Αποστολέας Θέμα: Bf-110C4 Nightfighter [REVELL 1/32]  (Αναγνώστηκε 1346 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jkbsprint

• Επισκέπτης
Bf-110C4 Nightfighter [REVELL 1/32]
« στις: Ιουνίου 13, 2010, 06:12:19 μμ »
Μετα απο πολλα χρονια μη ενασχολησης με το μοντελισμο μου'ρθε πανω στην τρελα μου να ξανασχοληθω. Παλευω προς το παρον με ενα δεινοσαυρο, το παλιο κιτ της REVELL, το οποιο δυστυχως συναντηθηκε με τη Νεμεση του (και δεν εννοω το Mosquito, αλλα την 2 ετων κορη μου). Το εκανε θρυψαλλα 2 φορες ενω ελειπα στη δουλεια (αδικος κοπος το ατελειωτο στοκαρισμα που χρειαστηκε καθως επαναλειφθηκε 3 φορες συνολικα  :(). Παρολα αυτα (εγκατελειψα καθε ιδεα για scratch καθοτι οτι ειχα φτιαξει το διελυσε, οπως κομματια στο πολυ φτωχο πιλοτηριο και αλλα..) συνεχιζω μπας και το ολοκληρωσω, εστω και σχεδον out of the box. Οι πιο εμπειροι να με συγχωρησουν για οτι χοντραδα τυχον δουν, αλλα η μακρα απουσια και ο ιδιαιτερα περιορισμενος χρονος εχουν το τιμημα τους. Να μην κρυψω οτι βιαζομαι να δω κανα δυο ολοκληρωμενα πριν πιασω πιο ''σωστα''.
Προσεξα οτι το φλας φωτιζε στις χθεσινες φωτο πολυ τις φθορες, (δεν εχουν μπει βερνικια ακομα), και τονιζε πραγματα που δε φαινονται ουτε με γυμνο ματι!!!! Εβγαλα μερικες με το κινητο (δυστυχως παλι με το κινητο) σε φυσικο φως μηπως και φαινονται καλυτερα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: BF 110 C4 Nightfighter REVELL 1/32
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 13, 2010, 08:42:15 μμ »
Φίλε καλώς ήλθες!
Από τις φώτο δεν μπορώ να βγάλω και πολλά συμπεράσματα!
Το μοντέλο είναι βαμμένο?Από ότι μπορώ να διακρίνω μάλλον ναι.
Αν θές βγάλε καλύτερες φώτο και πες μας δυο λόγια για την κατασκευή του και το βάψιμο του!
Σε καταλαβαίνω αν και δεν έχω παιδιά έχω όμως μάνα και μου έχει καταστρέψει πολλά μοντελάκια με το ξεσκονόπανο! :o :o
FLY LOW HIT HARD

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 13, 2010, 08:57:12 μμ »
Καλως σας βρηκα. Ναι ειναι βαμμενο,απλα επελεξα να φτιαξω ενα αεροσκαφος το οποιο προηλθε απο μετατροπη , απο C 4/B σε νυχτερινο μαχητικο, τα πρωτα προηλθαν απο μετατροπες τα οποια βαφτηκαν βιαστικα και ριχτηκαν στη μαχη μπας και ανακοψουν τα Lancaster. Οι φθορες ειναι πολυ εντονες επιτηδες, κατα την αποψη μου και οσο το εχω ψαξει επειδη υπηρχε μεγαλη αντιδραση απο την ηγεσια της Luftwaffe, ''στενοκεφαλια'' φοβοντουσαν μηπως τα νυχτερινα μαχητικα γινουν περισσοτερα και απο τα υπολοιπα, οι μοιρες αυτες δεν εφοδιαζονταν οπως θα επρεπε, οποτε τα υλικα ηταν ελαχιστα για τη συντηρηση. Απο διαφορες φωτο που εχω βρει προς το τελος του πολεμου, τα πιο πολλα αεροσκαφη παλαιοτερων γενεων που ειχαν απομεινει, δεν ηταν και σε ''πολυ καλη κατασταση''. (Εξου και το ελαχιστο πρασινο που επελεξα να φαινεται σε ορισμενα σημεια καθως και οι πολυ εντονες φθορες). Βεβαια ακομα εχει πολλη δουλεια......, Οσο για τις φωτο, αυτες ειναι απο κινητο, μολις μου επιστραφει η ψηφιακη (τη δανεισα σε φιλο) θα βγαλω καλυτερες. Επισης επελεξα να μη βαλω το Bomb rack κατω απο την ατρακτο διοτι στα πρωτα συχνα την αφαιρουσαν για λογους μειωσης βαρους, αρα περισσοτερο χρονο στον αερα λογω οικονομιας καυσιμου.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 13, 2010, 09:17:23 μμ »
Η εφαρμογη μεταξυ ατρακτου και πτερυγων ειναι αρκετα καλη για την ηλικια του υποθετω, αλλα το σημειο που πραγματικα ποναει αυτο το κιτ εκτος απο το πολυ φτωχο κοκπιτ ειναι η πραγματικα ελεεινη εφαρμογη μεταξυ των καλυματων του κινητηρα και τη κατω πλευρα των πτερυγων (οχι οτι και επανω ειναι καλη) και επισης μεταξυ των προηγουμενων και των ψυγειων λαδιου. Μιλαμε για πολυ στοκο........  Επισης το πισω οριζοντιο ουραιο θελει αρκετη δουλεια ωστε να κατσει ισια.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 14, 2010, 07:16:54 μμ »
Η εφαρμογη μεταξυ ατρακτου και πτερυγων ειναι αρκετα καλη για την ηλικια του υποθετω, αλλα το σημειο που πραγματικα ποναει αυτο το κιτ εκτος απο το πολυ φτωχο κοκπιτ ειναι η πραγματικα ελεεινη εφαρμογη μεταξυ των καλυματων του κινητηρα και τη κατω πλευρα των πτερυγων (οχι οτι και επανω ειναι καλη) και επισης μεταξυ των προηγουμενων και των ψυγειων λαδιου. Μιλαμε για πολυ στοκο........  Επισης το πισω οριζοντιο ουραιο θελει αρκετη δουλεια ωστε να κατσει ισια.

,πολλη καλη προσπαθεια σε ενα πολλη δυσκολο κιτ καλη συνεχεια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 14, 2010, 07:24:33 μμ »
Ευχαριστω πολυ Ηφαιστε, οποιεσδηποτε προτασεις η συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες.

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: BF-110 C4 Nightfighter REVELL 1/32
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 14, 2010, 07:36:34 μμ »
Ηφαιστε στο εξαιρετικο G4 που εφτιαξες εχεις βαλει και τα ψυγεια των κινητηρων, δεν εχω καταφερει μεχρι τωρα να βρω καλες φωτο ωστε να φτιαξω κατι παρομοιο. Ειναι scratch? Εχεις καμια καλη φωτο να βρω κανα μπουσουλα? Σετ βελτιωσης δεν παιζουν ουτε για πλακα, καθοτι τα εφαγε τα Euro το ΔΝΤ (Δε Νοιωθω Τιποτα) :).

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: Bf-110C4 Nightfighter [REVELL 1/32]
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 04, 2010, 07:28:17 μμ »
Βρηκα λιγο χρονο και συνεχισα το μοντελακι (μοντελακι .. ::glossa:: τερας ειναι το ατιμο και να δω που θα το βαλω) μπηκαν τα σηματα τα οποια ειναι δωρεα απο το κιτ της Hasegawa του JU 87 G1 και απο το JU 87 D5 της Revell, καθως και απο τα δικα του και οι σταυροι ....πατεντα απο ασχετο κιτ. Το spare box came to the rescue. Αν και φαινεται πολυ ''παρδαλο'' για νυχτερινο στην περιοχη της Μεσογειου ηταν συνηθες το ''χρωματολογιο'' αυτο. Αγανακτησα λιγο με την καλυπτρα η οποια δεν ''εχει'' σκαλοπατι στον σκελετο αλλα ειναι ελαφρως πιο χοντρα αυτα τα κομματια με αποτελεσμα να σχηματιζουν μια κλιση μονο. Προτιμησα να χρησιμοποιησω πινελο για το βαψιμο, (οχι δεν εχω τασεις SM) απλα παραηταν πολυ δουλεια το μασκαρισμα σε αυτην την καλυπτρα. Επισης υπαρχει πολυ φλας το οποιο δεν πρεπει να αφαιρεθει βιαστικα, διοτι στην εφαρμογη μετα τα κομματια θα αφηνουν κενα!!!!!!! Ευτυχως τα ειχα δοκιμασε πιο πριν.... Δυστυχως τα γραμματα των κωδικων στη ατρακτο δεν ''εκατσαν καλα'' (φαινεται εντονα το διαφανες τους κομματι) και μαλλον τα βλεπω να πηγαινουν περιπατο, καμια προταση πως να το αποφυγω αυτο????? :?

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: BF-110 C4 Nightfighter REVELL 1/32
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 08, 2010, 10:10:13 μμ »
Ηφαιστε στο εξαιρετικο G4 που εφτιαξες εχεις βαλει και τα ψυγεια των κινητηρων, δεν εχω καταφερει μεχρι τωρα να βρω καλες φωτο ωστε να φτιαξω κατι παρομοιο. Ειναι scratch? Εχεις καμια καλη φωτο να βρω κανα μπουσουλα? Σετ βελτιωσης δεν παιζουν ουτε για πλακα, καθοτι τα εφαγε τα Euro το ΔΝΤ (Δε Νοιωθω Τιποτα) :).

Οι σιτες ειναι βελτιωτικο αλλα οπως βλεπω μια χαρα το πας τωρα για φωτο θα κοιταξω αλλα στο επιπεδο κατασκευης που βρισκεσε δεν θα σου χρειαστουν καλο τελειωμα ::icon_thumright:: ::salut::

Tags: bf-110