Αποστολέας Θέμα: 29ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2010)  (Αναγνώστηκε 53442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
την έκθεση Νο 29 τη περάσαμε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία απο τα λεγόμενα όλων όσων βρέθηκαν στο πολυχώρο ...... έρχεται η Νο 30..... η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και επειδή έχουμε βάλει ψηλά τα δεδομένα απο τη φετινή έκθεση βουρ στους παγκους, μας καθως δεν θα εχουμε δικαιολογιες (το ακούς αυτό Λάμπρο ???) για την επόμενη αφού έχουμε ένα νέο ρεκόρ για σπάσιμο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Πρωτού συνεχίσω με τις δουλειές που έχω για το site του συλλόγου, να γράψω και εγώ τις δυό αράδες μου.

Πρώτα από όλα, ευχαριστώ όσους συμμετείχαν. Εσείς είστε η απόδειξη, ότι κάτι τελικά κάναμε σωστά...

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Σταύρο Σουλή. Είναι πηγή δύναμης, έμπνευσης και αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης.
Ευχαριστώ τους υπολοίπους συναδέλφους του ΔΣ, που με βοήθησαν στο δύσκολο έργο της γραμματείας, και που τη συνεργασιμότητά τους, δεν την έχω ξανασυναντήσει μέχρι τώρα.
Ευχαριστώ τα παιδιά της Οργανωτικής Επιτροπής, που άμεσα εκτελούσαν κάθε εντολή μας χωρίς δεύτερη σκέψη, και έτρεχαν ακούραστα περισσότερο και από εμάς.
Ευχαριστώ την Κριτική Επιτροπή για τη συμμετοχή της ση διαδικασία, χωρίς αντιρρήσεις σε όσα το ΔΣ είχε αποφασίσει για τον τρόπο που θα γινόταν η κρίση.
Τον Αρχικριτή κο Μπάμπη Δρίζο, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μας, ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σωστά. Και μόνο που κάθετε κανείς δίπλα του, νιώθει αυτήν την όμορφη αύρα που αφήνει η αίσθηση ότι ο μοντελισμός είναι ένα χόμπυ δημιουργικό.
Ευχαριστώ και όλους όσους έκαναν preregistration. Μειώσατε τον όγκο δουλειάς της γραμματείας στο ελάχιστο, και έτσι μας έμεινε χρόνος, να φτιάξουμε και να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες από τα μοντέλα, να έχουμε τη λίστα με τα βραβεία από αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Συγχωρήστε μου παρακαλώ όσα λάθη έκανα και πάλι στην τελετή απονομής. Και μόνο το άγχος να μην ξεχάσεις κανέναν είναι αρκετό.
Συγχωρήστε μου την άθλια αγγλική προφορά που είχα κατά την ανάγνωση. Γενικά τα λέω λίγο καλύτερα, αλλά κάτι ότι έβλεπα τους τίτλους μισούς, κάτι το στόμα που είχε στεγνώσει, τα διάβαζα σαν Γερμανικά.
Συγχωρήστε μου επίσης της φωνές και τις παρατηρήσεις στην αίθουσα. Δεν ήθελα να συμβεί το παραμικρό ατύχημα σε οποιοδήποτε μοντέλο, και νομίζω ότι όλοι μαζί τα καταφέραμε.
Ελπίζω όλοι να αντιληφθήκατε για ποιους λόγους έχουμε πάρει από πέρσι όλα αυτά τα μέρα προστασίας των μοντέλων, από τις ώρες φωτογράφησης, έως το κλείσιμο τις αίθουσας και την τμηματική απομάκρυνση των μοντέλων.

Η 29η Έκθεση Διαγωνισμός της IPMS Ελλάδος, έλαβε τέλος. Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος γα αυτή καθεαυτή την έκθεση, γιατί ήξερα ότι έχει οργανωθεί σχεδόν όσο τέλεια θα μπορούσε να οργανωθεί, και ότι σε μεγάλο ποσοστό, δεν θα είχαμε τα περσινά μας λάθη. Η αγωνία μου είναι για το αύριο του συλλόγου και εκεί θα πρέπει να βάλετε όλοι το λιθαράκι σας. Είναι πρακτικά αδύνατο να τα κάνουν όλα μια χούφτα άνθρωποι. Και αν θα το καταφέρουν θα είναι για λίγο. Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μας πλέον είναι η διάρκεια. Σκεφτείτε, προτείνετε και ασχοληθείτε όσοι έχετε χρόνο και όρεξη, πιο δυναμικά με αυτόν τον σύλλογο, κυρίως γιατί η ιστορία του στα μοντελιστικά δρώμενα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη στα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή του. Όσο απόλυτο και αν ακούγεται, χωρίς IPMS, το χόμπυ θα χάσει την αίγλη του, που άνθρωποι σαν τον Μπάμπη Δρίζο, τον Μέγα Τσώνο, τον Ηλία Νταλούμη, τον Ουμπέρτο Σιακετάνο, και πολλούς ακόμα (δεν τους ξέρω όλους και όσους ανέφερα τους γνωρίζω μόλις δύο χρόνια), μόχθησαν για να δημιουργήσουν. Έτσι φαινόμενα τύπου "Μάκη", και διάττοντες αστέρες, θα εκλείψουν εντελώς και θα απομονώνονται εν τη γεννέση τους.

Προσωπικά για όσα είδατε αυτά τα δύο χρόνια να γίνονται προς το καλύτερο, μετά την αναγνώριση της θέληση που μας πρέπει σαν ΔΣ, θα αναφέρω μόνο ένα πρόσωπο σαν υπεύθυνο και άξιο συγχαρητηρίων.
Είναι ο αγαπητός μας Gkontog, κατά κόσμον, Γιώργος Κοντογιάννης. Είχε λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας την ιδέα και τον τρόπο να γίνουν όσα ηλεκτρονικά είδατε και θα δείτε, πρώτα ο Θεός και οι γυναίκες μας, στο μέλλον.
Χωρίς τον Γιώργο, δε θα είχαμε preregistration, δε θα είχαμε τόσο μεγάλο όραμα, η Έκθεση θα κυλούσε στους ίδιους βασανιστικούς και χρονοβόρους ρυθμούς του παρελθόντος (δεν είναι μομφή για κανέναν "παλαιό" αυτό, απλά δεν υπήρχαν και οι δυνατότητες τότε).
Συνεχίζει πάντα να είναι ακούραστος παρά την κούραση, χιουμορίστας όσο δεν παίρνει, ένα πείραγμά του, σου καθαρίζει τον εγκέφαλο από όποιο βάσανο και σε κάνει να θες να συνεχίσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.
Του οφείλω προσωπικά πολλά. Εύχομαι ο Θεός να τον έχει γερό και υγιή, πάντα με όρεξη να κάνει ότι τον ευχαριστεί.
Καλέ μου φίλε Γιώργο Σε Ευχαριστώ για όλα.

ʼντε και του χρόνου μάγκες.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Συγχαρητήρια για όλα, περάσαμε πολύ ωραία και χάρηκα ιδιαίτερα που γνώρισα αρκετούς συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη  ::icon_thumright::

Και του χρόνου να είμαστε καλά, να στηρίζουμε τα παιδιά που τρέχουν και κοπιάζουν για όλους μας και καλά σουβλ....εεε μοντέλα ήθελα να πω.

::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
Πραγματικά, άξια συγχαρητηρίων ήταν η έκθεση (ασχέτως άν δεν ήμου κι εγώ παρων λόγω υποχρεώσεων ) και απεδείχθη ισάξια - ή και ανώτερη - των ευρωπαϊκών !
Ευελπιστώ του χρόνου να παρευρεθώ !
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
Δυστυχώς δε μπορέσαμε με την Jo να είμαστε εκεί και να πάρουμε μέρος στην γιορτή αυτή (γιατί αυτό είναι  ::icon_thumright::)

Καλά να είμαστε και του χρόνου θα δώσουμε τα δυνατά μας. Ως τότε, μεγάλο μπράβο στην IPMS για την διοργάνωση και σε όλους όσους συμμετείχαν  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Natter

• Modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Modelclub.gr
Θα ήθελα και εγώ να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκθεσης. ʼψογη οργάνωση και μοντέλα που ξεπέρασαν τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα κάθε προσδοκία. Εύχομαι και του χρόνου.

Πολύ ορθός  ο διαχωρισμός της αίθουσας που εκτίθονταν τα μοντέλα με την αίθουσα των καταστημάτων. Έδωσε κατά τη γνώμη μου τη δυνατότητα για άνετη παραμονή και στους δύο χώρους.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Modelclub που, διατηρώντας την επαφή μεταξύ μας, μας δίδει τη δυνατότητα για σχόλια και ανταλλαγή εμπειριών.

Γιάννης 

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Προσωπικά για όσα είδατε αυτά τα δύο χρόνια να γίνονται προς το καλύτερο, μετά την αναγνώριση της θέληση που μας πρέπει σαν ΔΣ, θα αναφέρω μόνο ένα πρόσωπο...
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο Κώστας υπερβάλει! Οι όποιες βελτιώσεις έγιναν μπορούσαν να προταθούν από τον οποιοδήποτε με λίγη ανάλυση πάνω στη διαδικασία παραλαβής, τοποθέτησης, φωτογράφισης και επιστροφής των μοντέλων στους μοντελιστές. Αλλωστε τα σημεία που χρειαζόντουσαν βελτίωση ήταν εμφανέστατα, τίποτα νέο δεν πρότεινα πέρα από τα απολύτως προφανή, οπότε δε μου ανήκει η πατρότητα καμμίας ιδέας ή νεωτερισμού.

Προσωπικά θα σταθώ σε δύο σημείο. Πρώτον στο preregistration, το 99% της δουλειάς του οποίου ήταν το web κομμάτι. Το μέρος αυτό υλοποιήθηκε 100% από τον Κώστα ο οποίος με εξέπληξε σε σημείο που το σαγόνι μου να μείνει κάτω εν ώρα φαγητού και αυτό σημαίνει τεράστιο θαυμασμό από μέρους μου. Ο Κώστας, ο οποίος πριν δεν είχε καμμία επαφή με προγραμματισμό, κατάφερε να υλοποιήσει, και μάλιστα σε web που έχει τα δικά του ζόρικα βότσια, όλο το preregistration ΜΟΝΟΣ του και να παίξουν ΟΛΑ μια χαρά. Του μόνο που μου έμενε ήταν να καταχωρήσω μοντέλα και μοντελιστές, αφού μου είχε δώσει το σχετικό αρχείο, διαδικασία μηδαμινή μπροστά στον όγκο της δουλειάς που είχε ήδη κάνει. Κώστα επέτρεψέ μου να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Δεύτερον, ο πρόεδρος. Δεν υπάρχει πιο σωστή παροιμία από αυτή που λέει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Εν προκειμένω ξεβρώμισε από το κεφάλι. Οταν εμφανίστηκα πυροβολώντας ιδέες περί μηχανογράφισης δεν μπορούσα να κομίσω καμμία απόδειξη πως είχα τη δυνατότητα να υλοποιήσω όλα αυτά που έλεγα. Ο πρόεδρος όμως μου έδειξε εμπιστοσύνη και τελικά κατέληξα με την εν λευκώ εντολή ανάπτυξης όσον ήταν απαραίτητα για να μηχανογραφηθεί η έκθεση. Τεράστια αντίθεση με το παρελθόν όπου οι ίδιες ιδέες και προτάσεις, στον ίδιο χώρο αλλά από άλλα άτομα, έτυχαν αποδοχής προσβλητικής έως και χλευαστικής. Φυσικά αυτή η εν λευκώ εντολή με φόρτωσε τεράστιο άγχος αλλά ο πρόεδρος φρόντισε να με βοηθήσει, να με γκαζώσει, να με φρενάρει ή να μου ρίξει φάπες πάντα όπου και όταν έπρεπε για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που είδατε στις δύο τελευταίες εκθέσεις. Δεν απέρριψε καμία ιδέα χωρίς συζήτηση και σκέψη, δεν πήρε καμμία απόφαση αβασάνιστα ή στην "ξεπέτα" όπως πρόσφατα ακούστηκε και φρόντισε να κυλήσουν όλα ομαλά εν μέσω δυσκολιών και προβλημάτων που αρκετούς θα αποθάρρυναν. Πρόεδρε τα συγχαρητήρια μου.

Τέλος, επειδή στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να ακούμε ιδέες και απόψεις αλλά από υλοποίηση να είμαστε άστα να πάνε, θυμίζω το παρακάτω:

Εν προκειμένω,
ας αναλάβει κάποιος απο όλους εμάς που γράψαμε και σχολιάσαμε παραπάνω, μια σοβαρή πρόσπαθεια σύστασης μιας κοινώς αποδεκτής Κριτικής Επιτροπής     ::1st:: ::2nd:: ::3rd::, η οποία να μην μείνει στα χαρτιά αλλά να δεσμευτεί με κάποιο τρόπο για την παρουσία της στην επόμενη έκθεση    ::director::  και υπόσχομαι να κάνω προσωπικά ότι περνά απο το χέρι μου για να επιτελέσει το έργο της σωστά και αποτελεσματικά (στην επόμενη έκθεση όποτε και αν γίνει).
 ::salut::
Σ.Σ.
Το είπε και το έκανε!

Αυτά! Τέλος και η 29η έκθεση, πάμε για την 30ή. Ετοιμάστε μοντέλα γιατί στην επόμενη τα 600 πρέπει να τα πιάσουμε, τέλος η λούφα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: 29ος Ετήσιος Διαγωνισμός - Εκθεση Πλαστικομοντε
« Απάντηση #382 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 12:34:09 μμ »
Γιώργο & Κώστα, θα έπρεπε ίσως τον τεχνικό συνδυασμό σας να τον προχωρήσετε και επαγγελματικά..!

Μπράβο για όλα!  ::eusa_clap::

Είναι ο αγαπητός μας Gkontog...
Εύχομαι ο Θεός να τον έχει (...) πάντα με όρεξη ....

Αυτό πέρασε ασχολίαστο!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος limo57

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • Αν ήταν το βιολί πουλί ............. !
Καλή σας μέρα, καταρχήν να σας ευχαριστήσει ο Γιάννης για την ζεστή φιλοξενία και την πραγματικά και αντικειμενικά καταπληκτική εμπειρία της Εκθεσης της ΙPMS,
να πω για την χαρά που είδα φίλους μοντελιστές από όλη την Ελλάδα, και την ικανοποίηση και ευχαρίστηση που πήρα από τα καταπληκτικά εκθέματα που είδα.
Τι να πω για την άψογη οργάνωση που πραγματικά ζήλεψα?...................μην παρεξηγηθώ ζήλεψα τις γνώσεις και την διάθεση αυτών των ανθρώπων που το έφτιαξαν,και κουράστηκαν για όλο αυτό τόσες μέρες.

Ο Γιάννης είπε λίγα πράγματα , ο ΓΓ του ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ τώρα να πει αυτά και λίγα ακόμα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την φιλοξενία για την υποδειγματική διάθεση αρωγής της ΟΕ,το
χαμόγελο και ταυτόχρονα την υπευθυνότητα του ΔΣ ,τον καταπληκτικό τρόπο παρουσίασης των βραβεβεύμενων μοντέλων (που μπορεί να σας τον κλέψω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σας περιμένουμε με την σειρά μας στην Εκθεση μας (you know when 11/12/2010-19/12/2010), με διάθεση να ανταποδώσουμε αυτές τις όμορφες μέρες και φυσικά την ζεστή φιλοξενία (που πιστεύω ότι το έχουμε)

Με εκτίμηση

Γιάννης Λιμοτυράκης

ΓΓ ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
καλημερα σε όλους
χρειάστηκα περισσότερο απο 24 ώρες για να συνέλθω απο την συσωρευμένη κούραση των ημερών της έκθεσης, που ένιωθα στα πόδια μου και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Αφού ευχαριστήσω όλους για τα καλά τους λόγια προς το πρόσωπο μου, θα κάνω με τη σειρά μου μερικές αναφορές-ευχαριστίες και κάποιες παρατηρήσεις για περαιτέρω προβληματισμό.

Ο 29ος διαγωνισμός, δεν θα είχε αυτή την επιτυχία εαν δεν είχαν μοχθήσει τους τελευταίους μήνες πολλοί άνθρωποι.
Δεν θα πω το απρόσωπο "ευχαριστώ το ΔΣ και τους συνεργάτες" αλλά ονόματα.
ο Κώστας Στούμπανος και ο Γιώργος Κοντογιάννης για τα μηχανογραφικά και όχι μόνο (ΕΓΓΥΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έπρεπε να λένε τα μπλουζάκια τους στην πλάτη και όχι τα άλλα...χαζα που έγραψα  :lol:)  ,
ο Σωτήρης Κωνσταντινέας ("Κασερολόγος") και ο "Λογιστής" Δημήτρης Κοντός για τα οικονομικά, ο Ουμπέρτο Σιακετάνο και ο Γιάννης Δόξας για τρέξιμο επι πάσας ανάγκης, ο Τριαντάφυλλος Μετσοβίτης για το περιοδικό, o Νίκος Τσίτσος για τα φωτογραφικο-καλλιτεχνικο-γραφιστικά
και τέλος ο κ. Μπάμπης Δρίζος για την υποστήριξη κάθε είδους, οποιαδήποτε στιγμή.
 ::eusa_clap::
Οταν φτάσαμε στην υλοποίηση, τεράστια ήταν η βοήθεια των μελών της ΟΕ, την σύνθεση της οποίας ανέφερα ονομαστικά στην τελετή λήξης (ελπίζω να μην ξέχασα ...πολλούς, νομιζω μονο τον Ιάσωνα Δ. και τους Αντωνόπουλους - συγγνώμη παίδες  :oops:).

Για του χρόνου προτάθηκε η μετονομασία σε "Ομάδα Εψιλον", για φέτος αναφέρω τα ονόματα απο τα "στρουμφάκια" με τυχαία σειρά :
Αλεξ.Βούρβαχης, Μύρων Γιαννακάκης, Δημ.Τσιτσόπουλος, Κ.Σκυβαλάκης, Δημ.Σαμπάνης, Δημ.Βελετάς, Β.Σκάντζας, Δημ.Κοντός, Ηλ.Βοναπάρτης, Μιχ.Σορώτος, Νικ.Τσίτσος, Χρ.Κάτσελος, Γ.Θεριάκης, Λ.Μάντζιος, Απ.Οικονόμου, Χρ.Στελλάκης, Γ.Κοντογιάννης, Τρ.Μετσοβίτης, Γ.Φουντούκος, Ι.Δρίζος, Ν.Αντωνόπουλος, Χρ.Αντωνόπουλος, Κ.Καριωτέλλης, Τζάνος Μανωλάκης, Θάνος Βασιλικός, Παν.Τσετσέκας, Μ.Στάθης,  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια των μελών της Κριτικής Επιτροπής
(Μ.Δρίζος/αρχικριτής, Μ.Τσώνος, Αρ.Πολύζος, Ν.Καββαθάς, Τ.Αθανασόπουλος, Σ.Βέρρας, Σ.Σ., Φ.Ιορδανίδης, Τ.Μ., Αλ.Β., Κων.Καρ., Θ.Κελεσίδης, Γ.Τενεδιώτης, Σπ.Στρομπούλας, Συμ.Κωνσταντινόπουλος, Κ.Κατσέας, Γ.Ελματζιογλου, Γ.Σαγιαδινός, Δ.Καλυβιώτης, Κ.Παπαγεωργίου, Κ.Πατσαρός, Ν.Πρωτονοτάριος)  ::salut:: ::salut:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
που έφαγαν αρκετές ώρες γραψίματος για να υλοποιήσουν την ..ιδέα μας. Πιστεύω το αποτέλεσμα μας δικαιώνει άπαντες. Οπως είπε και ο Μ.Δ. στην απονομή, πλέον , το όποιο μετάλλιο στο διαγωνισμό αποκτά κύρος. Ελπίζω αυτό να λειτουργήσει θετικά.

Δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η συμμετοχή των άλλων μοντελιστικών συλλόγων στην έκθεση μας.
Πρώτα του Star Club και κυρίως του προέδρου του Κων.Καριωτέλλη και του Γ.Γ. Χ.Κάτσελου και των άλλων μελών που έλαβαν μέρος στην ΟΕ και παραχώρησαν πολύ ευγενικά μέρος του εξοπλισμού τους και φυσικά συμμετείχαν ενεργά στην έκθεση με τα εκθέματά τους. Τους ευχαριστούμε πολύ και επιφυλασσόμαστε. Οι "κακές γλώσσες" που περίμεναν πως και πως την αποτυχία αυτής της συνεργασίας θα πρέπει να σωπάσουν για πάντα. :wink:
Η συμμετοχή των υπολοίπων Συλλόγων απο Καβάλα, Χανιά, Ηράκλειο, Β.Ελλάδα (Πήγασος), Πάτρα, Ευβοια (δεν ξέχασα κάποιον, τα Γιάννενα ματαίωσαν λογω ανωτέρας βίας τελευταία στιγμή αλλά ενημέρωσαν), την Κύπρο, ήταν σημαντική όχι μόνο για την αύξηση του αριθμού των εκθεμάτων αλλά και για την άνοδο της ποιότητας η οποία αποδεικνύεται απο τις πολλές βραβεύσεις που έλαβαν.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Το αυτό για τους μοντελιστές απ'όλη την Ελλάδα που μας τίμησαν (έως και απο τη Ρόδο είχαμε μοντέλα, απο τη Σύρο σταθερά κλπ.) και φυσικά τη ΣΙ.
Η ιδέα για την παράλληλη έκθεση αεροπορικής φωτογραφίας από την "Απογείωση" επίσης άρεσε και νομίζω ...θα το ξανακάνουμε  :wink:

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη συμβολή των χορηγών μας (ισχύει το "no money - no honey",  :wink: οπότε ευχαριστούμε τα καταστήματα Kalfakis, Plastimodellismo, Hobbyplanet, Real Models, Atlantis Miniatures, Hobby Gallery, Ελεύθερη Σκέψις, Super Model, Discouny Hobby Zone, YS Masterpieces), της εταιρείας Αφοι Στεργίου που μας ...τάισε στις κρίσιμες ώρες και όσους ασχολήθηκαν μαζί μας : το ΣΚΑΙ, την Καθημερινή, την Ελευθεροτυπία, τη Βορεινή,  τον Απόλλωνα και τη Νομαρχία Πειραιά.

Ενας απο τους στόχους μας (αρκετά γενικός) ήταν να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να βελτιωθούν οι μικρές ή μεγάλες ατέλειες που πάντα υπάρχουν.
Αυτό νομίζω επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό (και παρασκηνιακά για πράγματα κυρίως θεσμικά που δεν φαίνονται) αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση.
Ακούσαμε πολλά σχόλια και παρατηρήσεις και υποσχέθηκα ότι θα ληφθούν υπ' όψιν για το μέλλον. Χάρηκα μάλιστα που σε δυο πολύ σημαντικές "παρατηρήσεις" (η μια για τα fantasy / space και η άλλη για τα πολιτικά / αγωνιστικά αυτοκίνητα) οι φίλοι μοντελιστές που τις έκαναν παραδέχτηκαν και δεσμεύτηκαν ταυτόχρονα ότι δεν θα μείνουν μονο στις παρατηρήσεις αλλά για την επόμενη φορά θα είναι κοντά στο ΔΣ και την ΟΕ για βοήθεια και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος ένα σχόλιο για το Best of Show. To συγκεκριμένο εκπληκτικό έκθεμα (Μπιζάνι 1912, 54χιλ., φτιαγμένο από το Θ.Βασιλικό, 100% ιδιοκατασκευή), επιλέχθηκε έπειτα απο ψηφοφορία μεταξύ των Κριτών. Οσοι ήταν παρόντες στην απονομή θα πρόσεξαν ότι συνυποψήφιά του ήταν η εξαιρετική ξύλινη Συμιακή σκάφη (που σάρωσε τα ειδικά βραβεία), το υπέροχο "Γυφτισα Μέρα / Συνεργείο", η εξωπραγματικής λεπτομέρειας μοτοσυκλέτα στην 1/12 και το διόραμα "απομεινάρια πολέμου", άπαντα κορυφαία.
 ::eusa_clap::
Κάποιο σχόλιο που ακούστηκε μετά την απονομή ήταν "μα μια φιγούρα το καλύτερο έκθεμα στην IPMS ?" θα ίσχυε εξίσου για τα υπόλοιπα ("μα ..μια μοτοσυκλέτα ?", "μα ... το ξύλινο πλοίο ?" , "μα ένας γερανός ?" ή "πάλι ....πολιτικό όπως πρόπερσι ?"). Πιστεύω ότι πρέπει πλέον να ξεπεράσουμε τέτοιες προκαταλήψεις - όπως ισχύει απο χρόνια στους μεγάλους διαγωνισμούς του εξωτερικού - και να κατανοήσουμε ότι "το καλύτερο έκθεμα της έκθεσης", πέρα απο την τεχνική αρτιότητα που θα πρέπει να έχει, μπορεί κάποιες φορές να ειναι φορτωμένο και από άλλα συστατικά που μετρούν σε μια τέτοια επιλογή, όπως είναι η ατμόσφαιρα που αποπνέει, η γενική εντύπωση ή ο συμβολισμός.

Ευχομαι  ο επόμενος , 30ος διαγωνισμός της IPMS Ελλάδος να είναι ακόμη καλύτερος.
Τα ...ρεκόρ μας τα ανεβάσαμε αρκετά ψηλά (575 εκθέματα χωρίς τις θεματικές και 224 εκθέτες) αλλά ...υπάρχει και ψηλότερα  ::icon_thumright::
Εαν ...υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και του κ. Νομάρχη (ήδη κάτι έγινε και τον ευχαριστούμε πολύ) τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα στο μέλλον  ::icon_thumright::

Ραντεβού λοιπόν .... στις αρχές του 2011 για την τακτική ΓΣ και στο μεταξύ ....στις εκθέσεις Χανίων, Πήγασου και Πάτρας
Να είστε όλοι καλά
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
΄πολλά μπράβο κ από μένα σε όλους σας...
του χρόνου ακόμα πιο δυνατοί.... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
Εστω κα καθυστερημενα να δωσω κ εγω (και ο υιος  :mrgreen:) τα θερμοτερα συγχαρητηρια σε ΟΛΟΥΣ απο προεδρο εως τον τελευταιο της ΟΕ για το απιστευτο αποτελεσμα.
ΝΑΙ παραβρεθηκα στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ εκθεση τα τελευταια 13 τουλαχιστον χρονια που κατεβαινω.
Και του χρονου με υγεια πανω απο ολα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και τα ρεκορ ειναι για να σπανε!
Εγω τουλαχιστον θα προσπαθησω απο τωρα να εχω ικανο αριθμο του χρονου (και με καλυτερο επιπεδο  :oops:)για να βοηθησω να πιασουμε τα 600  :twisted:
Για πιαστε κυριοι και οι υπολοιποι τα εργαλεια. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
Με τους προλαλήσαντες Σ.Σ πρόεδρο και Κ.Σ γραμματέα από το ΔΣ με καλύψανε σε όποιες ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω και εγώ για τα παιδιά του ΔΣ, της ΟΕ, τους εμπόρους ... να μην τα επαναλαμβάνω και σας γίνομαι κουραστικός.
 Εγώ θα ήθελα να σταθώ επιπλέων στις αλλαγές που έχουν γίνει  τον τελευταίο ένα και μισό χρόνο που έχει αναλάβει το παρόν ΔΣ, με όποιες αντιξοότητες αντιμετώπισε για την ορθή και ομαλή λειτουργία του, για το έργο που έπρεπε να κάνει :roll:.
Οι αποφάσεις δεν ήταν εύκολες για όλους εμάς, αφού αντιμετωπίζαμε εκτός από τα εσωτερικά αρχικά προβλήματα που είχαμε σαν ΔΣ, αλλά και τις παρωχημένες κακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και φοβίες του παρελθόντος :?.
 Η πολύ ώριμη στάση και συμπαράσταση που μας δείξατε, η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς σε ριζικές αλλαγές που εισηγήθηκε το ΔΣ κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν η δικαίωσή του (εκ του αποτελέσματος!) των αποφάσεων αυτών :D ::icon_thumright::.
Η επιτυχία λοιπόν ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος και σε εσάς, γιατί εσείς δώσατε "ψήφο εμπιστοσύνης" στο χόμπι μας με τη στάση σας, την  οικονομική σας στήριξη σε δύσκολους καιρούς και με την εμπιστοσύνη και συνεχή παρότρυνσή σας, γεμίζοντας μας ενέργεια και αυτοπεποίθηση για την υλοποίηση των στόχων μας ::proskino::.
Ραντεβού λοιπόν του χρόνου, στην επετειακή χρονικά επόμενη έκθεση-διαγωνισμό της IPMS-HELLAS, προσβλέποντας σε μια περισσότερη ποιοτικά αναβαθμισμένη και γιατί όχι διεθνή (!) εκδήλωση, αφού ο πήχης ποια έχει "ξεκολλήσει" και μόνο ανοδική πορεία έχει, για όλους μας ::award_1::.
 Σας ευχαριστούμε και σας προτρέπουμε να συνεχίζετε να στηρίζετε το όποιο ΔΣ υπάρχει και θα υπάρξει στο μέλλον, για το καλό του ελληνικού μοντελισμού  ::avgreekflag5pn:: και την προβολή του προς το εξωτερικό, αφού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ποια σε θέμα διοργάνωσης από διεθνής εκθέσεις.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Φίλε μιχάλη.......ο ΓΙόκας σου....έκλεψε την παράσταση......... τρομερός.... εγω θεωρώ οτι εχουμε αλλο ενα μόντελιστή δίπλα μας......τον νεότερο μεν.....αλλα θεωρω θα τον συναντάμε με τρελές δημιουργίες στο μέλλον.......
μόνο το χαμόγελο του εφτανε οταν ακουγε τα χειροκροτήματα για τα μετάλια του.
  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
να τον χαιρεσαι. να τον δεις οπως επιθυμεις.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
Πολλα Συγχαρητήρια   ::eusa_clap::σε όλα τα παιδια της IPMS τοσο για την προσπάθεια ,καθως και για την αψογη οργάνωση .Τα Συγχαρητήρια μου επισης στους φιλους Πατρινους μοντελιστες : Παναγιωτη Ζαρκαδη ,Γιαννη Λιμοτυρακη ,Νικολαο Καμιτση,Ανθιμο Γκοτσοπουλο,καθως και τον καλο μου φιλο τον Γιαννη Βοσσο για την επιτυχια του με 3 Μεταλια και 2 επαινους ::eusa_clap:: ::icon_thumright::  να σαστε ολοι καλα και του χρόνου ακόμα πιο δυνατοί με ποιο πολλα μοντελα καθως και επιτυχιες ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::.
FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Παρακαλούνται οι φίλοι που τράβηξαν φωτό (μοντέλα και ...παρασκήνια) απο τη φετινή έκθεση και έχουν διάθεση να τις μοιραστούν μαζί μας, να τις φέρουν σε μια απο τις επόμενες σαββατιάτικες συναντήσεις του mc ή όπου/όπως θέλουν κατόπιν συνεννόησης (πχ. rapidsahre κλπ.) με πμ
ευχαριστώ  ::icon_thumright::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος 8ANOS

• Scale 1/144
  • *
    • http://i28.photobucket.com/albums/c224/theodoros/STARCLUB2_zpse4acdf33.gif
Ήταν η καλύτερη έκθεση που έχω συμμετάσχει είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Ήταν η καλύτερη έκθεση όσο αφορά την οργάνωση, τη λειτουργία της και το επίπεδο των συμμετοχών της. Οι άνθρωποι της ΟΕ και του ΔΣ νομίζω ότι είναι επαγγελματίες στη διοργάνωση εκθέσεων. Ήταν μια μεγάλη γιορτή που παρευρέθηκαν μοντελιστές απ' όλη την Ελλάδα. Παλιοί και νέοι. "Καλοί" και "μέτριοι". Όλοι όμως με την ίδια αρρώστια. Τη δημιουργία.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες που λάμπρυναν αυτή τη γιορτή.
Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για την τεράστια τιμή να μου απονέμει το best of show.
Eύχομαι του χρόνου περισσότερα μοντέλα και ακόμη περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία Ν.

ΘΒ
ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Να προσθέσω και εγώ τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου στο Δ.Σ. και την Ο.Ε. που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν η έκθεση, στους χορηγούς για την υποστήριξή τους στην IPMS, στους εκθέτες γιατί χωρίς μοντέλα δεν θα είχε νόημα η έκθεση και στους βραβευθέντες για τις επιτυχίες τους! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αντε και του χρόνου με περισσότερα και καλύτερα εκθέματα!
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
Με την σειρα μου κ εγω να πω παρα πολλα μπραβο σε ολους,που ετρεξαν, μοχθησαν και που τους βγηκε το λαδι να στησουν μια ακομα πετυχημενη εκθεση!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Και του χρονου ευχομαι διπλασιες αν οχι τριπλασιες συμμετοχες!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Με την σειρα μου κ εγω να πω παρα πολλα μπραβο σε ολους,που ετρεξαν, μοχθησαν και που τους βγηκε το λαδι να στησουν μια ακομα πετυχημενη εκθεση!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Και του χρονου ευχομαι διπλασιες αν οχι τριπλασιες συμμετοχες!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Ελπιζω να δουμε και σενα να συμμετεχεις γιατι ειναι κριμα να λειπουν τα μοντελα σου
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
Καλησπέρα από το Ηράκλειο!!
Για να γίνει πράξη ότι και όσα ζήσαμε, συγκεκριμένοι άνθρωποι (τα μέλη της IPMS) κουράστηκαν,ίδρωσαν και άφησαν οικογένειες πίσω τους για να έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να νιώσουμε και να απολαύσουμε την καλύτερη Εκθεση που έχει γίνει ποτέ!
Εσάς που είτε σας γνώρισα προσωπικά είτε όχι,σας ευχαριστώ πολύ.Μας δείξατε και μας διδάξατε ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν όλα είναι καλά οργανωμένα και συντονισμένα.Εργαστήακατε σαν μία καλή ομάδα με μεράκι και αγάπη για το hobby μας.
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ .Σ. Σουλή !
Συγχαρητήρια σε όλους !
Κώστας Κολυβάκης

Αποσυνδεδεμένος Αμομφαρετος

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Καβάλα
Καλημερα και απο μενα σε ολους σας!!Πραγματι ηταν μια ομορφη και ποιοτικα πολυ καλη εκθεση με ρεκορ συμμετοχων και μαλιστα απο καθε γωνια της Ελλαδος!! Αξιζει να δωσω εκ μερους του συλλογου τα συγχαρητηρια στον Προεδρο ,Σουλη Σταυρο,καθως και στα μελη των επιτροπων (οργανωτικη,κριτικη)για την αψογη παρουσιαση της εκδηλωσης.Επισης ειχα την μεγιστη χαρα να ξαναδω μετα απο πολλα χρονια τον "Νεστορα" του μοντελισμου κ.Μπαμπη Δριζο και να ευχαριστηθω που μιλησαμε για το καθε λεπτο μαζι του!!Να εκφρασω για την ενωση καλη συνεχεια και ευχομαι να βρεθουμε συντομα τοσο στις τελευταιες εκθεσεις του 2010 οσο και στην εναρξη του 2011 με την δικη μας.
Να στε ολοι καλα με υγεια.

Με εκτιμηση

Μπαμπης Θαγγοπουλος
Προεδρος
Συλλογου Μοντελιστων Καβαλας
Μέλος συλλόγου μοντελιστών Καβάλας

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους μόχθησαν για να πραγματοποιηθεί με τέτοια επιτυχία αυτή η γιορτή του μοντελισμού! Ήταν πραγματικά η καλύτερη έκθεση από τότε που παρακολουθώ τον θεσμό! Ακόμη, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας σαν Σ.Ι για την τιμή της πρόσκλησης μας και για όλες τις διευκολύνσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το modelclub και τον κύριο Δημήτρη Λαρόζα που τίμησαν τη δουλειά μας με τα βραβεία τους! Και του χρόνου ακόμα καλύτερα!!!

Tags: