Εδώ και αρκετά χρόνια που έχω το κομπρεσέρ αυτό, ξέρω μία βασική συμβουλή που μου έχουν δώσει και οι δύο πωλητές (Καλφάκης/Plastimodelismo) που το πωλούν. Αυτή είναι να εκτονώνω (υπό πίεση) τον αέρα του αεροθαλάμου μετά από κάθε χρήση ανοίγοντας την τάπα έτσι ώστε να βγαίνει πιθανή υγρασία που έχει σχηματιστεί μέσα γιατί αν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σκουριάσει ο αεροθάλαμος με πιθανή διάρρηξη του τοιχώματος. Τώρα αν αυτό είναι επικίνδυνο ή όχι.....
Έχω το 15D από το 1996.
Ποτέ δεν είχα ξεβιδώσει τη βαλβίδα εκτόνωσης στα τόσα χρόνια (δεν το ήξερα βασικά ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο) ούτε άδειαζα τη μπουκάλα μετά το τέλος κάθε σειράς βαψίματος. Εκτός από το αρχικό, δεν έχω ξαναβάλει λάδι στο κομπρεσέρ και δουλεύει άψογα για 14 χρόνια τώρα.
Μόλις διάβασα το ποστ ξεβίδωσα τη βαλβίδα εκτόνωσης για να δω τι θα συμβεί και πέταξε ελάχιστο λαδόνερο (2-3 σταγόνες). Προφανώς βέβαια πετάει και σταγόνες κάθε φορά που γεμίζει η μπουκάλα και εκτονώνει, πάντως η στάθμη του λαδιού δεν έχει πέσει ακόμα (τουλάχιστον εμφανώς)...
jogiav είσαι σίγουρος ότι το λαδόνερο που πέταξε δεν ήταν νερό με σκουριά; Λέγοντας "βαλβίδα εκτόνωσης" θεωρώ ότι εννοείς την τάπα στο κάτω μέρος του αεροθαλάμου, έτσι;
Εγω διαφωνω οτι στο κομπρεσερ πρεπει μετα απο καθε χρηση να ανοιγουμε τη ταπα του αεροθαλαμου.Βεβαια το ποσο συχνα πρεπει να ανοιγει αυτη η ταπα,εξαρταται απο τη χρηση αλλα σε καμια περιπτωση δεν την ανοιγουμε μετα απο καθε βαψιμο.Πρωσοπικα την ανοιγω χωρις πιεση,απλα ανοιγω την ταπα και γερνω ελαφρως μπροστα το κομπρεσερ και οτι βγαλει.Ενα δειγμα για το αν ο αεροθαλαμος ειναι γεματος νερο ειναι και το κατα ποσο γρηγορα γεμιζει η υδατοπαγιδα.
Σέβομαι την άποψη του καθενός αρκεί να είναι αιτιολογημένη. Επομένως Θανάση πως προκύπτει ότι "
σε καμια περιπτωση δεν την ανοιγουμε μετα απο καθε βαψιμο". Γνωρίζεις τον πιθανό κίνδυνο διάβρωσης και ότι αυτό συνεπάγεται, όταν προτείνεις αναιτιολόγητα την προσωπική σου άποψη σε άλλους που δεν ξέρουν και ρωτάνε για να μάθουν; Με βάση τουλάχιστον τα όσα λένε οι πωλητές, αν περιμένεις να γεμίσει τόσο νερό ο αεροθάλαμος ώστε να αδειάζει γέρνοντας μπροστά το κομπρεσέρ!!! τότε πιθανόν να έχεις πλέον αποκτήσει πρόβλημα σκουριάς.
Γενικά μια απορία από τα γραφόμενα όλων : γιατί όλους σας ενδιαφέρει μόνο η διαρροή λαδιού μέσα στον αεροθάλαμο και κανείς δεν αναφέρεται στο πιθανό πρόβλημα διάβρωσης από την κατακράτηση υγρασίας; ξέρετε κάτι που αγνοώ (τόσο εγώ όσο και οι πωλητές των οποίων τις συμβουλές ακολουθώ) ;