καταρχήν καλησπέρα και από μένα . συγχαρητήρια για το site σας και τις πολύτιμες γνώσεις που προσφέρετε.
Με το μοντελισμό ασχολούμαι αρκετά χρόνια ( αεροπλάνα ξύλινα καράβια κλπ) αλλά ποτέ με τρένα... είναι έna απωθημένο από παιδί γιατί στην ηλικία των 3 μου είχε φέρει ο πατέρας ένα τρένο lima από Ιταλία μαζί με τρία σπίτια και μια έξτρα μηχανή παλιά από αυτές με κάρβουνο. εποχή μιλάμε 1985 όποτε καταλαβαίνεται ποσό παλιό είναι... με αυτό το τρένο έχω παίξει ως παιδί μόνο 5 φορές οπόσο θυμάμαι είναι καινούριο στο κουτί του φανταστείτε ότι μου το έδινε η μανά μου κάθε Χριστούγεννα αν πήγαινα καλά στο σχολειό... χαχαχαχαχαχαχαχα
τώρα το βρήκα στην αποθήκη... σκονισμένο κλπ
το έφτιαξα στο πάτωμα φανταστείτε έχει μήκος 1.80 και πλάτος 80 εκ είναι το σχέδιο το κλασικό ημικύκλιο ευθεία ημικύκλιο και δίπλες γραμμεσ... είναι εμπορικό βαγόνια με αυτοκίνητα βαρέλια και λοιπα.......
είναι προφανώς από αυτά που έχω διαβάσει σε όλο το site και είδα στο ροοστάτη είναι εναλλασσόμενο. αc..
ο χώρο που έχω για να φτιάξω την μακέτα είναι περιορισμένος 120μηκοσ 90 πλάτος......

όπως φαίνεται πιο πάνω μετά από λίγο πήξιμο βρήκα αυτό το σχέδιο .... με μερικές τροποποιήσεις....
τώρα ερχόμαστε σε αυτό που έχουν ρωτήσει πολλοί και μάλλον έχετε βαρεθεί να απαντάτε .. γιατί σας ευχαριστώ προκαταβολικά.....
1η εταιρεία αυτή υπάρχει???
2 με ποιες Γράμμε από άλλες εταιρείες ταιριάζει....? αν και έχω αρκετές θα χρειαστώ και αλλά κομμάτια...
3 με τα λίγα που ξέρω είναι αναλογικό το σύστημα του τραίνου που εχω. kai εναλλασσόμενο... αυτό που θέλω είναι να το κάνω ψηφιακό dcc... κατά πόσον μπορώ με τις υπάρχον γραμμές και μηχανές????
ξέρω θα αγοράσω και καινούριου τύπου αλλά φανταστείτε ότι μετά από καθάρισμα που έκανα στις ειδή υπάρχον ( οινόπνευμα στις ροδές) πάνε σφαίρα..... είναι αμαρτία να τις αφήσω στην άκρη.. η μια έχει παροχή και για εναέριο ρεύμα...
όσο για την μακέτα 50 επί 50 και 12 χιλιοστά είναι το καλύτερο από αυτά που διάβασα στο site???/
ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλους για τις υπέροχες μικρές αλλά και υπερκατασκευές σας.....