Αποστολέας Θέμα: HAF / 80 ΧΡΟΝΙΑ  (Αναγνώστηκε 6129 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
HAF / 80 ΧΡΟΝΙΑ
« στις: Απριλίου 22, 2010, 11:41:41 πμ »
Πρίν από λίγο έλαβα την σχετική ενημέρωση  :lol:

Παράθεση
Σε συνέχεια της εκδήλωσης ενδιαφέροντός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ειδική επετειακή έκδοση για τα 80 χρόνια της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF/80 Χρόνια) θα τεθεί προς πώληση από τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010. Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει σε δύο μορφές: σε ευρεία κυκλοφορία (μόνον σε κεντρικά σημεία πώλησης Τύπου) με μαλακό εξώφυλλο και σε περιορισμένη κυκλοφορία με σκληρό εξώφυλλο (Collector''s Limited Hardcover Edition). Η τελευταία, πέραν της διαφορετικής (πιο ανθεκτικής βιβλιοδεσίας) θα διατεθεί σε μόλις 200 αντίτυπα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον δημιουργό του λευκώματος. Επιπρόσθετα, παρέχει στον αγοραστή της δικαίωμα έκπτωσης 30% για την αγορά των λευκωμάτων Aegean Hawks ή/και Apache Warriors.

Η διαδικασία παραγγελίας απαιτεί δύο απλά βήματα: α) τη συμπλήρωση της Κάρτας Αγοράς Εκδόσεων και β) την πληρωμή του απαιτούμενου ποσού. Σας αποστέλλουμε την Κάρτα Αγοράς Εκδόσεων προκειμένου να μας αποστείλετε τη παραγγελία σας και να πραγματοποιηθεί η αποστολή του λευκώματος. Προκειμένου η παραγγελία σας να θεωρείται έγκυρη είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη κάρτα αγοράς, να την υπογράψετε και να μας την αποστείλετε είτε μέσω e-mail, είτε με Fax, είτε μέσω Ταχυδρομείου.  Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το κόστος για το HAF/80 Χρόνια(Softcover Edition) είναι 19 EUR και για το HAF/80 Χρόνια (Collector''s Limited Hardcover Edition) είναι 38 EUR. Τα έξοδα αποστολής είναι 4 EUR για την Αθήνα και 5 EUR για την επαρχία (με συστημένη αποστολή μέσω Courier/ΕΛΤΑ).

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Specialprojects που το προσφέρει σε λογική τιμή (προσωπικά το περίμενα ακριβότερο)

::salut::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Απ: HAF / 80 ΧΡΟΝΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 22, 2010, 01:07:34 μμ »
Να συμπληρώσω Βασίλη, ότι πάνω κάτω τα ίδια αναφέρονται και εδώ:
http://www.specialprojects.gr/show.php?id=news2010&lang=el#News3

με ανανεωμένο όμως το link για το ξεφύλλισμα, όπου φαίνονται και κάποιες σελίδες στην τελική τους μορφή.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2010, 09:12:42 μμ »
Το αγορασα σημερα. Οπως ολα τα haf-y πολυ καλη ποιοτητα εκτυπωσης, με πολλες και καλες φωτο. Μην περιμενετε ενα 'σαν haf-y' (δηλαδη ρεπορταζ, αρθρα κλπ) αφου δεν ειναι. Ειναι ενα λευκωμα με ολες τις πτερυγες της ΠΑ, με ενα μονοστηλο με λιγες πλροφοριες για την καθε μοιρα και πολλες φωτο. Αρκετες φωτο εχουν ενδιαφερον, οπως και αρκετοι σχηματισμοι αν και .......απο μερικες απο αυτες μου δοθηκε η εντυπωση οτι ειναι υλικο που εχει ηδη τραβηχτει παλιοτερα (ισως οταν υπηρχε το αντιστοιχο ρεπορταζ στο haf-y??) και τωρα χρησιμοποιηθηκαν. Αυτο βεβαια δεν μειωνει την αξια του λευκωματος με κανενα τροπο. Ισα ισα που τα 19 ευρω τα αξιζει και με το παραπανω. Ηδη εχει βρει την θεση του στην βιβλιοθηκη μαζι με τα υπολοιπα haf-y ::icon_thumright:: 
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2010, 09:17:16 μμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2010, 09:24:04 μμ »
Spoiler (hover to show)

Εγω Γιωργο, το παραγγειλα απευθειας απο το site, ουτως ωστε, αρχες του μηνα που θα γυρισω απο ταξιδι, να με περιμενει σπιτι....  ::icon_thumright::
Μου εχει τυχει πολλες φορες κι εμενα να ψαχνω καποιο αμυντικο/αεροπορικο περιοδικο και να με κοιτανε σαν UFO...!!! :?

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2010, 09:32:39 μμ »

Κλικ εδώ

Το βιβλίο είναι πραγματικά χορταστικό. Το δίλλημα μαλακό εξώφυλλο ή σκληρό θα απασχολήσει πολλούς, εμένα πάλι ούτε στιγμή  :wink:
Καλή ανάγνωση!!!

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2010, 09:37:29 μμ »

Το δίλλημα μαλακό εξώφυλλο ή σκληρό θα απασχολήσει πολλούς, εμένα πάλι ούτε στιγμή  :wink:
Καλή ανάγνωση!!!

Σωτηρη, εμενα δεν με απασχολησε καθολου, αν και με "ετσουξε" λιγο η διπλασια τιμη με το σκληρο εξωφυλλο, αλλα επειδη την θεωρησα συλλεκτικη παραγγειλα την δευτερη.... ::icon_thumright::

Εχουμε πεταξει λεφτα σε περιοδικα χιλιαδες, για κατι που δεν βγαινει καθε μερα, πιστευω οτι αξιζει το κατι παραπανω.... :roll:

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2010, 09:38:11 μμ »
Σωτηρη, εμενα δεν με απασχολησε καθολου, αν και με "ετσουξε" λιγο η διπλασια τιμη με το σκληρο εξωφυλλο, αλλα επειδη την θεωρησα συλλεκτικη παραγγειλα την δευτερη.... ::icon_thumright::

Εχουμε πεταξει λεφτα σε περιοδικα χιλιαδες, για κατι που δεν βγαινει καθε μερα, πιστευω οτι αξιζει το κατι παραπανω.... :roll:

::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:52:35 μμ »
..εγω παλι θα επιλεξω το μαλακο... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 26, 2010, 11:55:47 μμ »
..εγω παλι θα επιλεξω το μαλακο... ::glossa::
Κι εγώ... :lol:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 27, 2010, 08:14:54 πμ »
Αν το σκεφτείτε λίγο ακόμα  σκληρό  :lol:  ή μαλακό, δεν θα προλάβετε το σκληρό! Τα 200 είναι πολύ λίγα  :lol:

Προσωπικά πιστεύω ότι η υπογραφή του ΑΤ που συνοδεύει κάθε αριθμημένο βιβλίο, αξίζει (πιο) πολλά !

::eusa_clap:: ::salut::

Εναέριες head-on φωτογραφίες Ελληνικών μαχητικών δεν έχουμε ξαναδει  :!: ...και άλλα πολλά

Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:12:34 πμ »
Ας μείνουμε όμως στον σχολιασμό των φωτογραφιών  :wink:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:35:42 πμ »
Πως δεν έχουμε ξαναδεί head-on φωτό? Είδαμε πριν 2 μήνες... :D
Πέρα από την πλάκα, όντως αν ψάξουμε για πρωτιές στο θέμα της εναέριας φωτογράφησης, σίγουρα θα βρούμε αρκετές. Από εκεί και πέρα, πτήσεις με μαχητικά δεν γίνονται κάθε μέρα, ούτε και πτήσεις με tanker της USAF, οπότε είναι αναμενόμενο ότι κάποιες φωτό είναι από πτήσεις από τις οποίες βγήκαν άρθρα μέσα στο 2009 και πιθανότατα κάποιες επιπλέον φωτό από τις συγκεκριμένες πτήσεις να μπουν και σε άρθρα του 2010. Το σημαντικό είναι ότι οι φωτογραφίες του λευκώματος είναι αδημοσίευτες και είναι όλες στον αέρα, με όποιους φυσικά δεδομένους περιορισμούς μπορεί να υπάρχουν (π.χ. με την αδυναμία φωτογράφησης του C-27 σε μεγάλο ύψος, λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με τον συγκεκριμένο τύπο). Και επίσης δεδομένο είναι ότι ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Προσωπικά λοιπόν, όσο καλές και να είναι οι φωτό των F-16, οι εναέριες φωτό των Phantom με τις HOBOS είναι οι δικές μου αγαπημένες, γιατί κλείσαμε πάνω από 35 χρόνια για να τα δούμε σε καλές φωτό με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση στον αέρα. Πάλι καλά δηλαδή που προλάβαμε... :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 27, 2010, 11:26:32 πμ »
Τα λόγια είναι περιττά.
Απλά μένεις έκθαμβος ξεφυλλίζοντας τις σελίδες και βλέποντας τις εξαιρετικές εναέριες φωτογραφίες.
Συγχαρητήρια στο δημιουργό του.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ελπίζω στο μέλλον ο κος Τσαγκαράτος να τιμήσει και τα εναέρια μέσα του Ε.Σ. και του Π.Ν.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 27, 2010, 11:49:45 πμ »
σήμερα ήδη θα παω να ψαχουλέψω τα περίπτερα. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 27, 2010, 02:24:07 μμ »
Spoiler (hover to show)

Συγγνώμη για το σπαμ...

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 27, 2010, 02:28:30 μμ »
My, BAFO ;;;

Σελ 109

Μ2000 κατακόρυφη άνοδος  οπλισμένο και flares !!!

Και ιπτάμενος ο φίλος μου ο Α.Β. (after Burner)!!!  ::eusa_clap::

[/u

Αποσυνδεδεμένος collateral

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 27, 2010, 08:29:05 μμ »

Το δίλλημα μαλακό εξώφυλλο ή σκληρό θα απασχολήσει πολλούς, εμένα πάλι ούτε στιγμή  :wink:
Καλή ανάγνωση!!!

Σήμερα το αγόρασα και εγώ,για άλλη μία φορά έμεινα έκπληκτος από το αποτέλεσμα.Αν σκεφτεί κανείς ότι ένα απλό περιοδικό κάνει 6 ευρώ τότε η τιμή του λευκώματος ( και στις δύο εκδόσεις ) είναι αξιοπρεπής και καθόλου υπερβολική. Πιστεύω ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε στην Ελλάδα ένα φωτογράφο (και δημοσιογράφο) του βεληνεκούς του Αντώνη Τσαγκαράτου.Ποιο καλή (και θεαματική) κάλυψη και προβολή της Π.Α. δεν θα μπορούσαμε να έχουμε!Ελπίζω και εύχομαι για συνέχεια τέτοιων προσπαθειών.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 27, 2010, 08:52:41 μμ »
Πραγματικα παρα πολυ ωραιες φωτογραφιες και μαλιστα αρκετες με φουλ οπλισμενα αεροσκαφη (εστω κι αν καποια φορτια ειναι εκπαιδευτικα). Αξιζει τα λεφτα του το λευκωμα και για τη σπανιοτητα των φωτογραφιων αλλα και κυριως για μοντελιστικους λογους.  ::icon_thumright::
Καποιες φωτογραφιες ειναι σιγουρα τραβηγμενες απο πιο παλια αλλα αυτο δεν μειωνει καθολου το λευκωμα. Των Mirage 2000 της 332 π.χ. γιατι σε μια φαινεται το ''222'' να πεταει ενω επεσε πριν 2 περιπου χρονια αν θυμαμαι καλα.
Το μονο που θα ηθελα παραπανω ειναι να υπηρχε και φωτογραφικο υλικο απο ολους τους τυπους των αεροπλανων που πεταξαν με τα εθνοσημα της Π.Α.,παραλληλα με τα προφιλ του fisherman, εστω και πολυ μικρο σε εκταση.

Ειναι ακομα μια εξαιρετικη δουλεια της Special Projects  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:03:50 μμ »
Πολύ καλό το λεύκωμα σε γενικές γραμμές...Όμως ΔΕΝ μου άρεσε η -σχεδόν ολοκληρωτική- ''απουσία'' της 354 ΜΤΜ, αφού παρουσιάζεται ΜΟΝΟ με μια φωτό, την στιγμή που πλούσιο φωτογραφικό υλικό καλύπτει τις υπόλοιπες Μοίρες (με μαχητικά)...
Το ίδιο θα αναφέρω και για τις τελευταίες σελίδες του λευκώματος (αναφορά στις 351 ΜΑΕ και 360 ΜΕΑ), όπως επίσης και στην αναφορά για το ΣΕΑΒ... Κατα την γνώμη μου, θα μπορούσαν να προστεθούν κάποιες ακόμη φωτογραφίες...

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:46:59 μμ »
Σημερα παρελαβα και εγω την εκδοση (με το σκληρο εξωφυλλο). Παρα πολυ καλη δουλεια!&απλως να προσθέσω και την ταχυτατη διεκπαιρεωση της παραγγελιας μιας και χθες εστειλα ολα τα σχετικά και σημερα το παρελαβα σε μια παρα πολυ προσεγμενη συσκευασία.

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:56:07 μμ »
@Predator: Πραγματικά όλοι θα θέλαμε να δούμε τα C-27 φωτογραφημένα στον αέρα. Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε αναλυτικά στα προβλήματα. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίει ούτε ο Αντώνης, ούτε η ΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα. Αυτό είναι το σημαντικό. Και μετά θα τα δούμε σίγουρα φωτογραφημένα και στον αέρα...

@Κων/νος: Το φορτίο του άλλου πυλώνα ήταν το πιο ασυνήθιστο που είδα και εγώ σε όλο το λεύκωμα. Πραγματικά σπάνιο. Δεν έχει να κάνει με την κατεύθυνση της βόμβας. Κάτι σαν αντίβαρο είναι!!! :shock:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:01:36 μμ »
@Predator: Πραγματικά όλοι θα θέλαμε να δούμε τα C-27 φωτογραφημένα στον αέρα. Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε αναλυτικά στα προβλήματα. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίει ούτε ο Αντώνης, ούτε η ΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα. Αυτό είναι το σημαντικό. Και μετά θα τα δούμε σίγουρα φωτογραφημένα και στον αέρα...

Τα γνωρίζω τα προβλήματα που αναφέρεις (αν βέβαια αναφερόμαστε στα ίδια)... Και δεν με ''ενοχλεί'' το ότι ΔΕΝ υπήρξαν εναέριες φωτος...απλά τονίζω -και δεν νομίζω πως λέω κάτι παράλογο- πως θα μπορούσε να διατεθεί ''παραπάνω χώρος'' για την 354..Και όχι απλά μια φωτογραφία...
Το αυτό και για τις υπόλοιπες Μοίρες και το ΣΕΑΒ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:16:28 μμ »
Μα δεν είπα ότι λες κάτι παράλογο. Απλά η λογική του λευκώματος ήταν όπως αναφέρεται ότι δεν θα έχει φωτό αεροσκαφών στο έδαφος. Με αυτό σαν δεδομένο, περισσότερες φωτό θα σήμαινε απλά παρόμοιες φωτό από C-27 σε φάση προσγείωσης ή απογείωσης. Το αν θα έπρεπε να παραβιαστεί αυτό σε ειδικές περιπτώσεις όπως τα παραδείγματα που αναφέρεις ήταν ένα δίλλημα που τελικά κατέληξε στο "μόνο στον αέρα". Φυσικά και είναι σεβαστή η άποψή σου (πιθανόν δεν είσαι ο μόνος) ότι έπρεπε να παραβιαστεί ο κανόνας. Εγώ απλά προσπαθώ να εξηγήσω το με βάση ποια λογική δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:20:40 μμ »
Σεβαστόν ::salut::

Tags: