Αποστολέας Θέμα: Hellenic Air Force Yearbook 2006  (Αναγνώστηκε 18437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
Απ: Hellenic Air Force Yearbook 2006
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 13, 2006, 11:06:29 μμ »
Μολις το απεκτησα και εγω πριν μερικες ωρες.
Προσωπικα δεν το βλεπω σαν περιοδικο αλλα σαν βιβλιο-λευκωμα. Η δουλεια που εχει γινει ειναι φοβερη και ευχομαι να συνεχιστεί. Και κατι επιπλεον τετοιες εκδοσεις πριν ενα χρονο απλως δεν υπηρχαν (με εξαιρεση τa Portraits of Gold)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 01:54:34 πμ »
είναι άδικο (για το yearbook) να το συγκρίνουμε με τα άλλα "αμυντικά" περιοδικά της χώρας. ακόμη και με την "αρπαχτή" του TAKE OFF.
είναι μακράν το καλύτερο (εάν το θεωρήσουμε περιοδικό) και σίγουρα η καλύτερη Ελληνική Αεροπορική έκδοση που κυκλοφορεί.
όπως και ότι άλλο έχει κάνει ο φίλος Αντώνης και η ομάδα του.
όπως ήταν η Πτήση των '80s. με αθώο και καθαρό αεροπορικό πνεύμα και αγάπη για το όπλο. αλλά με σαφώς καλυτερότερες φωτογραφίες.
απλά πιστεύω ότι τα 16 ευρώ είναι λίγο αλμυρά για τους πιτσιρικάδες. αυτό είναι όλο. μετά αρχίζει η γκρίνια και όλα τα άλλα.
τη γνώμη μου την έχω πει στον Αντώνη τόσο για το yearbook (τα προηγούμενα) όσο και για τα άλλα βιβλία του.
και ξέρει και τα παράπονά μου (του ζητάω μανιωδώς ένα "παράρτημα" καθαρά μοντελιστικό στο κάθε βιβλίο του για να κάνει το χατήρι σε εμάς τους ψωνισμένους)
ξέρει και τις προτάσεις μου για μελλοντικά θέματα για τα οποία μου έχει δώσει και την καθαρά επιχειρηματική του άποψη.
και για να σας τη σπάσω (στους αεροπλανάδες εννοώ), ελπίζω οι εκδόσεις του Αντώνη να πηγαίνουν (απο πωλήσεις) όσο γίνεται καλύτερα για να μπορέσει να επεκταθεί και σε άλλους πιο ενδιαφέροντες τομείς όπως:
ο Ε.Σ. και τα τεθωρακισμένα του, τα οχήματα υποστήριξής του και οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους.
Σχεδόν βαρεθήκαμε πια τις αεροτομές, τα κάθετα σταθερά και τα ακροφύσια των F-109, T-97, M-200 etc.
ο λαός απαιτεί ερπύστρια, διαφορικά, λάσπη, εκκενωτές αερίων και εξατμίσεις.
M-48A5 MOLF, Leo 1/2, Panhard VBL, FAV και Flyer.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος RHO.Steel

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
  • Αντώνης
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 02:42:27 πμ »
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ
Είσαι και ο πρώτος, έτσι μπράβο πες τα στον συνονόματο, αμάν πια αυτά τα αλουμίνια θέλουμε και λίγο Steel.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 14, 2006, 10:04:38 πμ »
Έχει δίκιο ο Σταύρος!!!
Καλά τα εροπλάνα αλλά μη ξεχνάτε και τις ερπύστριες και τις ρόδες!!!
Και ο Ε.Σ. αξίζει να προβληθεί και να μην περιμένουμε μόνο τις παρελάσεις κάθε χρόνο...
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 16, 2006, 02:09:25 πμ »
Και κανενα πλοιο να δουμε και κανενα πλοιο :D
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 19, 2006, 08:34:41 μμ »
Εφτασε σημερα  :D το ημερολογιο πολυ καλο 8)
Τα θεματα καλογραμμενα,πολυ καλες φωτο ειδηκα το τεχαν αλλα τα λεφτα  8) 8) 8) στο θεμα " 50 χρονια 114 πτερυγα μαχης".
Μπραβω στην ομαδα για την ερευνα που εχουν κανει, και οι πλαγιες οψεις του φιλου Fisherman πολυ καλες.
Το μονο που δεν μου αρεσε λιγο ειναι το κιτρινο περιβλημα με τα γραματα στην φωτο σελιδες 28-29 (πρωσοπηκο γουστο βεβαια)
αλλα ευτηχως δεν εγινε το ιδιο στις υπολοιπες φωτος.
Πιο πολλες διαφημησεις απο το προηγουμενο τευχος αλλα αναγκαιο κακο.
Αλλο ενα για την βιβλιοθηκη 8)

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 01, 2006, 04:06:45 μμ »
Πότε με το καλό θα το δούμε επαρχία το Hellenic Air Force Yearbook 2006 Β' :?: :?:
Ξανά ήρθε το Α' HAFy ... :(
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 01, 2006, 04:11:56 μμ »
Αθάνατα ελληνικά πρακτορεία διανομής τύπου!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 01, 2006, 04:17:45 μμ »
Gia fantasou e edo kai me to tahidromeio anakatemeno :? to elava grigorotera :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 02, 2006, 04:09:39 μμ »
Πότε με το καλό θα το δούμε επαρχία το Hellenic Air Force Yearbook 2006 Β' :?: :?:
Ξανά ήρθε το Α' HAFy ... :(
Δεν κάνεις μια αίτηση για συνδρομή εδώ;:

http://www.specialprojects.gr/show.php?id=main&lang=el

Εγώ προκειται να ξεκινήσω τη δική μου απ'το επόμενο αφού το τρέχον τεύχος το παρέλαβα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #110 στις: Δεκεμβρίου 10, 2006, 10:49:10 πμ »
Μόλις ολοκλήρωσα την "φόρμα ικανοποίησης αναγνώστης" την οποία είχα εντελώς ξεχάσει και επειδή μου μπήκε το μικρόβιο της περιέργειας θέλω να αναφερθώ στο εξής:

Αλήθεια πώς θα είναι το HAFy 2007 Α?

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 2007
Μοίρες αεροσκαφών & πτητικά μέσα

337 Μ - F-16 Block 52+

Επετειακό RF-4E της 348 ΜΤΑ

Παρουσίαση Rafale ώς υποψήφιο μαχητικό της ΠΑ.

F-4E AUP & TLP

Spitfire σε Ελληνική υπηρεσία

:mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #111 στις: Δεκεμβρίου 10, 2006, 11:59:17 πμ »
Βασίλη, επειδή βλέποντας το post σου, μου έρχονται τουλάχιστον 3 εκδοχές σχετικά με το σκεπτικό που το έγραψες, μπορείς σε παρακαλώ να διευκρινήσεις τι από τα 3 ισχύει:

-Απλή περιέργεια (όπως λες στην εισαγωγή)
-Απλή έκφραση μιας επιθυμίας για το ποια θέματα θα ήθελες να δεις στο επόμενο τεύχος (χλωμό το βλέπω)
-Η απλή ειρωνία ότι τα θέματα του HAFy είναι εύκολα προβλέψιμα και τετριμμένα (αυτό δείχνει το smiley που χρησιμοποίησες που εμένα τουλάχιστον μου βγάζει μια ελαφρά κακία)

Αν δεν υπάρχει μια 4η εκδοχή που μου ξεφεύγει, εμένα προσωπικά η πιο πιθανή μου φαίνεται η 3η, αλλά πριν τοποθετηθώ θα ήθελα να διευκρινήσεις λίγο το σχόλιό σου (με επιχειρήματα ει δυνατόν)
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 10, 2006, 01:56:57 μμ »
Βασίλη, επειδή βλέποντας το post σου, μου έρχονται τουλάχιστον 3 εκδοχές σχετικά με το σκεπτικό που το έγραψες, μπορείς σε παρακαλώ να διευκρινήσεις τι από τα 3 ισχύει:

-Απλή περιέργεια (όπως λες στην εισαγωγή)
-Απλή έκφραση μιας επιθυμίας για το ποια θέματα θα ήθελες να δεις στο επόμενο τεύχος (χλωμό το βλέπω)
-Η απλή ειρωνία ότι τα θέματα του HAFy είναι εύκολα προβλέψιμα και τετριμμένα (αυτό δείχνει το smiley που χρησιμοποίησες που εμένα τουλάχιστον μου βγάζει μια ελαφρά κακία)

Αν δεν υπάρχει μια 4η εκδοχή που μου ξεφεύγει, εμένα προσωπικά η πιο πιθανή μου φαίνεται η 3η, αλλά πριν τοποθετηθώ θα ήθελα να διευκρινήσεις λίγο το σχόλιό σου (με επιχειρήματα ει δυνατόν)

:shock:Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω απο που συμπέρανες ότι βγάζω μια ελαφρά κακία :(

Το Hellenic Air Force Yearbook 2006 Β το πήρα στις πρώτες 10 μέρες κυκλοφορίας του.Αφού το ξεζούμισα στην ανάγνωση το έβαλα στην βιβλιοθήκη μου δίπλα στα άλλα 2.Αλλά λόγο περιορισμένου ελεύθερου χρόνου ξέχασα να συμπληρώσω την φόρμα.Σήμερα λοιπόν το πρωί διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα το θυμήθηκα και συμπλήρωσα την φόρμα απο το site της Special Projects.Τα όσα ανέφερα είναι συνδιασμός περιέργειας - ανυπομονησίας και επιθυμιών για το τί θα περιέχει το επόμενο Hellenic Air Force Yearbook.

Ειρωνία :shock: :shock: :shock:Δεν θα μπορούσα ποτέ να ειρωνευτώ κάτι που έχει σχέση με τους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν την αεροπορική ιδέα πίο προσιτή .Όσο για αυτό  :mrgreen: νομίζω ότι σε όλα τα forum σημαίνει bye bye και όχι κάτι άλλο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 10, 2006, 02:33:40 μμ »
Επειδή έχουμε μιλήσει και με pm μου έκανε εντύπωση η τρίτη εκδοχή από εσένα, γι' αυτό και δεν απάντησα άμεσα. Μάλλον εγώ πρέπει να μάθω καλύτερα τα smilies. Αυτό το πράσινο πράγμα που δείχνει τα δόντια του σημαίνει Bye-bye???

ʼρα απλά το συμπέρασμα είναι ότι ...επιμένεις "μαχητικά". Sorry για την παρανόηση.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #114 στις: Δεκεμβρίου 10, 2006, 09:25:54 μμ »
αλήθεια, όλα τα smilies, όταν τα ακουμπήσει ο cursor, γράφουν την "έννοια" ή το "νόημά" τους. ο Mr Green, δεν έχει κάτι συγκεκριμένο. τι σημαίνει λοιπόν η χρησιμοποίησή του (που είναι και αρκετά συχνή στο forum).
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 10, 2006, 09:39:03 μμ »
ειναι κατι αντιστοιχο σαν αυτο :D πολυ ασχοληθηκαμε με τα εικονιδιακια δε νομιζετε :?: :?: :?: :?

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 22, 2006, 11:52:47 μμ »
Εγω θα τα πω δημοσια και οχι με πμ ετσι για να φαινονται... :wink:

Μολις πηρα στα χερια μου το HAFy 2006b...

Λοιπον Αντωνη (αν μου επιστρεπεις τον ενικο) αξιζετε πολλα συγχαρητηρια και εσυ και ολοι οι συνεργατες σου για την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ
δουλεια που εχετε κανει και στα 3 τευχη του HAFy αλλα το τελευταιο με εντυπωσιασε ιδιαιτερα καθως το φωτογραφικο υλικο ειναι εξαισιο!
Ακομα δεν προλαβα να το διαβασω αλλα υποσχομαι πως θα το κανω αμεσως μολις βρω ελευθερο χρονο...

Και παλι πολλα συγχαρητηρια για την εκπληκτικη δουλεια σας και ευχομαστε ολοι καλη συνεχεια και για τα επομενα!

Φιλικα,
Πάνος

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 12:42:41 πμ »
Μια κουφη εντελως ερωτηση, το επετειακο λευκωμα της 346 μοιρας υπαρχει/κυκλοφωρει ακομη?

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 21, 2007, 10:33:23 πμ »
Εννοείς αυτό;
http://www.specialprojects.gr/show.php?id=346Moira&lang=el

Στα περίπτερα δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί ακόμη (τουλάχιστον έχω πολύ καιρό που δεν το έχω δει), αλλά υποθέτω ότι  μπορείς να το βρεις στα γραφεία της SpecialProjects
http://www.specialprojects.gr/show.php?id=contactinfo&lang=el

Βέβαια, κατεξοχήν αρμόδιος για να σου απαντήσει είναι o Αντώνης, που είναι ο εκδότης του.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?PHPSESSID=e33752acd9fdb9cb52c538ca08995a7f&action=profile;u=78
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 27, 2007, 12:14:32 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Αντώνη.

Μύρων
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
clopy & paste

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 11:26:25 πμ »
Φίλε Μυστρά, δεν είμαι αυτός που πρέπει να απαντήσει στο ερώτημά σου, αλλά θέλω να εκφράσω μια εύλογη απορία:

Γιατί απομόνωσες μόνο αυτό το κομμάτι από την πρόταση και δεν την έβαλες ολόκληρη. Η πρόταση λοιπόν λέει το εξής:

"Mετά όμως την έκδοση του HAF Yearbook, το Υπουργείο ʼμυνας, για να τιμήσει τον ιδιώτη που ανέλαβε με ιδία μέσα και χωρίς ούτε 1 Ευρώ χρηματοδότηση από το ΥΕΘΑ (όπως συμβαίνει με έμμεσο τρόπο με πολλά άλλα έντυπα του χώρου, που παίρνουν διαφόρων ειδών "επιχορηγήσεις" από μυστικά ή και εμφανή κονδύλια του Υπουργείου) να εκδώσει ένα έντυπο που κανονικά θα έπρεπε να το εκδίδει ή ίδια η ΠΑ (και εάν δεν μπορούσε η ίδια, να βρει κάποιον που να τον πληρώνει για να της το εκδίδει), αποφάσισε να άρει στην Special Projects τη διαπίστευση, αποκλείοντάς μας έτσι έξω από κάθε είδους ενημέρωση και πρόσβαση σε ανθρώπους και διαδικασίες (που προφανώς είναι απόλυτα απαραίτητο για ένα περιοδικό ʼμυνας)."

Εγώ τουλάχιστον από αυτή καταλαβαίνω ότι το παράπονο της Special Projects τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν η άρση της διαπίστευσης. Η χρηματοδότηση δεν μου φαίνεται σαν αίτημα, αλλά σαν καταγγελία για άλλα περιοδικά του χώρου (δεν λέω ότι συμβαίνει, απλά μετάφραση κάνω).

Όσον αφορά τώρα την χορήγηση δωρεάν αντιγράφων περιοδικών και βιβλίων στα μέλη της ΠΑ, επειδή το έχω ξανακούσει, δεν ξέρω αν είναι συνήθεια να δίνονται από άλλους οίκους αντίγραφα σε όλα τα μέλη της Μοίρας. Τότε κάθε εκδότης θα έπρεπε να τυπώνει μερικά χιλιάδες αντίγραφα παραπάνω για να μοιράσει στα μέλη της ΠΑ. Δεν νομίζω ότι καμία επιχείρηση έχει τέτοιες τάσεις "φιλανθρωπικού ιδρύματος". Δηλαδή τα υπόλοιπα περιοδικά ή βιβλία που αγοράζεις από τα περίπτερα - βιβλιοπωλεία τα παίρνεις με έκπτωση? Αν ναι τότε έχεις προφανώς δίκιο να διαμαρτύρεσαι που κάτι τέτοιο δεν έγινε με το "Portraits of Gold".

Ίσως να μην κατάλαβα ακριβώς το πνέυμα αυτών που γράφεις, αλλά δεν νομίζω να φαίνεται πουθενά στο συγκεκριμένο μύνημα ότι η Special Projects είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που μοιράζει δωρεάν υλικό σε φίλους της αεροπορίας και το προσωπικό της ΠΑ. Το να κάνεις το hobby σου επάγγελμα και να θέλεις να ευχαριστείς τους απανταχού fan της αεροπορίας όπως λες δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις και για την ψυχή της μάνας σου. Το να εκδίδεις περιοδικά για να προωθήσεις ή να θάψεις συγκεκριμένα προϊόντα εταιρειών είναι το μεμπτό (στη συνείδηση του κόσμου τουλάχιστον). Και αν χρησιμοποιείς αθέμιτα μέσα για να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό (με βάση τις καταγγελείες του συγκεκριμένου μυνήματος και πάλι) τότε πάλι κάνεις κάτι μεμπτό. Αυτά τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ από το μύνημα. Αν οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν ότι η SP ζητάει επιχορήγηση από την ΠΑ για να προωθήσει την αεροπορική ιδέα αφιλοκερδώς (αλλά τελικά στήνει πλεκτάνη με μόνο σκοπό το κέρδος), τότε ή πρέπει να ελέγξω το IQ μου, ή θα πρέπει να εκπλαγώ και εγώ όπως ο Τριανταφυλλόπουλος (αν και δεν έχω μετοχές) για τους συνεργάτες που με περιστοιχίζουν!!! :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 01:39:34 μμ »
Φίλε Μυστρά, δεν είμαι αυτός που πρέπει να απαντήσει στο ερώτημά σου, αλλά θέλω να εκφράσω μια εύλογη απορία:

Γιατί απομόνωσες μόνο αυτό το κομμάτι από την πρόταση και δεν την έβαλες ολόκληρη. Η πρόταση λοιπόν λέει το εξής:

"Mετά όμως την έκδοση του HAF Yearbook, το Υπουργείο ʼμυνας, για να τιμήσει τον ιδιώτη που ανέλαβε με ιδία μέσα και χωρίς ούτε 1 Ευρώ χρηματοδότηση από το ΥΕΘΑ (όπως συμβαίνει με έμμεσο τρόπο με πολλά άλλα έντυπα του χώρου, που παίρνουν διαφόρων ειδών "επιχορηγήσεις" από μυστικά ή και εμφανή κονδύλια του Υπουργείου) να εκδώσει ένα έντυπο που κανονικά θα έπρεπε να το εκδίδει ή ίδια η ΠΑ (και εάν δεν μπορούσε η ίδια, να βρει κάποιον που να τον πληρώνει για να της το εκδίδει), αποφάσισε να άρει στην Special Projects τη διαπίστευση, αποκλείοντάς μας έτσι έξω από κάθε είδους ενημέρωση και πρόσβαση σε ανθρώπους και διαδικασίες (που προφανώς είναι απόλυτα απαραίτητο για ένα περιοδικό ʼμυνας)."

Εγώ τουλάχιστον από αυτή καταλαβαίνω ότι το παράπονο της Special Projects τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν η άρση της διαπίστευσης. Η χρηματοδότηση δεν μου φαίνεται σαν αίτημα, αλλά σαν καταγγελία για άλλα περιοδικά του χώρου (δεν λέω ότι συμβαίνει, απλά μετάφραση κάνω).

Όσον αφορά τώρα την χορήγηση δωρεάν αντιγράφων περιοδικών και βιβλίων στα μέλη της ΠΑ, επειδή το έχω ξανακούσει, δεν ξέρω αν είναι συνήθεια να δίνονται από άλλους οίκους αντίγραφα σε όλα τα μέλη της Μοίρας. Τότε κάθε εκδότης θα έπρεπε να τυπώνει μερικά χιλιάδες αντίγραφα παραπάνω για να μοιράσει στα μέλη της ΠΑ. Δεν νομίζω ότι καμία επιχείρηση έχει τέτοιες τάσεις "φιλανθρωπικού ιδρύματος". Δηλαδή τα υπόλοιπα περιοδικά ή βιβλία που αγοράζεις από τα περίπτερα - βιβλιοπωλεία τα παίρνεις με έκπτωση? Αν ναι τότε έχεις προφανώς δίκιο να διαμαρτύρεσαι που κάτι τέτοιο δεν έγινε με το "Portraits of Gold".

Ίσως να μην κατάλαβα ακριβώς το πνέυμα αυτών που γράφεις, αλλά δεν νομίζω να φαίνεται πουθενά στο συγκεκριμένο μύνημα ότι η Special Projects είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που μοιράζει δωρεάν υλικό σε φίλους της αεροπορίας και το προσωπικό της ΠΑ. Το να κάνεις το hobby σου επάγγελμα και να θέλεις να ευχαριστείς τους απανταχού fan της αεροπορίας όπως λες δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις και για την ψυχή της μάνας σου. Το να εκδίδεις περιοδικά για να προωθήσεις ή να θάψεις συγκεκριμένα προϊόντα εταιρειών είναι το μεμπτό (στη συνείδηση του κόσμου τουλάχιστον). Και αν χρησιμοποιείς αθέμιτα μέσα για να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό (με βάση τις καταγγελείες του συγκεκριμένου μυνήματος και πάλι) τότε πάλι κάνεις κάτι μεμπτό. Αυτά τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ από το μύνημα. Αν οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν ότι η SP ζητάει επιχορήγηση από την ΠΑ για να προωθήσει την αεροπορική ιδέα αφιλοκερδώς (αλλά τελικά στήνει πλεκτάνη με μόνο σκοπό το κέρδος), τότε ή πρέπει να ελέγξω το IQ μου, ή θα πρέπει να εκπλαγώ και εγώ όπως ο Τριανταφυλλόπουλος (αν και δεν έχω μετοχές) για τους συνεργάτες που με περιστοιχίζουν!!! :D

Κατά την γνώμη μου, αυτό το κομμάτι από αυτά που έγραψε ο Τσαγκαράτος πρέπει να διαβαστεί μαζί με την προηγούμενη παράγραφο, για να φανεί το ολόκληρο το νόημα.

Δηλαδή:

Παράθεση
Βλέπετε, αρκετοί καλοί "συνάδελφοι" δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την SPECIAL PROJECTS και στα πλαίσια μιας άνευ προηγουμένου λασπολογίας και πολεμικής εναντίων μου, κατόρθωσαν να πετύχουν την απομόνωση της SPECIAL PROJECTS από τα τεκταινόμενα εντός του Πενταγώνου! Ως αποτέλεσμα, είμαι ο μόνος εκδότης στον χώρο της ʼμυνας τον οποίο το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας αρνείται να διαπιστεύσει! Πρακτικά, αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι επισήμως... δεν υπάρχουμε για το ΥΕΘΑ!!! Η μεγαλύτερη δε ειρωνεία είναι ότι πριν εκδώσω το HAF Yearbook, η SPECIAL PROJECTS είχε διαπίστευση στο Υπουργείο.

:2cents:
clopy & paste

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 02:06:29 μμ »
Θα ήθελα να παραθέσω τις σκέψεις μου πάνω στο άρθρο του κυρίου Τσαγκαράτου στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου topic.
... και αντίστοιχα πόσα εισέπραξε ( ... ) η ΠΑ.

Η ΠΑ προφανώς εισπράττει κάτι που δεν αποτιμάται σε χρήμα και το οποίο είναι η προβολή της στο ευρύ κοινό (κάτι που είναι αρκετά σημαντικό σε καιρούς όπου η στολή απαξιώνεται στον νου του μέσου πολίτη και η λέξη "πατρίδα" έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό μας).

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 02:18:46 μμ »
 ::icon_thumright::
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 18, 2008, 02:44:07 μμ »
Ή καφετζής μέσα στην αεροπορία για να παίρνει μάτι και κανένα πετούμενο...

Σε κάθε περίπτωση, εδώ κερδίζουν τρεις: η ΠΑ την προβολή, η Spc.Prj τις πωλήσεις (εταιρία είναι, όχι ΜΚΟ) και εμείς το υλικό.

Tags: