τι σημαίνει το BDR ? ( ...Αλλα κι ενα καρο BDR που θελουν εξαφανιση....)

einai panels (uperipsomena) pou exoun mpei meta apo damage upothitetai (diladi damage repair)... alla i tamiya to parakane!..... imarton....!
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 16, 2010, 02:17:57 μμ »
Γεια σας παιδια.Αυτη τη στιγμη ειμαι σε διακοπες αλλα το μοντελαρισμα δε σταματα (dum spirum modellarum αλλωστε ειπαμε) :mrgreen:
Για να περναω τα μεσημερια μου εδω στο χωριο κουβαλησα μαζι μου και 2 κιτακια  :shock:
Τα 2 32ρια Φαντομια (φτιαξε και τιποτα αλλο ρε κολλημενεεεεεε ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::)Ταμιγια και Ρεβελλ.
Δεν εχω παρει ολα τα εργαλεια μαζι μου κι ετσι δουλευω τμηματικα διαφορα σημεια των κιτ καθαριζωντας τα πλαισια και δημιουργωντας επιμερους τμηματα για την τελικη συναρμολογηση...και των 2.
Παρελειψα οτι και τα 2 ειναι F-4E.Θα γινουν αμφοτερα Ελληνικα,το ταμιγια μπλε (με τα αναλογα μπαλωματα  :twisted: :twisted: :twisted:) και το ρεβελλ SRA.
Ελεγα να ειναι ΟΟΒ αλλα το Ταμιγια θελει "διορθωσεις " για ελληνικο,δηλαδη θελει σλατς στα φτερα (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΡΕΣΤΗΗΗ),και αλλαγη ΚΥΡΙΩΣ την κεντρικη κονσολα του πισω πινακα (μετα απο μελετη φωτο).
Τα τμηματα για την μετατροπη αυτη μου τα προμηθευσε ο φιλος Ορεστης(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ παλι)Armed and ready.
Eχει βεβαια το μαστιγωματακια του για να μπουν στα φτερα τα ακροπτερυγια με τα σλατς και τα εκτεταμενα σλατς (καταφερα σε κιτ που δεν θελει σταγονα στοκο να χρειαστω μιλλιπουτ...οταν γυρισω ομως ::glossa::)
Τωρα αχολουμαι με τα πιλοτηρια.Εχω ρητινενια καθισματα για το ταμιγια και στο ρεβελλ θα βαλω τα δικα του τα οποια κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι νπολυ καλυτερα απο το ταμιγια.
Το υπολοιπο πιλοτηριο το ταμιγια υπερτερει μακραν.
Εξωτερικα και τα 2 κιτ ειναι πολυ ωραια με το ταμιγια αφενος να εχει πιο καθαρη γραμμωση (φυσικα) αλλα κι ενα καρο BDR που θελουν εξαφανιση,τουλαχιστον το 95%
Το ταμιγια δινει τρυπητα πηδαλια υψους βαθους ενω το Ρεβελλ οχι (Λευτεεεερηηηηηηηηη)
Επισης το ταμιγια δινει πληρεις αεραγωγους,ρσανταρ και πυροβολο τα οποια ομως τα εχει να φαινονται μεσα απο το διαφανο ρυγχος.
Ετσι λοιπον θα κατασκευαστουν βαεσεις και θα εκτεθουν εκτος του μοντελου.Φωτο μολις μπορεσω να εχω ιντερνετ διαρκειας

To Kit tis Tamiyas prosexe...den einai pragmatiko 1:32... (mallon 1:35).... gia auto loipon thelei prosoxi otan "pantreueis" mazi tou kommatia allon 1:32 Kit....
Kata tin gnomi mou to kalitero Kit...parolla ta problimata pou exi ...einai to F-4E tis Revell (ginetai kai apo to F-4F me ta kalitera katismata, alla loipoun ekai ta slatted Stabilators)

::salut::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 17, 2010, 10:30:24 πμ »

einai panels (uperipsomena) pou exoun mpei meta apo damage upothitetai (diladi damage repair)... alla i tamiya to parakane!..... imarton....!

Ευχαριστώ Μενέλαε  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
Απ: F-4E HAF (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!) 1/32... x2 (TAMIYA+REVELL)
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 17, 2010, 10:36:23 πμ »
 ::arrowred:: dsk :BDR=Battle Damage Repair λαμαρινες που καλυπτουν τρυπες απο βληματα-θραυσματα,αλλα με τοσα που εχει βαλει η ταμιγια σιγα μην ξαναπεταγε το ερμο
 ::arrowred:: Μενελαος: Θα μπω με πρωτη ευκαιρια να χαζεψω στο σιτε  :oops: ::icon_thumright::
Το Ρεβελλ ΕΙΝΑΙ το F-4F και ναι ειναι πιο συμπαθητικο αλλα αυτο τορυγχος του....(εχω ομως διορθωτικο ρητινη και γι αυτο :wink:)
Ευχαριστω ::salut::

Edit:dsk με προλαβες  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 17, 2010, 10:47:20 πμ »
::arrowred:: dsk :BDR=Battle Damage Repair λαμαρινες που καλυπτουν τρυπες απο βληματα-θραυσματα,αλλα με τοσα που εχει βαλει η ταμιγια σιγα μην ξαναπεταγε το ερμο

Ευχαριστώ και πάλι ..

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 17, 2010, 08:22:29 μμ »
Εσυ φαντομ??? δεν το πιστευω :shock: :shock:

Ασε μας ρε Μιχαλη :mrgreen: :mrgreen:

Καλη αρχη ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 17, 2010, 09:33:14 μμ »
Το x2 τινει να γινει μοδα σιγα σιγα.. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 17, 2010, 09:53:19 μμ »
Θα σφαξουμε τιποτα η ΟΟΒ?

καλη αρχη και απο εμενα...βαλε και καμια φωτο!

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 17, 2010, 10:48:49 μμ »
Έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεετσι....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ʼντε γιατί έιχες καιρό να πιάσεις φαντόμι.... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος aitheras1

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κορινθος
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 19, 2010, 12:22:16 πμ »
δεν πιστευω να μην του βαλεις φωτακια? cockpit,εξαγωγες,... αντε καλη αρχη!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 19, 2010, 10:43:15 πμ »
Ευχαριστω παιδια για την ενθαρυνση
 ::arrowred:: ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Ειπα να αλλαξω παραστασεις ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Spoiler (hover to show)
::arrowred:: Περικλης : Περι ΟΟΒ (αν εξαιρεσεις τα σλατς στο Ταμιγια) με τα απαρτια (ρανταρ,πυροβολο) σε κλινες...Βεβεαια ποτε δεν ξερεις ως το τελος :lol: :lol: :lol: ::salut::
 ::arrowred:: ID : 2,2 βολευει.Οταν περιμενεις το ενα να στεγνωσει πιανεις το αλλο  :lol: :lol: :mrgreen: :wink:
 ::arrowred:: aitheras1 : Λαμπακια; :shock: :shock: :shock:,σαν τον μουρλο τον (Ελβετος ειπαμε;) Μπαααααααα!!! Αμα βγω στη συνταξη βλεπουμε  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 19, 2010, 10:48:45 πμ »
Στις 2 πρωτες φωτο ειναι η κεντρικη κονσολα του πισω πινακα οπως δινει η ταμιγια (γκρι) και το ρητινενιο που δινει τη μεταγενεστερη εκδοση (λευκο),με φοντο τις οδηγιες  8)
Οι υπολοιπες φωτο ειναι τυπου συγκριση καθισματων.Μπλε Ρεβελλ,γκρι γυμνο ταμιγια,γκρι φορτωμενο ρητινη.Τα σχολια περιττευουν ::salut::
Ακολουθουν κι αλλες....καποια στιγμη :oops: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 19, 2010, 02:07:35 μμ »
τι θα κανεις με το κοκπιτ της Revell?

θα το αλλαξεις η θα προσπαθησεις να το φτιαξεις?

Μπορεις να μου πεις το βαθος το πισω κοπιτ στο κιτ της ΤΑΜΙΥΑ? και αμα μπορεις ποσο ειναι το μηκος απο το πανω μερος της κονσολας το συγκηβερνητη μεχρι το χειλος του κοκπιτ στο ΤΑΜΙΥΑ ξανα

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 08:29:02 μμ »
Καλα παμε.Μετα απο 3 μηνες και πολυ αυτοσυγκεντρωση ειπα να τα προχωρησω λιγο.
Το ταμιγια δηλαδη γιατι το Ρεβελλ ειναι γνωστος ο δρομος (εχει φτιαχτει δις στο παρελθον)
Το οποιο οσο ασχολιομουν με τα μεσα και με τη μοντιφα για τα σλατς καλα πηγαιναμε...ψυχολογικα και  απο νευρα.
Τωρα ομως που αποφασισα να αντιμετοπισω τα BDR αρχισα να αναρωτιεμαι "βρε λες να τους κανανε καλα οι αμερικανοι που τους nuke; :evil:
Κατα τα αλλα μας φταινε τα κινεζακια.Κι οταν ο γιαπωνεζος κανει τον κινεζο τι λεμε;
Παει και μου βγαζει F-4E με την ατρακτο του C-D (&J) με οτι μακακια ειχε κανει εκει και οτι ασχετη γραμμωση-θυριδα ειχε το C-D να προικοδοτειται στο Ε.Εκτος κι αν το Ε εχει θυριδα RAT στον αριστερο αεραγωγο επανω και οι φωτο και τα σχεδια που εχω εγω δεν μου το δειχνουν (βρε λες;  ::glossa::)
Ετσι λοιπον τριβονται τελικα ΟΛΑ τα υπερυψωμενα πανελ-BDR (και η θυριδα RAT του C επισης) και αποκαθισταται η γραμμωση οπου...βιαστηκε.
Για πολυ βιασμο μιλαμε.Και τελικα αν ολα αυτα τα λαμαρινακια τα ειχε αληθινο....πολυ απλα δεν θα ειχε ζησει για να επιστρεψει και να του τα φορεσουνε.
Οπως και με το Λανκαστερ ειδε στο μουσειο ενα αποσυρμενο (πρωην κανιβαλλισμενο προφανως και προχειρα μπαλωμενο) και οτι ειδε εβγαλε στο μοντελό ο μακακας ο τζαπ  :evil:
Και καλα C-D δεν ειχαν,τα δικα τους τα ΕJ δεν μπηκαν στον κοπο να τα κοιταξουν;Τελος παντων με τη γκρινια δε διορθωνεται αλλα με καποιους επορεπε να μοιραστω τον πονο μου (Μπραβο...ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕ ΤΩΡΑ!!!!)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 08:36:10 μμ »
Και λιγες φωτο τωρα απο την μεχρι στιγμης εργασια σε σλατς-κοκπιτ και  το επος του τριψιματος-χαραγματος >(ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ :shock:)

ΜΟΝΟ η ατρακτος ειχε 19 πανελ τετοια και απο 3 ο ΚΑΘΕ αεραγωγος οπως φαινονται=25 τυχαιο;(ασχετο)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 08:45:06 μμ »
Η αριστερη πλευρα της ουρας ειχε BDR τετοιας μορφης που μαλλον θα ειχε αποκοπει αν ηταν απο βλημα.Η χαραξη των πανελ επαναδιαπραγματευτηκε με τη βοηθεια σχεδιων.Η αριστερη πλευρα εχει τριφτει ολη (τα πανελ δηλαδη ) και παει για επαναχαραξη με τα σωστα πανελ-θυριδες.Θα ακολουθησει η δεξια (εχει μονο 7...η αριστερη ειχε τα πολλα  :mrgreen:)και οι αεραγωγοι .
Βεβαια αν καποιος φαντομας μου πει οτι εστω και με ενα δυο  BDR θα μπορουσε να παιξει για ελληνικο (ΜΠΛΕ επαναλαμβανω) που δεν το πιστευω γιατι δε μπορει...καπου σε καποια φωτο απο τις 100δες που εχω θα φαινοταν κατι,θα με γλιτωνε εστω απο τριψιμο 2 πανελ (ΤΕΜΠΕΕΕΕΕΕΛΗ)....οχι ε; καλα σκαω και τριβω!!! :oops:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 09:18:50 μμ »
ax ax το θηριο
εγω το ειχα ξεκινησει αλλα το παρατησα θολωσα ....αντε να το δω απο τα χερια σου να παιρνω ιδεες
καλη συνεχεια

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 09:31:50 μμ »
Ευχαριστω Γιωργο!
Το παρατησες; πιο το ταμιγιοφαντομ; ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::
Φαντομι δεν παραταμε ποτε!Απλα διακοπτουμε μετα το περας τον τριψιματων (για να συνερθουν τα ακροδαχτυλα...ΑΑΑΑχ πως πονανε :( )
και το πιανουμε ξανα μολις επουλωθουν οι πληγες.
Παντως αν σκεφτει κανεις οτι το Ρεβελλ με το 1/3 των χρηματων του ταμιγια μονο το ρυγχος ειναι λιγο λαθος και αδεια τα πλαινα του κοκπιτ (ενω του ταμιγια ειναι τιγκα  ::glossa::) σου ρχεται αβιαστα το μπινελικι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 09:58:41 μμ »
Ωχ!!!  :shock: :shock: :shock:

Επέστρεψε.....  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :lol: :lol: :lol:

Μιχάλη, ως ειδικός επί του θέματος... Το Tamiya μήπως είναι πιο κοντά στην 1/35 αντί για την 1/32 ; Τα έχεις συγκρίνει σε μήκος μεταξύ τους...

άντε και καλές δουλειές...  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 11:07:02 μμ »
Νικο μετα το Μενελαο εισαι ο 2ος που μου λεει για θεμα κλιμακας του χαταμοτο.
Αν και δεν υπηρχε περιπτωση να διασταυρωσω τα 2 κιτ,με την καμια ομως,μου βαλατε ψυλλους στα αυτια.
τα εβαλα διπλα διπλα λοιπον και εχουμε :
Εκπετασμα=ιδιο
μηκος ατρακτου=ιδιο με ή χωρις ρυγχος ρητινης στο ρεβελλ,αλλα ΛΕΩ ΑΛΛΑ!!!
η αποληξη της ατρακτου (λεγε με διαμερισμα αλεξιπροχωριου) ειναι πιο στενη στο γιαπωνεζο.
Αυτο συν τις παπαρογραμωσεις στην ατρακτο (και το διαφορετικο χρωμα πλαστικου ισως...λεω τωρα) δινει την ψευδαισθηση οτι ειναι αλλη κλιμακα το γιαμαμοτο...αλλα 97% ΟΧΙ!
Επισης της ρεβελλ η ατρακτο στο κατω μερος της ειναι πιο φαρδια αλλα σαν γενικο συνολο και με τα φτερα στη θεση τους δεν πολυφαινεται .
Αλλωστε ειπαμε εκπετασμα-μηκος ιδιο.
Δεδομενου οτι αποκλισεις απο εταιρια σε εταιρια της ταξης του 1-2 χιλιοστων (3,5 ποντοι στο πραγματικο περιπου) μπορει να ειναι αποδεκτοι,λογω διαφορετικης μετρησης (οι σχιστοματηδες δεν μετρανε σε ...οχι σε cm παντως;)Αρα τα 2 κιτ ειναι 32ρια.
Θεωρω οτι καποιος απο τους 2 μετρησε σε cm (mm) κι ο αλλος σε ιντσες,ή οτι υποδιαιρεση κι ετσι προκυψανε οι διαφορες.
Παντως πραγματικα καλο ειναι να αποφευχθει παντρεμα των 2 κιτ.Στην τελικη ομως ποιος μουρλος θα εδινε 200EUR για να φτιαξει υποτιθεται ενα σωστο φαντομ αφου αυτο γινεται και φθηνοτερα; :wink:..........εγω εξαιρουμαι  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 06:01:37 μμ »
Νικο μετα το Μενελαο εισαι ο 2ος που μου λεει για θεμα κλιμακας του χαταμοτο.
Αν και δεν υπηρχε περιπτωση να διασταυρωσω τα 2 κιτ,με την καμια ομως,μου βαλατε ψυλλους στα αυτια.
τα εβαλα διπλα διπλα λοιπον και εχουμε :
Εκπετασμα=ιδιο
μηκος ατρακτου=ιδιο με ή χωρις ρυγχος ρητινης στο ρεβελλ,αλλα ΛΕΩ ΑΛΛΑ!!!
η αποληξη της ατρακτου (λεγε με διαμερισμα αλεξιπροχωριου) ειναι πιο στενη στο γιαπωνεζο.
Αυτο συν τις παπαρογραμωσεις στην ατρακτο (και το διαφορετικο χρωμα πλαστικου ισως...λεω τωρα) δινει την ψευδαισθηση οτι ειναι αλλη κλιμακα το γιαμαμοτο...αλλα 97% ΟΧΙ!
Επισης της ρεβελλ η ατρακτο στο κατω μερος της ειναι πιο φαρδια αλλα σαν γενικο συνολο και με τα φτερα στη θεση τους δεν πολυφαινεται .
Αλλωστε ειπαμε εκπετασμα-μηκος ιδιο.
Δεδομενου οτι αποκλισεις απο εταιρια σε εταιρια της ταξης του 1-2 χιλιοστων (3,5 ποντοι στο πραγματικο περιπου) μπορει να ειναι αποδεκτοι,λογω διαφορετικης μετρησης (οι σχιστοματηδες δεν μετρανε σε ...οχι σε cm παντως;)Αρα τα 2 κιτ ειναι 32ρια.
Θεωρω οτι καποιος απο τους 2 μετρησε σε cm (mm) κι ο αλλος σε ιντσες,ή οτι υποδιαιρεση κι ετσι προκυψανε οι διαφορες.
Παντως πραγματικα καλο ειναι να αποφευχθει παντρεμα των 2 κιτ.Στην τελικη ομως ποιος μουρλος θα εδινε 200EUR για να φτιαξει υποτιθεται ενα σωστο φαντομ αφου αυτο γινεται και φθηνοτερα; :wink:..........εγω εξαιρουμαι  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:
εγω :mrgreen:
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 08:25:36 μμ »
οι πυλωνες οπλισμου τι χρωμα βαφονται οταν το f4 ειναι βαμενο aegean blue ;

Tags: