Ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα...
Κάποιος ασχολείται με μακέτες τρένων και φτιάχνει ωραιότατα κτίρια με τις φθορούλες του κλπ.
Βλέποντας εδώ και αλλού διοράματα αποφασίζει να φτιάξει ένα με μισογκρεμισμένα κτίρια και τα καταφέρνει άψογα.
Όμως δεν έχει ξανά-συναρμολογήσει ή βάψει "τανκσάκι" ή φιγούρα.
Αποφασίζει όμως να δοκιμάσει να ζωντανέψει το διοραματάκι του και με τα δύο.
Τα φτιάχνει λοιπόν όσο πιο καλά μπορεί ή αντιλαμβάνεται και τα παρουσιάζει...χωρίς φθορές το "τανκσάκι" χωρίς σκιάσεις και φωτίσματα τις φιγούρες.
Ανάλογα δεν με την προσωπική του αντίληψη έχει κάνει και μία καλή ή όχι σκηνοθεσία...και μας το παρουσιάζει!!!
Μέχρι εδώ εγώ πιστεύω ότι πολύ καλά έκανε.
Τώρα το τι θα του σχολιάσει ο καθένας, αν θα του σχολιάσει, με πιο τρόπο, το πως θα αντιληφθεί ο φιλαράκος τα σχόλια και το πως θα απαντήσει, το εάν θα βελτιωθεί ή θα τα παρατήσει ή θα συνεχίσει όπως αυτός νομίζει...Ε! δεν μπαίνει σε καλούπι και πραγματικά με αφήνει παγερά αδιάφορο (με την καλή έννοια).
Η ελευθερία της σκέψης δεν χειραγωγείται, το αποτέλεσμα κρίνεται...(σκέφτηκα αυτό το διόραμα-έφτιαξα αυτό το διόραμα) αλλά και η κριτική (που βασίζεται σε εκατοντάδες άλλες παραμέτρους) επίσης κρίνεται...
Πετρο,ξεχασες και μια αλλη κατηγορια! Αυτους που δεν φτιαχνουν τιποτα απο φοβο μηπως δεν τους βγει τελειο. ή μήπως κάποιος τους κάνει κάποιο "περίεργο" σχόλιο 
....και συ έχεις δίκαιο - αλλά μάλλον πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς μια τέτοια "κατηγορία"
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Ξέρω πολλούς νεώτερους αλλά ΚΑΙ παλαιότερους (και άρα έμπειρους) μοντελιστές που έχουν σταματήσει πλέον γι'αυτούς τους λόγους να ποστάρουν δουλειές τους ...
Το αυτό!!!
Και εγώ έχω "σταμπάρει" πολλούς που έχουν σταματήσει να ποστάρουν, άλλοι γιατί δεν γουστάρουν "ένα είδος" κριτικής, άλλοι γιατί βαρέθηκαν ν΄ ασχολούνται με το μακρύ και το κοντό του καθενός, άλλοι γιατί υπάρχει τάση να οδηγούμαστε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση τρόπου επικοινωνίας και σχολιασμού κλπ.
Εγώ θα απαντήσω ως εξής σε αυτό το τόπικ αλλά και σε άλλα παρόμοια που τελευταίως κάνουν συχνή εμφάνιση...
Συνεχίζω, διότι μ΄ αρέσει να υπάρχω στο M.C. και δεν θα δώσω τον χώρο που νομίζω ότι δικαιούμαι...