Αποστολέας Θέμα: Σύγχρονα μαχητικά στην 1/48  (Αναγνώστηκε 43845 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Σύγχρονα μαχητικά στην 1/48
« στις: Απριλίου 02, 2010, 01:38:18 μμ »
Αν και καραβίσιος, είπα να φτιάξω και κανά πετούμενο για να σπάσει η μονοτονία.... :mrgreen: :mrgreen:

Πήρα λοιπόν το κιτ της Italeri και το πάλεψα.... και μάλλον το απόλαυσα κιόλας...

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη των ειδικών επί του θέματος για το κιτ, εγώ βρήκα το πιλοτήριο φτωχό (δίνει μόνο αυτοκόλλητα, ενώ θα μου άρεσε να έχει ανάγλυφα πάνελ για να τα βάψω μόνος μου), εντυπωσιάστηκα από τις γραμμές των πάνελ, που πραγματικά αναδεικνύουν το αεροπλάνο, ο οπλισμός είναι λίγος σε λεπτομέρεια και μάλλον πρόχειρα σχεδιασμένος, ενώ μεγάλη απογοήτευση ήταν τα αυτοκόλλητα, που μάλλον ήταν φρεσκοτυπωμένα όταν μπήκαν στο κουτί με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να είναι μουτζουρωμένα...

Η εφαρμογή του κιτ ήταν πολύ καλή, με εξαίρεση την δεξαμενή καυσίμου, η οποία μάλλον και δεν χρησιμοποιείται από την πολεμική μας αεροπορία...

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα ήταν Humbrol enamel 64(ανοικτό γκρι), 144(μπλε παραλλαγής), 11(ασημί μεταλλικό), 27(κώνος στο ρύγχος), 53(σκούρο γκρι μεταλλικό) και 81(κίτρινο) για τις κεραίες...

Είναι βαμμένο στο χέρι, ενώ προηγουμένως το αστάρωσα με σπρεϊ primer της Humbrol... Το πλύσιμο είναι με νερομπογιά, πάνω στο χρώμα, έπειτα πέρασα δύο χέρια παρκετίνη pronto, έπειτα τα αυτοκόλλητα, στα οποία δυστυχώς δεν σκούπισα καλά το νερό στα διακριτικά της μοίρας και στην επιγραφή mirage2000, μετά ένα χέρι παρκετίνη για προστασία και τέλος ματ βερνίκι... Τις πάνω επιφάνειες τις πέρασα με περισσότερο βερνίκι για να κιτρινίσει λίγο το χρώμα, έτσι ώστε να φαίνεται πιο ταλαιπωρημένο από τον ήλιο απ' ότι τις κάτω επιφάνειες...

Μένει να βάλω τις κεραίες που έχει σε διάφορα σημεία του σκάφους (στην βάση του ουραίου και στο ρύγχος)

Αυτά... Σχόλια, παρατηρήσεις και βρισιές ευπρόσδεκτα... ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
Απ: Το πρώτο... Mirage 2000 1/48 Italeri
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 07, 2010, 02:01:10 πμ »
Κανείς :?: :?: :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 07, 2010, 08:38:37 πμ »
Για πρωτο μοντελο μια χαρα ειναι! Απλα στο επομενο προσπαθησε να βαφεις με πιο λεπτα στρωματα χρωματος για να μην χτιζει. Μετα το βαψιμο μπορεις να περνας και ενα χερι παρκετινη ωστε να κατσουν καλυτερα τα σηματα. Κατι ακομα που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι οταν θελουμε να δειξυμε καπια φθορα στην παραλαγη δεν περναμε ολο το μοντελο και ειδικα με μαυρο! Ειναι λογικο για ενα αεροπλανο να εχει λιγο βρωμα πανω αλλα δεν περασε και μεσα απο την φωτια... :wink: Αυτο μην σε στεναχωρει,ειναι καλσικο λαθος που κανουν και αλλοι και ας μην ειναι το πρωτο τους μοντελο. Κατι που μπορεις να διορθωσεις και τωρα ειναι οτι το 2000 δεν εχει βαμμενο τον κωνο του ρανταρ με παραλαγη αλλα με διαφορετικο,πιο ανοιχτο,τονο του γκρι. Σαν συναρμολωγηση παντως τα πηγες πολυ καλα! Ουτε κενα,ουτε σκαλοπατια,ουτε στραβα κολημενα κοματια. ::icon_thumright:: Συνεχισε και εδω ειμαστε. Μην φοβασαι οτι θα χαλασεις ενα μοντελο. Ο μονος τροπος να γινεις καλυτερος ειναι να μοντελαρεις και αυτο εμπεριεχει και την πιθανοτητα να πεταξεις και μερικα μοντελα,οπως ολοι μας αλωστε! Διαβασε και την στηλη των τεχνικων του mc αλλα και των forums του εξωτερικου και θα βρεις αρκετα κολπακια! Α,και ετοιμασου μετα απο 2-3 μοντελα για αερογραφο! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 07, 2010, 09:47:49 πμ »
Κατι που μπορεις να διορθωσεις και τωρα ειναι οτι το 2000 δεν εχει βαμμενο τον κωνο του ρανταρ με παραλαγη αλλα με διαφορετικο,πιο ανοιχτο,τονο του γκρι.
Μία παρατήρηση, ο κώνος βαφεται με λίγο πιο σκούρο γκρι από ό,τι το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Μπράβο για την κατασκευή, αξίζει τον κόπο αν βρεις σκούρα εθνόσημα να τα βάλεις (ακόμη και πάνω από τα ανοικτόχρωμα). Θα δεις τότε το αεροσκάφος σου να μοιάζει πολύ με ό,τι βλέπεις στις φωτογραφίες των πραγματικών!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 07, 2010, 12:39:55 μμ »
Είπα κι εγώ... Τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόσο χάλια... Ο κώνος είναι βαμμένος με 27 γκρι και όχι με 144, αλλά μάλλον το φως μου κάνει κόλπα....

Παρκετίνη το πέρασα πριν τα αυτοκόλλητα αλλά δεν σκούπισα καλά το νερό σε κάποια από αυτά... Για παράδειγμα τα διακριτικά μοίρας...

Ο αερογράφος είναι μια δύσκολη υπόθεση.... Κυρίως λόγω θορύβου και προϋπολογισμού... Θα δούμε....

Ευχαριστώ για τα σχόλια, πείτε και άλλα να μαθαίνουμε.... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 07, 2010, 02:25:42 μμ »
Σαν αποτέλεσμα είναι πολύ καλό - για πρώτο αεροσκάφος

Ακολούθα τις συμβουλές του Crow για λεπτά στρώμματα. Επίσης προτείνω να πειραματίζεσαι όσο περισσότερο μπορείς

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 07, 2010, 02:32:15 μμ »
Για τον κώνο (άβαφτο fiberglass) χρειάζεσαι ένα τελείως ουδέτερο γκρι (το 27 έχει λίγο μπλεάκι μέσα, πολύ λίγο μεν, αλλά υπαρκτό). Μία μέθοδος είναι με το Humbrol 126 (είναι σατέν άρα μετά έχεις να περάσεις κι ένα χέρι βερνικάκι). Προσοχή τσέκαρε καμιά φωτο να δεις πού ακριβώς ξεκινάει ο κώνος :wink: ::icon_thumright:: ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 07, 2010, 02:52:38 μμ »
Kαλη ερωτηση :) "που ξεκιναει ο κωνος".
Το σημειο αυτο με ταλαιπωρησε παρα πολυ γιατι εφτιαξα κι εγω το συγκεκριμενο μοντελο.
Η χαραγμενη γραμμωση ειναι τελειως λαθος και νομιζω οτι αναπαριστα την γραμμωση του πρωτοτυπου του mirage 2000.
Κανονικα θελει τρυψιμο και επενεχαραξη.
Το μοντελο ειναι καλο , μου αρεσει ειναι μια καλη αναπαρασταση του αεροσκαφους, μπραβο.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 07, 2010, 03:03:15 μμ »
Όπως τα λες είναι φίλε μου για τη γράμμωση

Αναπαριστά πρωτότυπο

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 07, 2010, 03:55:31 μμ »
Κατι που μπορεις να διορθωσεις και τωρα ειναι οτι το 2000 δεν εχει βαμμενο τον κωνο του ρανταρ με παραλαγη αλλα με διαφορετικο,πιο ανοιχτο,τονο του γκρι.
Μία παρατήρηση, ο κώνος βαφεται με λίγο πιο σκούρο γκρι από ό,τι το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Μπράβο για την κατασκευή, αξίζει τον κόπο αν βρεις σκούρα εθνόσημα να τα βάλεις (ακόμη και πάνω από τα ανοικτόχρωμα). Θα δεις τότε το αεροσκάφος σου να μοιάζει πολύ με ό,τι βλέπεις στις φωτογραφίες των πραγματικών!

Ωπ τώρα το κατάλαβα: ο Crow εννοεί πιο ανοικτό από αυτό που έβαλες στον κώνο, εγώ εννοώ πιο σκούρο από αυτό που έχεις στην παραλλαγή. Το 126 είναι μία πρόταση, εγώ θα έλεγα 128 (είναι λίγο ανοικτότερο από το 126).

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 08, 2010, 01:55:19 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις, πραγματικά βοηθάνε πολύ...

Έχω προβληματιστεί αρκετά με το θέμα του αερογράφου, πρέπει να βρω κάτι αθόρυβο....

Η επόμενη κατασκευή είναι F18B της Italeri στην 1/48...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 08, 2010, 02:00:21 μμ »
Μπραβο φιλε μου.Για πρωτο μοντελο ειναι μια χαρα.Οπως ειπε και ο φιλος crow σιγα σιγα θα ανακαλυπτεις ολο και περισσοτερα.Μη νομιζεις....κι εγω νεος ειμαι.Οσο αφορα στον κωνο του ρανταρ,επειδη το ειχα το συγκεκριμενο μοντελο,η γραμμωση ειναι μαπα και δυσκολευεσαι να βρεις το σημειο που θα ξεκιναει το σκουρο γκρι του κωνου.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 08, 2010, 02:05:39 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις, πραγματικά βοηθάνε πολύ...

Έχω προβληματιστεί αρκετά με το θέμα του αερογράφου, πρέπει να βρω κάτι αθόρυβο....

Η επόμενη κατασκευή είναι F18B της Italeri στην 1/48...  ::salut:: ::salut::
Μαλλον θα πρεπει να δωσεις κατι παραπανω για ενα καλο κομπρεσερ.Εχεις ψαξει καθολου?

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 08, 2010, 02:11:15 μμ »
Το παλεύω εδώ και καιρό το θέμα με τον αερογράφο... Δυστυχώς μένω σε "περίεργη" πολυκατοικία και οι ώρες που μοντελάρω είναι πάντα ώρες κοινής ησυχίας... Οπότε χρειάζομαι κάτι αθόρυβο που πάει και πολλά...

Γι' αυτό και το αναβάλω συνέχεια... Εξάλλου στα πλοία που φτιάχνω περισσότερο δεν είναι απαραίτητος αλλά ευκολία, αλλά στο αεροπλάνο είναι προϋπόθεση για καλλίτερο αποτέλεσμα... απ' όσα αντιλαμβάνομαι....

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 08, 2010, 02:50:42 μμ »
Αξιζει τον κοπο παντως.Σαφως και επιβαλλεται για βαψιμο αεροσκαφων αλλα θα δεις μεγαλη διαφορα και στο βαψιμο των πλοιων.Στρωνει καλυτερα το χρωμα στις επιφανειες,εξοικονομεις χρονο γιατι το χρωμα στεγνωνει πιο γρηγορα και εχεις καλυτερο αποτελεσμα σε ο,τι αφορα την εμφανιση.
Θα ξεχασεις το βαψιμο με το πινελο.Ψαξ'το λιγακι και θα με θυμηθεις.

• Scale 1/32
  • *
Απ: Σύγχρονα μαχητικά στην 1/48
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 31, 2010, 05:01:35 μμ »
ʼλλαξα τον τίτλο του θέματος για να μην δημιουργώ καινούργιο...

Έχω μια ερώτηση:

Τι χρώματα θα χρησιμοποιούσατε για αυτή την παραλλαγή; Εγώ σκέφτομαι το Humbrol 27 και 64, ίσως να ξανοίξω λίγο το 27....

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 31, 2010, 05:08:16 μμ »
64 για το ανοικτό και για το σκούρο θα δοκίμαζα το 125 το οποίο θα έκανε μεγάλη αντίθεση.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 31, 2010, 05:15:27 μμ »
Ωραίο το 125, πολυ πιο ωραίο από το 27... Δεν το έχω ξαναδουλέψει... Ευχαριστώ! ::salut:: ::salut::

ʼλλη μια ιδέα ήταν τα 127,144 αλλά μπλεδίζουν πολύ... :? :?

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 31, 2010, 05:21:12 μμ »
Ωραίο το 125...

Ο προτεινόμενος συνδυασμός 125 - 64 θα ήταν κάπως έτσι....

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 31, 2010, 05:28:35 μμ »
Δυνατό... Πολύ δυνατό... Όντως είναι καλή η αντίθεση...  ::icon_thumright:: 8)

Δικό σου είναι αυτό; 72άρι; Μ'αρέσει.. Ελπίζω να βγεί έτσι και το δικό μου...  :)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 02, 2010, 12:38:07 πμ »
Μήπως έχει κανείς κοντινό ή σχέδιο του πυλώνα που φέρει τα βλήματα Μίκα στο πίσω μέρος της ατράκτου το Ραφάλ;

Δεν είναι ίδιος με αυτούς των πτερύγων αλλά δεν μπορώ να βρώ κοντινή φωτογραφία... :( :(

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 04, 2010, 08:36:58 μμ »
Αν και καραβίσιος, είπα να φτιάξω και κανά πετούμενο για να σπάσει η μονοτονία.... :mrgreen: :mrgreen:

Πήρα λοιπόν το κιτ της Italeri και το πάλεψα.... και μάλλον το απόλαυσα κιόλας...

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη των ειδικών επί του θέματος για το κιτ, εγώ βρήκα το πιλοτήριο φτωχό (δίνει μόνο αυτοκόλλητα, ενώ θα μου άρεσε να έχει ανάγλυφα πάνελ για να τα βάψω μόνος μου), εντυπωσιάστηκα από τις γραμμές των πάνελ, που πραγματικά αναδεικνύουν το αεροπλάνο, ο οπλισμός είναι λίγος σε λεπτομέρεια και μάλλον πρόχειρα σχεδιασμένος, ενώ μεγάλη απογοήτευση ήταν τα αυτοκόλλητα, που μάλλον ήταν φρεσκοτυπωμένα όταν μπήκαν στο κουτί με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να είναι μουτζουρωμένα...

Η εφαρμογή του κιτ ήταν πολύ καλή, με εξαίρεση την δεξαμενή καυσίμου, η οποία μάλλον και δεν χρησιμοποιείται από την πολεμική μας αεροπορία...

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα ήταν Humbrol enamel 64(ανοικτό γκρι), 144(μπλε παραλλαγής), 11(ασημί μεταλλικό), 27(κώνος στο ρύγχος), 53(σκούρο γκρι μεταλλικό) και 81(κίτρινο) για τις κεραίες...

Είναι βαμμένο στο χέρι, ενώ προηγουμένως το αστάρωσα με σπρεϊ primer της Humbrol... Το πλύσιμο είναι με νερομπογιά, πάνω στο χρώμα, έπειτα πέρασα δύο χέρια παρκετίνη pronto, έπειτα τα αυτοκόλλητα, στα οποία δυστυχώς δεν σκούπισα καλά το νερό στα διακριτικά της μοίρας και στην επιγραφή mirage2000, μετά ένα χέρι παρκετίνη για προστασία και τέλος ματ βερνίκι... Τις πάνω επιφάνειες τις πέρασα με περισσότερο βερνίκι για να κιτρινίσει λίγο το χρώμα, έτσι ώστε να φαίνεται πιο ταλαιπωρημένο από τον ήλιο απ' ότι τις κάτω επιφάνειες...

Μένει να βάλω τις κεραίες που έχει σε διάφορα σημεία του σκάφους (στην βάση του ουραίου και στο ρύγχος)

Αυτά... Σχόλια, παρατηρήσεις και βρισιές ευπρόσδεκτα... ::salut:: ::salut::

Ρε ναυτη, αφενος τα πτερυγια της εξ. δεξαμενης "περισσευουν"
αφ' ετερου οι SUPER-530D  ειινα παραλληλα με τους Μagic 2 κατω απ' τα φτερα!!!
Επρεπε να προεξεχουν!
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:48:42 πμ »
ʼκη τώρα που το έγραψες το πρόσεξα  :roll: :roll:

Αλλά τι να κάνω, εκεί μου βγήκαν, δεν παρέκλινα των οδηγιών...

Όσο για την εξωτερική δεξαμενή, την έφτιαξα όπως του κιτ. Την έχω δει και σε φωτογραφία, αλλά δεν νομίζω να ήταν Ελληνικό το αεροπλάνο...

Τες πα, δεν μπορούν να διορθωθούν τώρα οι δύο σου παρατηρήσεις...

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 06, 2010, 02:34:39 μμ »
Λοιποοοοόν, επειδή με το Rafale κόλλησα λίγο στην έρευνα, ασχολήθηκα με ένα άλλο αεροπλανάκι, το Σουηδικό JAS39 Gripen.

Στις δύο παρακάτω φωτογραφίες είναι η μέχρι τώρα πρόοδος. Το καμουφλάζ είναι από το αεροπλάνο δοκιμών.

Σκέφτομαι να μην του κάνω πλυσιματάκι, ή αν το αποφασίσω να χρησιμοποιήσω ανθρακί ή σκούρο γκρι...

Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο για να αναδείξω τις γραμμές και τα πάνελ;

Tags: