Αποστολέας Θέμα: MERCEDES 450SLC Bandama Rally ESCI 1/24  (Αναγνώστηκε 4101 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
MERCEDES 450SLC Bandama Rally ESCI 1/24
« στις: Μαΐου 06, 2010, 12:12:39 πμ »
Μετά απο 14 ολόκληρα χρόνια, είπα να ξαναξεκινήσω τον στατικό μοντελισμό... Ανοιξα λοιπόν το ντουλάπι με τα άπειρα μοντέλα που είχα προς κατασκευή και αρχίζω να διαλέγω...Επισκέυτομαι και  κατάστημα μοντελισμού, στο Γαλάτσι, για να αγοράσω μερικά χρωματάκια... και τι βλέπω... Ενα "ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ" ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ESCI να μου "φωνάζει"...Το 450 SLC. Μοντέλο που πάντα ήθελα να το φτιάξω, αλλα πιτσιρηκάς τότε δεν είχα αρκετά χρήματα και οταν μάζεψα τα λεφτά είχε εξαφανισθεί απο την αγορά.

Ανοίγω λοιπόν την Βιβλιογραφία μου και ψάχνω να βρώ φωτογραφίες απο το MERCEDES και τον συγκεκριμένο αγώνα που έτρεχε (BANDAMA RALLY).Βρίσκω τα πάντα και "πέφτω" με τα μούτρα στην δουλειά...
   Αερογράφος - τέλος...Μετά απο τόσα χρόνια σιγά να μην με περίμενε... Ο ΚΑΛΦΑΚΗΣ δεν εχει χρώματα σε σπρέϊ...αλλα΄ψωνίζω μια φοβερή κόλλα της TAMIYA που γίνετε διάφανη οταν στεγνώσει, ακόμα και σε τζάμια. "Ορμάω" λοιπόν στο φίλο μου τον ΣΙΣΑ στην Ιπποκράτους και αγοράζω τα σπρέϊ που χρειάζομαι.Μπορώ να πω οτι και τα δύο μαγαζιά με εξυπηρέτησαν άψογα... και λύσεις μου πρότειναν... και εμαθα αρκετά.

Και ξεκινάω την δουλειά...

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ολα τις HUMBROL.Το αυτοκίνητο ασταρώθηκε και βάφτηκε με σπρέϊ της HUMBROL, οπως και το βερνίκι...
Μένουν κάποια πραγματάκια ακόμα να τελειώσω και να διορθώσω και πιστεύω οτι το μοντέλο είναι ετοιμο. Χρειάζεται ακόμα:
- Το καπώ απο μέσα να γίνει ασημί και οχι μαύρο ματ
- λασπωτήρες
- λογότυπα DUNLOP για τα λάστιχα, αφού η ESCI εχει σταμπαρισμένα τα λάστιχα με MICHELIN, πράγμα που είναι λάθος
-λασπωτήρα-κόφτη για την μέση του αυτοκινήτου
-και δύο διχτάκια για τα εμπρός φώτα, αφού η ESCI δίνει τζαμάκια και είναι λίγο...
Εχει κανένας καμιά ιδέα που μπορώ να τα βρώ?

Ακούω και γνώμες για την προσπάθειά μου.Να μην είστε επιεικέις...Θέλω την αλήθεια.
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: MERCEDES 450SLC Bandama Rally ESCI 1/24
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 06, 2010, 12:47:17 πμ »
Βάψιμο καλό. Ισως να τονίσεις μερικές γραμμώσεις του αμαξώματος με λιγο αραιό μαύρο. Χαλκομανίες εξίσου καλές. Ο χώρος του κινητήρα θέλει πιό ματ χρώματα και ίσως κάποιες λεπτομέρειες. Η ποδιά του ψυγείου θέλει λίγο μαύρο washάκια γιατι παραφαίνεται "του κουτιού". Ψεύτικα φαίνονται τα ζαντολάστικα. Ελαφρο τριψιματάκι για να φύγει η γραμμη απο το καλούπι εκχυσης περιφερειακά στα λαστιχα και ενα βαψιματάκι για να μην γυαλίζουν (εκτός εαν βγήκαν ετσι από το φλας). Σχετικά με τα δικτάκια, στην φωτογραφία (της κακιάς ώρας) που παραθέτω, εχω βαλει το  μπροστινο προβολέα από την 450 καλυμενο από δίκτυ μεταλλικό της Eduard. Πως σου φαίνεται σαν λύση  :?:

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:16:04 πμ »
Εγώ θα έφθειρα μόνο τα λάστιχα  στο πλάι και θα έβαζα αυτοκόλλητα του σωστού κατασκευαστή
και μια photoeched τετράγωνη σίτα για τους προβολείς. Για σίτα μπορείς να δοκιμάσεις κανένα δικτυωτό καπάκι τηγανιού από το ΙΚΕΑ.
Κατά τα άλλα υπέροχο.
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Dakota

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Φραπεδούπολη
  • Το μοντελάριν εστί φιλοσοφείν
    • aeroprint.shop
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 06, 2010, 12:56:00 μμ »
Όντως πολύ καλό. Και γω τα σπρέυ της Humbrol χρησιμοποιώ. Στον κινητήρα δοκίμασε κάποιο σατινέ βερνίκι. Εγώ έχω ένα από χρωματοπωλείο που κάνει θαύματα.
Τα λάστιχα με λίγο τρίψιμο από ψιλό ντουκόχαρτο θα δείξουν αμέσως.

Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο λασπωμένο μετά τον τερματισμό του αγώνα. Μην με ρωτήσεις πως!!! δεν ξέρω!!!  ::glossa::
Coolantza model-maker

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 06, 2010, 06:49:22 μμ »
Πολύ ωραίο φίλε Βασίλη, ιδίως μετά άπο 15 χρόνια!!! ::eusa_clap::
Καλά τελειώματα...
Για τις παρατηρήσεις συμφωνώ με τους προηγούμενος :wink:. Δώσε προτερεότητα στο wash στις γραμμώσεις και στη σίτα.
Επίσης αν μπορείς, βάψε το εμπρος πλαίσιο του τζαμιού.

Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο λασπωμένο μετά τον τερματισμό του αγώνα. Μην με ρωτήσεις πως!!! δεν ξέρω!!!  ::glossa::
Δες αυτό (προς το τέλος)...

::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 06, 2010, 07:31:44 μμ »
Καλωσόρισες φίλε μου στον Μοντελισμό!
Ξανάρχισες δυναμικά βλέπω! Και με θεματάρα!!!
Βάλτεγκαρντ νομίζω? ʼσε που θυμήθηκα ότι έχω στο πατάρι μια Μερσέντα κατευθυνόμενη με καλώδιο της Ελληνικής εταιρείας Mister P
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:00:45 μμ »
Βάψιμο καλό. Ισως να τονίσεις μερικές γραμμώσεις του αμαξώματος με λιγο αραιό μαύρο.
Ευχαριστώ!Τι εννοείς να τονώσω μερικές γραμμώσεις με αραιό μαύρο?Εχω μείνει πίσω...

Ο χώρος του κινητήρα θέλει πιό ματ χρώματα και ίσως κάποιες λεπτομέρειες. Η ποδιά του ψυγείου θέλει λίγο μαύρο washάκια γιατι παραφαίνεται "του κουτιού".

για το μοτέρ εχεις δίκιο...Εκανα την μ@λ@κια και οταν το τελείωσα, επειδή μου φαινόταν αρκετά μουντό, του "τράβηξα" ενα ΄βερνίκι...ΛΑΘΟΟΟΣΣΣΣ :oops:

Ψεύτικα φαίνονται τα ζαντολάστικα. Ελαφρο τριψιματάκι για να φύγει η γραμμη απο το καλούπι εκχυσης περιφερειακά στα λαστιχα και ενα βαψιματάκι για να μην γυαλίζουν (εκτός εαν βγήκαν ετσι από το φλας).

Τα λάστιχα, αυτή την ώρα που μιλάμε, εχουν ήδη τριφτεί...Να τα περάσω και ενα ματ βερνίκι να μην γυαλίζουν?

Σχετικά με τα δικτάκια, στην φωτογραφία (της κακιάς ώρας) που παραθέτω, εχω βαλει το  μπροστινο προβολέα από την 450 καλυμενο από δίκτυ μεταλλικό της Eduard. Πως σου φαίνεται σαν λύση  :?:

[/quote]

Το διχτάκι είναι τέλειο...Που μπορώ να το βρώ?

Εγώ θα έφθειρα μόνο τα λάστιχα  στο πλάι και θα έβαζα αυτοκόλλητα του σωστού κατασκευαστή
και μια photoeched τετράγωνη σίτα για τους προβολείς. Για σίτα μπορείς να δοκιμάσεις κανένα δικτυωτό καπάκι τηγανιού από το ΙΚΕΑ.
Κατά τα άλλα υπέροχο.

Σε ευχαριστώ natna.Εψαξα σε κανα δυό καταστήματα, αλλα δεν βρήκα κάποια που να μου αρέσουν.Τα περισσότερα είναι για αεροπλάνα και εκτός κλίμακας το δίχτυ.Εχεις τίποτα υπόψιν σου?

Όντως πολύ καλό. Και γω τα σπρέυ της Humbrol χρησιμοποιώ. Στον κινητήρα δοκίμασε κάποιο σατινέ βερνίκι. Εγώ έχω ένα από χρωματοπωλείο που κάνει θαύματα.
Τα λάστιχα με λίγο τρίψιμο από ψιλό ντουκόχαρτο θα δείξουν αμέσως.

Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο λασπωμένο μετά τον τερματισμό του αγώνα. Μην με ρωτήσεις πως!!! δεν ξέρω!!!  ::glossa::

Ευχαριστώ.Λέω ομως να μην το λασπώσω. ακόμα τουλάχιστον... :)

Πολύ ωραίο φίλε Βασίλη, ιδίως μετά άπο 15 χρόνια!!! ::eusa_clap::
Καλά τελειώματα...
Για τις παρατηρήσεις συμφωνώ με τους προηγούμενος :wink:. Δώσε προτερεότητα στο wash στις γραμμώσεις και στη σίτα.
Επίσης αν μπορείς, βάψε το εμπρος πλαίσιο του τζαμιού.

Ακόμα δεν εχω καταλάβει τι σημαίνει το wash...!
Και το εμπρός και το πίσω πλαίσιο του τζαμιού πρέπει να γίνουν νίκελ, οπως τα πλαϊνά.Στα πλαϊνά λοιπόν χρησιμοποίησα μια ταινία 1mm της GUNZE,  αλλα αν το παρατηρήσετε, δεν μπορεί να πάρει ακριβώς ολη την καμπύλη απο τις γραμώσεις, με αποτέλεσμα να ξεφεύγει λίγο.Παρόλο που την ζέστανα λίγο την ταινία...

Δες αυτό (προς το τέλος)...

Το βιντεάκι το είδα...Εχω ομως να τονίσω μερικά λάθη του:
1ον, το λάσπωμά του δεν είναι απο εμπρός προς τα πίσω και εχει σχεδόν την ίδια σκόνη εμπρός με πίσω.
2ον, τα φανάρια κατα την διάρκεια της ειδ.Διαδρομής δεν είναι καθαρά, αλλα αντίθετα δεν "βλέπονται"

Κατά τα άλλα είναι εντυπωσιακή η τεχνική του.Εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι με τι το ψεκάζει πρίν το λάσπωμα κάθε φορά...!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 07, 2010, 08:50:46 πμ »
Σχετικά με το δίκτυ που με ρώτησες, το αγόρασα από το παρακάτω κατάστημα  :arrow: http://www.gehobbies.gr/photogal/ Εκει θα βρείς μεταλλικά δίκτυα σε διάφορες διαστάσεις
Και στα καταστημάτα της Ιπποκράτους ενδέχεται να βρείς σαν βελτιωτικά ψυγείων αρμάτων.
Σχετικά με το μαύρισμα, πιστεύω μια εύκολη βελτίωση είναι να αγοράσεις ένα μαρκαδόρο με ψιλή μαύρη μύτη και να περάσεις με αυτό τα περιγράματα των θυρών

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 07, 2010, 05:41:25 μμ »
Πανεμορφο! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Συγχαρητηρια!

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 07, 2010, 05:49:59 μμ »
πολυ ωραιος χρωματισμος Βασίλη αν και θα προτιμουσα πιο λερωμενο κινητηρα.Καλως ηρθες στη παρεα
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 09, 2010, 02:18:37 πμ »
Σε συνέχεια προγενέστερης παρατήρησής μου για την μπροστινή ποδιά, πως σου φαίνεται με λίγο λέρωμα :?:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 09, 2010, 02:40:32 πμ »

Ακόμα δεν εχω καταλάβει τι σημαίνει το wash...!

Είναι πολύ αραιωμένο χρώμα (συνήθως εναμελ) σε αναλογία περίπου 1 χρώμα/10 διαλυτικό όπου περνώντας το στο βαμμένο μοντέλο σου,αναπαριστάς την φθορά και βρωμιά που έχει κάτσει στις εσοχές!
Αυτό μπορεί με μαύρο χρώμα να αναπαριστά λάδια,με μαύρο-καφέ βρωμιά,γκρι σκόνη πόλης,και ώχρα σκόνη ερήμου,κλπ...
Αναλόγως το εφέ που θες μπορείς να ξαναπεράσεις κάποια σημεία πάλι,ή να περάσεις κάποια άλλα με διαφορετικο αραιωμένο χρώμα,πχ, το μοντέλο με σκόνες και παλιές λάσπες,και σε μερικά σημεία διαροή λαδιών.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 09, 2010, 03:08:43 πμ »
Σε συνέχεια προγενέστερης παρατήρησής μου για την μπροστινή ποδιά, πως σου φαίνεται με λίγο λέρωμα :?:

Ειναι ωραία, αλλα οχι για το μοντέλο μου.Ισως λίγο λιγότερο"λέρωμα"!

Παιδιά δεν ειναι απαραίτητο ενα αγωνιστικό αυτοκίνητο να είναι λερωμένο-βρώμικο-χρησιμοποικμένο.Αντίθετα ενα αγωνιστικό αυτοκίνητο (και ιδιαίτερα ενα "εργοστασιακό" ) πριν την διαδικάσία αγώνα είναι ολοκαίνουριο και αχρησιμοποίητο.
Παρόλα αυτά ομως, εχετε δίκιο στο οτι θέλει κάποιες μικρές λεπτομέρειες, αφού τα πάντα εστω και κατα την μεταφορά τους δεν ειναι τέλεια.

1.Για το μοτέρ, εχω πάρει απόφαση να το ψεκάσω ενα βερνίκι "σατινέ", να γίνει λίγο πιο ματ.
2.Τα λάστιχα του παρ-μπριζ, εχουν ήδη βαφτεί.
3.Στα λάστιχα των τροχών εχω ξεκινήσει την διαδικασία να τα τρίψω.Να τα κάνω και ενα βερνίκι ματ?Αλλωστε και απο καινούρια δεν γυαλίζουν τόσο... :oops: Δεν θα τα πειράξει το βερνίκι?
4.ΣΤο περίγραμμα για τις πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ, εχω κολήσει.Δεν μπορώ να βρώ τόσο λεπτό μαρκαδόρο. Εχετε καμιά ιδέα ή καμία μάρκα και μέγεθος?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 09, 2010, 08:55:06 πμ »
Είναι καλό που την ψάχνεις... ::eusa_clap::
Συνέχισε έτσι... ::icon_thumright::
3.Στα λάστιχα των τροχών εχω ξεκινήσει την διαδικασία να τα τρίψω.Να τα κάνω και ενα βερνίκι ματ?Αλλωστε και απο καινούρια δεν γυαλίζουν τόσο... :oops: Δεν θα τα πειράξει το βερνίκι?
Αν το βερνίκι είναι ακρυλικό μάλλον όχι. Κάνε μια δόκιμη για καλο κακό...

4.ΣΤο περίγραμμα για τις πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ, έχω κολήσει.Δεν μπορώ να βρώ τόσο λεπτό μαρκαδόρο. Εχετε καμιά ιδέα ή καμία μάρκα και μέγεθος?
Η τεχνική με το μαρκαδορό κατα την γνώμη μου, πάντα, δεν είναι ρεαλιστική για την κλίμακα...
Το πέρασμα με  πολύ αραιωμένο χρώμα (wash) συνίσταται - είναι πολύ πιο απλό και φυσικα φθηνό.
Δες στο ποστ μου για την ΒΜW (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14501.90.html), αναφέρομαι κπρο στο τέλος κάπου κι υπάρχει σχετική φώτο. Ελπίζω να βοηθήσει...

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 11, 2010, 01:52:18 μμ »
Ακόμα μια απορεία! ::glossa::
Εφτασα στην τοποθέτηση λασπωτήρων.Λοιπόν, απο που θα αγοράσω Υφασμα για λασπωτήρες, ή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω?
Επίσης θέλω να αρχίσω να βάζω και καλοδιώσεις στα αυτοκίνητά μου κλπ. Υπάρχει Ελληνικό κατάστημα που να φέρνει ολα αυτά τα βελτιωτικά κιτάκια που βλέπω στα ξένα site?
Κάπου στην Αθήνα?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 11, 2010, 02:37:58 μμ »
Ακόμα μια απορεία! ::glossa::
Εφτασα στην τοποθέτηση λασπωτήρων.Λοιπόν, απο που θα αγοράσω Υφασμα για λασπωτήρες, ή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω?
Επίσης θέλω να αρχίσω να βάζω και καλοδιώσεις στα αυτοκίνητά μου κλπ. Υπάρχει Ελληνικό κατάστημα που να φέρνει ολα αυτά τα βελτιωτικά κιτάκια που βλέπω στα ξένα site?
Κάπου στην Αθήνα?
Για τους λασπωτήρες, μια καλή ιδέα είναι να γίνουν απο φύλλο πλαστικού... Υπάρχει η Evergreen που δίνει πολλες επιλογές στο θέμα... Αν θέλεις να γλιτώσεις λεφτά, πάρε ένα κεσεδάκι απο γιαούρτι  :wink:, που κάνει τέλεια τη δουλειά σου... Επίσης τώρα που το σκέφτομαι, επειδή οι λασπωτήρες σίγουρα δεν είναι υφασμάτινοι αλλά χοντρό λάστιχο συνήθως, εγω θα χρησιμοποιούσα το καπάκι (αλουμινοφυλλο) από το εν λόγω κεσεδάκι. Η υφή του είναι καλή και με ένα στεγνό πινέλο θα γίνει μούρλια. Τέλος, εάν επιμένεις,  για να αναπαραστήσεις ύφασμα υπάρχει η τεχνική του flocking... (Έχω γράψει αναλυτικά εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12093.0.html)
Για να βάλεις καλώδια στα αυτοκινητά σου δεν χρειάζεσαι κανενός είδους βελτιωτικό σετ. Εγώ διατηρώ το WSB (wires spare box), όπου αποθηκεύω χρήσιμα καλώδια (π.χ. τηλεφωνικά, κ.α) - ότι βρεις- και τα χρησιμοποιώ αναλογά με την κλίμακα και την χρήση του... Για εξειδικευμένες καλωδιώσεις (π.χ. καλωδίωση ψυγείων), βέβαια, τα σετ είναι απαραίτητα...
Δεν πρέπει να υπάρχει ελληνικό κατάστημα, το οποίο να είναι πολυ ενημερωμένο σε αυτοκινητιστικά αξεσουάρ, οπότε το εξωτερικό είναι μονόδρομος...
Ελπίζω να βοήθησα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 20, 2010, 10:39:19 μμ »
Επιτέλους... :D :D Την Τελείωσα...Νομίζω..

Οι λασπωτήρες εγιναν απο φύλλο πλαστικού τελικά, αφού τυλίχτηκαν και ψυλοτσαλακώθηκαν και μετά βάφτηκαν.Το ίδιο και ο μεσαίος "κόφτης".Ο οποίος ψαλιδίστικε και λίγο σε 4 σημεία, αφού και στην πραγματικότητα δεν είναι ενιαίος.
Το δυχτάκι στα φώτα, είναι απο ενα σετ Mr Hobby για άρματα.Τα nikel στα τζάμια εφυγαν και στην θέση τους βάφτηκαν μαύρο ματ. Οπως και η ποδιά περάστηκε ενα wash...αλλα πάλι μέχρι τώρα δεν εχω καταφέρει να το πετύχω...γαμώτο! :twisted:

Τα ελαστικά τρυφτηκαν, οπως ορθά μου υποδείξατε, αλλα ακόμα δεν εχω βρεί λογότυπα κίτρινα DUNLOP.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 22, 2010, 06:59:22 μμ »
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα φίλε μου... ::eusa_clap::
Οι λεπτομέρειες που πρόσθεσες, ανέδειξαν το μοντέλο σου...  ::icon_thumright::
Οι λασπωτήρες πολύ καλοί... Τι φύλλο πλαστικό χρησιμοποιησες τελικά?
Για τα Dunlop μπορεις να ψάξεις βα βρεις PE stencils. Αν και μια χαρά είναι έτσι...
Αν έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις μερικές φώτο εξωτερικού χώρου, π.χ. στο μπαλκόνι σου, θα ήταν πολυ καλύτερα για να αναδείξεις το πολύ κάλο βάψιμο που έκανες...

Spoiler (hover to show)

Τι ακολουθεί?
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 25, 2010, 12:36:15 πμ »

Spoiler (hover to show)

Οι παρατηρησούλες, που μου υπέδειξες, εχουν ήδη διορθωθεί...Ο τροχός δεν ξέρω γιατι βγήκε ετσι στην φωτό, αλλα γενικά επειδή φοβήθηκα οτι δεν θα γυρνούν εύκολα, ξεχίλωσα λίγο τις τρυπούλες τους. Με αποτέλεσμα να παίρνουν λίγο θετικό καμπερ, αμα δεν τις προσέξεις στο στύσιμο.Το μαύρο στον Προφυλακτύρα δεν φαινόταν πριν την φωτό...Είδες τι σου κάνει η ψηφιακή τεχνολογία... ::glossa:: Τώρα που πήρα και μεγενθυτικό φακό... θα του πιώ το αίμα... :twisted:

Το φύλλο πλαστικού που χρησιμοποίησα, είναι διάφανο της evergreen 0.13mm, βάφτηκε μαύρο ματ και τρύφτηκε με σφουγγαράκι 2000 της SIKA, για να φαίνεται πιο αληθοφανές.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 25, 2010, 10:53:04 πμ »
Σε θαυμάζω γιατι έκανες ένα σκασμό επεμβάσεις-βελτιώσεις στο μοντέλο σου, μετά την αρχική συνρμολόγηση.  ::icon_thumright::
Και πάλι συγχαρητήρια ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ο τροχός δεν ξέρω γιατι βγήκε ετσι στην φωτό, αλλα γενικά επειδή φοβήθηκα οτι δεν θα γυρνούν εύκολα, ξεχίλωσα λίγο τις τρυπούλες τους. Με αποτέλεσμα να παίρνουν λίγο θετικό καμπερ, αμα δεν τις προσέξεις στο στύσιμο.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι εταιρίες δίνουν τροχούς να γυρίζουν στα στατικά μοντέλα...
Η μόνη χρησιμότητα που βρίσκω είναι να γλυτώσεις ατάκα από μικρό γιο ή ανιψιό, του στυλ "Θείε δεν τσουλάει καλά, μηπώς είχε τλαβηγμένο το χειλόφλενο!"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 25, 2010, 04:46:19 μμ »
Ενα αποτυχημενο, αλλα σιγουρα πολυ ξεχωριστο αγωνιστικο!

Πολυ καλο θεμα και εξισου καλη εκτελεση, μπραβο!

Αποσυνδεδεμένος Dakota

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Φραπεδούπολη
  • Το μοντελάριν εστί φιλοσοφείν
    • aeroprint.shop
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 27, 2010, 02:12:54 μμ »
Έδειξε πολύ καλύτερο.  ::icon_thumright::
Coolantza model-maker

Tags: