Αποστολέας Θέμα: Εμειναν από καύσιμα!  (Αναγνώστηκε 8136 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tzoudas

• Επισκέπτης
Εμειναν από καύσιμα!
« στις: Μαρτίου 18, 2010, 02:27:40 μμ »
Εδω και αρκετες εβδομαδες μου σφηνοθηκε η ιδεα να κατασκευασω ενα διοραμα στις ακτες της Αγγλιας . Για να εξηγηθω απο την αρχη της κατασκευης η παραλλαγη στα αεροσκαφη εχει υποστει μετατροπη, καθως και το οπλικο συστημα ειναι φωρτομενο σε δυο αεροσκαφη,καθωςκαι στα οχηματα εχουν τονιστει καποιες λεπτομερειες με διαφορετικη αποχρωσει,ςτο πυργο ε/ου τα καγκελα και οι αντενες ,επισης τα σηματα απο τα αε/α,οχ/α,ειναι απο τα κιτ,απο διαφορετιες μερ/ες και σμηνη. Αυτα προς το παρων ,προχοραω στην κατασκευη του εδαφους και τα ξαναλεμε,ΕΝΟΙΤΕ οτι καθε βοηθεια και ιδεα επιβαλεται.

Και τα αεροσκαφη

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Απ: Εμειναν από καύσιμα!
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 21, 2010, 12:04:47 πμ »
φανατικος airfix! αδερφε καλη συνεχεια θα σε παρακολουθω με ιδιαιτερο ενδιαφερων μιας και ενα τετοιο κιτ ασθενοφορο πυροσβεστικο και πυργος ελενχου καταστρεψα πριν πολλα πολλα χρονια!τα λεμε! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Kostantinos15

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2010, 12:01:44 μμ »
 Φαινεται ενδιαφερον :wink: :wink:

Καλη αρχη με το διοραμα σου ::salut::
HBK THE MAIN EVENT

LEGEND

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 10, 2010, 06:45:23 μμ »
Φαινεται πολυ ενδιαφερον κ θα μπορουσες να προσθεσεις κ τ Recovery Set!!! Τι χρησιμοποιησες για τ παραθυρα του πυργου???? :roll: Καλη συνεχεια!!!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 10, 2010, 07:39:09 μμ »
Πολύ όμορφα. Από οτι κατάλαβα το Blenheim θα το κάνεις πεσμένο. Αλλά οι έλικες, όταν το αεροπλάνο κάνει αναγκαστική προσγείωση λυγίζουν προς τα πίσω λόγο της φόρας που έχει το αεροπλάνο και όχι μπροστά.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 10, 2010, 09:02:13 μμ »
Πολύ όμορφα. Από οτι κατάλαβα το Blenheim θα το κάνεις πεσμένο. Αλλά οι έλικες, όταν το αεροπλάνο κάνει αναγκαστική προσγείωση λυγίζουν προς τα πίσω λόγο της φόρας που έχει το αεροπλάνο και όχι μπροστά.
Φερρι, είσαι άδικος. Yπάρχει η περίπτωση να σκάσει ένας τροχός κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος να κανει στροφή 180 μοίρες, να σπάσει μετά ο τροχός, το αεροσκάφος να σέρνεται με την κοιλιά αλλά με την ουρά μπροστά. Αυτό μπορεί να γίνει.

Εμένα όμως θελω να μου διευκρινήσετε που είναι η τοποθεσία του διοράματος που βλέπουμε, γιατί μας βλέπω να έχουμε πάλι ιστορίες τύπου "the italian job". Που θα μπορούσε να είναι αυτό το αεροδρόμιο :?: :?: Και εξηγώ τον προβληματισμό μου με βαση τα κιτ της airfix που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες (εαν δεν κατάλαβα σωστά τα κιτ, τα παρακάτω δεν ισχύουν):
Το bristol blenheim IV είναι βαμμένο με τα σήματα και χρώματα της 235 sqr της coastal command, η οποία τα χρησιμοποιούσε από τον Φεβρουάριο του 1940 έως και τον Δεκέμβριο του 1941.
Το spitfire Vb είναι της 303 sqr , στην οποία πετούσαν πολωνοί πιλότοι και εξοπλιστηκε με spitfire Vb από τον οκτώβριο του 1941.
Το hurricane  είναι της 607 μοίρας εφεδρείας της RAF, η οποία πετούσε και με Ι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 41 και με ΙΙβ από τον Ιούλιο του 41 μεχρι τον Μάρτιο του 42.
Χρόνος συναληθείας ολων των παραπάνω είναι το τριμηνο Oκτωβρίου - Δεκεμβρίου 1941.
Η 607 μέχρι τον αυγουστο του 1941 ήταν στην Σκωτία και μετά κατέβηκε στο Suffolk.
H 303 το ν Οκτωβριο του 1941 ήταν  Northolt(έξω από το λονδίνο)
Η 235 επιχειρούσε πάντα στην Βορειο Θάλασσα στο Abberdeεn (πολύ βόρεια στον χάρτη).
Που συναντήθηκαν αυτά τα 3 αεροσκάφη  :?:
Υ.Γ.
Τα jeep μπήκαν στην υπηρεσία της RAF to 1942΄, οπότε καλό είναι να μην συμμετεχει κανένα jeep στο διόραμα, γιατί πες οτι είχε ξεμείνει κανένα blenheim το 42 και για κάποιο λογο εκανε αναγκαστική προσγείωση έξω στην κεντρική Αγγλία, αλλά με την 607 που ήταν Ινδία τότε τι γίνεται  :?:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 10, 2010, 09:27:51 μμ »
Εδω και αρκετες εβδομαδες μου σφηνοθηκε η ιδεα να κατασκευασω ενα διοραμα στις ακτες της Αγγλιας .
Για να εξηγηθω απο την αρχη της κατασκευης η παραλλαγη στα αεροσκαφη εχει υποστει μετατροπη, καθως και το οπλικο συστημα ειναι φωρτομενο σε δυο αεροσκαφη,καθωςκαι στα οχηματα εχουν τονιστει καποιες λεπτομερειες με διαφορετικη αποχρωσει,ςτο πυργο ε/ου τα καγκελα και οι αντενες ,επισης τα σηματα απο τα αε/α,οχ/α,ειναι απο τα κιτ,απο διαφορετιες μερ/ες και σμηνη. Αυτα προς το παρων ,προχοραω στην κατασκευη του εδαφους και τα ξαναλεμε,ΕΝΟΙΤΕ οτι καθε βοηθεια και ιδεα επιβαλεται.

είναι φανερό ότι στο φόρουμ έχει διαμορφωθεί και μια "σχολή", σύμφωνα με την οποία  μοντελισμός και ιστορία ....έχουν πάρει διαζύγιο   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

βέβαια επειδή πολλοί υποψήφιοι μοντελιστές παρακολουθούν το φόρουμ, σωστό είναι να διευκρινίζονται ορισμένα πράγματα

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 10, 2010, 10:43:26 μμ »
.
Συγγνώμη λάθος :oops:

Σβήστε το, πάτησα όλα τα πλήκτρα μαζύ ο ανεγκέφαλος ::eusa_wall::

Γιώργο, το ξέρω ότι ....Παίζω με τη φωτιά ο κακόμοιρος  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EDIT και θα δεχθώ από απλές επιθέσεις μέχρι χυδαίες επιθέσεις, όπως και στο παρελθόν

η αλήθεια είναι ότι φίλοι, άνθρωποι που εκτιμώ και πολύ καλοί μοντελιστές, μου λένε " τι θέλεις και κάνεις τον ...κακό, χαλάς το κέφι κλπ"

έχω τη ρομαντική αντίληψη ότι αυτό το φόρουμ για πολύ κόσμο αποτελεί και "σχολείο"  για βασικές αρχές ( ?????) που έχουν να κάνουν με το μοντελισμό  - όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο πολύς κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθεί ξένα φόρουμ γιατί δεν ξέρει καλά αγγλικά

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:21:32 μμ »
..................................

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:31:00 μμ »
...............................

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:50:31 μμ »
Θα το πώ άπαξ... Δε με ενδιαφέρει αν ο φίλος Tzoudas ή όποιος άλλος είναι σωστός ιστορικά ή όχι.
Εάν δεν τον ενδιαφέρει να έχει στις δουλειές του τον παράγοντα ιστορική ακρίβεια, εμάς μας περισσεύει και ασχολούμαστε με το κατασκευαστικό κομμάτι μόνο.
Αν αποζητά την λεπτομέρεια ο οποιοσδήποτε και ζητά την κρίση των υπολοίπων είναι υποχρεωμένος να ακούσει και την κακή κριτική. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Από μία προειδοποιήση και στους δύο για άσχημη συμπεριφορά προς συνάδελφο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θέλετε (γενικά και όχι ειδικά) να με φέρνετε σε δύσκολη θέση και να πρέπει να κάνω τον χωροφύλακα...
Επίσης μην ξαναδώ προτροπές προς τη διαχείρηση να "μαζέψει" αυτόν ή τον άλλον... Θα το πάω όπως στο ποδόσφαιρο... Όποιος ζητάει την κίτρινη για αντίπαλο ανεξάρτητα αν την αξίζει ή όχι, παίρνει και μία για το σπίτι.
Μην το συνεχίσετε.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:55:39 μμ »
Θα το πώ άπαξ... Δε με ενδιαφέρει αν ο φίλος Tzoudas ή όποιος άλλος είναι σωστός ιστορικά ή όχι.
Εάν δεν τον ενδιαφέρει να έχει στις δουλειές του τον παράγοντα ιστορική ακρίβεια, εμάς μας περισσεύει και ασχολούμαστε με το κατασκευαστικό κομμάτι μόνο.

το σωστό ή λάθος ιστορικά το τεκμηρίωσε ο ramfighter :roll: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:02:45 πμ »
Χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν στον tzouda θελω να πω καποια πραγματα πολυ φιλικα και αν θελει να τα ακουσει νομιζω οτι μονο κερδισμενος μπορει να βγει....
Εγω λοιπον προσωπικα αν ημουν στη θεση σου φιλε tzouda και μου εκαναν αυτες τις επισημανσεις οι προλαλησαντες πιστεψε με θα αισθανομουν πολυ τυχερος που εχω καποιους ανθρωπους να επισημαινουν τα λαθη μου.....μιας και μονο απο την σωστη καθοδηγηση...περα το ταλεντο.....μπορουμε να εχουμε την οποια εξελιξη θελει ο καθενας.
Πιστεψε με οτι και εγω ιστορικα ειμαι ασχετος αλλα προσπαθω να γινομαι καλυτερος με το να ρωταω και με το να μου τα χωνουν πολλες φορες σε διαφορες συζητησεις πολλα παιδια απο το φορουμ.
Ποσο μαλιστα οταν ξεκινας ενα project οπως εσυ το οποιο ιστορικα δεν στεκει.Πες μου ειλικρινα σου αρεσει σε ολες τις απαντησεις να βλεπεις ανθρωπακια να χειροκροτουν,να κανουν υποκλησεις,και να χτυπουν το κεφαλι τους στον τοιχο???? Η θα ηθελες απαντησεις του πως μπορεις να γινεις καλυτερος και τεχνικα αλλα και ιστορικα???
Καταλαβαινω οτι εχεις κανει κοπο μεχρι να φτασεις μεχρι εδω το διοραμα σου και σε πληγωνει η οποια αμφισβητηση...αλλα σκεψου τι μπορεις να κερδισεις αν ακουσεις 5 πραγματα απο ατομα που γνωριζουν πολλα περισσοτερα απο εσενα και απο εμενα.
Εκτος και αν σε ενδιαφερει μονο το κατασκευαστικο κομματι και τιποτα περισσοτερο......Αν ισχυει κατι τετοιο οτι σου εγραψα παραπανω διεγραψετο απο την μνημη σου.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΦΣΟΥΤ  ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:11:01 πμ »
Με καλυψε ο melpas απλα οταν πληκτρολογουσα δεν ειχα δει το μυνημα του.......
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:14:05 πμ »
Πέτρο μου νομίζω ότι είμαι σαφής και αντιληπτός...
Δεν θα κρίνω εγώ σαν διαχειριστής το αν είναι σωστή μια κατασκευή ιστορικά ή όχι.
Αν ο ίδιος ο μοντελιστής δεν ενδιαφέρεται για το κομμάτι αυτό, δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν από τους υπόλοιπους.
Αν τον ενδιαφέρει, τότε πρέπει να ακούσει και να μάθει ή να αντιπαραβάλει τις πηγές του.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως, από τη στιγμή που ποστάρει δουλειά του, κρίνεται για το κατασκευαστικό κομμάτι αναλόγως με το τι δηλώσει.
Αν πχ έρθω εγώ και δηλώσω master, και σας δείξω φώτο από κάποιο μοντέλο μου, έχετε όλοι δικαίωμα να με πάρετε στο ψιλό, αφού επουδενί δε φθάνω τόσο ψηλά.
Και πάλι όμως, εμείς που υποτίθεται ότι βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, που θέλουμε να διδάξουμε τους νεότερους (όχι μόνο μοντελιστικά, αλλά και τρόπο συμπεριφοράς μέσα σε ένα χώρο που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ευγένεια, σοβαρότητα όπου χρειάζεται και αλληλοστήριξη), δεν χρειάζεται να αρχίζουμε τον άλλον στις φάπες, έστω και αν το αξίζει, με τα φούμαρα που μπορεί να μας έχει ποτίσει.
Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι οι απόψεις μου και για όσους στέλνουν σε όλους και παντού, παλαμάκια, φιλάκια, αγκαλίτσες και μπράβο. Δε βελτιώνεται κανείς έτσι, αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό. Εκτός εάν θέλετε, να σβήνουμε χωρίς προειδοποίηση, όλα τα μηνύματα, που έχουν λιγότερες από δέκα λέξεις με το λιγότερο 6 γράμματα η καθεμία και δικαίωμα για ένα άρθρο και μια αντωνυμία μέσα σε κάθε περίοδο. Φροντίστε ΟΛΟΙ να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε ευγενώς και ευπρεπώς, και τότε όσοι δε μπορούν να συμμορφωθούν θα παίρνουν την άγουσα για τα αποδητήρια μόνοι τους. Πρώτα είμαστε άνθρωποι και μετά μοντελιστές.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:24:29 πμ »
Αν αποζητά την λεπτομέρεια ο οποιοσδήποτε και ζητά την κρίση των υπολοίπων είναι υποχρεωμένος να ακούσει και την κακή κριτική. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Από μία προειδοποιήση και στους δύο για άσχημη συμπεριφορά προς συνάδελφο.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θέλετε (γενικά και όχι ειδικά) να με φέρνετε σε δύσκολη θέση και να πρέπει να κάνω τον χωροφύλακα...
Επίσης μην ξαναδώ προτροπές προς τη διαχείρηση να "μαζέψει" αυτόν ή τον άλλον... Θα το πάω όπως στο ποδόσφαιρο... Όποιος ζητάει την κίτρινη για αντίπαλο ανεξάρτητα αν την αξίζει ή όχι, παίρνει και μία για το σπίτι.
Μην το συνεχίσετε.... :evil: :evil: :evil: :evil:

με αφορμή

ευκαιρία να ξεκαθαριστεί μια και καλή αν γίνεται  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

είναι modelclub ή hugging and loving club?????
τις ιστορικές ανακρίβειες δεν τις επεσήμανα εγώ, αλλά εγώ δέχθηκα την αήθη επίθεση
ότι υπάρχει και μια "σχολή" στο φόρουμ - όχι μόνο του Τζούντας - που θεωρεί το μοντελισμό, αυτό που και οι άσχετοι μας λένε παιχνιδάκια για μεγάλους, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει

Υ.Γ. βέβαια οι διαχειριστές έχουν δίκαιο
μας δίνουν την δυνατότητα να δημοσιεύουμε τις απόψεις μας και αναγκάζονται να κάνουν τον ....χωροφύλακα  :( :( :( :( :(
πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:32:12 πμ »
Νομίζω ότι αν αφαιρεθούν από τα emoticons οι χαμογελαστές φατσούλες με το χρώμα της ... χολής, θα αποφευχθούν πολλές παρεξηγήσεις στο μέλλον!
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:43:41 πμ »
Νομίζω ότι αν αφαιρεθούν από τα emoticons οι χαμογελαστές φατσούλες με το χρώμα της ... χολής, θα αποφευχθούν πολλές παρεξηγήσεις στο μέλλον!

δεν καταλαβαίνω τι εννοείς  :roll: :roll: :roll:

το θέμα είναι μοντελισμός και ιστορική ακρίβεια

απλά πράγματα, ούτε emoticons, ούτε χολή

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:06:22 πμ »
Ειλικρινα θα μπορουσα να "δουλεψω" πολλα ατομα σημερα το βραδυ...αλλα εχω καλυτερα πραγματα να κανω.
     Αλλα στο θεμα μας...Ολοι εχετε δικιο που επισημενεται στο Τζουδα τις ιστορικες του ανακριβειες, ισως...λεω ισως οπως προαναφερθηκε απο φιλο μοντελιστη, καποια μερα να "βαρεθει" και να φτιαξει κατι "Ιστορικα" τεκμιριωμενο. Αν ο μοντελισμος ειναι "μονο και μονο" ιστορικη ακριβεια...χμμμμ αυτο περνει κουβεντα...αν το modelclub ειναι σχολειο για λιγους και εκλεκτους?????...αυτο ας το "επεξεργαστουν" αλλοι γιατι εγω προσωπικα δεν νιωθω ετσι, και τελος οτι και να πω για τον melpa...χαρας την υπομονη του με τον καθε "zark", που βρισκει τη δυναμη να ειναι τοσο αντικειμενικος  στις κρισεις του...πραγματι ειναι αξιος θαυμασμου, και ευτυχως που οι διαχειρηστες του φορουμ εχουν το χαρακτηρα και το ηθος του.

Αντε καλνυχτα...και καλο μοντελαρισμα σε ολους

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:08:03 πμ »
Προσωπική εμπειρία, πρώτη φορά που δούλευα σε εταιρεία και πρώτη φορά που είχα καταφέρει να βγάλω μία οθόνη που να κάνει κάτι σε Windows. Πρέπει να πάτε πολύ πίσω, μιλάμε για Windows 3.0, εποχές ζόρικες που για να βγάλεις κάτι σαν το μηνυματάκι που ειδοποιεί εδώ στο forum πως έχουμε pm έπρεπε να γράψεις καμμιά 200αριά γραμμές κώδικα και να εύχεσαι να πάνε όλα καλά, αλλιώς μπαμ! και είχες ένα δυσνόητο μύνημα σε μπλε φόντο και τίποτα να σε βοηθήσει.

Τσιμπάω την super εφαρμογή μου και πάω στον παλιό να κάνω μόστρα. Τη βλέπει, βάζει κάποια δεδομένα και μετά πατάει Escape εκεί που εγώ δύο εβδομάδες τώρα πάταγα Enter.

ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΜ!

Θάνατος in blue, alt-ctrl-delete και έξω στο γνώριμο DOS (3.3 παρακαλώ) με εμένα να έχω ανάγκη μηχανικής υποστήριξης αναπνοής. Ο παλιός μου τα χώνει έντονα και εγώ κλωτσάω ζόρικα. Σιγά κύριε παλιέ, έχω ήδη λιώσει κάποια πληκτρολόγια σε DOS, από Clipper, dBase, MASM, TASM και Turbo C να σου κάνω το PC να τραγουδήσει Traviata, δεν μπορείς να με χώνεις έτσι, ρέγουλα γιατί δαγκώνω. Με αφήνει και τα ρίχνω τα πυρά και αφού πιστεύω πως έχω ορίσει τη διαχωριστική γραμμή με ρωτάει αφοπλιστικά:

- Και δε μου λες ρε Γιώργο, γιατί μου το έδειξες το ρημάδι;

Κόκαλο ο μέχρι πρότινος ξύπνιος gkontog. Ο παλιός ανοίγει ένα συρτάρι και μου δίνει το βιβλίο του Pressman (Software engineering : a beginner's guide) και με αφήνει με ένα βλέμα που καλύτερα να με βάραγε. Επεσα με τα μούτρα στο διάβασμα με κύριο σκοπό να βρώ κάποια τρύπα να τον λιώσω τον τύπο.

Από τις 300+ σελίδες έμαθα ένα πράγμα. Λάθη στο λογισμικό υπάρχουν ΠΑΝΤΑ, μικρέ gkontog ΣΚΑΣΕ και ΑΚΟΥ, αν κάποιος άλλος τα βρει για σένα του χρωστάς και χάρη. Το εφάρμοσα και το εφαρμόζω και σήμερα και δεν έχω χάσει, μόνο που τα δημιουργήματά μου δεν τα πάω πια για μόστρα αλλά λέγοντας να τα ξεσκίσουν να βγει ότι βγει νωρίς να το μαζέψω. Και να μη σας πω κατά καιρούς τι έχει βγει...

Θα μου πείτε, καλά ήσουνα κρυμμένος τόσες μέρες, αυτό βγήκες να μας πεις; Δεν ξέρω, αυτό θυμήθηκα διαβάζοντας το topic και είπα να το γράψω. Σίγουρα είναι spam και μάλλον κάποιος πρέπει να το σβήσει, αλλά αισθάνθηκα πως έπρεπε να το πω, συγχωρέστε με.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:12:16 πμ »
O Γιωργος αφοπλιστικος οπως παντα......οποιος καταλαβε καταλαβε :!: :!: :!: Οποιος δεν καταλαβε μαλλον δεν θελει να καταλαβει
THANKS FOR ALL "GIO"

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:30:17 πμ »
Επειδη εγω ανοιξα αυτο το θεμα λεω και να το τελειωσο , φαινεται καθαρα πλεων υστερα απο πολλες απαντησεις οτι μαλλον κατα τη γνωμη μου δεν πολλη χοραω με τις ιδεες μου και τις τεχνικες που εφαρμοζω στα διοραματα που κατασκευαζω στο φορουμ,γιατι ωπος ειπαν καποιοι πιο εμπειροι οτι παιζω με παιχνιδια για μεγαλους, δεν μου μενει αλλο παρα μονο να ζητησω απο τον διαχειρηστει την διαγραφη μου απο το φορουμ.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:59:29 πμ »
Δεν έτυχε να διαβάσω τα δύο ποστ του tzouda & Πέτρου τα οποία προφανώς σβήστηκαν και έτσι ίσως δεν μπορώ να διαμορφώσω γνώμη...
Πάντως φίλε tzouda, ασχέτως του πως φιλτράρεις αυτά που σου απάντησαν, θα περίμενα από εσένα μία από τις δύο εναλλακτικές λύσεις:

α. Εφ΄ όσον δεν στέκει ιστορικά, το προχωράω κατασκευαστικά γαι να βελτιωθώ και γιατί γουστάρω να το φτιάξω έτσι...και του αλλάζω τίτλο.

ή

β. Κάνω προσπάθεια να σταθεί ιστορικά και κάνω τις σχετικές αλλαγές.

το γ. διαγραφή από το φόρουμ...μου δείχνει ότι θέλεις να βαδίσεις μόνος, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μπήκες και στο φόρουμ.

Στο θέμα σου "έμειναν από καύσιμα" εσύ γιατί θέλεις να "μείνεις από μοντελιστικά καύσιμα" ;

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 11, 2010, 02:23:15 πμ »
Φίλε tzoudas ήθελα να γράψω νωρίτερα αλλά περίμενα την απάντηση σου πρώτα μια και εσύ θα πρέπει να πεις πως βλέπεις την κριτική που σου έγινε..

Ο Γιώργος έχει δίκιο στο παράδειγμά του με μια μικρή λεπτομέρεια: μπορεί να εφαρμοστεί σε δραστηριότητες που έχουν σαφή πλαίσια και δεν επιδέχονται διαφορετικές ερμηνείες από τον καθένα.
    Αντίθετα ο μοντελισμός είναι ένα χόμπυ όπου ο καθένας μπορεί να κάνει απόλυτα ότι θέλει με το δημιούργημά του αρκεί να τον ευχαριστεί, χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα σαφή κριτίρια που πρέπει να πληρούνται.  Έτσι άλλος ρίχνει το βάρος στην κατασκευαστική ακρίβεια, άλλος στο ακριβές βάψιμο και άλλος στην ιστορικά ακριβή αναπαράσταση του θέματός του (που περιλαμβάνει και το βάψιμο αλλά όχι μόνο) προκειμένου να αντλήσει ευχαρίστηση πετυχαίνοντας αυτό που θέλει. Και φυσικά κάποιον μπορεί να τον ευχαριστεί να μην τηρεί τίποτα από τα παραπάνω!
   Αν λοιπόν ο ίδιος ο δημιουργός  δεν ενδιαφέρεται για απόλυτη ιστορική ακρίβεια  γιατί πρέπει εμείς να τον πρήξουμε με μοίρες ,μονάδες και ημερομηνίες; Ο άνθρωπος ήρθε εδώ για να δείξει αυτό που δημιούργησε κάνοντας το κέφι του και τώρα θέλει να φύγει!

Εγώ λοιπόν αγαπητέ tzoudas αν μου επιτρέπεις θα σου πρότεινα να μην πάρεις και πολύ της μετρητίς αυτά που ειπώθηκαν και να παραμείνεις στο φόρουμ, αλλά πάνω από όλα να συνεχίσεις  το χόμπυ σου με όποιο τρόπο σε εκφράζει και μόνο.

Υ.Γ.Τόσα χρόνια τώρα έχω βαρεθεί στις εκθεσεις να πετυχαίνω τύπους που ξέρουν τα πάντα για μονάδες, πιλότους... μέχρι και για συγγενείς β' βαθμού του τελευταίου τεχνικού της μονάδας  :!:
     Χρόνια τώρα θέλω να φτιάξω ένα καρα-άσχετο μοντέλο (πχ. Zero ή Fokker triplane βαμμένο στα χρώματα της αεροπορίας του...Πακιστάν :lol:), να το μοστράρω σε καμιά έκθεση και να περιμένω τους experten! να μαζευτούν και να προσπαθούν στα σοβαρά να κάνουν κριτική περί ιστορικής (αν)ακρίβιας :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:08:43 πμ »
Επειδη εγω ανοιξα αυτο το θεμα λεω και να το τελειωσο , φαινεται καθαρα πλεων υστερα απο πολλες απαντησεις οτι μαλλον κατα τη γνωμη μου δεν πολλη χοραω με τις ιδεες μου και τις τεχνικες που εφαρμοζω στα διοραματα που κατασκευαζω στο φορουμ,γιατι ωπος ειπαν καποιοι πιο εμπειροι οτι παιζω με παιχνιδια για μεγαλους, δεν μου μενει αλλο παρα μονο να ζητησω απο τον διαχειρηστει την διαγραφη μου απο το φορουμ.

μα...καλα,ειναι απαντηση τωρα αυτη  :?: :?: :?: Διακρινω πολυ ενταση και νευρα φιλε μου,το εχεις παρει πολυ σοβαρα ενω -σε διαβεβαιω- ,δεν θα πρεπε....

Μιλωντας γενικοτερα ,οποιος εχει πολλα νευρα ας κανει ενα break απο το φορουμ,δε φταιμε σε τιποτα οι υπολοιποι. :? Λιγο φιλοτιμο ρε παιδια...

αν το modelclub ειναι σχολειο για λιγους και εκλεκτους?????...

Zark ΔΕΝ το λεω για εσενα αλλα για οσους μιλανε "βαζωντας ετικετες στο MC".
Ουδεις εχει το δικαιωμα να βαζει ετικετες στο MC φιλοι μου,Το MC ειναι για ΟΛΟΥΣ κι εξαιρεσεις δεν κανει.
Γι'αυτο οι εκφρασεις περι "ελιτιστικου MC" η "λαικιστικου MC" ας μεινουν στο περιθωριο,μαζι με οσους τις εκφραζουν. ::salut::

...και κοψτε τους πολλους καφεδες,πειραζουν τα νευρα :mrgreen:

Tags: