Αποστολέας Θέμα: Βαρέθηκα με τα ίδια και τα ίδια !!!  (Αναγνώστηκε 3652 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
Βαρέθηκα με τα ίδια και τα ίδια !!!
« στις: Μαΐου 25, 2010, 10:36:12 μμ »
Δεν ξέρω που πρέπει να "καταθέσω"  το παρακάτω θέμα, οι moderators ας κρίνουν που πρέπει να τοποθετηθεί.

Είμαι αρκετό καιρό σε αυτό το FORUM, και θέλω να εκφράσω ενα παράπονο δικό μου και ίσως, και άλλων μοντελιστών.
  Εχει αρχίσει και με κουράζει το γεγονός οτι συνέχεια, μα συνέχεια, το MODELCLUB εχει reviews, νέα, νέες κυκλοφορίες κλπ θέματα που αφορούν μόνο "Αεροπλανάκια", Αρματα μάχης, υποβρύχια, στρατιωτάκια κλπ κλπ. Δεν λέω, υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά και τους αρέσει.Και καλά κάνουν. :)
 ΥΠʼΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΗΧΑΝΕΣ, ΦΟΡΤΗΓΑ, ΝΤΑΛΙΚΕΣ και γενικότερα με αλλα θέματα (πάντα για μοντελισμό) εκτός απο την θεματολογία των "πολεμοχαρών"( :lol:αστιεύομαι)!

Αν κοιτάξει κανείς τα Reviews, πολύ σπάνια(εως καθόλου) θα βρεί κανένα αλλο, εκτός απο τα συνιθισμένα πολεμικά θέματα. Επίσης, ευκολά κανείς μπορεί να παρατηρήσει, οτι ακόμα και οι ψηφοφορίες αφορούν ουσιαστικά μοντελιστές που ασχολούνται με πολεμική θεματολογία.
  Θεωρώ λοιπόν, οτι ενα ολοκληρωμένο MODELCLUB, πρέπει να ασχολείτε με οτι αφορά τον στατικό μοντελισμό γενικότερα και Ισοποσα.

Στους κακεντρεχείς-κομπλεξικούς-προπέτες, που θα τρέξουν να με "πυροβολήσουν" λέγοντας οτι ο "πόλεμος" εχει φαντασία, θεματολογία και βιβλιογραφία, τους απαντώ οτι αλλη τόση και περισσότερη εχουν ολα τα υπόλοιπα θέματα χωριστά. Δυστυχώς ομως η ξερολίασή μας και ο ωχαδερφισμός μας δεν μας αφήνει να βλέπουμε και λίγο παραπέρα.

Γι'αυτό λοιπόν παρακαλώ-απαιτώ, να αρχίσει σιγά σιγά το MODELCLUB να ασχολείται και με θέματα που αφορούν και άλλους μοντελιστές-μέλη του.

Κάνω μια πρόταση - απαίτηση προς τους Moderators και σε κάθε εναν υπεύθυνο αυτού του ClUB - Website - Forum, μπας και αλλάξουν λίγο pότα στην θεματολογία τους. Εκτός εάν τελικά αυτό το CLUB απευθύνεται μόνο σε αεροπλανάδες-αρματάδες κλπ.Αν είναι ετσι λοιπόν, τότε "να πάρουμε τα κουβαδάκια μας και να πάμε σε άλλη παραλία"  ::salut::
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Βαρέθηκα με τα ίδια και τα ίδια !!!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 25, 2010, 10:45:48 μμ »
Review, γίνονται σε όσα προϊόντα αποστέλλονται από επαγγελματίες εσωτερικού και εξωτερικού, για το σκοπό αυτό, και μάλιστα για όσους δεν το γνωρίζουν, οι συνάδελφοι που κάνουν review κρατούν και το προϊόν. Επίσης πολλοί συνάδελφοι κάνουν από μόνοι του ς review σε ένα κιτ πχ, που αγόρασαν πρόσφατα και μας το στέλνουν.

Δεν έχει να κάνει λοιπόν με το πόσο εμάς σαν διαχείρηση μας αρέσει η όχι το στρατιωτικό σκέλος του μοντελισμού, αλλά τι υλικό έχουμε στα χέρια μας. Αν δε μας στέλνουν οι εισαγωγείς, κατασκευαστές κτλ, κάτι που να έχει να κάνει με το πολιτικό κομμάτι του μοντελισμού ή τα τραίνα πχ, ώστε και εμείς να το δώσουμε με τη σειρά μας σε αντίστοιχους μοντελιστές, η μόνη άλλη πηγή, είναι οι ίδιοι οι μοντελιστές, εσείς δηλαδή, να κάνετε κάποιο review και να το στείλετε. Μέχρι ώρας από όσο ξέρω, δεν έχει φθάσει στα χέρια μας κάτι τέτοιο...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 25, 2010, 11:13:24 μμ »
συμφωνώ απόλυταμε τον προλαλήσαντα
και δανειζόμενος για 2η φορά τη ρήση του JFK - η πρώτη ήταν για την IPMS - θα έλεγα να κάνουμε συνθημα μας το:
"μην κοιτάς τι κάνει το MC για σένα αλλά τι κάνεις εσύ για το MC"
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 25, 2010, 11:18:16 μμ »
Review, γίνονται σε όσα προϊόντα αποστέλλονται από επαγγελματίες εσωτερικού και εξωτερικού, για το σκοπό αυτό, και μάλιστα για όσους δεν το γνωρίζουν, οι συνάδελφοι που κάνουν review κρατούν και το προϊόν. Επίσης πολλοί συνάδελφοι κάνουν από μόνοι του ς review σε ένα κιτ πχ, που αγόρασαν πρόσφατα και μας το στέλνουν.

Δεν έχει να κάνει λοιπόν με το πόσο εμάς σαν διαχείρηση μας αρέσει η όχι το στρατιωτικό σκέλος του μοντελισμού, αλλά τι υλικό έχουμε στα χέρια μας. Αν δε μας στέλνουν οι εισαγωγείς, κατασκευαστές κτλ, κάτι που να έχει να κάνει με το πολιτικό κομμάτι του μοντελισμού ή τα τραίνα πχ, ώστε και εμείς να το δώσουμε με τη σειρά μας σε αντίστοιχους μοντελιστές, η μόνη άλλη πηγή, είναι οι ίδιοι οι μοντελιστές, εσείς δηλαδή, να κάνετε κάποιο review και να το στείλετε. Μέχρι ώρας από όσο ξέρω, δεν έχει φθάσει στα χέρια μας κάτι τέτοιο...

Επιμένω!!

1.Το να "διαφημιστεί" ενα προϊον, χωρίς να εχει οφελος το MODELCLUB, είναι μέγα λάθος.Αν λοιπόν εγώ αποφασίσω να σου στείλω ενα Review μιας Χ μάρκας, ποιό θα είναι το οφελος του MODELCLUB?
2. Ποιός ειμαι εγώ ο "τυχαίος" που θα σας στείλω ενα θέμα για REVIEW και θα εχω και άποψη?
3.Ζητήσατε λοιπόν, απο αντιπροσώπους-καταστήματα μοντέλα εκτός των πολεμικών? Αν ναι, τα δώσατε σε μοντελιστές που κατα την κρίση σας είναι αξιοι του είδους αυτού, αλλα και ανιτκειμενικοί? Και έστω ως αμοιβή να τους μείνει το μοντέλο...?
4."Απαιτήσατε" - Παρακινήσατε μοντελιστές απο άλλα ήδη(που εσείς θεωρείται καλούς) να σας στείλουν ενα θέμα?

Η κριτική μου, δεν είναι κακοπροαίρετη, αντίθετα. Πιστεύω οτι ενα ολοκληρωμένο MODELCLUB, τα περιέχει ολα.

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 25, 2010, 11:22:30 μμ »
Συγνωμη κατι που ισως δεν καταλαβα:τι θα πει πολέμικη σκηνη  :?: :roll: :shock:,τα διοραματα που βασιζονται σε συγκεκριμενες ιστορικες περιοδους οπως π.χ1940,1922 και θελουν να αναπαραστισουν  καπιοα πολεμικη συραξει .κ.τ.λ . Ποστευω οτι ολα αυτα ειναι ιστορικα και οχι πολεμικα . :!: :!: ο μοντελισμος ειναι ενα κομματι ιστοριας (αναπαρασταση μιας σκηνης ενος οχηματος,αρματος αεροπλανου στρατιωτη υπο κλιμακα) εφοσον ο εκαστοτε καλλιτεχνης θελει να ασχολιθει με αρματα,αεροπλανα κ.τ.λ χωρις να θελω να θειξω τους αλλους συναδελφους που αχολουνται με κατι πιο καθημερινο πιο ιπιο .

Φιλικα:Μιχαλης :lol: ::salut::
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 25, 2010, 11:39:14 μμ »
Επιμένω!!

1.Το να "διαφημιστεί" ενα προϊον, χωρίς να εχει οφελος το MODELCLUB, είναι μέγα λάθος.Αν λοιπόν εγώ αποφασίσω να σου στείλω ενα Review μιας Χ μάρκας, ποιό θα είναι το οφελος του MODELCLUB?
2. Ποιός ειμαι εγώ ο "τυχαίος" που θα σας στείλω ενα θέμα για REVIEW και θα εχω και άποψη?
3.Ζητήσατε λοιπόν, απο αντιπροσώπους-καταστήματα μοντέλα εκτός των πολεμικών? Αν ναι, τα δώσατε σε μοντελιστές που κατα την κρίση σας είναι αξιοι του είδους αυτού, αλλα και ανιτκειμενικοί? Και έστω ως αμοιβή να τους μείνει το μοντέλο...?
4."Απαιτήσατε" - Παρακινήσατε μοντελιστές απο άλλα ήδη(που εσείς θεωρείται καλούς) να σας στείλουν ενα θέμα?

Η κριτική μου, δεν είναι κακοπροαίρετη, αντίθετα. Πιστεύω οτι ενα ολοκληρωμένο MODELCLUB, τα περιέχει ολα.

1. Μα ακριβώς το όφελος του MC, θα είναι να εμπλουτιστεί ο τομέας του review και με μή στρατιωτικά θέματα.
2. Μην υποτιμάς καθόλου τον εαυτό σου. Η καλύτερη κριτική γίνεται πάντα απο τους ίδιους τους χρήστες του προϊόντος.
3. Μην στηριζόμαστε μόνο απο τους καταστηματάρχες- εισαγωγείς- εταιρείες για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης και της "κρατούσας" άποψης.
4. Αν περιδιαβείς στα θέματα, θα βρείς παμπολές εκλήσεις του Αρκάδιου, να στείλουν τα θέματά τους στην gallery, αλλά επίσης και μόνοι τους (όπως π.χ. ο Σ.Σ.), κάνει in box review

Εν κατακελίδι, δεν νομίζω να απευθυνθείς στην διαχείρηση, λέγοντας ότι έχεις ένα θέμα για review και να στο απορρίψουν. Και εγώ το έκανα και μάλιστα έχω αργήσει με την δικιά μου!!!! (Συγγνώμη Αρκάδιε :oops:)   

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 25, 2010, 11:50:31 μμ »
Περα απο το θεμα των reviews που απαντησε ο Κωστας,ζητας φιλε APR το modelclub (σαν μοντελιστικη κοινοτητα)να δωσει βαρος και στην υπολοιπη θεματολογια (και δικαιως αγανακτεις-ασχετα που κατα την γνωμη μου το κανεις με αρκετα ακομψο τροπο- γιατι δεν βρισκεις θεμα που να σε ενδιαφερει)
Το θεμα ομως εδω, ειναι οτι το Modelclub,ειναι ο,τι ειναι και τα μελη του!,Αναλογως δλδ με το τι αρεσει στον καθενα και με την πληθωρα των αντιστοιχων θεματων,αναλογως δινεται και η αναλογη βαρυτητα απο τα ιδια ΤΑ ΜΕΛΗ.
Δεν ειναι εταιρεια με το αφεντικο ,που θα αλλαξει ροτα και θα συμπαρασυρει το προσωπικο!!
Δεν νομιζω,λοιπον, οτι θα εχεις καποιο αποτελεσμα ......."απαιτωντας"!! :shock:
Ομολογουμενως,ο κοσμος που ασχολειται με θεματα οπως αυτοκινητα,φορτηγα κλπ,οπως και με τα RC η τα τρενα ειναι αισθητα λιγοτερος απο εκεινους που ασχολουνται με τα "πολεμοχαρη" του αθληματος.
Συνεπαγωγικα ειναι ευλογο να βαρεθεις ,αλλα δεν νομιζω οτι "φταιει" ουτε η διοικηση ουτε οι τυχων "κακεντρεχείς-κομπλεξικοι-προπέτες" :shock: :shock: για την ελλειψη οργανωσης και πληροφορησης σε αυτα τα θεματα.
Φταιει η ελλειψη συμμετοχων και η "χλυαρη" ανταποκριση απο την πλειοψηφια των αναγνωστων!!
Κατα την γνωμη μου το παρακατω "Κάνω μια πρόταση - απαίτηση προς τους Moderators και σε κάθε εναν υπεύθυνο αυτού του ClUB - Website - Forum, μπας και αλλάξουν λίγο pότα στην θεματολογία τους. " ειναι αστοχο!
Δεν μπορεις να παραπονιεσαι για την ελλειψη ψηφοφοριας στην κατηγορια των αυτοκινητων οταν εσεις οι ιδιοι που ασχολειστε με τα αυτοκινητα δεν το επιδιωκετε!
Δεν ξερω ποσο καιρο παρακολουθεις το φορουμ αλλα πιστευω οτι εχεις καταλαβει οτι δεν χρειαζεται να παρεις αδεια για να ριξεις την προταση σε εκεινους που ασχολουνται με το ιδιο θεμα!
Παραπονιεσαι ουσιαστικα για κατι που δεν κανεις εσυ!
Κι εμενα με εκνευριζει που η πλειοψηφια των θεματων ειναι αεροπορικου ενδιαφεροντως που με αφηνει σχετικα αδιαφορο αλλα με βλεπεις να απαιτω απο κανεναν να αλλαξει την θεματολογια επειδη δεν μου κανει εμενα γουστο??
Φυσικα και οχι!
Συμπληρωματικα να σου πω οτι υπηρχαν περιοδοι που αναφεραμε το modelclub (καποιο απο εμας τους "αρματαδες") ως airclub....λογω της πληθωρας των θεματων...
Εγω δεν ειδα να παραπονεθει κανενας αρματας...και ο λογος απλος....ποσοι απο εμας ποσταραμε (τον καιρο εκεινο που παραπονιομασταν) αρματικο θεμα?ΟΕΟ?
Αντιστροφα καποτε εσφιζε απο αρματικα θεματα το φορουμ(αχχχ ωραιοι καιροι :mrgreen:)....
Οποτε τι καθεσαι και συζητας?
Ειναι στο χερι του οποιουδηποτε στο φορουμ να αναδειξει καποια ενοτητα και να κεντρισει το ενδιαφερον και των υπολοιπων!
Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ -για εμενα-μοντελιστης(KATSFLYBY) που ασχολεοται με τα ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ πλοια!!
Μονος του εδωσε ζωη σε μια ,συγκριτικα νεκρη στο φορουμ ,θεματολογια!
Τα παραπανω ειναι προσωπικη μου αποψη και δεν γνωριζω αν εκφραζω και τους υθινοντες !
Παρεπιπτοντως.ολοκληρωμενο μοντελιστικο φορουμ ,ετσι οπως το εννοεις (με ισοποση θεματολογια)δεν υπαρχει πουθενα!
Παντα η ζυγαρια (τοσο των μελων οσο και των επαγγελματιων στον χωρο) γερνει προς την μια η την αλλη πλευρα αναλογως ΠΑΝΤΑ της ποσοτητας/ενδιαφεροντος των εκαστοτε θεματων!!
Φιλικα
Τασος
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 26, 2010, 12:43:29 πμ »
Oπως πολύ σωστά έγραψε ο dedalos, στο χέρι σου είναι Apr να ενισχύσεις μιά κατηγορία για την οποία έχεις προσωπικό ενδιαφέρον. Oμοίως στο χέρι σου είναι να παραμείνεις σε αυτό το forum ή να φύγεις από αυτό εαν κρίνεις οτι δεν σε αντιπροσωπεύει. Οσο για τα review που λες, δεν ξέρω εαν παρατήρησες οτι στην πλειοψηφία τους αφορούν προϊόντα που κυκλοφορούν στην μικρή ελληνική αγορά. Μήπως ξέρεις πολλά βελτιωτικά σετ αυτοκινήτων που να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά  :?: Εαν δε αναλογιστούμε πόσα μοντέλα αυτής της κατηγορίας εμφανίζονται στις ελληνικές μοντελιστικές εκθέσεις, είναι αναμενόμενο το ποσοστό  εμφάνισής τους στο modelclub να συμβαδίζει με την αναλογία της παρουσίας τους στην αγορά. Πιστεύω οτι πρέπει να ανακαλέσεις πολλά από αυτά που έγραψες. Και σε τελική ανάλυση, τον Ιούνιο λήγουν τα τρέχοντα GB. Kανείς δεν σε εμποδίζει να βάλεις στην κατάλληλη ενότητα πρόταση για πολιτικό GB.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 26, 2010, 06:44:27 πμ »
...που φτασαμε εε??? και να σκεφτει κανεις οτι πριν λιγα ετη η σκεψη για "Ελληνικο μοντελιστικο forum" ουτε καν σαν ονειρωξη στη φαντασια του πιο ανωμαλου μοντελιστη δεν υπηρχε,ποσο μαλλον δε ,ενοτητα σε φορουμ για ::arrowdown::

Αυτοκινητα & μηχανες με 276 θέματα και 4791 μηνύματα

Πολιτική Αεροπορία με 61 θέματα και 1191 μηνύματα

Τραινα με 147 θέματα και 2311 μηνύματα

Επίσης, ευκολά κανείς μπορεί να παρατηρήσει, οτι ακόμα και οι ψηφοφορίες αφορούν ουσιαστικά μοντελιστές που ασχολούνται με πολεμική θεματολογία.

Στους κακεντρεχείς-κομπλεξικούς-προπέτες, που θα τρέξουν να με "πυροβολήσουν" λέγοντας οτι ο "πόλεμος" εχει φαντασία, θεματολογία και βιβλιογραφία, τους απαντώ οτι αλλη τόση και περισσότερη εχουν ολα τα υπόλοιπα θέματα χωριστά. Δυστυχώς ομως η ξερολίασή μας και ο ωχαδερφισμός μας δεν μας αφήνει να βλέπουμε και λίγο παραπέρα.

Η ψηφοφορια στο site παντως -μιας και την ανεφερες- δινει τη τελευταια θεση του βαθρου στα πολιτικα θεματα γενικοτερα ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_poll&task=results&id=15

Γενικα το ολο ζητημα μου θυμιζει παλιες ατερμονες συζηησεις στο περιοδικο MODELLING :mrgreen: για τη θεματολογια του...μονο που το MC δεν ειναι περιοδικο.... 8)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 26, 2010, 08:24:47 πμ »
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις εκθέσεις, όπου τα "μη στρατιωτικά" θέματα είναι κατά κανόνα τα λιγότερα.
Πχ. στην περυσινή έκθεση της IPMS, επι συνόλου ~530 εκθεμάτων, περίπου 45 ήταν στην 5η και 6η Ομάδα με τα "πολιτικά" θέματα.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα αντίστοιχα θέματα δεν απολαμβάνουν την αναγνώριση και των θαυμασμό των μοντελιστών.
Θυμίζω το προπέρσινο (2008) Best of the Show ("Μανάβης" του Ν.Τακαβίτη), τις εξαιρετικές μοτοσυκλέτες του 2007 αλλά και τη σειρά διοραμάτων "Μνήμες" του Μ.Δρίζου την περασμένη δεκαετία.
Επανερχόμενος στο θέμα μας, θα πρότεινα στο φίλο APR που το ξεκίνησε, να αρχίσει ο ίδιος τη δημοσίευση έστω και απλών παρουσιάσεων από τα θέματα ή τα κιτ που του αρέσουν για να το δουν ως παράδειγμα και οι υπόλοιποι λάτρεις των "πολιτικών" θεμάτων και να δραστηριοποιηθούν περισσότερο.
Και η ιδέα του Γιάννου πάντως είναι πολύ καλή  ::eusa_clap::... ας είναι το επόμενο GB, πολιτικής θεματολογίας  ::icon_thumright::
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 26, 2010, 09:41:47 πμ »
Επιμένω!!
Και καλά κάνεις...

...αλλά μην προσπαθείς και να μας τρελλάνεις! :shock: Αν πιστεύεις πως το review ενός πολιτικού θέματος θα είναι θετικό για το Modelclub, τότε γράψτο και στείλτο, μέχρι τώρα, από όσα ξέρω, ΚΑΝΕΝΑ review δεν έχει απορριφθεί. Και πως να απορριφθεί άλλωστε τη στιγμή που τα review μοντέλων που έχουν αγοράσει τα μέλη ΔΕΝ περνάνε καμία διαδικασία ελέγχου ή/και επιλογής, απλά ανοίγεις ένα topic και γράφεις.

Αν νομίζεις πως είσαι τυχαίος και δε μπορείς να έχεις άποψη, τότε τι φωνάζεις; Και εγώ τυχαίος είμαι αλλά φρονώ πως όσον αφορά στην παρουσίαση ενός μοντέλου μπορώ να έχω άποψη και μάλιστα να τη γράφω εδώ, κάτι που κάποιες φορές έχω κάνει.

Απαίτηση; Λίγο δύσπεπτο μου ακούγεται... Το Modelclub είναι ανοικτό forum, όποιος θέλει μπαίνει και παρουσιάζει τα μοντέλα του, δεν τίθεται θέμα παρακίνησης, πόσο μάλλον απαίτησης!

Δυστυχώς ομως η ξερολίασή μας και ο ωχαδερφισμός μας δεν μας αφήνει να βλέπουμε και λίγο παραπέρα.
Ωπ! Δε νομίζεις πως προσβάλεις κάποιους; Κατέληξες στο συμπέρασμα πως δεν φτιάχνω πολιτικά θέματα λόγω ωχαδερφισμού; Πως κατέληξες φίλε μου στο συμπέρασμα αυτό; Με ξέρεις; Ξέρεις τι φτιάχνω, τι μπορώ να φτιάξω και τι ΔΕΝ μπορώ να φτιάξω; Με θεωρείς ξερόλα; Μην γενικοποιείς και μην εκτοξεύεις κατηγορίες και προσβολές, δεν έχεις το δικαίωμα να κρίνεις κανέναν. Να υπενθυμίσω πως έχεις την υποχρέωση να φέρεσαι ευγενικά εντός του forum και να τηρείς του κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του.
Να ξεκινήσουμε λοιπόν να είμαστε ευγενικοί και μετά να απαιτούμε, το ανάποδο ενοχλεί, εμένα τουλάχιστον.

Γι'αυτό λοιπόν παρακαλώ-απαιτώ, να αρχίσει σιγά σιγά το MODELCLUB να ασχολείται και με θέματα που αφορούν και άλλους μοντελιστές-μέλη του.
Μα, για να ασχοληθεί με κάτι το Modelclub, πρέπει να ασχοληθούν με αυτό τα μέλη του, αν δεν ασχοληθούν τα μέλη του τότε το θέμα θα το φάει το σκοτάδι. Οπότε τι ακριβώς απαιτείς και πως πιστεύεις πως μπορεί να γίνει αν η πλειοψηφία των μελών δεν αποφασίζει να ασχοληθεί;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 26, 2010, 09:51:20 πμ »
Επιμένω!!

Χωρίς να θέλω να επαναλάβω αυτα που ήδη ειπώθηκαν και χωρίς να "επιμενω"..

- εαν είχαμε σαν στοχο το όφελος απο τα review και τις παρουσιάσεις .... θα το είχαμε κλείσει καιρο τωρα ... η θα είχε γινει συνδρομητικό...

- εσυ ο "τυχαίος"  είσαι ενας μοντελιστής που το πληρωσε και το φτιάχνει το μοντέλο, ξοδεύει πολύτιμο χρονο και κόπο πάνω του .... και εισαι ο πιο κατάλληλος να εχει αποψη και να την παρουσιάσει - τεκμηριώσει

- στις συνεργασίες, οπως θα εχεις καταλάβει, τους κανόνες τους βάζει η αγορα. Εαν η θεματολογία που "πουλάει", "περπατάει" ειναι αυτή η "άτιμη πολεμοχαρή", δυστυχώς, αυτη θα προσφέρουν

- δεν μπορούμε να απαιτήσουμε, αρκετές απαιτήσεις έχει η καθημερινότητα. Εκκλήσεις για βοήθεια γινονται ανα τακτα διασηματα..(τα ποστ υπάρχον... μπορεί να εχουν "θαφτεί" λιγο άλλα αυτη ειναι και μια καλη ευκαιρία να το επαναφέρουμε το θέμα.
     -Gallery: (εγω προσωπικα ασχολήθηκα με το μοντελισμό επειδή το 2003 έπεσα τυχαια στο gallery του Testors - το ενα Link εφερε το αλλο ... και εγινε το κακο  :D,
Εδω  :arrow: http://www.modelclub.gr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=1117&Itemid=28 υπάρχουν κάποιες άπλες οδηγίες για να μπει ενα μοντέλο στο gallery.
     -Review : αρκετά από τα reviews στο site είναι και απο το προσωπικό στοκ κάποιον απο εμάς και κάποια απο μεταφράσεις απο συνεργαζόμενα ξενα site (http://www.cybermodeler.com/index.shtml). κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Το ΜC δεν ειμαστε εμεις οι 4-5 που "πληρώνουμε τα κοινόχρηστα  :mrgreen:", άλλα οι 1000+ μέλη του, οπότε το:
Παράθεση
Κάνω μια πρόταση - απαίτηση προς τους Moderators και σε κάθε εναν υπεύθυνο αυτού του ClUB - Website - Forum, μπας και αλλάξουν λίγο pότα στην θεματολογία τους
το απευθύνεις πρωτα  στον εαυτο σου   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 26, 2010, 09:54:51 πμ »
Φίλε Βασίλη "APR"
Η παρατήρησή σου με έκανε να ψάξω στα προηγούμενα post σου. Εκεί λοιπόν είδα κάποια αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και κατασκευές. Νομίζω ότι η συμμετοχή σου στην e-παρέα με τις κατασκευές σου είναι η καλύτερη προσφορά στον τομέα που μοντελιστικά θέλεις να υπηρετήσεις.
Καλή συνέχεια λοιπόν!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 26, 2010, 10:44:40 πμ »
Με αφορμή τον τίτλο του τόπικ «βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια» ομολογώ ότι ναι και εγώ βαρέθηκα.

Βαρέθηκα που κάποιοι νομίζουν ότι ένα φόρουμ θα πρέπει να λειτουργεί όπως αυτοί ή μία μικρή ομάδα μελών νομίζει. (...και δεν αναφέρομαι ειδικά σε εσένα APR)

Βαρέθηκα αυτούς που τα ξέρουν όλα και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

Βαρέθηκα αυτούς που ψάχνουν αφορμή να παρεξηγηθούν ακόμα και για θέματα που δεν τους αφορούν.

Βαρέθηκα αυτούς που στην αρνητική κριτική δεν βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο αλλά πάντα μισοάδειο.

Βαρέθηκα αυτούς που ξαφνικά δεν μας παρουσιάζουν τις δουλειές τους γιατί εκτός από το «πλέξιμο» δεν έχουμε εποικοδομητικά σχόλια να κάνουμε.

Βαρέθηκα αυτούς που ξεχνούν ότι διατήρησαν την όρεξη για μοντελισμό και βρήκαν κίνητρα βελτίωσης επειδή κάποιοι τους τα έδωσαν απλόχερα «πηγαίνοντας και για πλέξιμο»

Βαρέθηκα αυτούς που γρήγορα ξεχνούν την βοήθεια που πήραν και όταν είναι σε θέση να τη δώσουν «δεν».

Βαρέθηκα αυτούς που ξεχνούν την ευγενική προσέγγιση.

Βαρέθηκα που πλέον είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κάτι θα μου φτιάξει τη διάθεση στο φόρουμ ή θα μου δώσει ευκαιρία να συμμετάσχω σε μία πλάκα, διότι πρέπει να είμαστε σοβαροί ή σοβαροφανείς.

Βαρέθηκα που πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολλές φιλίες που δημιουργήθηκαν σε αυτό το φόρουμ στην ουσία κτίστηκαν κυρίως  μέσω πλάκας και πειραγμάτων...

Βαρέθηκα και άλλα που «φοβάμαι» να σας πω γιατί ευτυχώς δεν είμαστε όλοι στο ίδιο «μήκος κύματος»...

Τι δε βαρέθηκα;;;

...να μοντελάρω, κυρίως για μένα και την ευχαρίστησή μου, αλλά και για όλους εσάς ώστε νάχεται κάτι να χαζέψετε το πρωί ή το απόγευμα με το καφεδάκι σας...και να μην είσαστε αναγκασμένοι να διαβάσετε μόνο μπουρδολογίες όπως αυτές που σας γράφω.

Με ιδιαίτερα φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους σας

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 26, 2010, 11:04:05 πμ »

ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΜΑΪΟΥ    
   Ανατολή Ήλιου: 05:05
Δύση Ήλιου: 19:38
Σελήνη 13 ημερών    
   Γιορτάζουν: Συνέσιος.

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 26, 2010, 11:05:51 πμ »

ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΜΑΪΟΥ    
   Ανατολή Ήλιου: 05:05
Δύση Ήλιου: 19:38
Σελήνη 13 ημερών    
   Γιορτάζουν: Συνέσιος.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 26, 2010, 11:16:35 πμ »
από ότι βλέπω ...σεληνιάστηκε ο ήρεμος και ψύχραιμος Φίλιππος

οπότε  ...άσχημα τα πράγματα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 26, 2010, 11:46:48 πμ »
εγώ προσωπικά συμφωνώ 100% με τον Φίλιππο  ::handshake::. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μιζέρια και γκρίνια απο τα μέλη γενικώς (και όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα) αλλά σε πολλά διαφορετικά θέματα.
Εγώ είμαι πάντα θετικός στο να παρουσιάζονται εδώ μέσα θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο (απο τα αγαπημένα μου) αλλά και πολιτικά θέματα. Παρόλαυτα πάντα θα υπάρχει γκρίνια για κάτι....εγώ λέω καλύτερα αφήστε τα λόγια και πιάστε τα πινέλα και αερογράφους να απολαμβάνουμε δουλειές.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 26, 2010, 01:03:25 μμ »
Γενικά για την Ελληνική φιλοσοφία, πιστεύω οτι ο Ελληνας, αν δεν γίνει ντόρος για κάτι, δεν θα πολυ ασχοληθεί.Βλεπε το DVD της Τζούλιας...Πιστεύω λοιπόν οτι κατάφερα να γίνει λιγος ντόρος...
Απο εκεί και πέρα να απαντήσω σε αυτούς που μου εγγραψαν οτι είμαι λίγο "χοντροκομένος", οτι γιαυτό τον λόγο η συγκεκριμένες λέξεις είναι σε εισαγωγικά...για να είναι πιο ευπεπτες!Αλλωστε δεν υπάρχει τρόπος να αποτυπώσεις στο χαρτι το υφος που επιθυμείς...!

Για οποιον εχει διαβάσει ενα REVIEW καταλαβαίνει οτι θέλει καποιες ιδιαίτερες γνώσεις.Ποιες? Πολύ απλά π.χ απο το ποιά εταιρεία κατασκευάζει τις χαλκομανίες και ποια η ιστορία της(ας πούμε).Κατι που δυστυχώς εγώ δεν γνωρίζω.Αρα λοιπόν ενα REVIEW θέλει οσο να΄ναι πιο "ειδικούς".

Επίσης να απαντήσω στον κύριο που "βαρεθηκε" σαν εμένα, οτι ουδέποτε ζήτησα την μοναδικότητα του MODELCLUB να ασχολείται με πολιτικά θέματα.Οπως επίσης ποτέ δεν απαξιωσα την βοήθεια που πήρα μέσα απo αυτό.Πολύ απλά ζητάω και το επόμενο βήμα, που είναι περισσότερα πολιτικά θέματα.Υπενθιμιζω οτι εγώ δεν είμαι τοσο καλός μοντελιστής ωστε να εχω άποψη για το κοινό.Θα ήθελα ομως να δώ ενα θέμα που ενδεχομένως να με εκανε να το αγοράσω.

Επίσης να σημειώσω οτι το "Πολεμοχαρείς" είναι σε εισαγωγικά...Ελπίζω να καταλαβαίνετε οσοι θιχτήκατε... Αστείο που πάλι δεν αποτυπώνεται το ύφος του στο χαρτί.

Και επίσης να σημειώσω οτι δεν αναφέρομαι στο FORUM, αλλα στην μπροστινή σελίδα.Την Κεντρική.Το MODELCLUB.gr.
Επιμένω, δεν είμαι κακοπροαίρετος, αλλα θέλω και άλλο.Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, οσον αφορά την θεματολογία που ασχολούμαι,  πέστε μου και θα το κάνω.Αισθάνομαι λιγο βλάκας αν απο μόνος μου αναλάβω κάτι χωρίς να μου ζητηθεί.

Πάντα καλοπροαίρετα...
Βασίλειος Αναγνωστόπουλος

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 26, 2010, 01:09:26 μμ »
.Αισθάνομαι λιγο βλάκας αν απο μόνος μου αναλάβω κάτι χωρίς να μου ζητηθεί.

με βαζεις σε σκεψεις.... γιατί κανένας δεν μου ζητησε να κατσω να φτιαξω την σελιδα... να ανεβαζω καθε μερα σχεδον νεα-review-gallery .. να πληρώνω (μαζι με τα αλλα 4 παιδια) το hosting ..... 

θα μπορούσα να συνεχίσω για πολυ..

παντα φιλικά
Αρκαδιος.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 26, 2010, 02:01:01 μμ »
Και επίσης να σημειώσω οτι δεν αναφέρομαι στο FORUM, αλλα στην μπροστινή σελίδα.Την Κεντρική.Το MODELCLUB.gr.

Το ξερουμε οτι αναφερεσε στο site, ομως σου εξηγησαν αλλοι προηγουμενως τι ισχυει στα review....εξαλλου και στο φορουμ υπαρχει μεγαλη ποικιλια πολιτικων θεματων,ισως και μεγαλυτερη απ'οτι θα περιμενε κανεις  :!:

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 26, 2010, 04:05:43 μμ »
Γενικά για την Ελληνική φιλοσοφία, πιστεύω οτι ο Ελληνας, αν δεν γίνει ντόρος για κάτι, δεν θα πολυ ασχοληθεί.Βλεπε το DVD της Τζούλιας...Πιστεύω λοιπόν οτι κατάφερα να γίνει λιγος ντόρος...
Απο εκεί και πέρα να απαντήσω σε αυτούς που μου εγγραψαν οτι είμαι λίγο "χοντροκομένος", οτι γιαυτό τον λόγο η συγκεκριμένες λέξεις είναι σε εισαγωγικά...για να είναι πιο ευπεπτες!Αλλωστε δεν υπάρχει τρόπος να αποτυπώσεις στο χαρτι το υφος που επιθυμείς...!

Για οποιον εχει διαβάσει ενα REVIEW καταλαβαίνει οτι θέλει καποιες ιδιαίτερες γνώσεις.Ποιες? Πολύ απλά π.χ απο το ποιά εταιρεία κατασκευάζει τις χαλκομανίες και ποια η ιστορία της(ας πούμε).Κατι που δυστυχώς εγώ δεν γνωρίζω.Αρα λοιπόν ενα REVIEW θέλει οσο να΄ναι πιο "ειδικούς".

Επίσης να απαντήσω στον κύριο που "βαρεθηκε" σαν εμένα, οτι ουδέποτε ζήτησα την μοναδικότητα του MODELCLUB να ασχολείται με πολιτικά θέματα.Οπως επίσης ποτέ δεν απαξιωσα την βοήθεια που πήρα μέσα απo αυτό.Πολύ απλά ζητάω και το επόμενο βήμα, που είναι περισσότερα πολιτικά θέματα.Υπενθιμιζω οτι εγώ δεν είμαι τοσο καλός μοντελιστής ωστε να εχω άποψη για το κοινό.Θα ήθελα ομως να δώ ενα θέμα που ενδεχομένως να με εκανε να το αγοράσω.

Επίσης να σημειώσω οτι το "Πολεμοχαρείς" είναι σε εισαγωγικά...Ελπίζω να καταλαβαίνετε οσοι θιχτήκατε... Αστείο που πάλι δεν αποτυπώνεται το ύφος του στο χαρτί.

Επιμένω, δεν είμαι κακοπροαίρετος, αλλα θέλω και άλλο.Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, οσον αφορά την θεματολογία που ασχολούμαι,  πέστε μου και θα το κάνω.Αισθάνομαι λιγο βλάκας αν απο μόνος μου αναλάβω κάτι χωρίς να μου ζητηθεί.

Πάντα καλοπροαίρετα...
Βασίλειος Αναγνωστόπουλος

Προσωπικά Βασίλη, δεν με "έθιξε" τίποτα από τα γραφόμενά σου. Κι αυτό γιατί έχω καταλάβει, παρακολουθώντας τον τρόπο γραφής σου (και του πατέρα σου) από το φόρουμ των 4Τ και σε πολλά συμφωνώ και καταλαβαίνω τι θέλεις να θίξεις και ποιούς θέλεις να αφυπνίσεις σε εκείνο το φόρουμ. Και κυρίως ότι γράφεις είναι καλοπροαίρετο και εκεί και εδώ...αλλά στο Modelclub οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την ιστορία σου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις "μάχες" που έχετε δώσει :wink:
Εδώ δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος ντόρος για να προχωρήσει κάποια θεματολογία...

Όσον αφορά τα reviews, δεν χρειάζεται τις ιδιαίτερες γνώσεις για να κάνεις κάποιο, αλλά λίγη εμπειρία και να αποτυπώσεις στο χαρτί αυτό που ΕΣΥ παρατηρείς στο κιτ. Εδώ κανένας δεν λαμβάνει εντολές για κάτι, απλά συμμετέχει...Κανένας δεν νιώθει βλάκας, όλοι από μόνοι μας αναλαμβάνουμε κάτι και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα παιδιά της διαχείρισης, κάντο και θα δεις του λόγου το αληθές.

Φιλικά,

Κώστας Καπέλος
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 04, 2010, 12:34:55 μμ »
θα ηθελα να καταθεσω κ εγω την αποψη μου επι του θεματος...ειμαι 40 ετων κ αχολουμε με τον μοντελισμο απο τα 10 μου(ισως κ πιο νωρις) οσο με θυμαμαι αλλο τοσο θυμαμαι κ την μητερα μου να μου λεει....παλι αεροπλανακια πηρες?τοσα εχεις....επισεις θα πω οτι αχολουμε κ με το κυνηγι κ με τον μηχανοκινητο αθλητισμο....εχω δει καμια 10αρια ακροπολης ραλλυ απο κοντα κ πανω απο 30 αναβασεις...κ.....νω αφανταστα οταν βλεπω ενα wrc καταλασπωμενο μπορω να πω.... εχω φτιαξει παααααααααααααρα πολλα αυτοκινητα μοντελα για φιλους κ μαλιστα με βελτιωσεις(γιατι το βιτσιο του μοντελισμου ειναι ιδιο σε οποιο θεμα...) κ παντα χαζευω κ θαυμαζω τους συναδελφους φιγουραδες ή τους διαφορους "ειρηνηστες" για την δουλεια τους κ την φαντασια τους...εχω λοιπον ασχοληθει οπως καταλαβες με ολα τα ειδη του μοντελισμου κατα καιρους ειτε για μενα ειτε για αλλους...αλλα ΠΑΝΤΑ η φιγουρα ενος βρωμικου φαντομ η λεπτη σιλουετα ενος 104 ενα βαρυφωρτομενο F-16 ηταν αυτο που θα με εκανε να κατσω στον παγκο....δεν ειμαι πολεμοχαρης τουναντιων ευχωμε να μην τον ζησω ουτε εγω ουτε κανεις αλλος ΠΟΤΕ! αλλα η τρελλα ειναι τελλα.... οσον αφωρα το MC πιστευω οτι εδω ολοι ειμαστε αυτοι που παρουσιαζουμε δουλειες μας κ ανταλασουμε γνωμες αποψεις ιδεες κ γνωσεις....ΑΡΑ εμεις  διαμορφωνουμε την υλη τα θεματα του... ειδικος δεν ειμαι πουθενα...κ σιγουρα δεν μπορω να πω εαν ενα κιτ ειναι σωστη αναπαρασταση οσον αφορα την θεματολογια του ή τον οπλισμο ή την χρονολογικη του τοποθετηση απο την εταιρια... σιγουρα ομως μπορω να πω εαν μου αρεσε η ποιοτητα κ ποσοτητα της λεπτομερειας που δινει ή εαν κολλαει μονο του ή θελει ευχελαια.... αυτο ΝΑΙ μπορω να το κανω παρουσιαζοντας το εδω μεσα.....αυτα ειχα να καταθεσω

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 11:02:39 μμ »
φιλε βασιλη μαζι σου ειμαι!!!  ::salut::  τρελαμενος με αυτοκινητα (και μουσικη)
αλλα απο την μερια δεν εχω και τοσο χρονο να ασχολειθω με τον μοντελισμο απλα μου αρκει που χαζευω της προσπαθειες σας... (και λεω να αρχιζω το πλεξιμο....λες να χρειαζετε και λιγοτερο χρονο? :mrgreen: )
οποτε αν εχεις δυο τρια μοντελακια που εφτιαξες προσφατα γραψε ενα ρεβιου για να εχουμε μια εικονα,
εδω που τα λεμε ψανχωμαι για κανα ιταλικο 1/24 που να ειναι ευκολο καμια ιδεα?
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Tags: