Κύριοι καλησπέρα, νέος στο φόρουμ που βρέθηκα εδω στην αναζήτηση για ένα αερογράφο και ίσως κομπρεσεράκι που θα συμπληρώσει τον Iwata Revolution CR 0.5 που έχω.
Ζητούμενο είναι η ευελιξία χρήσης, οι απρόβλεπτες σε είδος εργασίες που θα έχει να καλύψει μιας και θα κληθεί να "φυσήξει" ποδήλατα, βεσπάκια, μηχανάκια, κράνη μοτό, α/μ φωτογραφίες, καμβάδες κλπ κλπ.
Ο iwata-kos μου αν βεις το κουμπί του σε αναμίξεις/αραιώσεις κλπ είναι λουλούδι σε συνεργασία με το ηλεκτρικο αθόρυβο κομπρεσερακι των 4 μπαρ της iwata επίσης.
Ήδη διαβάζοντας εδώ μέσα όλους εσάς κατέληξα σε ενα Badger 360 Universal σε κιτ (αυτό του Καλφάκη). Θεωρώ πως είναι ένα εργαλείο χωρίς βίτσια με τύπους χρωμάτων , άρα ευελιξία, έχει αρκετά ευρεία δέσμη (0,3mm έως 70mm) βαρύτητας ή δοχείου για δούλεμα επίσης ευέλικτο σε τύπους μπογιάς - απόστασης κλπ., αξιόπιστος, ποιοτικός, φτηνά ανταλλακτικά κλπ κλπ.
Και τώρα οι ερωτήσεις.
α. Καλή αγορά ο 360? Είναι "καθαρός" στις λεπτομέρειες του σε κουκίδες κλπ?
β. Τι κομπρεσεράκι? Θέλω κάτι πάνω από 4 bar και με δοχείο. Δε θέλω να φύγω πάνω από 200, θα ήθελα να έχει 2 παροχές, φυσικά ρυθμιζόμενη πίεση στην έξοδο και προπάντων να έχει σοβαρό σέρβις.
γ. Επειδή "ξεφυλίζοντας" το forum μου άρεσαν πολύ τα μοντελάκια και είμαι λάτρης του ρετρό auto moto παρήγγειλα μαζί με τον badger και 2 αυτοκίνητα 1:24 (TAMIYA MINI COOPER / KAΓΚΕΣΑΒΑ?!? σκαραβαιο του 67). Ερωτήσεις. Θέλω αστάρι πρίν το χρώμα? Αν ναι ποιό? Χρώματα βάφω ακρυλικά κανονικά? έχω κάποια της Tamiya και κάποια lifecolor. Γενικώς κάτι άλλο εκτός από χρώμα/αστάρι/διαλυτικό?
δ. Βέσπες και άλλες vintage (παλιές) moto σε κιτ που θα βρω?
Ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες!!!