Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Cockpit  (Αναγνώστηκε 2076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
Κατασκευή Cockpit
« στις: Μαΐου 01, 2010, 09:52:45 πμ »
Παίδες πήρα 1η φορά cockpit της aires και για να μην τo χαλάσω να ρωτήσω, πώς ακριβώς κολλάτε το p.e. με το φιλμ των οργάνων πάνω στη ρητίνη; Με κυανοακρυλική φοβάμαι μη ξεβάψει το φιλμ με τα όργανα και μην στραβοκολήσει. Επίσης επειδή το φιλμάκι είναι διάφανο πρέπει το βάψω άσπρο πίσω για να φαίνονται οι δείκτες;  :?

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Κατασκευή cockpit
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:18:24 πμ »
Πάνο η μέθοδος που χρησιμοποιώ είναι με Crystal Clear της Microscale.
Αυτό το υλικό για να φτιάχνεις παράθυρα,στεγνώνει διαφανές και έχει την ιδιότητα πριν στεγνώσει να διαμορφώνεται με νερό!
Αφού λοιπόν βάψουμε με λευκό την διαφάνεια από πίσω και τον PE πίνακα με τα ανάλογα χρώματα(ή τον προβαμμένο) τα κολλάμε μεταξύ τους με λίγο Crystal Clear. Οταν αρχίζει να τραβάει κοιτάμε να τα φέρουμε στα ίσια τους ώστε να ταιριάζουν οι τρύπες των οργάνων με τις ενδείξεις, και όχι το πλαίσιο του πίνακα,αν και συνήθως είναι πανομοιότυπα!
Τυχόν περισσευματα Crystal Clear στα όργανα,με ένα νωπό με νερό πινελάκι,το αραιώνουμε και το αφήνουμε ώστε να αναπαριστά το γυαλί των οργάνων.Στην περίμετρο του πίνακα,πάλι με πινέλο με νερό το αφαιρούμε!
Αφού λοιπόν στεγνώσουν τα δυο αυτά κομμάτια,τα κολλάμε πάλι με Crystal Clear ή λευκή κόλλα στα κομμάτια της ρητίνης.μπορείς στα πλαινά να κάνεις μικρές πονταρισιές με κυανοακρυλική...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:24:44 πμ »
Εγώ τα κολλάω με κυανοακρυλική,και κρατώντας τα κομμάτια γερά και σταθερά περνάω την κόλλα με την μύτη μίας λεπίδας X-acto
περιμετρικά των κομματιών.Εδώ θέλει προσοχή να μην φύγει κόλλα προς τα μέσα και σου λερώσει το φίλμ!Φυσικά το p.e κομμάτι
πρέπει να είναι ήδη βαμμένο.
Μπορείς από πίσω το φίλμ να το βάψεις άσπρο για να τονιστούν οι ενδείξεις των οργάνων, όπως επίσης μπορείς να κολλήσεις γι' αυτό
το λόγο και λευκό φύλλο πλαστικού προσθέτωντας έτσι όμως πάχος στην όλη κατασκευή.Μορφή σάντουιτς δηλαδή.
                                                      ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:41:02 πμ »
Γιώργο jet αυτό με το Microscale, θα το τσιμπήσω.
Ξέρετε μόνο αν η ζελατίνα με τα όργανα ξεβάφει με ajaχ/διαλυτικά γενικά; Θέλω να ξεβάψω το άσπρο χ-2 που πέρασα με πινέλο και να το περάσω ποιο λεπτό χέρι με αερογράφο, μη πάθω καμιά λαχτάρα   :roll:

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 01, 2010, 11:53:51 πμ »
δε παίζει ρόλο το πάχος του χρώματος αν κολλήσεις με το krystal klear..

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 01, 2010, 12:47:05 μμ »
Δε ξέρω, επειδή το πέρασα με πινέλο και έχει 'χτίσει', φοβάμαι ότι δεν θα έχει καλή εφαρμογή γενικά  :?

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2010, 08:34:32 μμ »
Με έκπληξη και χαρά  συνειδητοποίησα πριν από λίγα λεπτά , ότι το topic που ήθελα να ανοίξω με τίτλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Cockpit, μόλις είχε ανοίξει από τον φίλο panz.. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά διαπίστωσα ότι οι συμβουλές και όσα συζητήθηκαν δεν είναι του δικού μου (ακόμα θέλω να ελπίζω) επιπέδου.
Τολμώ λοιπόν στο ίδιο topic, να ρωτήσω το εξής :

Χωρίς PE, χωρίς ρητίνες και βελτιωτικά, παίρνοντας απλά τη μπανιέρα με τα όργανα μπροστά, και ένα απλό κάθισμα, με σχετικά καλή λεπτομέρεια, υπάρχει κάποια τεχνική, κάποιο κόλπο που να φέρει ένα cockpit σε αληθοφανή αποτελέσματα ?
Μέχρι τώρα, το έβαφα με  κάποιο σκούρο γκρι, και προσέθετα (όσο πιο καλά μπορώ) διάσπαρτες μαύρες ελάχιστες σε ποσότητα στρογυλλές πινελιές με μαύρο ( άντε και κάνα κοκκινάκι) χρωμα αναπαριστώντας διακόπτες κλπ.

Στο νέο μου μοντέλο ( F-18 blue angel) , που το έχω καημό καμιά δεκαετία να το φτιάξω, χρησιμοποίησα αντί για στάλες με μαύρο χρώμα, μαρκαδοράκι μαύρο, και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι ψιλοκαλό .  

ΔΕΝ ανεβάζω βέβαια καμιά pic γιατί το Upload πολλοί το αγάπησαν , το κράξιμο όμως κανείς !  :oops:
Αναμένω τις συμβουλές σας ...

Ευχαριστώ εξ' αρχής..
ΥΓ) Συγγνώμη αν  'χάλασα'  το αρχικό topic , αλλά επειδή το δικό μου ερώτημα αφορά κι αυτό κατασκευή cockpit, δεν ήξερα αν έπρεπε να ανοίξω καινούριο.

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2010, 09:06:23 μμ »
 :arrow: dsk
&feature=related
&feature=related

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2010, 09:33:18 μμ »
Σto 2ο video,    το στεγνό πινέλο γινεται πόση ώρα αφου έχει απλώσει το flat black ?
Κι επίσης το χρώμα για το wash είναι αν κατάλαβα (άκουσα ) καλά το Promodellers light wash , αυτό πως το ζητάω ?

Πάντως τώρα ο μόνος προβληματισμός μου είναι αν θα κάτσω να δω  Χατζηνικολάου που έχει τον Παπακωνσταντίνου,  ή θα ξεκινήσω τη δουλειά με το cockpit !!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 03, 2010, 09:48:23 μμ »
Kαλησπέρα. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου wash με πολύ αραιωμένο χρώμα. Ειναι όμως σημαντικό το χρώμα που χρησιμοποιείς για wash, να εχει διαφορετικό διαλυτικό από αυτό που έχεις για βάση.
Η promodeller πουλά τα δικά της έτοιμα wash που δεν επηρρεάζονται από το χρώμα της βάσης. Στην Αθήνα τα εχει το plastimodelismo.
Τα wash απλώνονται οταν εχει στεγνώσει η βάση. Εαν θέλεις να κανεις wash σε εξωτερικές επιφάνειες, θα πρέπει να εχεις ρίξει ένα gloss βερνικι πρώτα. Δες και αυτό  :arrow: http://www.promodeller.com/promodellers-weathering-wash/
Εαν δεν θελεις να δεις τηλεόραση βάλε στο youtube "promodeller" και "hyperscale". Θα εκπλαγείς με αυτά που θα δείς - αλλά θέλει ώρες.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 03, 2010, 10:00:35 μμ »
Ενα μεγάλο ευχαριστώ κατ'αρχάς.!

Ξερεις ενα μεγάλο θέμα με όλα όσα διαβάζω εδώ στο φορουμ αλλά και αλλου είναι η πληθώρα πληροφορίας με αποτέλεσμα ενας αδαής σχετικά μοντελιστλης να χάνεται. να ξεκινήσει με σμάλτα και να κάνει wash  με λάδια, να ξεκινήσει με ακρυλικά και να βερνικώει με το αντίθετο , να χρησιμοποιήσει την 3Μ ή την ταινία της Tamiya , να αγοράσει την Zap την πράσινη ή την τάδε κυανοακρυλική.. κλπ . κλπ..  
Φυσικά κανείς δεν μετάνιωσε με την περίσσεια πληροφορίας, ίσα ίσα..

Θα προσπαθήσω να βρω τα χρώματα από το Plastimodelismo για να κάνω κι εγω κάποτε μια αρχή..

Σε ευχαριστώ κ πάλι ..

ΥΓ) το link της promodeller πολύ βοηθητικό !

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 04, 2010, 08:39:28 πμ »
ʼψογο το Krystal Klear, κόλλησε τέλεια και μου έδωσε χρόνο να το φέρω εκεί που θέλω. Ξέχασα όμως να βρέξω τα όργανα και δεν άπλωσε ωραία, έγινε σα τσιχλίτσα  ::glossa::. Αφαιρέθηκε εύκολα με μυτοτσίμπηδο όμως. Θα τα περάσω γυαλιστερό βερνίκι τώρα λογικά;