Αποστολέας Θέμα: HAF / 80 ΧΡΟΝΙΑ  (Αναγνώστηκε 6116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Απ: HAF / 80 ΧΡΟΝΙΑ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 28, 2010, 08:11:22 πμ »
Το μπλε ατρακτίδιο είναι, αντίβαρο και στα 2 αεροπλάνα !!!  (χι, χι, χι)
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίκαλα
  • Phabulous Photographer Phantom Phan
    • Το Blog μου
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 29, 2010, 12:20:48 μμ »
Ρε παιδιά, κυκολφορεί στα περίπτερα κανονικά; Γιατί στα Τρίκαλα μέχρι χθες, δεν είχε έρθει...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 29, 2010, 01:29:07 μμ »
Ας κάνω και εγώ μία ερώτηση: εκτός από τα τωρινά αφη υπάρχουν και φωτό με τους παλαιότερους τύπους; Θα δούμε δηλαδή σε φωτό κανένα F-ογδοντατάδε ή μόνο στα (εξαιρετικά) profiles του fisherman;

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 29, 2010, 02:45:18 μμ »
Όχι Γιάννη. Μόνο τα προφίλ του fisherman θα δεις. Το λεύκωμα είναι της λογικής "η ΠΑ σήμερα, στα 80στα γεννέθλιά της". Υπάρχει βέβαια κείμενο σε στυλ χρονικού ανά έτος. Αλλά μόνο 1 ασπρόμαυρη φωτό. Ο λόγος είναι απλός. Αν έμπαιναν φωτό για παλαιότερα αεροπλάνα, θα έμπαιναν αναγκαστικά πολλές χιλιοπαιγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αυξάνοντας τον όγκο του λευκώματος, χωρίς να προσθέτουν κάτι καινούργιο. Τα 16 προφίλ σίγουρα είναι λίγα για να περιγράψουν την ιστορία της ΠΑ (οι τύποι είναι πολύ περισσότεροι), αλλά 16 διαφορετικοί τύποι δεν είναι και λίγη δουλειά, αφού όλα υπέστησαν από μερικό ως ολικό λίφτινγκ. Και αν έμπαιναν επιπλέον παλαιότεροι (προ 1950) τύποι, τότε θα έπρεπε να αναπαράγω και εγώ τα γνωστά χιλιοπαιγμένα προφίλ που προκύπτουν από τις γνωστές χιλιοπαιγμένες ελάχιστες φωτό των συγκεκριμένων αεροπλάνων...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 29, 2010, 08:38:05 μμ »
Ρε παιδιά, κυκολφορεί στα περίπτερα κανονικά; Γιατί στα Τρίκαλα μέχρι χθες, δεν είχε έρθει...
Φίλε και εγώ το ψάχνω μανιωδώς στο νησί αλλά δεν... :(
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 29, 2010, 08:47:27 μμ »
τελικά το βρήκα.... το θεωρώ ένα πάρα πολυ καλό λευκωμα και για μοντελιστες και για νοσταλγούς της ΠΑ που ψάχνουν κάτι ανανεωμένο.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 30, 2010, 07:58:48 πμ »
Εμένα που άρεσε πολύ η ιδέα να αφιερωθούν 2 profil σε 2 ήρωες της ΠΑ.

Είναι κάτι το μοναδικό, κάτι που για τον Νικόλα άργησε να γίνει σχεδόν 20 χρόνια.

Μπράβο στον εμπνευστή και τον δημιουργό της ιδέας   ::salut::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 30, 2010, 08:44:11 πμ »
Να 'σαι καλά kongrigo. Όταν μου ζητήθηκε να φτιάξω F.1 και F-16 για επετειακό λεύκωμα, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε αυτά τα δύο. Δυστυχώς τα προφίλ έπρεπε να έχουν μικρές λεζάντες και επομένως δεν μπορούσα να αναλύσω την ιστορία που κρύβει το καθένα από αυτά. Σχετική πάντως είναι και η επιλογή του δίλιτρου. Αν προσέξεις το serial θα δεις ότι πρόκειται για το αεροσκάφος με το οποίο πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση ένας ακόμη ηρωϊκός χειριστής, άσχετα αν απεικονίζεται με άλλη διαμόρφωση και έχει άλλη ημερομηνία.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 30, 2010, 11:53:18 πμ »
Νικόλαος και αυτός;

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 30, 2010, 12:15:11 μμ »
Σωστά ::icon_thumright::. Το Mirage που έπεσε στον Ωρωπό.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 01, 2010, 06:51:02 μμ »
Το έχω κι εγώ (επιτέλους)στα χέρια μου , αν και δυσκολεύτηκα να το βρώ λιγάκι. Πραγματικά εξαφανίστηκε από τα περίπτερα εν ριπή οφθαλμού.
Με μια πρώτη ματιά που έχω ρίξει έως τώρα πρόκειται πραγματικά για μια πολυτελέστατη έκδοση με πολλές ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της ΠΑ ή τους φίλους αεροπλανάδες του φόρουμ  ::icon_thumright::
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίκαλα
  • Phabulous Photographer Phantom Phan
    • Το Blog μου
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 08, 2010, 11:23:34 πμ »
Απλά έχω πάθει πλάκα.. Φανταστικές! Απορώ κυρίως με τις λεπτομέρειες της φωτογράφισης.. Φλας, θέση μέσα στο κοκπιτ κλπ..

Υ.Γ. Πρέπει κάποιες φωτο να γίνουν αφίσες οπωσδήποτε..

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 08, 2010, 12:33:45 μμ »
...το πηρα κι εγω! Πολυ καλη δουλεια! ΜΠΡΑΒΟ! ::eusa_clap::

...αν υπηρχαν βεβαια και περισσοτερες φωτο απο CL-415 καλα θα ηταν...(ο phantomphlyer ζηταει φωτο απο Canadair;;; το ειδαμε κι αυτο!!!  :mrgreen:)

ευτυχως απο φαντομαδες το τευχος ειναι πληρες!  :D

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 08, 2010, 01:30:15 μμ »
Μετά κόπων και βασάνων κατάφερα και το βρήκα κι εγώ στο νησί  :? Βασικά,δηλαδή,μου το έστειλε η γυναίκα από Αθήνα γιατί εδώ δεν έβλεπα προκοπή  :roll: Πολύ καλή η ποιότητα όσο και η ποσότητα των φωτό και των πληροφοριών αν και πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι και καλύτερο.Και για να εξηγούμαι,λέγοντας καλύτερο,εννοώ πως θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει΄,ώς λεύκωμα 80 ετών ΠΑ,όλα τα αεροσκάφη που επιχείρησαν στην ΠΑ κι όχι μόνο αυτά που σήμερα επιχειρούν (έστω,μόνο τα μαχητικά κι ας τα έχουμε χιλιοδεί!).Μην πέσετε να με φάτε,είναι η αυστηρά προσωπική μου άποψη.Όπως και να έχει,είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά  ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 10, 2010, 09:09:40 πμ »
Μετά κόπων και βασάνων κατάφερα και το βρήκα κι εγώ στο νησί  :? Βασικά,δηλαδή,μου το έστειλε η γυναίκα από Αθήνα γιατί εδώ δεν έβλεπα προκοπή  :roll: Πολύ καλή η ποιότητα όσο και η ποσότητα των φωτό και των πληροφοριών αν και πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι και καλύτερο.Και για να εξηγούμαι,λέγοντας καλύτερο,εννοώ πως θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει΄,ώς λεύκωμα 80 ετών ΠΑ,όλα τα αεροσκάφη που επιχείρησαν στην ΠΑ κι όχι μόνο αυτά που σήμερα επιχειρούν (έστω,μόνο τα μαχητικά κι ας τα έχουμε χιλιοδεί!).Μην πέσετε να με φάτε,είναι η αυστηρά προσωπική μου άποψη.Όπως και να έχει,είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά  ::icon_thumright::

Και γω θα το ήθελα αλλά δεν ήταν αυτή η ιδέα για το συγκεκριμένο τεύχος. Εξάλλου αυτό που ζητάς (ζητάμε) θα ήταν εργασία που δεν θα μπορούσε να καλυφθεί σε ένα τόμο των 19 EUR...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 10, 2010, 10:43:36 πμ »
Γιάννη, δεν είναι μόνο θέμα τιμής του τόμου. Θα έλεγα ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να καλυφθεί σε έναν τόμο γενικότερα, εκτός αν πρόκειται για τόμο εγκυκλοπαίδειας. Οι τύποι και μόνο είναι δεκάδες... ʼλλωστε, έχει γίνει τέτοια προσπάθεια στο παρελθόν με την εξαιρετική, κατά τη γνώμη μου, δουλειά του Δημήτρη Βογιατζή στην έκδοση του ΓΕΑ. Χωρίς να υπάρχουν σημαντικά νέα δεδομένα διαθέσιμα και χωρίς σημαντικό νέο φωτογραφικό υλικό για τους περισσότερους από τους τύπους, οποιαδήποτε αντίστοιχη προσπάθεια θα κατέληγε ουσιαστικά σε ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης δουλειάς με άλλο εξώφυλλο...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 11, 2010, 09:19:46 μμ »
Πραγματικά πολύ καλή έκδοση  ::eusa_clap:: Σαν κλασσικός Έλληνας να πώ και εγώ 2 πραγματά που θα ήθελα να υπάρχουν:

1)Profile από όλους τους τύπους που έχουν φορέσει τα Ελληνικά χρώματα (γνωρίζω Γιώργο πώς μιλάμε για τιτάνια προσπάθεια)

2)Εντυπωσιακές φωτό και από το έδαφος

::salut::

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 12, 2010, 09:27:46 πμ »

2)Εντυπωσιακές φωτό και από το έδαφος

::salut::

Προτιμώ τις εναέριες εντυπωσιακές.

Εξάλλου καλές φωτογραφίες στο έδαφος έχουμε δει πολλές, στο forum και μπορούν να βγάλουν πολλοί  :wink:

[/u

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 13, 2010, 01:47:15 μμ »
...το πηρα κι εγω! Πολυ καλη δουλεια! ΜΠΡΑΒΟ! ::eusa_clap::

...αν υπηρχαν βεβαια και περισσοτερες φωτο απο CL-415 καλα θα ηταν...(ο phantomphlyer ζηταει φωτο απο Canadair;;; το ειδαμε κι αυτο!!!  :mrgreen:)

ευτυχως απο φαντομαδες το τευχος ειναι πληρες!  :D

Παίζεις με τον πόνο μου φαίνεται, ειδικά αν είναι αυτές που φαντάζομαι...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 13, 2010, 08:38:35 μμ »
Για να μην παίζουμε με τον πόνο σου Χάρη, οι φωτό από τα 415 είναι 5 και απ' ότι γνωρίζω είσαι (το αεροπλάνο σου δηλαδή) μέσα στις 4.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 14, 2010, 09:19:29 πμ »
Για να μην παίζουμε με τον πόνο σου Χάρη, οι φωτό από τα 415 είναι 5 και απ' ότι γνωρίζω είσαι (το αεροπλάνο σου δηλαδή) μέσα στις 4.

Αυτό το γνωρίζω, απλά έλεγα μήπως τις στείλει ο Α.Τ.

Tags: