Αποστολέας Θέμα: Ferrari F1 640 του 1989 - Το δεύτερο πείραμα!  (Αναγνώστηκε 4815 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: Ferrari F1 640 του 1989 - Το δεύτερο πείραμα!
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 02:12:04 μμ »
Σωστά το τοποθέτησες σαν πείραμα. Για υλικό καλωδίωσης και άλλα τέτοια καλούδια χρησιμοποίησε όπου μπορείς προϊόντα από ξεκοιλιάσματα printer, pc, dvd player κλπ.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι περιέχει το καθ' ένα από αυτά μέσα του. Και σε μεγάλη γκάμμα χρωμάτων.
Τώρα νομίζω ότι οι σωλήνες νερού θέλουν ξήλωμα και αντικατάσταση από άλλους μικρότερης διατομής, εύκαμπτους, που μπορείς να βάψεις με σπρέυ Chrome της Humbrol και να πλησιάζουν σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
Για το αμάξωμα δεν έχω να πω κουβέντα. Νομίζω ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Τα χταπόδια των εξατμίσεων είναι γκρι ματ και καρά ματ. Είναι ακριβώς το χρώμα του primer της Humbrol. Ψεκάζεις και το αφήνεις ως έχει!! Δύσκολο βέβαια τώρα που τα έχεις κολλήσει αλλά είναι ιδέα για την επόμενη φορά.
Πάντως ένα μπράβο για την όρεξη πειραματισμού που έχεις στο οφείλουμε όλοι μας. ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 04:58:39 μμ »
Thanks Est.1976! Αφού μπήκα στο χορό θα χορέψω!! ΧΕΧΕ
Για τις εξατμίσεις έχεις δίκιο αλλά η TAMIYA άλλα έγραφε, είχα δει και από άλλους να τις έχουν βάψει έτσι,το συνδύασα και με τις παλιές παράδοσιακές εξατμίσεις των ferrari οπότε το κάναμε το λαθάκι...
Τώρα όντως είναι πολύ δύσκολο για μένα να το αλλάξω αυτό..

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 06:29:51 μμ »
Thanks Est.1976! Αφού μπήκα στο χορό θα χορέψω!! ΧΕΧΕ
Για τις εξατμίσεις έχεις δίκιο αλλά η TAMIYA άλλα έγραφε, είχα δει και από άλλους να τις έχουν βάψει έτσι,το συνδύασα και με τις παλιές παράδοσιακές εξατμίσεις των ferrari οπότε το κάναμε το λαθάκι...
Τώρα όντως είναι πολύ δύσκολο για μένα να το αλλάξω αυτό..

Τα χταπόδια καλά εκανες και τα εβαψες λευκά!Αυτή είναι η πραγματικότητα.Στην φωτό φαίνονται σχεδόν γκρί και κάτι άλλο, διοτι απλά είναι χρησιμοποιήμένα.Δλδ, ο κινητήρας εχει δουλέψει και αρκετές ωρες μάλιστα.Ο λόγος που οι εξατμίσεις γίνονται λευκές, είναι για να μπορεί ευκολα και γρήγορα να τσεκάρει ο μηχανικός την θερμοκρασία των εξατμίσεων(αφού το ασπρο οταν πειρώνει αλλάζει χρώμα), πιθανά ραϊσματαλόγω κραδασμών ή θερμοκρασιών και απο τις μπούκες μπορείς να καταλάβεις την ποσότητα του λαδιού που καίγεται, αν καίγεται, αν είναι φρέσκο-αρα διαρροές, οπως επίσης και το μείγμα-πλούσιο ή φτωχό κλπ.Αλωστε μια τηλεμετρία δεν μπορεί να τα δει ολα...Χρειάζεται πάντα και το εμπειρο μάτι.Ολα αυτά λόγω του οτι στο ασπρο φαίνονται ολα.Εχω την εντύπωση οτι η Tamiya δεν αναφέρεται σε ενα "μεταχειριμένο" μοντέλο, αλλα σε ενα εκθεσιακό-καινούριο.

Στις φωτογραφίες, τώρα, το Νο3 σίγουρα δεν ειναι εξτρα δοχείο λαδιού κινητήρα.Διοτι απλά απο το διάφανο σωληνάκι επιστροφής, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέφει λάδι...Δεν αντέχει αυτό το σωληνάκι 4 μπαρ πίεση και 140 βαθμούς θερμοκρασία.Μάλλον είναι δοχείο νερού, ίσως για το ψυγείο βαλβολίνης του σασμάν.Ασε που και η τάπα είανι απο κοινό φιατ με ελατήριο ανακούφισης...Χε χε! πάντα η φερράρι τέτοια εκανε...
Το Νο5 είναι το "μπουκαλάκι" της Ανάρτησης.Εκεί λοιπόν είναι ο χώρος που αποθηκεύεται το αζωτο της ανάρτησης και γεμίζει ή αδειάζει απο την βαλβίδα ελαστικού που εχει στην ακρη του.Το οτι εχει ραβδώσεις, ειναι απλά διοτι πρέπει να λειτουργεί και σαν ψύκτρα, ωστε να χαμηλώνει η θερμοκαρασία του αζώτου. Ο σκοπός είναι το αυτοκίνητο να εχει οσο το δυνατόν ιδια συμπεριφορά είτε εχει τρέξει εναν γύρο, είτε 100.

Τώρα για τα μοντελιστικά, υπάρχουν αλλοι μακράν καλύτεροι απο εμένα.Εμένα μια χαρά μου φαίνεται...

Καλή συνέχεια!
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 11:14:10 μμ »
APR Καλά μιλάμε για πληροφορίες από άλλο πλανήτη ::icon_thumright::. Ευχαριστώ που το ανάλυσες τόσο.., και για να πω και την αλήθεια για τις εξατμίσεις το είχα ψιλιαστεί κι εγώ αλλά δεν ήμουν τόσο σίγουρος.

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 21, 2010, 10:31:03 μμ »
Μετά από μία μικρή παύση σε αυτό το μοντελάκι έχω ένα πολύ μικρό Update με το κράνος του οδηγού.Σκέφτομαι επίσης να μη κολλήσω το τζαμάκι που είναι στο κιτ γιατί είναι κάπως χοντροκομμένο.. Μάλλον κάποιο διάφανο φύλλο ζελατίνας λέω να κόψω, η αν έχετε καλύτερη ιδέα πείτε μου.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 22, 2010, 07:23:44 πμ »
Όπως το λες. Φύλλο ζελατίνας κομμένο με οδηγό το τζαμάκι. Τσίμπημα δεξιά-αριστερά του κράνους με Clearfix και η γνώμη μου είναι να την κολλήσεις στο ανοιχτό για να μην χαθεί η ωραία δουλειά που έκανες μέσα στο κράνος. Θα χρειαστείς και δυο ασημί τελείες πάνω στη ζελατίνα για να καλυφθεί η κόλλα.

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 22, 2010, 12:59:17 μμ »
Est.1976 Ευχαριστώ για τις οδηγίες! ::icon_thumright::
κι εγώ στο ανοιχτό έχω αποφασίσει..
για τη στολή που την έχω κάνει κόκκινο ματ με ποιο χρώμα να κάνω wash για να κάνει σκιάσεις?

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 01:15:36 μμ »
ʼλλο ένα μικρό update μιας και προμηθεύτηκα επιτέλους σύρμα καλάι.. Δεν το έβαψα όμως γιατί φοβήθηκα στη τοποθέτηση επειδή είναι πολύ εύκαμπτο μη μου ραγίσει/σπάσει το χρώμα.Επίσης αυτό το πράσινο καλώδιο είναι κάπως εκτός κλίμακας αλλά δεν έβρισκα κάτι πιο λεπτό από αυτά που είχα..

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 01:53:03 μμ »
Τάσο πολύ καλά πάει... Μπράβο  ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Οι σωληνώσεις των ψυγείων πολυ ρεαλιστικοί... θα το χρησιμοποιήσω και εγω το καλάι για αυτη τη δουλειά  ::icon_thumright::
Δεν μου αρέσει μόνο το αλουμινόφυλλο στα πλαινά της μπανιέρας... Αλλα δεν χάθηκε ο κόσμος  :wink:
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:26:36 μμ »
Thx Γιώργο. Η αλήθεια είναι ότι ούτε και μένα μου αρέσει γιατί το έχω ταλαιπωρήσει πολύ,προσπάθησα να το βγάλω κάποια στιγμή,αλλά θρυμματιζόταν και ήταν πολύ δύσκολο οπότε το παράτησα..

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:50:06 μμ »
Δεν το έβαψα όμως γιατί φοβήθηκα στη τοποθέτηση επειδή είναι πολύ εύκαμπτο μη μου ραγίσει/σπάσει το χρώμα.Επίσης αυτό το πράσινο καλώδιο είναι κάπως εκτός κλίμακας αλλά δεν έβρισκα κάτι πιο λεπτό από αυτά που είχα..
Καλά έκανες γιατί γίνεται χάλια μόλις το ακουμπήσεις. Το πράσινο καλώδιο το βλέπω μια χαρά στη κλίμακα. Οι σωληνώσεις των ψυγείων είναι ωραίο εύρημα.

θα το χρησιμοποιήσω και εγω το καλάι για αυτη τη δουλειά  ::icon_thumright::
Δεν μου αρέσει μόνο το αλουμινόφυλλο στα πλαινά της μπανιέρας... Αλλα δεν χάθηκε ο κόσμος  :wink:
Καλή συνέχεια  ::salut::
Δηλαδή δεν ...έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα :?: Ασυγχώρητος αγαπητέ μου.  :oops: :oops: :oops:. Θα το χρησιμοποίήσω για τη στήριξη διαφόρων καλωδίων που διατρέχουν όλο το μήκος του αυτ/του στην RE20.

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 04:02:05 μμ »
Θα σας πρότεινα αφού θα το χρησιμοποιήσετε να βάλετε στη τσιμπίδα στις άκρες κάτι μαλακό, πχ ύφασμα..
Εγώ δεν το σκέφτηκα όταν τα λύγιζα και μου έκαναν γρατσουνιές..

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 12:39:57 πμ »
Τασο καλα το πας!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλη συνεχεια φιλε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 10:40:17 πμ »
Ευχαριστώ Βαγγέλη να σαι καλά! ::icon_thumright::

Tags: