Αποστολέας Θέμα: Avro Anson Mk.I 1/48 Special Hobby  (Αναγνώστηκε 9442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Avro Anson Mk.I 1/48 Special Hobby
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 12:46:27 μμ »
Χαίρετε. Αποφάσισα να ανεβάσω κι εγω φωτογραφίες από την κατασκευή ενός μοντέλου μου. Η γνώμη και οι συμβουλές σας θα μου φανούν αρκετά χρήσιμες, γιατί χρειάζομαι βελτίωση...Αγόρασα λοιπόν το Avro Anson στην 1/48 από την Special Hobby για να το κάνω ελληνικό. Κάτι μου λέει ότι το είχε κυκλοφορήσει η Classic Airframes παλιότερα.

Τα πλαστικά και διάφανα μέρη του κιτ

(Πείτε μου επίσης αν πρέπει να βάζω μικρότερες φωτογραφίες)

Ρητινένια κομμάτια (ακαθάριστα)

Σήματα και photo-etched

Και όλα αυτά, με 33 ευρώ. Αρκετά καλή λεπτομέρεια. Είχα δει ένα τέτοιο μοντέλο σε ξένο site, μου άρεσε και είπα να ξεκινήσω να φτιάχνω όσα περισσότερα αεροπλάνα μπορώ της ΠΑ, από Α΄& Β' ΠΠ. (Έχω στο ράφι ένα Spad XIII και ένα Bristol F.2B για την ώρα)
Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: Avro Anson Mk.I 1/48 Special Hobby
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:34:36 μμ »
ʼλλο ένα σπάνιο μοντελιστικό θέμα!!!
Φαίνεται αρκετά δύσκολο κίτ!!!
Για τις μικρότερες φωτό αρκεί να πατήσεις το κουμπάκι  ---Τ----είναι μια από τις επιλογές του κειμενογράφου!
Πατάς λοιπόν το Τ και τοποθετείς τον σύνδεσμο της φωτογραφίας σου.Οι φωτό ποντάρονται μικρές αλλά αρκεί να κλικάρεις επάνω τους και αυτές μεγεθύνονται!!!!

Καλή αρχή!!!!! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:35:36 μμ »
Καλό ξεκίνημα με αυτό το πανέμορφο αεροπλάνο!
Εχω το κιτ της Classic Airframes και κάποια στιγμή θα το ξεκινήσω.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 02:17:26 μμ »
Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή θεματολογίας! ::eusa_clap:: Να σου θυμίσω πως το πολυβόλο του πυργίσκου ήταν τύπου Χότσκιςς, και όχι Λιούις στα Ελληνικά αεροπλάνα όσο αυτά πετούσαν κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Εξοπλίστηκαν αργότερα με Λιούις, στην Μέση Ανατολή όσα διέφυγαν εκει.  Επίσης εάν πρόκειται να φτιάξεις αεροπλάνο της ΕΒΑ κατά την διάρκεια του πολέμου, χρησιμοποίησε τα καλύμματα κινητήρων με τα ατρακτοειδή "καρουμπαλάκια".Το αεροσκάφος με αριθμό Ν51 (πλήρωμα Χ.Σπέντζος-Δ.Διαμαντόπουλος-Π.Μακρής) συμμετείχε με βόμβες βυθού στην καταστροφή Ιταλικού υποβρυχίου,στις 18-3-41. Αναφέρεται επίσης ότι το "Ν59" αναχαίτισε (!) με πυρά πολυβόλου τρία Ιταλικά βομβαρδιστικα, τα οποία εγκατέλειψαν την αποστολή τους ρίχνοντας τις βόμβες τους στην θάλασσα. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία! ::salut:: ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 11:20:40 μμ »
 ::arrowred::Ελιξ-ίριε είσαι μάλλον κινητή πηγή γνώσης για μένα!! Ν51 λοιπόν, αρκεί να βρω χαλκομανίες, γιατί μάλλον δεν θα καταφέρω να εκτυπώσω τον αριθμό.Για βόμβες δεν ξέρω...Θα δούμε.

::arrowred::Κουρσάρε78, θα το μάθω το μαραφέτι, πού θα μου πάει! Λεπτομέρεις, αλλά ουσιώδεις...

Click to see the original size.

::arrowred:: ALEX_SSGTi είναι ίδια τα καλούπια και των 2 εταιρειών;

Σας ευχαριστώ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 01, 2010, 12:29:42 πμ »
Εάν δέν προτίθεσαι ν'ανοίξεις θυρίδες αποθήκης βομβών, το θέμα αυτό μήν σε απασχολει. Εχώ & εγώ σκοπό να το φτιάξω, στην 1/72, και τα νούμερα αποφάσισα να τα βάψω χρησιμοποιώντας  "μάσκες", κατασκευασμένες από χαρτοταινία. Βέβαια αυτά είναι...θεωρίες ::mastigio79:: Η πράξη είναι όντως δύσκολη, και αδημονώ να δώ τον δικό σου χειρισμό στο θέμα ::salut::Η ΙΠΜΣ έχει αφιερώσει δύο τευχη στην "Αννούλα",ενα κατασκευαστικό και ένα φωτογραφικό.Να συμπληρώσω δέ, πως το Ν51 κατάφερε,μαζύ με άλλα 4 Ανσον, να διαφύγει στην Μ. Ανατολή, όπου και εξακολούθησε να πετά σε αποστολές παράκτιας επιτήρησης-προστασίας νηοπομπών, φέροντας πλέον βρετανικό αριθμό σειράς ΑΧ748, με ελληνικό πάντα πλήρωμα, διατηρώντας την καφέ-πράσινη/μαύρη παραλλαγή. Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε την προσπάθειά σου ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 01, 2010, 07:48:58 πμ »
Καλο ξεκινημα ::icon_thumright::

To Bristol F.2B το φτιαχνω εγω, ειναι στο τοπικ με τα αεροσκαφη Α'ΠΠ και εαν θελετε την ψυχολογια σας και τα νευρα σας σε καλη κατασταση καλυτερα μην το ξεκινησετε  :? :evil:

::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 01, 2010, 03:01:10 μμ »
Σώπα καμάρι μου, θα το δούμε και το δικό σου :lol: Εδώ όμως γράφουμε για την "Αννούλα"

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 01, 2010, 03:10:53 μμ »
Με μία πρώτη ματιά νομίζω πως είναι άλλο καλούπι, θα κοιτάξω το κιτ και θα σου πω με σιγουριά.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 01, 2010, 10:49:45 μμ »
Πάντως για βόμβες, έχε υπόψιν σου ότι εάν φτιάξεις Ελληνικό πρίν τον Απρίλιο του 41, διαθέταμε βόμβες ελληνικής κατασκευής, ακριβώς ίδιες με τις αμερικάνικες της εποχής, πρόσεξε όμως το μέγεθος. 2 των εκατο λιβρών (50κιλων) είναι αρκετές

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 01, 2010, 11:17:52 μμ »
Θα το ψάξω το θέμα με τις βόμβες και θα δω τι θα κάνω. Μια άλλη ερώτηση τώρα: Οι οδηγίες λένε για χρώμα πιλοτηρίου το Η 364 της Gunze. Δοκίμασα το Η 75 (Dark sea gray) και είδα ότι είναι καλούτσικο. Αν δεν βρω το Η 364, ποιό άλλο μπορώ χρησιμοποιήσω; Επίσης, να βάλω κάποιο αστάρι για τα ρητινένια κομμάτια;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 01, 2010, 11:41:33 μμ »
Όχι γκρίζο :!:Πιστεύω ότι το Χάμπρολ 78 ή αντίστοιχο άλλης εταιρείας, είναι μιά χαρά για το εσωτερικό.Είναι το κλασσικό αγγλικό χρώμα για εσωτερικά μερη αεροσκαφών.Εξαιρείται ο πίνακας οργάνων  που είναι μαύρος.  Εγώ κατι ρητινένια που είχα βάψει, δέν φάνηκε να ήθελαν αστάρωμα, με μιά επιφύλαξη για τα μεταλλικά χρώματα :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 02, 2010, 12:07:26 πμ »
Όχι γκρίζο :!:Πιστεύω ότι το Χάμπρολ 78 ή αντίστοιχο άλλης εταιρείας, είναι μιά χαρά για το εσωτερικό.Είναι το κλασσικό αγγλικό χρώμα για εσωτερικά μερη αεροσκαφών.Εξαιρείται ο πίνακας οργάνων  που είναι μαύρος.  Εγώ κατι ρητινένια που είχα βάψει, δέν φάνηκε να ήθελαν αστάρωμα, με μιά επιφύλαξη για τα μεταλλικά χρώματα :wink:
Humbrol 78 - FS 34226 US Armor Olive Drab. Απ'ότι βλέπω στις αντιστοιχίες που έχω η Gunze δεν έχει κάτι. Οπότε Humbrol. Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 02, 2010, 01:00:58 πμ »
Στις παρακάτω φωτογραφίες (Duxford, 2003) φαίνεται ότι το χρώμα στο εσωτερικό είναι πράσινο (Humbrol 78).
Ελπίζω να σε βοήθησα  :wink:

Βαγγέλης Αθανασίου

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 02, 2010, 11:02:39 πμ »
Στις παρακάτω φωτογραφίες (Duxford, 2003) φαίνεται ότι το χρώμα στο εσωτερικό είναι πράσινο (Humbrol 78).
Ελπίζω να σε βοήθησα  :wink:

Αν σου πω ότι το γκρι που δοκίμασα είναι κάπως έτσι θα με πιστέψεις :?: Δεν πειράζει όμως, θα πάρω το 78. Ευχαριστώ :!:

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 03, 2010, 01:31:01 πμ »
 ::icon_thumright::
Βαγγέλης Αθανασίου

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 05, 2010, 03:04:10 μμ »
Αχ αυτές οι βάρδιες...Πότε απόγευμα, πότε νύχτα, δεν μου αφήνουν και πολύ ελεύθερο χρόνο. Τέλος πάντων το πιλοτήριο είναι σχεδόν έτοιμο. Μένουν ακόμα να κολληθούν το χειριστήριο του πιλότου και το δεξί πλα'ι'νό κομμάτι του πιλοτηρίου το οποίο φαίνεται στις φωτογραφίες. Έκανα μερικά λαθάκια με τα ρητινένια κομμάτια, καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με αυτά. Θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί... :oops:
Για το ''βρώμισμα'' χρησιμοποίησα σκόνη Europe Dust της MIG. Επίσης πέρασα το πάτωμα με aluminium με στεγνό πινέλο, προς αναπαράσταση του φθαρμένου χρώματος. Πείτε μου όποιο λάθος βλέπετε για να το διορθώσω στην πορεία. Ευχαριστώ προκαταβολικά ::thanx::

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 05, 2010, 03:58:37 μμ »
Nα έχεις υπόψιν σου ότι τα ʼνσον είχαν διπλά χειριστήρια ώς εκπαιδευτικά που ήταν, αυτό αναφέρεται  σαφώς σε διηγήσεις χειριστών, και οι κολώνες του χειριστηρίων είχαν μαύρο χρώμα ::icon_thumright::Το πολυβόλο και ο φωναγωγός δείχνουν τέλεια ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 05, 2010, 05:45:36 μμ »
ʼψογο!!! ::eusa_clap::
FLY LOW HIT HARD

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:51:36 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 05, 2010, 11:54:51 μμ »
Μερικες φωτο και απο μενα

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 06, 2010, 12:27:58 πμ »
Nα έχεις υπόψιν σου ότι τα ʼνσον είχαν διπλά χειριστήρια ώς εκπαιδευτικά που ήταν, αυτό αναφέρεται  σαφώς σε διηγήσεις χειριστών, και οι κολώνες του χειριστηρίων είχαν μαύρο χρώμα ::icon_thumright::Το πολυβόλο και ο φωναγωγός δείχνουν τέλεια ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Θα πρέπει λοιπόν να φτιάξω άλλη μια κολώνα και ένα χειριστήριο. Δεν νομίζω να ασχοληθώ με φύλλο πλαστικού, οπότε θα αυτοσχεδιάσω. Το κάθισμα δίπλα από τον πιλότο είναι λίγο πιο πίσω. ʼρα θα πάει στην ανάλογη απόσταση η δεύτερη κολώνα.
Σας ευχαριστώ όλους

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 06, 2010, 12:57:08 πμ »
Θα πρέπει λοιπόν να φτιάξω άλλη μια κολώνα και ένα χειριστήριο. Δεν νομίζω να ασχοληθώ με φύλλο πλαστικού, οπότε θα αυτοσχεδιάσω. Το κάθισμα δίπλα από τον πιλότο είναι λίγο πιο πίσω. ʼρα θα πάει στην ανάλογη απόσταση η δεύτερη κολώνα.
Σας ευχαριστώ όλους
Λογικά έτσι πρέπει να είναι...Το μαύρο για την κολώνα το παίρνω πίσω...Ήταν φωτογραφία από μουσειακό :oops: :oops:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 06, 2010, 02:45:37 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους
Λογικά έτσι πρέπει να είναι...Το μαύρο για την κολώνα το παίρνω πίσω...Ήταν φωτογραφία από μουσειακό :oops: :oops:
Αν ξέρεις κάποιο site για να δω φωτογραφίες για το Anson, πες μου.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 06, 2010, 03:03:11 πμ »
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ και εδώ. Στο πρώτο link, πάνω-πάνω, έχει φωτο από το cocpit του Anson στο Duxford.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Tags: anson