Αποστολέας Θέμα: Badger 360 Universal  (Αναγνώστηκε 5199 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grafistas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: gr
    • www.geodesign.org
Badger 360 Universal
« στις: Μαΐου 12, 2010, 02:51:26 μμ »
Κύριοι καλησπέρα, νέος στο φόρουμ που βρέθηκα εδω στην αναζήτηση για ένα αερογράφο και ίσως κομπρεσεράκι που θα συμπληρώσει τον Iwata Revolution CR 0.5 που έχω.
Ζητούμενο είναι η ευελιξία χρήσης, οι απρόβλεπτες σε είδος εργασίες που θα έχει να καλύψει μιας και θα κληθεί να "φυσήξει" ποδήλατα, βεσπάκια, μηχανάκια, κράνη μοτό, α/μ φωτογραφίες, καμβάδες  κλπ κλπ.
Ο iwata-kos μου αν βεις το κουμπί του σε αναμίξεις/αραιώσεις κλπ είναι λουλούδι σε συνεργασία με το ηλεκτρικο αθόρυβο κομπρεσερακι των 4 μπαρ της iwata επίσης.
Ήδη διαβάζοντας εδώ μέσα όλους εσάς κατέληξα σε ενα Badger 360 Universal σε κιτ (αυτό του Καλφάκη). Θεωρώ πως είναι ένα εργαλείο χωρίς βίτσια με τύπους χρωμάτων , άρα ευελιξία, έχει αρκετά ευρεία δέσμη (0,3mm έως 70mm) βαρύτητας ή δοχείου για δούλεμα επίσης ευέλικτο σε τύπους μπογιάς - απόστασης κλπ., αξιόπιστος, ποιοτικός, φτηνά ανταλλακτικά  κλπ κλπ.
Και τώρα οι ερωτήσεις.
α. Καλή αγορά ο 360? Είναι "καθαρός" στις λεπτομέρειες του σε κουκίδες κλπ?
β. Τι κομπρεσεράκι? Θέλω κάτι πάνω από 4 bar και με δοχείο. Δε θέλω να φύγω πάνω από 200, θα ήθελα να έχει 2 παροχές, φυσικά ρυθμιζόμενη πίεση στην έξοδο και προπάντων να έχει σοβαρό σέρβις.
γ. Επειδή "ξεφυλίζοντας" το forum μου άρεσαν πολύ τα μοντελάκια και είμαι λάτρης του ρετρό auto moto παρήγγειλα μαζί με τον badger και 2 αυτοκίνητα 1:24 (TAMIYA MINI COOPER / KAΓΚΕΣΑΒΑ?!? σκαραβαιο του 67). Ερωτήσεις. Θέλω αστάρι πρίν το χρώμα? Αν ναι ποιό? Χρώματα βάφω ακρυλικά κανονικά? έχω κάποια της Tamiya και κάποια lifecolor. Γενικώς κάτι άλλο εκτός από χρώμα/αστάρι/διαλυτικό?
δ. Βέσπες και άλλες vintage (παλιές) moto σε κιτ που θα βρω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες!!!
 :D :D

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Badger 360 universal
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 12, 2010, 03:54:00 μμ »
Χωρίς να είμαι "ειδικός" επι του θέματος, να σου απαντήσω όσο μπορώ μέσω ερωτήσεων  :)
 α. Περί του αερογράφου, πιστεύω οτι ο Iwata σου είναι πολύ καλός, και μάλιστα εφόσον τον έχεις "μάθει" πιστεύω οτι μπορείς να τον χειριστείς καλύτερα απ' οτι εναν καινούργιο, γιατί δεν αγοράζεις μόνο ενα νέο σετ μπέκ + βελόνα πιο "λεπτό" π.χ. 0.3 ή 0.15  :?: :?: :?: Προς Θεού δεν θέλω να σ' αποτρέψω για αγορά νέου αερογράφου (δικό σου το πορτοφόλι  :wink: :D ) αλλά το προτείνω μιας και ήδη έχεις καλό και αξιόπιστο "εργαλείο" που του 'χεις "πάρει τον αέρα".
 β. Και πάλι πιστεύω οτι ενα 4αρι κομπρεσέρ για αερογραφίες σου είναι αρκετό....βέβαια δεν ξέρω για μεγαλύτερο πιστολέτο βαφής (σ' άλλο μήνυμα σου διάβασα οτι θέλεις να βάψεις moto σε 1/1) αν επαρκεί  :roll: :roll: Αλλά για "μικρές" αερογραφίες σε κάσκες κλπ αντικείμενα νομίζω οτι είναι ok.
 γ. Στα μοντελλιστικά τώρα, ναι χρειάζεσαι αστάρι για να "πιάσει" καλύτερα το χρώμα. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Hycote τ' οποίο στρώνει καλά και μάλιστα το χρησιμοποιούν και οι λαμαρινάδες. Για χρώματα, μπορείς να βάψεις μ' όποια θέλεις ακρυλικά ή enamel, βασικά όποιο μπορείς να αναμίξεις - αραιώσεις καλύτερα. Καλι πάλι προσωπικά βάφω με ακρυλικά αραιωμένα με Lacquer thinner. Θέλω να δοκιμάσω κάποια στιγμή και τα lacquer της Gunze που εχω ακούσει οτι είναι καταπληκτικά.....Βέβαια και τα ακρυλικά της Tamiya που επίσης χρησιμοποιώ είναι πάρα πολύ καλά....
 Ελπίζω να βοήθησα λίγο
 Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 12, 2010, 03:56:31 μμ »
Καλος ειναι ο 360 αλλα σε λεπτες δεσμες ο Iwata πυ εχεις ειναι καλυτερος. Οπως σου ειπε και ο συναδελφος στο αλλο θεμα αν θες πιο λεπτες δεσμες θα πρεπει να πας σε ενα αερογραφο με μπεκ απο 0,3 και κατω και κατα προτιμηση οχι με μπεκ σταγωνας. Για τις μεγαλυτερες επιφανιες θα σου προτεινα αυτον.http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15136.0.html . Επισης θες και ενα πραγματικα δυνατο κομπρεσερ,οχι μοντελιστικο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 12, 2010, 04:04:34 μμ »
Χωρίς να είμαι "ειδικός" επι του θέματος, να σου απαντήσω όσο μπορώ μέσω ερωτήσεων  :)
 α. Περί του αερογράφου, πιστεύω οτι ο Iwata σου είναι πολύ καλός, και μάλιστα εφόσον τον έχεις "μάθει" πιστεύω οτι μπορείς να τον χειριστείς καλύτερα απ' οτι εναν καινούργιο, γιατί δεν αγοράζεις μόνο ενα νέο σετ μπέκ + βελόνα πιο "λεπτό" π.χ. 0.3 ή 0.15  :?: :?: :?: Προς Θεού δεν θέλω να σ' αποτρέψω για αγορά νέου αερογράφου (δικό σου το πορτοφόλι  :wink: :D ) αλλά το προτείνω μιας και ήδη έχεις καλό και αξιόπιστο "εργαλείο" που του 'χεις "πάρει τον αέρα".
 β. Και πάλι πιστεύω οτι ενα 4αρι κομπρεσέρ για αερογραφίες σου είναι αρκετό....βέβαια δεν ξέρω για μεγαλύτερο πιστολέτο βαφής (σ' άλλο μήνυμα σου διάβασα οτι θέλεις να βάψεις moto σε 1/1) αν επαρκεί  :roll: :roll: Αλλά για "μικρές" αερογραφίες σε κάσκες κλπ αντικείμενα νομίζω οτι είναι ok.
 γ. Στα μοντελλιστικά τώρα, ναι χρειάζεσαι αστάρι για να "πιάσει" καλύτερα το χρώμα. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Hycote τ' οποίο στρώνει καλά και μάλιστα το χρησιμοποιούν και οι λαμαρινάδες. Για χρώματα, μπορείς να βάψεις μ' όποια θέλεις ακρυλικά ή enamel, βασικά όποιο μπορείς να αναμίξεις - αραιώσεις καλύτερα. Καλι πάλι προσωπικά βάφω με ακρυλικά αραιωμένα με Lacquer thinner. Θέλω να δοκιμάσω κάποια στιγμή και τα lacquer της Gunze που εχω ακούσει οτι είναι καταπληκτικά.....Βέβαια και τα ακρυλικά της Tamiya που επίσης χρησιμοποιώ είναι πάρα πολύ καλά....
 Ελπίζω να βοήθησα λίγο
 Παναγιώτης
Παναγιωτη μην ξεχνας οτι δεν μιλαμε για μοντελα αλλα για ποδηλατα,και μοτοσυκλετες. Αυτο σημαινει οτι κανενα μοντελιστικο χρωμα δεν εχει την απαιτουμενη αντοχη. Μονο με χρωματα αυτοκινητου μπορει να γινει η δουλεια. Εξερεση τα κρανη τα οποια θελουν αλλα χρωματα για να μην αλιωθει το υλικο του κελυφους.Επισης το Hycote ειναι ασταρι για πλαστικο και οχι για μεταλο. Αν υπαρχει κανενας φαναρτζης στο φορουμ θα μας τα πει καλυτερα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 12, 2010, 04:13:07 μμ »
Σε συνέχεια των παρατηρήσεων του crow, o paasche H heavy πετυχαίνει καλυπτότητα 38 mm. Δεν ξερω όμως εαν δέχεται και το μπουκάλι μεγάλης χωρητικότητας χρώματος που κυκλοφορεί aftermarket , γιατί το μεταλλικό δοχείο χρώματος που έχει, δεν επαρκεί για τις ανάγκες σου.
Στο γράφω αυτό γιατί κομπρεσέρ με τα χαρακτηριστικά που θέλεις και χρήματα που σχεδιάζεις να διαθέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς τουλάχιστον σε αθόρυβο. Επαγγελματικό, βαρύ και θορυβώδες θα βρείς. Αθόρυβο τύπου silair αλλά με μία έξοδο βρίσκεις με 300+ ευρω. Μηπως δηλαδή εξοικονομήσεις χρήματα από τον αερογράφο και τα δώσεις σε κομπρεσέρ. Υπόψη οτι ο melpas πουλά ενα μεταχειρισμένο silair 15A με 250 ευρώ μόνο
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15092.0.html
http://www.compressorsolutions.co.uk/Product/141/silair-15a-15-litre-tank.aspx στα 6 barr

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 12, 2010, 04:13:53 μμ »
Δημήτρη σίγουρα τα μοντελλιστικά χρώματα δεν κάνουν για ποδήλατα ή μηχανές έχεις δίικο  ::icon_thumright:: , απλά εγώ το έγραψα στον φίλο μόνο περι των πλαστικών κιτ που θέλει να παραγγείλει  :wink: :wink:  Το Hycote ειλικρινά και 'γώ δεν ξέρω άμα "κάνει" για μέταλλα (αν και εχω ψεκάσει p.e. αρκετές φορές  :roll: )

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 12, 2010, 04:52:03 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Είναι δυνατόν ο Iwata μου με μπεκ 0.5 να δουλεύει καλύτερα τις ψιλές γραμμές από τον badger που έχει 0.3 μπεκ?

Επίσης ο λόγος που πέρασα στον Badger είναι ότι -τουλάχιστον στα τεχνικά χαρακτηριστικά- δουλεύει με όλα τα είδη χρώματος πράγμα που δεν ισχύει νομίζω στον Iwata μου (Revolution CR). Υπάρχει λεπτότερο μπέκ για τον Revolution μου?

:? :? :? Λέτε να πέταξα τα 200 ευρώ?  :? :? :? :?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 12, 2010, 05:30:07 μμ »
Kαι βέβαια δεν τα πέταξες. Η λεπτή γραμμή είναι συνδυασμός και αερογράφου και χαμηλής αλλά σταθερής πίεσης.

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 12, 2010, 05:49:43 μμ »
Kαι βέβαια δεν τα πέταξες. Η λεπτή γραμμή είναι συνδυασμός και αερογράφου και χαμηλής αλλά σταθερής πίεσης.

Το ελπίζω.. Πάντως η λογική αγοράς του ήταν ότι μου φάνηκε ο πιό πολυμορφικός αερογράφος απ'όσους κυκλοφορούν σήμερα και θεωρώ αρκετά ποιοτική εταιρία τη Badger.
Και δεν ήταν και φτηνόςς..

anyway.. Θα δείξει η ιστορία.. Ας έρθει με το καλό να του πιώ το αίμα και βλέπουμε.  :evil: :evil: :evil:

Thanks πάντως!

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 14, 2010, 11:43:31 πμ »
Φιλε μου να κανω μια επισυμανση περι Badger γιατι πολλοι συναδελφοι ισως δεν το γνωριζουν.

Ο 360 που πηρες εχει μπεκ τυπου "σταγονας".Το συγκεκρυμενο μπεκ,βελονα,κεφαλη ειναι ακριβως ιδιο με αυτο των Badger 200NH(new head),155 Anthem, 360 , και το medium tip του 175 Crescendo (μονο το τιπ).
Ποιο συγκεκριμενα για να μην μιλαμε και στον αερα κωδικος του μπεκ ειναι 41-004. Βελονας 51-048.Στους 360,200ΝΗ και 155 Anthem εχουν βελονα μπεκ και regulator ακριβως το ιδιο. Στον Κρεσεντο 175 εχει μπεκ ιδιο αλλα διαφορετικο regulator και βελονα.

Με λιγα λογια ειναι Medium τιπ και αν θυμαμαι καλα ειναι 0,5 μπορει και 0,7 σε αντιστιχεια mm γιατι οι Badger τα γραφουν σε ιντσες τα πατερν τους.
Για να παρεις ποιο ψιλες δεσμες οι ποιο ικανοι για αυτη τη δουλεια ειναι ...... Badger 100G , 150 , 20-20 Sotar.
Με λιγα λογια ο 200ΝΗ ο 155 και ο 360 ειναι "ξαδερφακια" με καμια διαφορα στα μπεκ βελονες αλλα στο οτι ο 200ΝΗ ειναι μονης οι αλλοι διπλης λειτουργιας και οτι ο 360 κανει "γυροβολια" το ποτηρακι του.
Επισης δεν περνουν αλλο σετ βελονας μπεκ εχουν μονο το medium.
Σε τυπου "σταγονας" μπεκ αυτος που ειναι "ευελικτος" με σετ 3 κεφαλων,μπεκ,βελονας ειναι ο 175 Crescendo.

Καλα βαψιματα  ::icon_thumright:: :D

Σε συνέχεια των παρατηρήσεων του crow, o paasche H heavy πετυχαίνει καλυπτότητα 38 mm. Δεν ξερω όμως εαν δέχεται και το μπουκάλι μεγάλης χωρητικότητας χρώματος που κυκλοφορεί aftermarket , γιατί το μεταλλικό δοχείο χρώματος που έχει, δεν επαρκεί για τις ανάγκες σου.

Δεχεται και μεγαλυτερα δοχεια  ::icon_thumright::

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:23:48 μμ »

Ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση!
Τελικά όμως ο 360 είναι 0.30 και σε σχέση με το 0.50 του iwata revolution CR που έχω ήδη μου έδωσε πιό έυκολα πολύ λεπτή γραμμή. Επίσης εντύπωση μου έκανε ότι πολύ άνετα έφτασε τα 70mm δέσμης.!!!
Γενικώς, χωρίς να είμαι γκουρού του είδους χθές που παρέλαβα τον 360 κατάλαβα τα παρακάτω:

Σε ποιότητα υπολείπεται του Iwata o οποίος κόστισε και 100+ ευρώ φθηνότερα. Δε ξέρω αν έφταιγε ότι ήταν παααααάρα πολύ καιρό αποθηκευμένος (αν ήταν) αλλά με το ζόρι (πένσα) ξεβίδωσα τα δύο κομμάτια μπροστά, στο πάτημα + τράβηγμα της σκανδάλης ένιωθα σα να γρατζουνάει η βελόνα το σώμα, μου έκανε κακή εντύπωση που το ενσωματωμένο δοχείο του χρώματος δεν είχε καπάκι!!!! όπως και ότι το κάλυματάκι της σκανδάλης δεν υπήρχε. Ο iwata των 90 ευρώ δουλέυει σα βελούδο μπροστά του!!!

Στα θετικά τώρα το πιό εύκολο καθάρισμα, δε χρειάζεται εργαλείο/κλειδάκι για το λύσιμο, βάφει πολύ άνετα σε μεγάλο φάσμα δεσμών. Πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Ερωτήσεις:
Το δούλεμα της βελόνας μέσα στη θαλάμη υπάρχει περίπτωση να ..μαλακώσει με κάποιο τρόπο? Με κάποιο καθάρισμα? με κάποιο λιπαντικο? λέω τώρα εγώ...  :? :? :? Δεν είναι πολύ smooth.. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχω ακριβώς τη διαδρομή που θέλω ειδικά στις λεπτές δέσμες!

Ευχαριστώ παίδες..

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 14, 2010, 01:10:51 μμ »
Ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση!
Τελικά όμως ο 360 είναι 0.30 και σε σχέση με το 0.50 του iwata revolution CR που έχω ήδη μου έδωσε πιό έυκολα πολύ λεπτή γραμμή. Επίσης εντύπωση μου έκανε ότι πολύ άνετα έφτασε τα 70mm δέσμης.!!!

Κοιτα οπως σου ειπα δεν θυμαμαι τα mm του μπεκ του επειδη η Badger λεει οτι το spray patern του συγκεκριμενου μπεκ ειναι from pencil line to 3''(76mm).
Καπου ειχα διαβασει απο μαγαζι που πουλαγε badger οτι το pencil line αντιστοιχει σε 1/16 της ιντσας.Οχι το μπεκ αλλα τη δεσμη που ψεκαζει.Δηλαδη ψεκαζει 1/16 της ιντσας που σημενει 1.58mm γραμμη.Λογικα με αυτα τα δεδομενα δεν ειναι 0.3 αλλα 0.5 το μπεκ.
Αυτο ομως δεν εχει να κανει σημασια εχει τι βολευει εσενα δε πα να ειναι και 0.καληνυχτα  :D

Ερωτήσεις:
Το δούλεμα της βελόνας μέσα στη θαλάμη υπάρχει περίπτωση να ..μαλακώσει με κάποιο τρόπο? Με κάποιο καθάρισμα? με κάποιο λιπαντικο? λέω τώρα εγώ...  :? :? :? Δεν είναι πολύ smooth.. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχω ακριβώς τη διαδρομή που θέλω ειδικά στις λεπτές δέσμες!

Ευχαριστώ παίδες..

Στο καταστημα του Κυριου Καλφακη θα βρεις λιπαντικο της Badger για αερογραφους.Προφανως για να ηταν τοσο σκληρο το ανοιγμα των δαχτυλιδιων μπροστα μαλλον ηταν αποθηκευμενος μεγαλο χρονικο διαστημα.Παρε ενα λιπαντικο μπουκαλακι και λιπανε τον να δεις.
Οσο για την διαδρομη που λες δεν φταιει η λιπανση αλλα η κατασκευη της βελονας σε αυτους τους τυπους σταγωνας μπεκ.
Αν παρατηρησεις τη μυτη της βελονας κανει ενα κωνο στο τελειωμα της και δεν ειναι μυτερη να το πω μεχρι το τελος.....δεν ξερω αν καταλαβαινεις απο το σχεδιο τι θελω να πω ........

Αυτου του τυπου η βελονα εχει 2 μειωνεκτηματα.
1) Δεν μπορεις να παρεις πολυ λεπτες δεσμες. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που αερογραφοι που πετυχαινουν λεπτες δεσμες εχουν μονο μυτερες βελονες.
2) Η διαδρομη στη σκανδαλη ειναι "κοντη".Δηλαδη οταν τραβιξεις ελαχιστα την σκανδαλη λογω του κωνου της βελονας εχες αμεσα παροχη χρωματος και ετσι ειναι πολυ ποιο μικρη η διαδρομη απο το μικροτερο μεχρι το μεγαλυτερο πατερν.
Οι βελονες με ισιες μυτες εχουν μεγαλυτερη διαδρομη.

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 14, 2010, 01:40:22 μμ »
Απόλυτα κατανοητός σε όλα τα σημεία σου φίλε μου!!! Ευχαριστώ για τη διαφώτιση!!!
Το θέμα είναι
Για να πάρω τη -εστω θεωρητικά- λεπτότερη γραμμή που μπορώ να πάρω πέρα των πιέσεων κλπ, δούλεμα από κοντά, ποιοί αερογράφοι έχουν βελόνες εντελώς μυτερές? Υπάρχει κάποιος IWATA?
Επίσης θα σε εκμεταλλευτώ ΄!!! να ρωτήσω και για το αντίθετο.. Αερογράφο για πολύ χοντρές δέσμες αλλά "ψιλό" ψέκασμα? Εκτός φυσικά πιστόλια βαφής αυτοκινήτων κλπ που θέλουν από 4-5 bar και πάνω να δουλέψουν. Τι προτείνεις αγαπητέ?

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 14, 2010, 02:03:37 μμ »
Λενε οτι η σειρα custom micron της Iwata ειναι η απολυτη για λεπτες δεσμες.
http://www.iwata-medea.com/index.php/products/custom_micron/
Επειδη ομως τους ιβατα δεν τους γνωριζω καλα περιμενε να σου πει καποιος αλλος συναδελφος περι ιβατα.

Οταν λες χοντρη δεσμη αλλα ψιλο ψεκασμα εννοεις να μην κανει πολυ oversrpay ?
Μαλλον εκει αυτοι ειναι οι ποιο καταλληλοι..... αλλα παλι δεν εχω πειραματιστει σε μεγαλα πατερν.

http://www.iwata-medea.com/index.php/products/k_th/

http://www.iwata-medea.com/index.php/products/k_tr/

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 14, 2010, 02:38:54 μμ »
Η παρατήρησή σου είναι σωστή  :arrow: το medium της badger είναι 0,55
Σε συνέχεια των παρατηρήσεων του Δημήτρη, μία αλλη διαφορά της σταγόνας από τον κώνο είναι οτι μπουκώνει δυσκολότερα και μπορεί να δουλέψουν πιό άνετα με χρώματα σινικής μελάνης  :wink:
Εαν θέλεις ψιλη γραμμή σου προτείνω να αλλάξεις την μύτη του iwata σε 0.3  ::arrowdown::
https://airbrushes.com/parts_info.php?cPath=217_225_218&products_id=3&osCsid=c5e26e4389d1dc4c6f589eec23c2e449.
Εαν θέλεις ακόμα πιό ψιλή δέσμη, χρειάζεσαι ακόμα ένα αερογράφο. Yπόψη για όλους οτι αφίχθηκαν οι badger renegade (170??)ενώ κυκλοφορουν και iwata με μυτη 0,2 (150Ε). Eαν δεν είχες ήδη προμηθευτεί ήδη αερογράφο, θα σου έλεγα οτι χρειάζεσαι harder & steenbeck evolution silverline fpc (138 EUR οπου περιλαμβάνονται : μύτη 0,15 ::glossa:: μύτη 0,4, επιρύθμιση πίεσης αέρα αντίστοιχη με τους iwata των 200+ ευρώ, ρύθμιση ανοίγματος βελόνας) και εναν paasche H με <60 EUR.

Και αν μην ξεχνάμε οτι 3 είναι οι καλύτεροι αερογράφοι στον κόσμο: Ο iwata custom micron (400EUR), o badger sotar (300EUR) και ο αερογράφος που ο καθένας μας ξέρει καλύτερα.

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 14, 2010, 04:00:59 μμ »

Eαν δεν είχες ήδη προμηθευτεί ήδη αερογράφο, θα σου έλεγα οτι χρειάζεσαι harder & steenbeck evolution silverline fpc (138 EUR οπου περιλαμβάνονται : μύτη 0,15 ::glossa:: μύτη 0,4, επιρύθμιση πίεσης αέρα αντίστοιχη με τους iwata των 200+ ευρώ, ρύθμιση ανοίγματος βελόνας) και εναν paasche H με <60 EUR.

Και που τους βρίσκω αυτούς αγαπητέ ramfighter?

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 14, 2010, 04:17:00 μμ »
Oι μοντελοκλαμπίτες μια φορά τον χρόνο ψωνίζουμε από το βέλγιο  :arrow: www.obeeliks.com για Η&S
Paasche βρίσκουμε στην Αργυρούπολη www.gehobbies.gr

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 14, 2010, 04:28:22 μμ »
Oι μοντελοκλαμπίτες μια φορά τον χρόνο ψωνίζουμε από το βέλγιο  :arrow: www.obeeliks.com για Η&S
Paasche βρίσκουμε στην Αργυρούπολη www.gehobbies.gr

::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 14, 2010, 05:03:31 μμ »
αν πας σε H&S evolution καλό είναι να πάρεις και το εξάρτημα για το κλείδωμα της δέσμης που τον φέρνει πιο κοντά στον Infinity. πουλιέται ξεχωριστά και πάρτον με το 0.15 και 0.2 μπεκ μιας και το 0.4 πέφτει πάνω σε αυτούς που έχεις ήδη.

οι custom micron απότι έχω δεί έχουν ανταλλακτικά φωτιά και λάβρα. σε κατάστημα στην ευρώπη που έχει τον Β 245euro τον C 285euro και το C+ 335 το ακροφύσιο μόνο έχει 48 ευρώ!!!! όταν με 38 παίρνεις ολόκληρο το μπροστινό σύστημα + βελόνα στους evolution η  infinity.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 14, 2010, 05:46:15 μμ »

Παιδιά, να ξέρουμε τι γράφουμε, έτσι; Τα πράγματα είναι απλά. Τόσο απλά, που το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να μπει στα site των εταιριών που φτιάχνουν αερογράφους. Όλα αναφέρουν για ποια δουλειά είναι κατάλληλο το κάθε μοντέλο.

Αυτό όμως που ακόμα δεν έχω καταλάβει είναι για ποια δουλειά θέλεις αυτόν τον έρμο τον αερογράφο, φίλε **grafista**. Μέχρι τώρα μας έχεις πει ότι τον θες για να βάφεις μεγάλες επιφάνειες, πολύ μικρές λεπτομέρειες, μοντέλα, κράνη και μάλιστα με διάφορα είδη χρωμάτων.

Το σίγουρο είναι ένα: πρέπει να αγοράσεις διαφορετικό αερογράφο για κάθε δουλειά -- εκτός αν θες να αυτομαστιγώνεσαι! Κανένας αερογράφος κατάλληλος για μοντελιστική χρήση δεν κάνει για να βάψεις ολόκληρη μοτοσικλέτα. Εκτός αν σκοπεύεις να την καλύψεις ολόκληρη με αερογραφίες!

Αν απλά θέλεις να τη βάψεις, πρέπει να πάρεις πιστόλι βαφής, όχι αερογράφο. Από την άλλη, αν θες αερογράφο για ζωγραφική, αρκεί να πάρεις έναν καλής ποιότητας, διπλής λειτουργίας αερογράφο. Αυτό ήδη το έχεις κάνει -- και με το παραπάνω.

Αυτό που μένει τώρα είναι να πάρεις ένα επαγγελματικό κομπρεσέρ και να αρχίσεις να βάφεις. Με τον καιρό θα μάθεις να δουλεύεις σωστά τα εργαλεία που ήδη έχεις, και όταν φτάσεις τα όριά τους, πίστεψέ με, θα το καταλάβεις μόνος σου.

Έχω δει απίστευτες δουλειές -- όχι σε μοντέλα, αλλά σε πολύ πιο απαιτητικά αντικείμενα -- να γίνονται με αερογράφους χειρότερους από αυτούς που ήδη έχεις! Οπότε ξεκίνα να βάφεις, και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Το μόνο πάντως που σίγουρα **δεν πρόκειται** να μάθεις από αυτό το φόρουμ είναι πώς να βάφεις αντικείμενα όπως μοτοσικλέτες και κράνη. Κακά τα ψέματα, οι τεχνικές και τα υλικά δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα μοντελιστικά.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 14, 2010, 06:15:50 μμ »
 Nα ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, χρειάζεσαι ένα σετ 0,3 για τον iwata, ένα δυνατό κομπρεσέρ και πολύ ψάξιμο στο youtube. Π.Χ.

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 17, 2010, 12:24:59 μμ »
Αυτο ομως που ακομα δεν εχω καταλαβει ειναι για τι δουλεια θελεις αυτον τον ερμο τον αερογραφο φιλε grafista. Ως τωρα μας εχει πει οτι τον θες για να βαφεις μεγαλες επιφανειες,πολυ μικρες λεπτομεριες,μοντελα,κρανη και μαλιστα με διαφορα ειδη χρωματων.Το σιγουρο ειναι ενα. Πρεπει να αγορασεις διαφορετικο αερογραφο για καθε δουλεια εκτος αν θες να αυτομαστιγωνεσε! Κανενας αερογραφος καταληλος για μοντελιστικη χρηση δεν κανει για να βαψεις ολοκληρη μοτοσυκλετα! Εκτος αν σκοπευεις να την καλυψεις ολη με αερογραφιες! Αν απλα θες να την βαψεις πρεπει να παρεις πιστολι βαφης,οχι αερογραφο. Απο την αλλη αν θες αερογραφο για ζωγραφικη πρεπει να παρεις απλα εναν καλης ποιοτητας διπλης λειτουργειας αερογραφο.

Φίλε Crow
Για όλα τα παραπάνω θέλω να χρησιμοποιήσω αερογράφο. Εκτός βέβαια από το να βάψω μοτό και γενικότερα μεγαλες επιφάνειες!!!, δεν είμαι άλλωστε βαφέας αλλά γραφίστας τα τελευταία 20 χρόνια. Κράνη δε θα ζωγραφίσω επαγγελματικά αλλά για μένα και 2-3 φίλους μου. Το ίδιο ισχύει για μοτό και φυσικά ποδήλατα που είναι η μεγάλη μου αγάπη.
Εννοείται ότι δεν είμαι αφελής να πιστεύω πως με ένα αερογράφο τελειώσαμε. Απλά με δεδομένο ότι έχω τον Iwata RevolutionCR 0.5, τον Badger 360 και το spray gun 250(?), ρωτάω πώς θα μπορούσα να επεκταθώ ώστε να ανοίξω τη γκάμα χρήσεων ουσιαστικά ώστε να μην αγοράζω αερογράφους που "αλληλοκαλύπτονται" σε επίπεδο εφαρμογών.

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 17, 2010, 12:30:19 μμ »
Nα ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, χρειάζεσαι ένα σετ 0,3 για τον iwata, ένα δυνατό κομπρεσέρ και πολύ ψάξιμο στο youtube. Π.Χ.

Το κομπρεσεράκι της Iwata που έχω δείχνει να με καλύπτει αφού ποτέ δε χρειάστηκε να περάσω το μισό της δυνατότητας παροχής για αέρα που έχει. Πολύ ήσυχο, ποτέ δεν το έφτασα να ζεσταθεί και η παροχή του δείχνει σταθερότατη!

Η κίνηση φυσικά για το το σετάκι 0,3 για τον IWATA θα γίνει και μπαίνω στη λίστα για μαζική από το Βέλγιο για τον Γερμανικό αερογράφο ώστε να καλύψω οτιδήποτε σε τρελλή λεπτομέρεια!

Thnx :)

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *
Απ: Badger 360 Universal
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 17, 2010, 10:14:35 μμ »
Για τον Revolution παρε σετ μυτες και κανε τον 0,3 Τον Badger αφησε τον ετσι οπως εχει μπορεις να τον χρησιμοποιεις σαν αναρροφησης για μεγαλες επιφανειες και σαν βαρυτητας οπου θα χρειαστει ενα-δυο σταγονες χρωμα σαν γεμισματακια
Τωρα για λεπτομεριες θα ελεγα για πιο οικονομικη λυση απο τα Micron την σειρα High Performance της Iwata και συγκεκριμενα τον κατωθι
http://www.iwata-medea.com/index.php/products/hp_b_plus_specs/
Δεν νομιζω μα χρειστεις τπτ περισσοτερο για πολυ καιρο

• Scale 1/144
  • *
    • www.geodesign.org
Απ: Badger 360 Universal
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 19, 2010, 08:13:34 πμ »

Πολύ ωραία λοιπόν. Μια χαρά μου ακούγεται το configuration. Σαφώς δε μπαίνω σε διαδικασία Micron ακόμα αφού θέλω πολλά ψωμιά για να φτάσω να αξιοποιήσω ένα τέτοιο αερογράφο. Επίσης η τιμή του αλλά και των ανταλλακτικών του με κρατάει ακόμα σε απόσταση!  Παρήγγειλα όμως τον Hi - Line 0.2 (HP - BH) που έχει και τη βαλβίδα ρύθμισης αέρα για να πειραματιστεί ο άπειρος πιο εύκολα νομίζω. Επόμενη αγορά ένα δυνατό κομπρεσεράκι ώστε να βάλω πάνω και τους 2 αερογράφους ταυτόχρονα.
Ευχαριστώ!

Tags: badger