Thanks Est.1976! Αφού μπήκα στο χορό θα χορέψω!! ΧΕΧΕ
Για τις εξατμίσεις έχεις δίκιο αλλά η TAMIYA άλλα έγραφε, είχα δει και από άλλους να τις έχουν βάψει έτσι,το συνδύασα και με τις παλιές παράδοσιακές εξατμίσεις των ferrari οπότε το κάναμε το λαθάκι...
Τώρα όντως είναι πολύ δύσκολο για μένα να το αλλάξω αυτό..
Τα χταπόδια καλά εκανες και τα εβαψες λευκά!Αυτή είναι η πραγματικότητα.Στην φωτό φαίνονται σχεδόν γκρί και κάτι άλλο, διοτι απλά είναι χρησιμοποιήμένα.Δλδ, ο κινητήρας εχει δουλέψει και αρκετές ωρες μάλιστα.Ο λόγος που οι εξατμίσεις γίνονται λευκές, είναι για να μπορεί ευκολα και γρήγορα να τσεκάρει ο μηχανικός την θερμοκρασία των εξατμίσεων(αφού το ασπρο οταν πειρώνει αλλάζει χρώμα), πιθανά ραϊσματαλόγω κραδασμών ή θερμοκρασιών και απο τις μπούκες μπορείς να καταλάβεις την ποσότητα του λαδιού που καίγεται, αν καίγεται, αν είναι φρέσκο-αρα διαρροές, οπως επίσης και το μείγμα-πλούσιο ή φτωχό κλπ.Αλωστε μια τηλεμετρία δεν μπορεί να τα δει ολα...Χρειάζεται πάντα και το εμπειρο μάτι.Ολα αυτά λόγω του οτι στο ασπρο φαίνονται ολα.Εχω την εντύπωση οτι η Tamiya δεν αναφέρεται σε ενα "μεταχειριμένο" μοντέλο, αλλα σε ενα εκθεσιακό-καινούριο.
Στις φωτογραφίες, τώρα, το Νο3 σίγουρα δεν ειναι εξτρα δοχείο λαδιού κινητήρα.Διοτι απλά απο το διάφανο σωληνάκι επιστροφής, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέφει λάδι...Δεν αντέχει αυτό το σωληνάκι 4 μπαρ πίεση και 140 βαθμούς θερμοκρασία.Μάλλον είναι δοχείο νερού, ίσως για το ψυγείο βαλβολίνης του σασμάν.Ασε που και η τάπα είανι απο κοινό φιατ με ελατήριο ανακούφισης...Χε χε! πάντα η φερράρι τέτοια εκανε...
Το Νο5 είναι το "μπουκαλάκι" της Ανάρτησης.Εκεί λοιπόν είναι ο χώρος που αποθηκεύεται το αζωτο της ανάρτησης και γεμίζει ή αδειάζει απο την βαλβίδα ελαστικού που εχει στην ακρη του.Το οτι εχει ραβδώσεις, ειναι απλά διοτι πρέπει να λειτουργεί και σαν ψύκτρα, ωστε να χαμηλώνει η θερμοκαρασία του αζώτου. Ο σκοπός είναι το αυτοκίνητο να εχει οσο το δυνατόν ιδια συμπεριφορά είτε εχει τρέξει εναν γύρο, είτε 100.
Τώρα για τα μοντελιστικά, υπάρχουν αλλοι μακράν καλύτεροι απο εμένα.Εμένα μια χαρά μου φαίνεται...
Καλή συνέχεια!