Αποστολέας Θέμα: A-7Ε Corsair II Kinder έκπληξη (Hasegawa 1/48)  (Αναγνώστηκε 1631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
A-7Ε Corsair II Kinder έκπληξη (Hasegawa 1/48)
« στις: Μαρτίου 19, 2010, 11:45:25 πμ »
Καλημέρα σε όλους.
Χτες έπιασα ξανά στα χέρια μου μετά από σχεδόν 15 χρόνια ένα Α-7 της ιαπωνικής εταιρίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχα "φτιάξει" (μάλλον χαλάσει θα έπρεπε να πω) όταν ήμουν μαθητής. Δεν θα σας πω τίποτα περισσότερο για αυτή την οδυνηρή εμπειρία, πέρα απ' το ότι το είχα βάψει με το χρώμα κατ' ευθείαν απ' το μπουκαλάκι, όπως όλα μου τα μοντέλα τότε και φυσικά ούτε λόγος για χρήση στόκου κτλ. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.
Ας φύγουμε απ' τις αναμνήσεις μου όμως.
Το κιτ λοιπόν είναι αυτό:
http://www.1999.co.jp/eng/10062574
(δίνω αυτό το link γιατί έχει και μια φωτογραφική παρουσίαση, για όσους δεν το γνωρίζουν, αν υπάρχει κάποιος που δεν το γνωρίζει εδώ μέσα).
Προφανώς πρόκειται για το γνωστό κιτ της εταιρίας που μάλλον το ίδιο έχει κυκλοφορήσει και με κουτί Revell (είδα την  :shock: κατασκευή του Περικλή και μου φάνηκε το ίδιο) αλλά προφανώς με διαφορετικά σήματα.
Ας προσπεράσω κατ' αρχήν το πολιτισμικό σοκ που βίωσα όταν είδα τα μαγικά του Περικλή και ας πάω στο δικό μου κιτ.

Πρώτη εντύπωση ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο μοντέλο.
...που όμως απ' την απίστευτη χρήση του καλουπιού όλα αυτά τα χρόνια, έχει τα θεματάκια του.
Ζήτημα 1ο: Κατ' αρχήν, οι γραμμώσεις έχουν σχεδόν εξαφανιστεί! Είμαι δηλαδή σίγουρος ότι με ένα χέρι αστάρι, χρώμα, μια παρκετίνη και ένα βερνίκι (ή δύο βερνίκια για να γλιτώσω απ' τον διάολο αυτόν, την παρκετίνη), που είναι τα ελάχιστα που υπομένουν τα δικά μου μοντέλα, δεν θα υπάρχει γράμμωση μετά ούτε για δείγμα. Αυτό λοιπόν χρήζει αντιμετώπισης.
Ζήτημα 2ο: Βάψιμο, σήματα. Προφανώς όλοι θα πείτε να το κάνω ελληνικό και θα συμφωνούσα, αν είχα έστω και την ελάχιστη εμπειρία πάνω σ' αυτό το θέμα. Καθότι παντελώς άσχετος, δεν έχω καν ιδέα αν το συγκεκριμένο κιτ γίνεται ελληνικό χωρίς εκτεταμένες μετατροπές, τις οποίες δηλώνω εξ αρχής ότι δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω. Ακόμα και τους τροχούς δηλαδή που είδα στο thread του Θάνου ότι θέλουν αλλαγή, νομίζω ότι δεν θα τους αλλάξω.
Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν, πάμε λίγο να κάνουμε ερωτήσεις:
Ζήτημα 1ο: Σκέφτομαι 2 εναλλακτικές. Η μία, η τραγική κατά τη γνώμη μου, είναι να το ξαναχαράξω όλο, με οδηγό την υφιστάμενη γράμμωση. Θα ήθελα να το αποφύγω πάντως, γιατί δεν τα πάω καλά μ' αυτό το σπορ. Η δεύτερη είναι να το βάψω εκ ολοκλήρου με ακρυλικά, ώστε να γλιτώσω τα βερνίκια πριν το wash και να σώσω το βάθος των γραμμώσεων. Οπότε με ένα λεπτό στρώμα ασταριού, πολύ αραιό preshading και με γυαλιστερά χρώματα gunze, θεωρώ ότι είμαι μετά έτοιμος για χαλκομανίες και wash. Θα πιάσει αυτό λέτε; Αν ναι, θα χρειαστεί να μου πείτε ΟΛΑ τα χρώματα που θα χρειαστώ για τη vietnam μας σε κωδικούς gunze και να τα παραγγείλω. Αν όχι, μένουμε με την επαναχάραξη, ή πάω πίσω το μοντέλο και παίρνω κάτι άλλο και ξεχνάμε το Α-7 (δεν το 'χω βγάλει ακόμα απ' τα σακουλάκια του).
Ζήτημα 2ο: Σήματα υπάρχουν; Κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω εκ των προτέρων για να αποφασίσω αν θα προχωρήσω στην κατασκευή;

Δηλώνω ευθύς εξ αρχής ότι το πότε θα ξεκινήσει, πότε θα ολοκληρωθεί και ακόμα το ΑΝ θα ξεκινήσει ή/και ολοκληρωθεί είναι πράγματα εντελώς ρευστά αυτή τη στιγμή, οπότε pls μη με κατηγορήσετε αν παραιτηθώ απ' αυτή την κατασκευή!
Για αναφορά πάντως θα χρησιμοποιήσω την απίστευτη κατασκευή του Περικλή, αν και ομολογώ ότι με πανικοβάλει λίγο! :P

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε συμμετοχή σας και τις απόψεις σας.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: A-7Ε Corsair II Kinder έκπληξη (Hasegawa 1/48)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:07:12 μμ »
Νάσε αν πρόκειται να φτιάξεις τον Κουρσάρο θα τον κάνεις ελληνικό!!!!!
Δεύτερον νομίζεις ότι θα γλυτώσεις το βερνίκι αν βάψεις με ακριλικά gunze???Αφού θα σου φέρω να δοκιμάσεις το future!!!!!!
Τώρα όσον αφορά την γράμμωση αν θεωρείς ότι είναι ρηχή προχώρα και μην φοβάσαι δεν είναι και τίποτα αν το κάνεις αργά και σταθερά χωρίς να βιάζεσαι θα δείς ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο!
Καλή αρχή λοιπόν!!!! ::salut:: ::salut::
Τώρα για το συγκεκριμένο κιτ δεν γνωρίζω να σου πω αν χρειάζεται μετατροπές ίσως κάποιος που το έχει φτιάξει να μπορεί να σου δώσει οδηγίες!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:32:14 μμ »
Καλώς τον κουρσάρο τον εύμορφο :mrgreen:
Από μένα έχεις ευχές για καλή αρχή και καλό κουράγιο, αλλά και 3 μικρές παρατηρησούλες:
1. Αφού είναι έτοιμη η γράμμωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι να την κάνεις λίγο πιο βαθιά. Φυσικά είναι τελείως διαφορετικό το άγχος να χαράξεις μια λεία επιφάνεια, αλλά όπως κατάλαβα δεν βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση ::icon_thumright::
2. Για τα περί σημάτων μετατροπών κλπ, εγώ ψηφίζω US NAVY όπως σου το δίνει (τι να κάνω είμαι της μειοψηφίας που δεν τρελαίνεται με HAF, βιετνάμ παραλλαγές κλπ). Φαντάσου καπνιές και φθορές στη λευκή κοιλίτσα, τούμπανο οπλισμένο, άφθονο χρώμα στα σηματάκια κλπ ομορφιές ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::
3. ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ μην τολμήσεις και το αλλάξεις ΞΕΚΙΝΑΑΑΑΑΑ ::violent1:: ::violent1:: ::violent1:: :wink: ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:33:41 μμ »
Νάσο φίλε μου καλή αρχή με τον κουρσάρο, δεν χρειάζεται να σου πω γιατί και πόσο αγαπάω αυτό το αφος. Εννοείται ότι θα το φτιάξεις ελληνικό, υλικό υπάρχει και είναι στην διάθεσή σου (ας είναι καλά ο Βαγγέλης), τώρα για χαλκομανίες θα σε διαφωτίσουν άλλοι, δυστυχώς δεν ξέρω. Αν τώρα το φορτώσεις πριν κάνεις οτιδήποτε θα με συμβουλευτείς για την θέση και σειρά φόρτωσης, μην τα βάλεις όπως να είναι, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό, καλή συνέχεια, Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:38:49 μμ »
ΟΡΙΣΤΕ εμφανίστηκε ισχυρός ανταγωνιστής στην ψηφοφορία :mrgreen:
Με τόση βοήθεια από τον ΕΙΔΙΚΟ, κάντο και HAF πάω πάσο :oops: Έτοιμο στο πιάτο το έχεις όπως και να το αποφασίσεις ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:43:27 μμ »
ICARUS DECALS! Τα πάντα όλα, και μόνο αυτές είναι μία καλή αφορμή για να φτιάξεις Α-7...
Βρίσκονται στην καρτέλλα με τα decals των F-16 και M2000.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:48:45 μμ »
Κύριοι...  ::salut::
Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις.
Γιάννη (zaxo), όντως μέεεεεεεχρι να φτάσουμε στα όπλα.... Κατ' αρχήν ποια όπλα;;; Το κιτ νομίζω δεν περιλαμβάνει οπλισμό, εκτός αν δεν το πρόσεξα. :P
Γιάννη (jet), μήπως γνωρίζουμε κόστος των χαλκομανιών αυτών; Είμαι low-budget τύπος αυτή την εποχή...  :oops:
edit: Το βρήκα Γιάννη μου, στο ebay. Περίπου 15 λίρες θέλουν, άρα καμμιά 20-αριά ευρώ. Χοχο, για αμερικάνικο πάει, έτσι το κόβω.
Γιάννη (indy), να δεις που τελικά αμερικ(λ)άνικο θα το κάνουμε... Χεχεχε!

(τι θα γίνει ρε παιδιά, πόσοι Γιάννηδες κυκλοφορούν εδώ μέσα; )

Μήτσε, ψήνομαι για ελληνικό, αλλά δεν ψήνομαι να ξοδεύω πολλά χρήματα σε καρτέλες χαλκομανιών κτλ... Θα δείξει, δεν ξέρω!  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 19, 2010, 01:22:34 μμ »
Έμπαινε Νάσο

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 19, 2010, 01:28:14 μμ »
Φιλε Νασο αν θελεις να το κανεις Ελληνικο Α-7Ε ,δεν χρειαζεται απολυτως καμια μετατροπη εκτος απο τους κυριους τροχους.
 Χαλκομανιες μονο icarous oι οποιες ειναι παρα πολυ καλες και αξιζουν τα λεφτα τους.
Οτι θελεις για το συγκεκριμενο αφος,ρωτα δεν υπαρχει προβλημα! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 19, 2010, 05:15:47 μμ »
Να παραιτηθείς από την κατασκευή;Μη χρησιμοποιήσεις μόνο το εργαλείο που έχεις κάτω απ'το όνομά σου! :mrgreen: :mrgreen:
Καλή αρχή φίλε κι'από εμένα σε ένα πολύ όμορφο θέμα.Θέμα που σηκώνει έτσι κι αλλιώς (ελληνικό ή μερικάνικο) πολύ μπίχλα και
πολύ οπλικό φορτίο. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:34:46 μμ »
Καλό (επανα)ξεκίνημα λοιπόν και αν πρόκειται για το πρώτο μοντέλο μετά τόσα χρόνια απολαυσέ το και μην ανυσυχείς γι ατην τελειότητα.
Ελληνικό ή Αμερικάνικο; Ό,τι αρέσει σε σένα. τη παρούσα φάση μάλλον σε βολέυει το Αμερικάνικο και στο λέει ένα λάτρης της ΠΑ. Αν βάψεις με αερογράφο δύσκολα θα εξαφανιστεί η γράμμωση. Με πινέλο όσως προβληματιστείς. Σε κάθε περίπτωση -εφόσον νομίζεις ότι η γράμμωση θα εξαφανιστεί- βάψε κάθε χρώμα ξεχωριστά λετσι ώστε να μην υπάρχουν πολλά στρώματα. Βέβαια στο Αμερικάνικο έχει μόνο 2 χρώματα οπότε ευκολύνονται τα πράγματα. Ξεκίνα το βάψιμο από την κάτω πλευρά ώστε να δεις τι γίνεται. Ίσως χρειαστεί να αποφύγεις το preshading.
Ελπίζοντας ότι δε σε μπερδεύουμε περισσότερο, εύχομαι και πάλι καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:45:52 μμ »
Καλή αρχή στην κατασκευή του αγαπημένου μου αεροσκάφους Νάσο ::icon_thumright:: Αν και αμφιταλαντεύεσαι τί να το κάνεις,εγώ θα σου προτείνω να το κάνεις όπως σου φαίνεται εσένα πιο''εύκολο''.Θα προτιμούσα Ελληνικό αλλά...εσύ αποφασίζεις  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 20, 2010, 08:26:36 πμ »
Καλημέρα κύριοι.
Μετά από κατ' ιδίαν συζητήσεις και διαβουλεύσεις, εξαντλητικά debates, μία SWΟT analysis και αφού εν τέλει κυριάρχησε η λογική και θριάμβευσε η Δημοκρατία (του ενός), αποφάσισα να το κάνω αμερικάνικο.
Οι λόγοι;
α) Το υψηλό κόστος απόκτησης των ελληνικών σημάτων (που εκτός των άλλων με ξενέρωσε και ως πρακτική, ας έδινε ο Ίκαρος μία-μία τις καρτέλες για τη HAF και να τη χρέωνε 7 EUR τη μία αντί για 20 που κάνει όλο μαζί. Τι να κάνω εγώ F-16 και M.2000 αφού μάλλον ποτέ μου δεν θα τα φτιάξω;;; ) Ακόμα κι αυτό όμως δεν ήταν αποφασιστικός παράγοντας, αφού είχα μια ενδιαφέρουσα δωρεάν πρόταση από έναν φίλο, με μικρό ρίσκο και σίγουρα πολλή πλάκα κατά τη διάρκεια, την οποία όμως απέρριψα (thanks Μήτσο).
β) Οι τροχοί που θα έπρεπε να αλλάξω. No way! Ούτε όμως αυτό ήταν που έκρινε τελικώς το debate.
γ) Τα σήματα της Hasegawa... Τα οποία είναι πολύ εντυπωσιακά και σίγουρα ενδιαφέροντα, θα μου δώσουν πιστεύω ένα διαφορετικό και πολύ χαριτωμένο μοντέλο, το οποίο παρά την μάλλον βαρετή "παραλλαγή" του, θα αποτελέσει όμορφο στολίδι στο ράφι μου, δίπλα στον γατούλη.
Το τρίτο ήταν που έγειρε τον ζυγό προς το μέρος του colorful cag bird... Ειδικά μετά από μια διευκρίνηση του Γιάννη που μου άρεσε πολύ, σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης μπίχλας...  ::icon_thumright::

Η απόφαση ελήφθη λοιπόν, alea jacta est! (άτσα, πώς το 'χω το λατινικό ο άτιμος, δεν παίζομαι :P )

Και τώρα ας αφήσουμε το θεματάκι να αναπαυθεί, μέχρι να τελειώσω μερικά άλλα που έχω ξεκινήσει ή που πρόκειται να ξεκινήσω, γιατί αυτή ειδικά την εποχή, δεν θα την παλέψω να χαράζω γραμμώσεις.

Μία κατ' ιδίαν απάντηση στον φίλο dtg:
Φίλε μου, η γράμμωσή του είναι τρομερά ρηχή!!! Οριακά φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις και μάλιστα τόσο ρηχή που αμφιβάλλω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κάποιο άλλο οδηγό για επαναχάραξη. Φαντάσου. Στο tomcat που έφτιαξα σχετικά πρόσφατα και ήταν τόσο ρηχή η γράμμωση, το wash δεν έμενε μέσα σχεδόν καθόλου. Ευτυχώς που το preshade και τα ξεθωριάσματα ήταν κάπως έντονα και έσωσαν την κατάσταση, αλλιώς θα μιλούσαμε για ένα ολοκαίνουριο γατί!!!
Επίσης, δεν θα ήθελα να το αποφύγω το preshading. Τώρα που το 'μαθα ο καψερός να μην το κάνω; Κρίμα είναι! Χεχεχε.
Τέλος, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι τα στρώματα του ίδιου του χρώματος, όσο τα βερνίκια και οι παρκετίνες και τα λοιπά οικιακά ζουμιά (όπως έχουμε ξαναπεί) που πέφτουν μετά.
Οπότε πάμε μάλλον για rescribing και τεστάρισμα της αντοχής του νευρικού μου συστήματος.

Υπομονή λοιπόν, μέχρι να βρούμε εμείς εδώ την διάθεση να ξεκινήσουμε. :)

Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!  ::salut::

Tags: