Καλημέρα σε όλους.
Χτες έπιασα ξανά στα χέρια μου μετά από σχεδόν 15 χρόνια ένα Α-7 της ιαπωνικής εταιρίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχα "φτιάξει" (μάλλον χαλάσει θα έπρεπε να πω) όταν ήμουν μαθητής. Δεν θα σας πω τίποτα περισσότερο για αυτή την οδυνηρή εμπειρία, πέρα απ' το ότι το είχα βάψει με το χρώμα κατ' ευθείαν απ' το μπουκαλάκι, όπως όλα μου τα μοντέλα τότε και φυσικά ούτε λόγος για χρήση στόκου κτλ. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.
Ας φύγουμε απ' τις αναμνήσεις μου όμως.
Το κιτ λοιπόν είναι αυτό:
http://www.1999.co.jp/eng/10062574(δίνω αυτό το link γιατί έχει και μια φωτογραφική παρουσίαση, για όσους δεν το γνωρίζουν, αν υπάρχει κάποιος που δεν το γνωρίζει εδώ μέσα).
Προφανώς πρόκειται για το γνωστό κιτ της εταιρίας που μάλλον το ίδιο έχει κυκλοφορήσει και με κουτί Revell (είδα την

κατασκευή του Περικλή και μου φάνηκε το ίδιο) αλλά προφανώς με διαφορετικά σήματα.
Ας προσπεράσω κατ' αρχήν το πολιτισμικό σοκ που βίωσα όταν είδα τα μαγικά του Περικλή και ας πάω στο δικό μου κιτ.
Πρώτη εντύπωση ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο μοντέλο.
...που όμως απ' την απίστευτη χρήση του καλουπιού όλα αυτά τα χρόνια, έχει τα θεματάκια του.
Ζήτημα 1ο: Κατ' αρχήν, οι γραμμώσεις έχουν σχεδόν εξαφανιστεί! Είμαι δηλαδή σίγουρος ότι με ένα χέρι αστάρι, χρώμα, μια παρκετίνη και ένα βερνίκι (ή δύο βερνίκια για να γλιτώσω απ' τον διάολο αυτόν, την παρκετίνη), που είναι τα ελάχιστα που υπομένουν τα δικά μου μοντέλα, δεν θα υπάρχει γράμμωση μετά ούτε για δείγμα. Αυτό λοιπόν χρήζει αντιμετώπισης.
Ζήτημα 2ο: Βάψιμο, σήματα. Προφανώς όλοι θα πείτε να το κάνω ελληνικό και θα συμφωνούσα, αν είχα έστω και την ελάχιστη εμπειρία πάνω σ' αυτό το θέμα. Καθότι παντελώς άσχετος, δεν έχω καν ιδέα αν το συγκεκριμένο κιτ γίνεται ελληνικό χωρίς εκτεταμένες μετατροπές, τις οποίες δηλώνω εξ αρχής ότι δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω. Ακόμα και τους τροχούς δηλαδή που είδα στο thread του Θάνου ότι θέλουν αλλαγή, νομίζω ότι δεν θα τους αλλάξω.
Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν, πάμε λίγο να κάνουμε ερωτήσεις:
Ζήτημα 1ο: Σκέφτομαι 2 εναλλακτικές. Η μία, η τραγική κατά τη γνώμη μου, είναι να το ξαναχαράξω όλο, με οδηγό την υφιστάμενη γράμμωση. Θα ήθελα να το αποφύγω πάντως, γιατί δεν τα πάω καλά μ' αυτό το σπορ. Η δεύτερη είναι να το βάψω εκ ολοκλήρου με ακρυλικά, ώστε να γλιτώσω τα βερνίκια πριν το wash και να σώσω το βάθος των γραμμώσεων. Οπότε με ένα λεπτό στρώμα ασταριού, πολύ αραιό preshading και με γυαλιστερά χρώματα gunze, θεωρώ ότι είμαι μετά έτοιμος για χαλκομανίες και wash. Θα πιάσει αυτό λέτε; Αν ναι, θα χρειαστεί να μου πείτε ΟΛΑ τα χρώματα που θα χρειαστώ για τη vietnam μας σε κωδικούς gunze και να τα παραγγείλω. Αν όχι, μένουμε με την επαναχάραξη, ή πάω πίσω το μοντέλο και παίρνω κάτι άλλο και ξεχνάμε το Α-7 (δεν το 'χω βγάλει ακόμα απ' τα σακουλάκια του).
Ζήτημα 2ο: Σήματα υπάρχουν; Κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω εκ των προτέρων για να αποφασίσω αν θα προχωρήσω στην κατασκευή;
Δηλώνω ευθύς εξ αρχής ότι το πότε θα ξεκινήσει, πότε θα ολοκληρωθεί και ακόμα το ΑΝ θα ξεκινήσει ή/και ολοκληρωθεί είναι πράγματα εντελώς ρευστά αυτή τη στιγμή, οπότε pls μη με κατηγορήσετε αν παραιτηθώ απ' αυτή την κατασκευή!
Για αναφορά πάντως θα χρησιμοποιήσω την απίστευτη κατασκευή του Περικλή, αν και ομολογώ ότι με πανικοβάλει λίγο!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε συμμετοχή σας και τις απόψεις σας.