Αποστολέας Θέμα: SAS Jeep 1/72 X 2  (Αναγνώστηκε 2653 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
SAS Jeep 1/72 X 2
« στις: Μαρτίου 22, 2010, 11:54:51 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα!!!

Αφού λοιπόν ο Φίλιππος ::salut:: έπιασε τις ερπύστριες, είπα να (ξανα) πιάσω και γω τους τροχούς.

Jeep λοιπόν και εγώ, αλλά όχι ότι κι ότι: SAS στην Βόρεια Ευρώπη και μάλιστα σε ζευγάρι. Είχα διαθέσιμα και κάτι τρομερά φιγουράκια της Milicast, οπότε...... (δυστυχώς τουλάχιστον η μια φωτό όπου τα έχω τοποθετήσει πρόχειρα, βγήκε χάλια, ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα :oops: :oops: :oops: :oops:).

Καθώς είχα μάλλον λίγο σχετικό υλικό, όλη η κατασκευή έχει βασιστεί στο Commando Car 1/35 της Italeri, το σχέδιο του οποίου μου έδωσε ο Philio ::proskino::. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η πιθανότητα να μην είναι (εντελώς) σωστά είναι μάλλον σημαντική, για αυτό μη βαράτε (πολύ τουλάχιστον)!!!!

Τα μοντέλα είναι της Airfix και έχουν γίνει οι προσθήκες που φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα Brens στη θέση του οδηγού, έχουν "ξυριστεί" από στρατιωτάκια της Italeri. Από την ίδια "πηγή" προέρχονται και οι περισσότεροι σάκκοι που κρέμονται σε διάφορα σημεία. Το (απώτερο) σχέδιο προβλέπει να γίνει διόραμα (ορίστε???? :shock: :shock: :shock:), αλλά είναι πλέον γνωστό ότι εγώ από διοράματα ΔΕΝ..... (να δω πότε θα ασχοληθώ με το διόραμα του Oddball) :oops: :oops: :oops: Στο αλεξινέμιο σκοπεύω να φτιάξω τα αλεξίσφαιρα τζάμια με crystal clear, ενώ στις τρύπες που φαίνονται θα τοποθετηθούν πολυβόλα Vickers K (ευγενική προσφορά του Mastoras).

Ένα σημείο που με δυσκόλεψε αρκετά, ήταν οι γρίλιες του ψυγείου (που έπρεπε να είναι κομμένες). Στο ένα το ψιλοκατάφερα, στο άλλο τις σκέπασα με τη ρεζέρβα (βασισμένος σε μια φωτογραφία, μάλλον όμως μεταπολεμικού SAS Jeep), καθώς το μοντέλο δεν βοηθούσε καθόλου στο σημείο αυτό :evil: :evil: :evil:

Περιμένω τα σχόλιά σας, για ότι πιθανόν θα πρέπει να διορθώσω

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: SAS Jeep 1/72 X 2
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 23, 2010, 12:15:55 πμ »
Μιά χαρά οι προσθήκες Δημήτρη  ::icon_thumright::
ʼντε βρε, δοκίμασε και ένα διοραματάκι, δεν είναι και κάτι τρομερό, τρώγοντας έρχεται η όρεξη  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2010, 12:25:23 πμ »
Τί λές τώρα!!! Ολα αυτά σε μιά σταλιά μοντελάκια!!

Μπράβο Δημήτρη και καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 23, 2010, 03:28:57 πμ »
Ωραίος , καλή συνέχεια
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 23, 2010, 08:44:06 πμ »
 ::arrowred::Γρηγόρη και Γιώργο: Ευχαριστώ πολύ

::arrowred::Φίλιππε: Που θα μου πάει, θα μάθω... Μικρός είμαι ακόμα ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 23, 2010, 08:59:22 πμ »
Δημήτριε καλημέρα
η επιλογή σου είναι εξαιρετική θεματικά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
για το διόραμα, όταν έρθει η ώρα - το έχουμε ξαναπεί - ειμαι στη διάθεση σου να το φτιάξουμε παρέα.  ::icon_thumright::

θα μου επιτρέψεις 2 παρατηρήσεις.

:arrow:  τα "ευρωπαικά" SAS Jeeps, έχω την εντύπωση ότι επειδή είχαν τα εσωτερικά - τεράστια για τα δεδομένα τους - τεπόζιτα καυσίμου, δεν έφεραν κάνιστρα πίσω αλλά κάποιες μπαγκαζιέρες ή σχάρες για φορτίο που καποιες φορές έπιαναν ολο το πλάτος του οχήματος.
 :arrow:  το πολυβόλο των 12,7χιλ και μάλιστα στον πίσω "κεντρικό" έστορα και με την "νεότερη" εναλλασόμμενη κάνη, νομίζω ότι είναι ανακριβές. γενικά για SAS Jeep, καθως τα εν λόγω οχήματα αφενός δεν χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη θέση, αφετέρου χρησιμοποιούσαν την έκδοση με την άλλη κάνη (με τη διάτρητη ψύκτρα σε όλο το μήκος της)  στον κοντό έστορα μπροστά απο τον συνοδηγό και μόνο στην έκδοση της ερήμου.

::arrowred:: Για τα παραπάνω κρατώ και μια μικρή επιφύλαξη, λόγω περιορισμένων γνώσεων, καθώς σε έχω ικανό να παρουσιάσεις αδημοσίευτη φωτό απο τα αρχεία του British War Dept. με αυτές ακριβώς τις δοαμορφώσεις που έχεις φτιάξει.

καλή συνέχεια.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 23, 2010, 09:02:30 πμ »
Απλά δεν παίζεσαι με τίποτε.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 23, 2010, 09:27:05 πμ »
 ::arrowred:: Φάνη και Σταύρο σας ευχαριστώ

Σταύρο, όπως γράφω και στην εισαγωγή, πολλά στοιχεία δεν έχω/υπάρχουν για τα τζιπάκια των SAS στην Ευρώπη. Συνεπώς, έχει πέσει αρκετή σπέκουλα  :oops: :oops: :oops: Για τα κάνιστρα, αυτό που λες μου φαίνεται λογικό, συνεπώς θα τα βγάλω και θα δω τι θα βάλω στη θέση τους (από μπαγκάζια έχω πολλά). Για το 50άρι, (νομίζω ότι) υπάρχει φωτό (την έχω δει σε βιβλίο του...γνωστού φίλου μας Φ.Ι.). Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν βασίζονται σε πραγματικά οχήματα (παρά μόνο στα βασικά) και αφού θα είναι ζευγάρι, ήθελα να υπάρχει μια ποικιλία και στον οπλισμό και τα φορτώματα (για το λόγο αυτό, το jeep του αξιωματικού, έχει ένα μόνο τεπόζιτο και κουβαλάει ασυρμάτους δεξιά, αντί για τα - σωστότερα - συνηθισμένα δύο τεπόζιτα).

Πάντως οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές (και το είδος των σχολίων που σίγουρα βοηθούν στη βελτίωση. Φυσικά λοιπόν, σου επιτρέπω όχι μόνο δύο - εκατόν τριάντα δύο :mrgreen:). Σε ευχαριστώ λοιπόν και για τις παρατηρήσεις αυτές και για την προσφορά βοήθειας ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 23, 2010, 09:45:46 πμ »
 ::eusa_clap::
Φοβερή δουλειά!!!
Δημήτρη ίσως σε βοηθήσει και το άρθρο της Σ.Ι. (αν θυμάμαι καλά του Δεκεμβρίου 09, [με επιφύλαξη]), και το άρθρο για την δάση της SAS στην Γαλλία... έχει κάποιες φωτό απο τα τζιπάκια...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 23, 2010, 10:48:56 πμ »
Δημήτρη, δεδομένου της κλίμακας και του μεγέθους των τζιπ, έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά. Δυστυχώς κι εγώ δεν έχω ιδιαίτερα ψαχτεί επί του θέματος (παρ'ότι είναι στα σχέδια κάποια στιγμή) από μια έρευνα όμως που κάνω να προσθέσω το κατιτίς μου ...  :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 23, 2010, 03:29:15 μμ »
Αγαπητε Δημητρη για μια ακομη αφορα εξαιρετικη δουλεια
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ωστοσο νομιζω οτι πρεπει να αφαιρεσεις το βοηθητικο ψυγειο νερου-φιλτρο ::dontknow::,πρεπει να υπηρχαν μονο στα jeep της SAS στην ερημο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 23, 2010, 07:51:39 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου  ::salut:: ::salut:: ::salut::

::arrowred:: Ορέστη, το άρθρο το έχω διαβάσει, έχει όντως μερικές πολύ ωραίες φωτό, αλλά σε πολύ λίγες φαινονται λεπτομέρειες  :(

::arrowred:: Νίκο, σε ευχαριστώ για τον κόπο σου με τις φωτό. Η πρώτη είναι μάλλον η πιο γνωστή σχετικά με το θέμα. Για τις άλλες δύο   ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

::arrowred:: Περικλή, το έχω υπόψη μου. Ωστόσο το μοντέλο, παρότι είναι μάλλον ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην κλίμακα,δίνει το δίσκο με την κλάση γεφύρωσης, μασίφ πάνω στις γρίλιες,  :evil: που με τη σειρά τους είναι κολλημένες στο ψυγείο  :evil: :evil: :evil:. Οι λύσεις λοιπόν ήταν δύο: ανακατασκευή του μπροστινού κομματιού, μαζί με (τα κοτσάνια από) τις γρίλιες (μπρρρρρ), ή κρύψιμο. Στο ένα το έκρυψα με τη ρεζέρβα. Στο άλλο το θεώρησα λογικό να υπάρχει το (νομίζω ότι λέγεται) condenser. ʼλλωστε αφού για κάποιο λόγο διατήρησαν τις κομμένες γρίλιες (για καλύτερη ψύξη), υποθέτω ότι απλά διατήρησαν (και) ορισμένα από τα οχήματα που είχαν στην έρημο. Όλες αυτές οι υποθέσεις, συν την αδυναμία του κιτ και τσουπ!!!!! νάτο το δοχειάκι. Πάντως προσθέτει χαρακτήρα  :mrgreen: Στα νεοελληνικά λέγεται: "Το μουφάρησα ασύστολα" (από το "μούφα") :oops: :oops: :oops: :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 24, 2010, 10:05:35 πμ »
Καταπληκτική δουλειά  Δημητρη, ως συνήθως  8)
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Kostantinos15

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 24, 2010, 10:27:31 πμ »
Απιστευτο!!!!!!! σε ενα μοντελο που ειναι μικροτερο απο ενα 2ευρω εβαλες τοσες πολλες προσθηκες :shock: :shock: :shock

ανυπομονω να τα δω ετοιμα!!!!!!!

::salut:: ::salut::
HBK THE MAIN EVENT

LEGEND

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 24, 2010, 08:20:42 μμ »
@Kostantinos15  Συνονόματε 2λεπτο είναι και όχι 2ευρο  :wink:

@Dimitris 72   Αναμένουμε το βάψιμο......

Αποσυνδεδεμένος Kostantinos15

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 25, 2010, 09:02:39 πμ »
@Kostantinos15  Συνονόματε 2λεπτο είναι και όχι 2ευρο  :wink:
Ναι ουπς :oops: :oops: :oops: :oops:

HBK THE MAIN EVENT

LEGEND

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 25, 2010, 10:59:03 πμ »
Μπράβο ρε Δημήτρη μια σταλιά είναι αλλά πολύ ωραία και οι φιγούρες εξαιρετικές.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 25, 2010, 11:21:00 πμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλοι. Μέχρι τώρα, όντως γίνονται γλυκούλια (παρά τη μούφα που έχει πέσει - και πολύ ορθά παρατήρησαν οι συνάδελφοι παραπάνω ::icon_thumright::).

Οι δε φιγούρες της Milicast είναι πράγματι φανταστικές και μάλλον, είναι ότι καλύτερο, κυκλοφορεί στις μικρές κλίμακες.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 25, 2010, 11:24:28 μμ »
Εξαιρετικά   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: