Αποστολέας Θέμα: Πιθανό πρόβλημα με κομπρεσέρ???  (Αναγνώστηκε 23909 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: Πιθανό πρόβλημα με κομπρεσέρ???
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 19, 2010, 06:28:37 μμ »
Καταρχήν νομίζω ότι έχεις ανάποδα το φίλτρο με την τάπα για την υποδοχή λαδιού. Εγώ τουλάχιστον τα έχω τοποθετήσει ανάποδα και δεν έχω πρόβλημα, επίσης δες μήπως και έχει πιάσει σκόνη ή κάτι άλλο η μικρή τρύπα στο πλάι του φίλτρου και έτσι το εμποδίζει. Το ότι ζεσταίνεται γρήγορα είναι εν μέρη φυσιολογικό(38 βαθμούς έχουμε έξω), όπως και το ότι πέφτει απότομα η ένδειξη στο μανόμετρο. Το συγκεκριμένο, δεν έχει μεγάλο θάλαμο για τον αέρα, με αποτέλεσμα η παραμικρή απώλεια κατά το ψέκασμα να κατεβάζει την πίεση και σε μένα έτσι γίνεται. Επίσης θα ήταν πιο συνετό να μην ξεβιδώνεις όλη την τάπα στο τέλος, αλλά να τραβάς τον κρίκο, οπότε βγαίνει από τη βαλβίδα ο περισσευούμενος αέρας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να έχεις μεγάλη πίεση κάποια στιγμή. και να το φας στο δόξα πατρί...
::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::
Αυτή με τον κρίκο Κώστα είναι η βαλβίδα ανακούφισης και όχι εξαέρωσης και καλό θα ήταν να μην την τραβάς για να κάνεις εξαέρωση γιατί είναι προρυθμισμένη σε συγκεκριμένα bar (όσα χωράει η φιάλη) και μπορεί να έχεις αργότερα σοβαρότερο πρόβλημα.
Ο κατασκευαστής άλλωστε προτείνει για εξαέρωση το ξεβίδωμα της κάτω βαλβίδας... έχει αρκετές βόλτες που την συγκρατούν στη θέση της ακόμα και αν ο αέρας βγαίνει με πολύ πίεση κατά την εξαέρωση οπότε δεν πρόκειται να την φας στα μούτρα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 19, 2010, 06:35:20 μμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 20, 2010, 10:03:14 πμ »
Φιλε GROI καλημερα. Απ'οτι μπορω να καταλαβω(δεν μπορω να δω το video δεν εχω RAPIDSHARE)εχω και εγω το ιδιο κομπροσερ(ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ), αν σου βγαζει τοσο λαδι που λες, για μενα εχεις προβλημα. Πηγαινε στο καταστημα που το εχεις αγορασει, μημπως σε στηλει σε δικο του ψυκτικο να πας συστημενος.Τωρα το δικο μου προβλημα ειναι οτι οταν το αγορασα (πανω απο 15 χρονια) ΔΕΝ καταλαβα καλα τις οδηγειες και οταν εκανα την τελικη εξαερωση,τραβουσα το κρικο που λεει και ο φιλος ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΟΣ, με αποτελεσμα τελικα φιλε Νικο και groi να χαλασει η ρυθμιση του,και οταν δουλευει το μηχανιμα η βαλβιδα ανακουφισης να ΣΚΑΕΙ συνεχεια Τι κανω? Ρυθμιζω τα bar απο το κατω βιδακι ετσι ωστε να χανει απο εκει παντα λιγο αερα και ετσι εχω (λυσει) το προβλημα μου. Αρα λοιπον μη φοβασε το βιδακι μη σου πεταχει. ΔΕΝ βγαινει ετσι ευκολα. Και μη πελαγωνεις, ολα θελουν το χρονο τους.Παντως ειναι πολυ καλα μηχανιματα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 20, 2010, 10:33:45 πμ »
φίλε γιώργο...καθόρθωσα εχθες και είδα το βιντεάκι σου...πίστεψε με.... το δίκό μου φτύνει το ίδιο ίσως ελαχιστα λιγότερο... μπορώ να πω.....χωρις φυσικά να το κάνει μπουρμπουλίθρα το λάδι..... όπως είδα στο βίντεο σου.
καλύτερα ειναι να σταμάτάς το μοτερ θεωρω (μπορεί να κάνω και λάθος)και μετα να κάνεις εξαέρωση γιατι δεν χανεται απότομα η πίεση και συμπαρασύρει το πιστονάκι σε περίεργη τάλάντωση.
πάντως εγω δνε ανησυχω.... απλα τώρα τελευεταία με την ζέστη να ξέρεις οτι βγάζει κάτι τις παραπάνω.
ίσως σε αυτό είναι ο προβληματισμος σου.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 20, 2010, 11:04:40 πμ »
GROI κανεις εξαερωση ΧΩΡΙΣ να κλεισεις το κομπρεσερ?Αν ναι λογικο να σου φτυνει ρε φιλε!!!!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 20, 2010, 11:08:51 πμ »
Εγω διαφωνω οτι στο κομπρεσερ πρεπει μετα απο καθε χρηση να ανοιγουμε τη ταπα του αεροθαλαμου.Βεβαια το ποσο συχνα πρεπει να ανοιγει αυτη η ταπα,εξαρταται απο τη χρηση αλλα σε καμια περιπτωση δεν την ανοιγουμε μετα απο καθε βαψιμο.Πρωσοπικα την ανοιγω χωρις πιεση,απλα ανοιγω την ταπα και γερνω ελαφρως μπροστα το κομπρεσερ και οτι βγαλει.Ενα δειγμα για το αν ο αεροθαλαμος ειναι γεματος νερο ειναι και το κατα ποσο γρηγορα γεμιζει η υδατοπαγιδα.Αν τραβας συχνα την ανακουφιστικη βαλβιδα και με δυναμη  τοτε το ελατηριο που αυτη εχει εσωτερικα χαλαρωνει με αποτελεσμα η βαλβιδα να ανοιγει σε μη επιθημιτη πιεση.Αυτη τη βαλβιδα την πειραζουμε μονο σε κατασταση αναγκης (υπερβολικη μη επιθημιτη πιεση) που κινδυνεθει το κομπρεσερ.Καλο ειναι τωρα το καλοκαιρι η και σε περιπτωση που το κομπερερ ειναι στριμογμενο να το φυσα ενα ανεμιστηρακι.Η υπερβολικη αυξηση της θερμοκρασιας προκαλει εξαερωση του λαδιου,το οποιο περνα μεσα στον αεροθαλαμο.Στις οδηγειες αναγραφεται και το οριο λειτουργειας σε ωρες.Μεγαλη σημασια πεζει και σε τι θεση δουλευει το κομπρεσερ,πρεπει οσο το δυνατο να βρισκεται σε ευθεια θεση και οχι σε κατηφορικη(αν αυτο ακουμπα σε καποια βαση).Επιμενο παντος στον καλοεξαερισμο-ψυξη.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 20, 2010, 12:43:06 μμ »
ʼρα έκανα πολλά λάθος μέχρι τώρα... Μια χαρά...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 20, 2010, 02:01:38 μμ »
ʼν κατάλαβα καλά,αυτά που πρέπει να κάνω είναι 3!Το ένα είναι να κάνω εξαέρωση με σβηστό το κομπρεσέρ,το άλλο να μην κάνω εξαέρωση μετά από κάθε βάψιμο και το τελευταίο να ψύχεται και να εξαερίζεται καλά!Και στα 3 είμαι λάθος μέχρι τώρα  :oops:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 20, 2010, 02:29:40 μμ »
Παράθεση
Το ένα είναι να κάνω εξαέρωση με σβηστό το κομπρεσέρ
Ο σωστος ορος για την αποφυγη παρεξηγησεων σε οσους διαβαζουν, ειναι αποστραγκιση και οχι εξαερωση.Απλα ξεβιδωνεις την ταπα,γερνεις λιιγο μπροστα το κομπρεσερ και με ενα ποτηρακι <<πιανεις>> τα νερα.Φιλε GROI χωρις να εχω δει το βιντεακι και χωρις να θελω να το παιξω ειδικος και βεβαια χωρις να αποκλειουμε το κατασκευαστικο σφαλμα,το κομπρεσερ η εχει υπερβολικη ποσωτητα λαδιου και το ξερνα κυριος οταν ζεστενεται η εχει παρει μεγαλες ανωχες απο υπερβολικες θερμοκρασιες με αποτελεσμα να περνα το λαδι στον αεροθαλαμο η το δουλευεις πολλες ωρες κατω απο αντιξωες συνθηκες.Και παλι ξαναδιαβασε τις προδιαγραφες του κατασκευαστη για τον τροπο λειτουργιας του.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 20, 2010, 02:32:01 μμ »
καλύτερα να διβάσουμε το manual λέω εγω.
http://rapidshare.com/files/116251205/SIL.AIR_15C.pdf

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 20, 2010, 03:21:42 μμ »
Διαβάζοντας το εγχειρίδιο, να προτείνω και εγώ κάτι:
α) Στο "troubleshooting" (5.10.b) αναφέρεται ότι η υπερθέρμανση και η υψηλή κατανάλωση λαδιού μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένο τύπο λαδιού. Επίσης. στην παράγραφο περί συντήρησης (σελίδα 13) αναφέρεται ότι απαιτείται ΟΛΙΚΗ αλλαγή λαδιού κάθε χρόνο. Μήπως αλλάζοντας το λάδι του κομπρεσέρ λυθεί το πρόβλημά σου;

Επίσης, σε ότι αφορά τη συχνότητα αποστράγγισης, το εγχειρίδιο λέει (σελ.13) ότι πρέπει να γίνεται (για τον αφυγραντήρα και τη δεξαμενή) μια φορά το μήνα.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 20, 2010, 04:07:08 μμ »
Παράθεση
η υπερθέρμανση και η υψηλή κατανάλωση λαδιού μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένο τύπο λαδιού.
Αυτο το ξεχναμε, το λαδι που παιρνουμε εμεις ειναι και το λαδι της ιδιας της εταιριας που προοθει το κομπρεσερ.Για να λεμε δηλαδη τα πραματα με το ονομα τους , το λαδι για το οποιο μιλαμε ειναι το SINCOM/32E αυτο δεν εχουμε ολοι? Ειναι 100/100 συνθετικο.Αυτο σημενει οτι το λαδι η( υγρο οπως το λεει η εταιρια) δεν αφηνει κατλυπα, αρα και να συμπληρωνεις δεν εχεις προβλημα κανενα.Προσωπικα θα το αλαζα μονο αν εβλεπα οτι ειχε γινει πισσα,κατραμι,πραγμα που 5 χρονια τωρα δεν εχει συμβει.Ασε που ειναι πανκριβο! εχει γυρο στα15Ε τα 500ml ,το καλυτερο συνθετικο λαδι αυτoκινητου να παρεις εχει πολυ λιγοτερο.
Παράθεση
Επίσης, σε ότι αφορά τη συχνότητα αποστράγγισης, το εγχειρίδιο λέει (σελ.13) ότι πρέπει να γίνεται (για τον αφυγραντήρα και τη δεξαμενή) μια φορά το μήνα
Το <<μια φορα το μηνα ειναι ενδυκτικο>> αναλωγα με τη χρηση.Προσοχη μη μπλεξουμε τωρα με λαδια και ποιοτητες,ενα κομπρεσερακι να κανουμε τη πλακα μας εχουμε δεν εχουμε καμια Bugati :lol:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 20, 2010, 04:34:19 μμ »
ʼν κατάλαβα καλά,αυτά που πρέπει να κάνω είναι 3!Το ένα είναι να κάνω εξαέρωση με σβηστό το κομπρεσέρ,το άλλο να μην κάνω εξαέρωση μετά από κάθε βάψιμο και το τελευταίο να ψύχεται και να εξαερίζεται καλά!Και στα 3 είμαι λάθος μέχρι τώρα  :oops:

Αυτός είναι κατά 99.9% ο λόγος που έχεις πολύ λάδι στην εκτόνωση! Πάντα με σβηστό το κομπρεσέρ!!!

Εγώ κάνω εξαέρωση πάντα μετά από κάθε βάψιμο αλλά δεν είμαι και μέτρο σύγκρισης γιατί συνήθως βάφω πολλές ώρες (πάντα πάνω από 2-3).
Ερώτηση:
Αν εξαερώνεις το κομπρεσέρ μια φορά το μήνα (όπως λέει ο κατασκευαστής) και βάφεις αρκετά συχνά (πάνω από 10 φορές το μήνα) δεν θα μαζέψει η φιάλη αρκετή υγρασία??? και κατά συνέπεια αυτή δεν θα εμφανιστεί στον αφυγραντήρα αργότερα??? Με την εξαέρωση μετά από κάθε βάψιμο δεν έχω δει ούτε σταγόνα υγρασίας στον αφυγραντήρα ακόμα και από 7 ώρες συνεχούς βαψίματος!

Τώρα στο να ψύχεται τι να σου πω.... εγώ στην υπόγα του σπιτιού μου το δουλεύω χωρίς ιδιαίτερα μέσα ψύξης απλά το έχω σε μια τροχήλατη βάση για να μην είναι καταχωνιασμένο κάτω από το γραφείο και να "αναπνέει" και από της δυο πλευρές.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 20, 2010, 04:35:44 μμ »
Θανάση, δεν είχα διαβάσει προσεκτικά τα όσα έγραψε ο φίλος μας και νόμισα ότι από το 1998 που αγοράστηκε το μηχάνημα είχε μέσα τα λάδια του. Αφού όμως τα έβαλε πέρυσι, σίγουρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα...

Σε ότι αφορά τη συχνότητα αποστράγγισης, επισήμανα όσα λέει το εγχειρίδιο για να ενισχύσω την άποψη ότι δεν είναι ανάγκη να γίνεται αυτή μετά από κάθε χρήση.

Συγγνώμη και πάλι για την σύγχυση που μπορεί να δημιουργήθηκε...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 20, 2010, 04:57:35 μμ »
και μιας που ετσι τσουλάει το θέμα και βρίσκουμε λύσεις.
ερωτηση.
προσφατα ειχα βγάλει τον αφυγραντήρα. ....κοινως το δοχειακι το διαφανες που απο εκει είναι που περνουμε και την εξοδο για τον αερογραφο.
μετα απο 2 χρονάκια ειπα να πλυνω λιγάκι γιατι ειχε μαζέψει στο πατο λιγακι λάδι.
εκει μέσα εχει ενα πορόλιθο θα το ελεγα.... κατι σαν αυτό που βάζουμε σαν ενυδρια. δεν το επλυνα...απα το σκουπισα με χαρτοπετσέτα....εβγαλε λαδι που ηταν ποτισμένο και ειχε και ενα εμβολάκι με λαστιχο και ελατηριο....
αυτο το ελατήριο με παιδεψε με το εμβολάκι παρααααααα πολυ για να ξαναμπει.... αλλα τελικα τα κατάφερα.
το ερωτημα μου....ο πορόλιθος ειναι νορμαλ να ειναι λαδομένος; θεωρω πως ναι.....
και ισως καποια στιγμη χρειαζεται αντικατασταση;;;;;;;;
πλυσιμο καθαρισμα χρειαζεται;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 20, 2010, 05:09:56 μμ »
 Εδώ και αρκετά χρόνια που έχω το κομπρεσέρ αυτό, ξέρω μία βασική συμβουλή που μου έχουν δώσει και οι δύο πωλητές (Καλφάκης/Plastimodelismo) που το πωλούν. Αυτή είναι να εκτονώνω (υπό πίεση) τον αέρα του αεροθαλάμου μετά από κάθε χρήση ανοίγοντας την τάπα έτσι ώστε να βγαίνει πιθανή υγρασία που έχει σχηματιστεί μέσα γιατί αν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σκουριάσει ο αεροθάλαμος με πιθανή διάρρηξη του τοιχώματος. Τώρα αν αυτό είναι επικίνδυνο ή όχι.....

Έχω το 15D από το 1996.
Ποτέ δεν είχα ξεβιδώσει τη βαλβίδα εκτόνωσης στα τόσα χρόνια (δεν το ήξερα βασικά ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο) ούτε άδειαζα τη μπουκάλα μετά το τέλος κάθε σειράς βαψίματος. Εκτός από το αρχικό, δεν έχω ξαναβάλει λάδι στο κομπρεσέρ και δουλεύει άψογα για 14 χρόνια τώρα.
Μόλις διάβασα το ποστ ξεβίδωσα τη βαλβίδα εκτόνωσης για να δω τι θα συμβεί και πέταξε ελάχιστο λαδόνερο (2-3 σταγόνες). Προφανώς βέβαια πετάει και σταγόνες κάθε φορά που γεμίζει η μπουκάλα και εκτονώνει, πάντως η στάθμη του λαδιού δεν έχει πέσει ακόμα (τουλάχιστον εμφανώς)...

jogiav  είσαι σίγουρος ότι το λαδόνερο που πέταξε δεν ήταν νερό με σκουριά; Λέγοντας "βαλβίδα εκτόνωσης" θεωρώ ότι εννοείς την τάπα στο κάτω μέρος του αεροθαλάμου, έτσι;

Εγω διαφωνω οτι στο κομπρεσερ πρεπει μετα απο καθε χρηση να ανοιγουμε τη ταπα του αεροθαλαμου.Βεβαια το ποσο συχνα πρεπει να ανοιγει αυτη η ταπα,εξαρταται απο τη χρηση αλλα σε καμια περιπτωση δεν την ανοιγουμε μετα απο καθε βαψιμο.Πρωσοπικα την ανοιγω χωρις πιεση,απλα ανοιγω την ταπα και γερνω ελαφρως μπροστα το κομπρεσερ και οτι βγαλει.Ενα δειγμα για το αν ο αεροθαλαμος ειναι γεματος νερο ειναι και το κατα ποσο γρηγορα γεμιζει η υδατοπαγιδα.

Σέβομαι την άποψη του καθενός αρκεί να είναι αιτιολογημένη. Επομένως Θανάση πως προκύπτει ότι "σε καμια περιπτωση δεν την ανοιγουμε μετα απο καθε βαψιμο". Γνωρίζεις τον πιθανό κίνδυνο διάβρωσης και ότι αυτό συνεπάγεται, όταν προτείνεις αναιτιολόγητα την προσωπική σου άποψη σε άλλους που δεν ξέρουν και ρωτάνε για να μάθουν; Με βάση τουλάχιστον τα όσα λένε οι πωλητές, αν περιμένεις να γεμίσει τόσο νερό ο αεροθάλαμος ώστε να αδειάζει γέρνοντας μπροστά το κομπρεσέρ!!! τότε πιθανόν να έχεις πλέον αποκτήσει πρόβλημα σκουριάς.

Γενικά μια απορία από τα γραφόμενα όλων : γιατί όλους σας ενδιαφέρει μόνο η διαρροή λαδιού μέσα στον αεροθάλαμο και κανείς δεν αναφέρεται στο πιθανό πρόβλημα διάβρωσης από την κατακράτηση υγρασίας; ξέρετε κάτι που αγνοώ (τόσο εγώ όσο και οι πωλητές των οποίων τις συμβουλές ακολουθώ) ;

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 20, 2010, 05:24:14 μμ »

Έχω το 15D από το 1996.
Ποτέ δεν είχα ξεβιδώσει τη βαλβίδα εκτόνωσης στα τόσα χρόνια (δεν το ήξερα βασικά ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο) ούτε άδειαζα τη μπουκάλα μετά το τέλος κάθε σειράς βαψίματος. Εκτός από το αρχικό, δεν έχω ξαναβάλει λάδι στο κομπρεσέρ και δουλεύει άψογα για 14 χρόνια τώρα.
Μόλις διάβασα το ποστ ξεβίδωσα τη βαλβίδα εκτόνωσης για να δω τι θα συμβεί και πέταξε ελάχιστο λαδόνερο (2-3 σταγόνες). Προφανώς βέβαια πετάει και σταγόνες κάθε φορά που γεμίζει η μπουκάλα και εκτονώνει, πάντως η στάθμη του λαδιού δεν έχει πέσει ακόμα (τουλάχιστον εμφανώς)...

jogiav  είσαι σίγουρος ότι το λαδόνερο που πέταξε δεν ήταν νερό με σκουριά; Λέγοντας "βαλβίδα εκτόνωσης" θεωρώ ότι εννοείς την τάπα στο κάτω μέρος του αεροθαλάμου, έτσι;

ναι είμαι σίγουρος και ναι, αυτή την τάπα εννοώ "βαλβίδα εκτόνωσης"
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 20, 2010, 06:44:54 μμ »
Καταθεσα την προσωπικη μου αποψη.Σε καμια περιπτωση δεν λεω σε καποιον να την ακολουθησει.Φιλε GR modeler λες ο κατασκευαστης να μην εχει προβλεψει την κατακρατηση υγρασιας?.Επισης πως εισαι σιγουρος οτι θα βγει ολη η υγρασια μεσα απο τον αεροθαλαμο? υγρασια στον αεροθαλαμο παντα θα υπαρχει.Αυτο στο λεω μεσα απο την εμπυρια μου με πολυυυ μεγαλυτερα κομπρεσερ που εργαζονται σε πολυ αντιξωες συνθηκες και παλι η αποστραγκιση γινεται μια φορα το μηνα και οχι καθε μερα.Αυτο που πραγματικα προστατευει αποτη σκουρια ειναι τα υλικα με τα οποια κατασκευαζεται ο θαλαμος που πιστεψε με αν ηταν μαπα θα ειχε τρυπισει απο τον τριτο μηνα οτι και να του εκανες.Ξανα λεω, δεν χρειαζεται μετα απο καθε χρηση γιατι δεν εχει προλαβει να μαζεψει τιποτα για να το κανεις.Αν τωρα με την καθημερινη αποστραγκιση δημιουργισεις προβλημα στα σπειροματα της ταπας? Αν δεις τον συγκεκριμενο αεροθαλαμο,απο τη κατασκευη του και απο τη θεση της ταπας αποστραγκισης καταλαβαινεις οτι με τιποτα δεν μπορεις να εξασφαλισεις την διαφυγη ολης της υγρασιας. Εσυ πως εισαι σιγουρος οτι ο δικος σου θαλαμος δεν εχει σκουρια?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 20, 2010, 06:52:10 μμ »
...
Αυτός είναι κατά 99.9% ο λόγος που έχεις πολύ λάδι στην εκτόνωση! Πάντα με σβηστό το κομπρεσέρ!!!
...
Πάλι καλά δηλαδή που ''ανέβασα'' το βιντεάκι και με βοηθήσατε να καταλάβω τη λαλακία που έκανα μέχρι τώρα  :oops: Γι'αυτό έπεσε η στάθμη του λαδιού και ψαχνόμουν ο ....κας  ::eusa_wall::
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 21, 2010, 11:14:29 μμ »
Τελικά επιβεβαιωθήκανε οι συμβουλές σας παίδες  ::icon_thumright:: Σήμερα,ολοκληρώνοντας το τελευταίο για το 2010 μοντέλο μου (το ξεπέταξα σε 3 μέρες λόγω ταξιδιού...δυστυχώς  :( ),ψέκασα βερνίκι για την ολοκλήρωσή του και περίμενα να δώ τί ακριβώς θα παιχτεί με το κομπρεσέρ.Όπως πολλοί μου είπατε,έσβησα το κομπρεσέρ και μετά ''ανακούφησα'' τη βαλβίδα.Το λάδι που ''έφτυσε'' ήταν αισθητά λιγότερο από ότι τις προηγούμενες φορές.Δεν ήταν λίγο αλλά είχα συνηθίσει να με ''λούζει'' οπότε και χάρηκα πολύ  :lol: Να είστε όλοι σας καλά και σας ευχαριστώ για τη βοήθεια  :wink:
Επίσης,ευχαριστώ τον Δημήτρη (dive),o οποίος ''ανέβασε'' σε ηλεκτρονική μορφή το εγχειρίδιο χρήσης του silair και ξεστραβώθηκα αφού το δικό μου το έχασα προ πολλού  :oops:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 22, 2010, 10:01:39 πμ »
Φιλε GROI χαίρομαι που εβαλα το πετραδάκι μου, οποιος θελει το manual to κατεβαζει... το εχω εδω και μήνες ανεβασμενο.... και πιστέψτε με το κατεβαζουν πολλοι γιατι το χανουν.
να εισαι καλα χαιρομαι που παιζεις καμπανα τωρα και δεν εχεις θεματάκια... καλά βαψίματα. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

ασχετο
και μιας που ετσι τσουλάει το θέμα και βρίσκουμε λύσεις.
ερωτηση.
προσφατα ειχα βγάλει τον αφυγραντήρα. ....κοινως το δοχειακι το διαφανες που απο εκει είναι που περνουμε και την εξοδο για τον αερογραφο.
μετα απο 2 χρονάκια ειπα να πλυνω λιγάκι γιατι ειχε μαζέψει στο πατο λιγακι λάδι.
εκει μέσα εχει ενα πορόλιθο θα το ελεγα.... κατι σαν αυτό που βάζουμε σαν ενυδρια. δεν το επλυνα...απα το σκουπισα με χαρτοπετσέτα....εβγαλε λαδι που ηταν ποτισμένο και ειχε και ενα εμβολάκι με λαστιχο και ελατηριο....
αυτο το ελατήριο με παιδεψε με το εμβολάκι παρααααααα πολυ για να ξαναμπει.... αλλα τελικα τα κατάφερα.
το ερωτημα μου....ο πορόλιθος ειναι νορμαλ να ειναι λαδομένος; θεωρω πως ναι.....
και ισως καποια στιγμη χρειαζεται αντικατασταση;;;;;;;;
πλυσιμο καθαρισμα χρειαζεται;;;;;;
Κανείςς?????????????

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 23, 2010, 09:03:26 πμ »
Ο πορολιθος ειναι φιλτρο,αν κορεστει  και δεν πλενεται τωτε αντικαθησταται, αλλα πολυ σπανια το κανει καποιος.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 23, 2010, 06:28:12 μμ »
...το λαδι για το οποιο μιλαμε ειναι το SINCOM/32E αυτο δεν εχουμε ολοι? Ειναι 100/100 συνθετικο.Αυτο σημενει οτι το λαδι η( υγρο οπως το λεει η εταιρια) δεν αφηνει κατλυπα, αρα και να συμπληρωνεις δεν εχεις προβλημα κανενα.Προσωπικα θα το αλαζα μονο αν εβλεπα οτι ειχε γινει πισσα,κατραμι,πραγμα που 5 χρονια τωρα δεν εχει συμβει.Ασε που ειναι πανκριβο! εχει γυρο στα15Ε τα 500ml ,το καλυτερο συνθετικο λαδι αυτoκινητου να παρεις εχει πολυ λιγοτερο.

Σήμερα το πρωί πετάχτηκα σε έναν από τους διανομείς στην Ελλάδα των κομπρεσέρ UNITE HERMETIQUE στον οποίο βασίζεται το δικό μου μηχανάκι, και ζήτησα το λάδι με κωδικό 98Κ16 που αναφέρει το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Ο "μάστορας" μου είπε ότι δεν είχε της εταιρείας, αλλά μου έδωσε ένα SUNISO LS32, πλήρως συνθετικό, με κόστος 10,6 EUR το λίτρο. Έχει κάποιος φίλος άποψη για το συγκεκριμένο λάδι;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 23, 2010, 06:42:31 μμ »
το λάδι αυτο είναι σχεδον διάφανο που κάνει για τρο κομπρεσερ....είναι όντως έτσι????

Αποσυνδεδεμένος gpav

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 23, 2010, 06:59:24 μμ »
Εντελώς διαφάνο!