Αποστολέας Θέμα: KingTiger 222: Battle of Ardennes  (Αναγνώστηκε 7744 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: KingTiger 222.Battle of Ardennes
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 25, 2010, 01:43:27 μμ »
Και κάτι ακόμα......αν έχουμε δυο διαφορετικά τελείως χρώματα τα οποία ομως να έχουν την ιδια τονικότητα(δηλαδή το πόσο σκουρα ή ανοιχτά είναι)σε ασπρόμαυρη φωτο απλά θα δείχνουν......ενα!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 29, 2010, 12:25:37 πμ »
Mια φωτο απο Tiger II μαλλον απο τα τελευταια. Ειναι μεταπολεμικη και ειναι απο το μουσειο του Αμπερτιν.

Εδω φαινεται καλα  μια και η φωτο ειναι αμερικανικη  :mrgreen: το χρωμα του ασταριου. Εντυπωση κανει η παραλλαγη !!!!

[IMGT]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5150147.jpg[/imgT]

Επισης, απο κατω ειναι ο συνονοματος μου  ::salut::   με ...ωραια παραλλαγη.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 29, 2010, 03:18:02 μμ »
Kαταρχην πρεπει να ευχαριστησω ολους σας για την διενεξη που δημιουργησατε....................
Αν το ηξερα οτι τετοια θεματα σας ερεθιζουν θα τα δημιουργουσα πιο νωρις.
Επι του θεματος τωρα.
Βαφτηκε η ambush και τα νουμερα βαφτηκαν με stencil kai dark yellow για να υπαρξει καποια αντιθεση κια να ειναι ευαναγνωστα.Πρωτη φορα βαφω ambush και οι πιο παρατηρητικοι θα δειτε οτι υπαρχουν καποια σημεια με overspray.Αυτο συνεβη γιατι χρησιμοποιησα stencil ιδιοκατασκευη για τις βουλες και μερικες φορες ξεφυγε το χρωμα.Ελπιζω στην παρακατω διαδικασια να εξαφανιστει αλλιως καηκαμε.

Click to see the original size.       Click to see the original size.    Click to see the original size.   Click to see the original size.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 29, 2010, 03:37:16 μμ »

Βαφτηκε η ambush και τα νουμερα βαφτηκαν με stencil kai dark yellow για να υπαρξει καποια αντιθεση κια να ειναι ευαναγνωστα.Πρωτη φορα βαφω ambush και οι πιο παρατηρητικοι θα δειτε οτι υπαρχουν καποια σημεια με overspray.Αυτο συνεβη γιατι χρησιμοποιησα stencil ιδιοκατασκευη για τις βουλες και μερικες φορες ξεφυγε το χρωμα.Ελπιζω στην παρακατω διαδικασια να εξαφανιστει αλλιως καηκαμε.

όμορφο αποτέλεσμα

κάποιες λεπτομέρειες
μήπως οι βούλες είναι λίγο μεγάλες;  :roll: :roll: :roll:  και μάλλον δεν θάπρεπε να είναι ολοστρόγγυλες, οπότε με το overspray είναι οκ

το νούμερο μάλλον θάπρεπε να είναι πιο χαμηλά βαμένο  :roll: :roll: :roll:
και σύμφωνα με τους ...μελετητές των γραφών, είναι γαλάζιο με κίτρινο περίγραμμα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 29, 2010, 03:45:21 μμ »
Πετραν εχεις μαλλον δικιο για το μεγεθος της βουλας ,ωστοσο οταν το καταλαβα ηταν σχετικα αργα... :(
Παντως το χρωμα συμφωνα με τον Tom Cockle  sth sel 16 του Panzers of the Ardennes offensive 1944-45 ειναι Dark Yellow αν και και τεχνικα θα επρεπε να ειναι λευκα με κοκκινο γεμισμα.
Και οντως ειναι βαμμενα λιγο ψηλοτερα απο το κανονικο

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 29, 2010, 04:40:49 μμ »

Παντως το χρωμα συμφωνα με τον Tom Cockle  sth sel 16 του Panzers of the Ardennes offensive 1944-45 ειναι Dark Yellow αν και και τεχνικα θα επρεπε να ειναι λευκα με κοκκινο γεμισμα.

έκανα μια ...γύρα στις σφηκοφωλιές των γερμανολόγων
το νούμερο ήταν βαμένο με Dark Yellow, μια και το 222 είχε μεταταχθεί από άλλη μονάδα που ταχαν βαμμένα με το χρώμα αυτό

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 29, 2010, 07:07:51 μμ »
Kαταρχην πρεπει να ευχαριστησω ολους σας για την διενεξη που δημιουργησατε....................
Αν το ηξερα οτι τετοια θεματα σας ερεθιζουν θα τα δημιουργουσα πιο νωρις.
Επι του θεματος τωρα.

Γιαυτό σε τέτοιες περιπτώσεις βάφουμε με πινέλο τις βούλες και όχι με stencil.Είναι λίγο κοπιαστικό αλλά έχει random αποτέλεσμα που είναι πολύ πιο κοντά στο πραγματικό και δεν έχεις τον κίνδυνο του overspray!....πολύ καλά το πας!...καλή συνέχεια!... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 29, 2010, 08:57:47 μμ »
Περικλή ωραίο το αποτέλεσμα ως εδώ  ::icon_thumright::

Για το ύψος του διακριτικού θα συμφωνήσω πως είναι όντως λίγο ψηλά. Όσο δε για τις βούλες νομίζω πως διυλίζουμε τον κόνωπα μιας και αυτές βαφόντουσαν στο μέτωπο, με ότι εργαλείο τους βρισκόταν την εκάστοτε στιγμή (συνήθως πινέλο), με το βαθμό αραίωσης του χρώματος (απο μεγάλα σωληνάρια) και ανάλογα πάντα με τις εικαστικές ανυσυχίες του κάθε πληρώματος. Οπότε οι βούλες του άρματος του Hauptkapitan Her Periklis  :mrgreen:  είναι μια χαρά.

Καλή συνέχεια

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 29, 2010, 09:43:45 μμ »
Η γερμανική χρωματολογία έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και  ενίοτε δημιουργεί  παρεξηγήσεις. Προτείνω στους φίλους που δείχνουν διάφορες φάσεις χρώματος ανάλογα με τις λάμπες και τα διαφραγματα που χρησιμοποιούν και προκειμένου να μην αδικείται η δουλειά τους  να φωτογραφίζουν σε φυσικό φως...

Sorry για το spam Περικλή. Η δουλειά είναι πολύ ωραία έστω και με...στρογγυλα καμουφλαζάκια και περιμένουμε να δούμε αποτέλεσμα μετά τις φθορές.

Φιλικά

::salut::
type less model more

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 29, 2010, 11:46:31 μμ »
Πολυ ωραια δειχνει μεχρι στιγμης  ::icon_thumright: Και με τις φθορες θα γινει καλυτερο  :wink:

Μονο μια μικρη παρατηρηση που και παλι δεν εχει σχεση με την δουλεια και τα χρωματα αλλα μια σκεψη μου που αφορα μαλλον το ιστορικο θεμα.
 Ενταξει, ψαχνουμε τα χρωματα, ψαχνουμε τα νουμερα και το χρωμα τους. Ομως  οι κηλιδες παραλλαγης δεν ειναι οπως στις φωτο.
Αν πρεπει να να αναπαραστησουμε ενα συγκεκριμενο αρμα βαση φωτο, χρονου, χρωματων νουμερων δεν θα πρεπει να εχουμε  και ιδιο σχεδιο στις κηλιδες χρωματος ?

Και μια και ο φιλος Blitz-X αναφερει για σωληναρια χρωματος και πινελα για τα Tiger II θα διαφωνησω λιγο μαζι του. Τα Τiger I κσι II ηταν πολυ εξιδεικευμενα αρματα και ειχαν....αναλογικα με τους αλλους τυπους αρματων το καλυτερο σερβις. Λογο επιφανειας βαφοταν με πιστολι [ συνηθως ] και επειδη η διαθεσιμοτητα λογο συχνοτητας βλαβων-σερβις ηταν χαμηλη, ειχαν χρονο να τα βαφουν. Αλλωστε η επιχειρησιακη τους ζωη ηταν μαλλον ελαχιστη, και καθως το αρμα 222 ηταν πραγματι απο το 509 s Abt ηταν καινουργιο, μια και τον Δεκεμβριο του 44 το 509 παρελαβε τα νεα TIGER II.Οποτε το βαψιμο του δεν ηταν κατι βιαστικο και προχειρο μεταξυ αλλαγης λαδιων, στο μετωπο. Αλλωστε ειχαν χρονο να προετοιμασουν την επιθεση οι Γερμανοι..... Καυσιμα δεν ειχαν..... Τα δε χρωματα ερχοταν σε διαφορες συσκευασιες. και επαιζε ρολο με τι τα αραιωναν. Βενζινη? διαλυτικο? [ μονο στις αρχες του πολεμου ] λαδια? και παει μακρια το θεμα....
Στις φωτο οι κιλιδες φαινονται συμμετρικες. Αυτο μας λεει οτι δυσκολα το κανεις αυτο με πινελο, ασε που ειναι πολυ χρονοβορο. Οποτε μαλλον με stencil και πιστολι ειναι το πιο λογικο κατ εμε.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 29, 2010, 11:53:24 μμ »
Περικλή πολύ όμορφη δουλειά.
Εμένα το μόνο που με χαλάει είναι τα νούμερα που είναι σχετικά ψηλά στον πύργο.
Το βάψιμο σκίζει  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 30, 2010, 07:50:00 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 03, 2010, 05:36:11 μμ »
Προχώρα εσύ Περικλή - μια χαρά γίνεται ο βασιλότιγρος σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼσε τη διύλιση του κόνωπα σε μας του αργόσχολους - θεωρητικούς. Και πάλι sorry για το spam  :oops:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 03, 2010, 10:59:23 μμ »
Περικλη πολυ ομορφο μεχρι εδω το θεμα σου ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Οσο για το χρωμα να πω κι εγω την αποψη μου επειδη παιδευομαι καθημερινα με αυτο το θεμα.Ειναι κομματι της δουλειας μου και με απασχολει συνεχως η αναπαρασταση χρωματων(οδοντοτεχνιτης).Στη σχολη ειχαμε ειδικο μαθημα για το χρωμα,ηθελα δεν ηθελα εκανα και μια πολυσελιδη εργασια πανω στο θεμα και μετα το πτυχιο μου ασχοληθηκα ακομη περισσοτερο με το ζητημα γιατι πλεον ειναι η καθημερινοτητα μου.Το συμπερασμα μου ολα αυτα τα χρονια?Πιστη αναπαρασταση χρωματος δεν υφισταται ουτε σαν εννοια αλλα ουτε και σαν πραξη.Ουτε καν με μηχανες χρωματοληψιας αρκετων χιλιαδων ευρω.Γιατι απλουστατα το χρωμα στην ουσια του πραγματος δεν υπαρχει.Ειναι μια απιστευτα πολυπαραγοντικη κατασταση που εχει να κανει με παρα πολλες ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ που στην κυριολεξια δεν υπαρχει η σωστη παρατηρηση του χρωματος ποσο μαλλον η αντιγραφη του.Δεν θα σας κουρασω,αν και θα ηταν μια ενδιαφερουσα συζητηση,με λεπτομερειες αλλα θα κλεισω με τη φραση του Σταυρου:"Αν φαινεται σωστο,ειναι σωστο".Γιατι απλουστατα χρωμα σωστο δεν υπαρχει.Στη βαση των πραγματων το χρωμα το ιδιο δεν υπαρχει σαν υλικη οντοτητα.Αλλα ειναι κατι που απλα..."φαινεται".Και σε αυτη τη περιπτωση δεν εχουμε να κανουμε με επιστημονικους κανονες και ορισμους αλλα για κατι που "φαινεται" να ειναι καφε για παραδειγμα.

Συγγνωμη ρε Περικλη για το σπαμ.Εσυ συνεχισε την πολυ ομορφη δουλεια σου ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 03, 2010, 11:06:22 μμ »
δεν τέθηκε κανένα θέμα για χρώματα και αποχρώσεις  :lol: :lol: :lol:

άλλωστε,  είναι αστείο να συζητάει κανείς για το ...σωστό χρώμα και ειδικά για το Νο α ή β της χ εταιρίας

το θέμα ήταν αν το 222 στις Αρδέννες ήταν τρίχρωμο ή δίχρωμο

ήταν τρίχρωμο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

και οι βούλες ήταν random, όπως λέει και ο Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 03, 2010, 11:43:11 μμ »
 :D :D.Απλα λεω οτι το καφε του μοντελου  ειναι μια χαρα για να αναπαραστησει και το αφηρημενο red brown και το αφηρημενο red oxide γιατι απο οσο εγω καταλαβα εκει ηταν η διαφωνια.Οποτε οποιος κι αν ειναι ο ιστορικα σωστος,ο Περικλης ειναι μοντελιστικα ενταξει.Στα δικα μου ματια παντα

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 03, 2010, 11:47:43 μμ »
:D :D.Απλα λεω οτι το καφε του μοντελου  ειναι μια χαρα για να αναπαραστησει και το αφηρημενο red brown και το αφηρημενο red oxide γιατι απο οσο εγω καταλαβα εκει ηταν η διαφωνια.Οποτε οποιος κι αν ειναι ο ιστορικα σωστος,ο Περικλης ειναι μοντελιστικα ενταξει.Στα δικα μου ματια παντα

αρχικά τέθηκε θέμα με το καφέ του μοντέλου, που ειναι μια χαρα για να αναπαραστησει και το αφηρημενο red brown και το αφηρημενο red oxide, όπως πολύ σωστά λες

στη συνέχεια τέθηκε θέμα και για αν ήταν δίχρωμο ή τρίχρωμο

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:19:58 μμ »
Φιλε πετρο δεν τεθηκε θεμα απο μενα αν ειναι διχρωμο η τριχρωμο το αρμα. Απλα ηθελα λογο θεματος να σχολιασουμε της ενχρωμες φωτο και αυτες του βιβλιου τις ασπρομαυρες. Αλλα ο υπολογιστης μου ειχε αλλη γνωμη.... και εγινε το κακο....

πιστεψε με δεν εχω καμμια διαθεση για σπαμ και λαθος πληροφοριες. Αν ηταν red primer η red oxide ποιος ηταν εκει να ξερει? Μαλλον κανεις...
Το αρμα ηταν απο αλλη μοναδα,  προσφατη παραλαβη και γιαυτο εχει αλλο στυλ κιληδες παραλλαγης και αλλα νουμερα τα οποια δεν τα αλλαξανε. Γιατι?  ::dontknow::

Στο φορουμ του MIG παρεπιπτοντως πριν 2-3 μερες για το ιδιο θεμα Tiger II στις Αρδεννες  εγραψες σε καποιον οτι το καφε [ μιλαμε για το κλασσικο σοκολατι και οχι για primer ]] ειναι λιγο σκουρο. Τι να κανουμε, ο καθενας βαση πληροφοριων κανει και βαφει το δικο του αρμα.  Ειναι ενα δυσκολο θεμα σε καθε περιπτωση. Ολοι θελουμε την ιστορικη προσεγγιση. Το κατα ποσο θα την πετυχουμε αμα ρωτησω 10 ατομα θα παρω 7-8 διαφορετικες γνωμες.
Οποτε το αρμα του Περικλη ειναι καλο γιατι αυτος το εκανε ετσι και ετσι του αρεσει. Τα νουμερα που ειναι ψηλα η οι βουλες  δεν μειωνουν την αξια τις προσπαθειας του ουτε το μερακι που τοσες πολλες φορες μας εχει δειξει  ::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:34:49 μμ »

ok,  κανένα πρόβλημα  ::icon_thumright::

ναι, έγραψα στον Adam Wilder ότι ήταν σκούρο - για καθαρά αισθητικούς λόγους βαψίματος του μοντέλου του σε σχέση με τα άλλα δυό χρώματα που χρησιμοποιεί, όχι ότι ήταν λάθος "ιστορικά" το καφέ
άλλωστε, ποιος μπορεί να έχει ...ιστορική άποψη για σωστό καφέ ή πράσινο κλπ

τα νούμερα στο Τίγρη του Περικλή είναι ψηλά και οι βούλες είναι στρογγυλοομοιόμορφες - αυτό ίσως είναι ...πρόβλημα  :roll: :roll: :roll: - μια και το 222 είναι πολυφωτογραφημένο

τα χρώματα που επέλεξε,  όχι φυσικά

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 05, 2010, 01:36:46 πμ »
Παιδια καλη η ολη συζητηση και αρκετα ενδιαφερουσα αλλα παρακαλω πολυ μην το οδηγησουμε σε διενεξη.
Σας παρακαλω πολυ αν εχει καποιος φωτο που να φαινονται οι βουλες της παραλλαγης ας την δημοσιευσει γιατι εγω δεν βρει ευκρινες κατι και γι αυτο το λογο προχωρησα οπως προχωρησα.
Η αληθεια ειναι και το ξερω οτι οι βουλες ειναι ισομεγεθης και στρογγυλες και πιθανον λαθος αλλα δεν ξερω πως θα καταληξει η τελικη εικονα γιατι εχω αρκετα στο μυαλο μου γι αυτο το αρμα.
Μολις τελειωσω με το ποστ αρχιζω chipping  το οποιο για μενα αρκετα δυσκολο και μερικες φορες ειτε το παρακανω η το κανω λαθος η και τα δυο
γι αυτο παρακαλω την ευχη σας.

Υ.Γ Τι σημαινει random εμφανιση :?:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 05, 2010, 01:45:29 πμ »
Ο.Κ κανενα προβλημα.
Τωρα μερικες φωτο απο το ενχρωμο dvd που δειχνουν το 222. Φαινεται λιγο το καφε και επισης το πρασινο. Τωρα τα νουμερα φαινονται ...λευκα... Παντως οι ανδρες πανω στο αρμα και οι εξτρα ερπυστριες ειναι οπως πρεπει να ειναι τα χρωματα.
Τα συμπερασματα δικα σας, παντως εγω παρακολουθωντας γενικα την σειρα εχω πεισθει κατα 90% για τα χρωματα σε ολο το DVD. δεν μπορεσα να βρω κατι που να μην ηταν σχεδον σωστο  ::dontknow::

[IMGT]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7040254.jpg[/imgT] [IMGT]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7040253.jpg[/imgT] [IMGT]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7040252.jpg[/imgT] [IMGT]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7040251.jpg[/imgT]

Τωρα η ποιοτητα των φωτο ....εκει, ενταξει, δεν μπορω να κανω πολλα πραγματα :(
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 05, 2010, 01:49:49 πμ »
Παντως και στο πραγματικο τα νουμερα φαινετε να ηταν αρκετα ψηλα βαμενα...
Και η παραλλαγη ειναι τριχρωμη νομιζω..(για τις φωτο του πραγματικου εννοω)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 05, 2010, 01:55:59 πμ »
Να εκφρασω και εγω ο αεροπλανας την απορια μου? Υπηρξε αλλο γερμανικο αρμα με αυτο το χρωμα?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 05, 2010, 02:01:59 πμ »
Και φυσικα ειναι τριχρωμη. Πιστευω φαινονται καθαρα τα χρωματα.  Ψαχνωντας το καλοκαιρι του 44 το 509 που ειχε TIGER I ειχε ασπρα νουμερα.

[IMGT]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P6240236.jpg[/imgT]

Τωρα τον Δεκεμβριο του 44 που αρχισε να παραλαμβανει τα νεα TIGER II το θεμα ειναι, διατηρησε το ιδιο χρωμα?

Παντως στην φωτο φαινεται και το καφε και το πρασινο, δεν ξερω εχω προβληματιστει πολυ.....
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 05, 2010, 02:05:38 πμ »
Να εκφρασω και εγω ο αεροπλανας την απορια μου? Υπηρξε αλλο γερμανικο αρμα με αυτο το χρωμα?

Μητσο αν εννοεις για το pattern της παραλλαγης υπηρξε σιγουρα και σε αλλα αρματα..

Τωρα για το καφε κοκκινο αλλοι λενε οτι ηταν απευθειας το ασταρι του αρματος..και αλλοι λενε οτι ηταν πιο καφετι χρωμα, διαφορετικο απο το ασταρι βαμμενο με την υπολοιπη παραλλαγη

Tags: