Αν και καραβίσιος, είπα να φτιάξω και κανά πετούμενο για να σπάσει η μονοτονία....

Πήρα λοιπόν το κιτ της Italeri και το πάλεψα.... και μάλλον το απόλαυσα κιόλας...
Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη των ειδικών επί του θέματος για το κιτ, εγώ βρήκα το πιλοτήριο φτωχό (δίνει μόνο αυτοκόλλητα, ενώ θα μου άρεσε να έχει ανάγλυφα πάνελ για να τα βάψω μόνος μου), εντυπωσιάστηκα από τις γραμμές των πάνελ, που πραγματικά αναδεικνύουν το αεροπλάνο, ο οπλισμός είναι λίγος σε λεπτομέρεια και μάλλον πρόχειρα σχεδιασμένος, ενώ μεγάλη απογοήτευση ήταν τα αυτοκόλλητα, που μάλλον ήταν φρεσκοτυπωμένα όταν μπήκαν στο κουτί με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να είναι μουτζουρωμένα...
Η εφαρμογή του κιτ ήταν πολύ καλή, με εξαίρεση την δεξαμενή καυσίμου, η οποία μάλλον και δεν χρησιμοποιείται από την πολεμική μας αεροπορία...
Τα χρώματα που χρησιμοποίησα ήταν Humbrol enamel 64(ανοικτό γκρι), 144(μπλε παραλλαγής), 11(ασημί μεταλλικό), 27(κώνος στο ρύγχος), 53(σκούρο γκρι μεταλλικό) και 81(κίτρινο) για τις κεραίες...
Είναι βαμμένο στο χέρι, ενώ προηγουμένως το αστάρωσα με σπρεϊ primer της Humbrol... Το πλύσιμο είναι με νερομπογιά, πάνω στο χρώμα, έπειτα πέρασα δύο χέρια παρκετίνη pronto, έπειτα τα αυτοκόλλητα, στα οποία δυστυχώς δεν σκούπισα καλά το νερό στα διακριτικά της μοίρας και στην επιγραφή mirage2000, μετά ένα χέρι παρκετίνη για προστασία και τέλος ματ βερνίκι... Τις πάνω επιφάνειες τις πέρασα με περισσότερο βερνίκι για να κιτρινίσει λίγο το χρώμα, έτσι ώστε να φαίνεται πιο ταλαιπωρημένο από τον ήλιο απ' ότι τις κάτω επιφάνειες...
Μένει να βάλω τις κεραίες που έχει σε διάφορα σημεία του σκάφους (στην βάση του ουραίου και στο ρύγχος)
Αυτά... Σχόλια, παρατηρήσεις και βρισιές ευπρόσδεκτα...