Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια!! Ψαχνω μασκα με φιλτρο ενεργου ανθρακα!!  (Αναγνώστηκε 26100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Βοηθεια!! Ψαχνω μασκα με φιλτρο ενεργου ανθρακα!!
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:54:58 πμ »
Και αυτη καλη ειναι

:lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:23:29 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:46:57 μμ »
Spoiler (hover to show)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:57:53 μμ »

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 02, 2010, 06:37:57 μμ »
Εγώ πήρα μια από κατάστημα Γεωπονικών (του αδελφού μου :lol:) με δύο φίλτρα στα πλάινά που αλλάζουνε. Της ισπανικής Climax είναι.
Γύρω στα 17-25 ευρώ τιμολογείται. Βέβαια μυρίζει λίγο λαστιχίλα αλλά είναι αρκετά άνετη.
Μια παραλλαγή αυτής
http://www.conik.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=381&category_id=41&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

Σε χρωματοπωλείο για την διπλή της 3Μ με τα ανταλλακτικά φίλτρα μου ζητήσανε 50 ευρώ οι κλέφτες!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:56:59 μμ »
Καλησπέρα,

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στη σωστή επιλογή μάσκας προστασίας για βαφή με αερογράφο;
Τι είδους φίλτρα πρέπει να πάρω για βάψιμο με ακρυλικά (Gunze κυρίως), σμάλτου Humbrol και Revell και για προστασία από τα διαλυτικά και Laquer διαλυτικά;
Που τις βρίσκουμε συνήθως; Πόσο κοστίζουν περίπου;

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 03:14:52 μμ »
Γιώργο, το παρακάτω τόπικ νομίζω θα σε βοηθήσει:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14447.0.html

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 03:26:02 μμ »
Ευχαριστώ.
Έκανα αναζήτηση αλλά με "μασκες" και δεν μου επέστρεψε αυτό το topic.
Ενδιαφέρον.  Για να δούμε που θα βρούμε 3Μ στη Γλυφάδα τώρα...

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 04:27:06 μμ »
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nα-τα-πουμε?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 09:25:48 μμ »
Στο πρακτικερ εχει μασκουλες ενεργου ανθρακα,απλες που κανουν την δουλεια.Το ιδιο και σε ολα τα χρωματοπωλεια.
Μιλαμε για τις απλες μασκουλες που χρησιμοποιουν οι ελαιοχρωματιστες.

ΙΜΟ ο  καλος εξαερισμος ειναι σημαντικοτερος.

Για οσους παντως θελουν μια καλη μασκα θα προτεινα μια full face που να αντεχει και δακρυγονα-με  το αναλογο φιλτρο,αχαχαχαχα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 10:28:42 μμ »
Στο πρακτικερ εχει μασκουλες ενεργου ανθρακα,απλες που κανουν την δουλεια.Το ιδιο και σε ολα τα χρωματοπωλεια.

ΙΜΟ ο  καλος εξαερισμος ειναι σημαντικοτερος.

Για οσους παντως θελουν μια καλη μασκα θα προτεινα μια full face που να αντεχει και δακρυγονα-με  το αναλογο φιλτρο,αχαχαχαχα.

Εχω μία τέτοια μάσκα, αλλά δυστυχώς δεν φιλτράρει σωστά τα δυνατά διαλυτικά, όπως νίτρου, πολυουρεθάνης και laquer. Η καλύτερη λύση για μία σωστή μάσκα, είναι αυτές που χρησιμοποιούν οι φαναρτζήδες.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 10:41:29 μμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 10:59:03 μμ »
ΙΜΟ ο  καλος εξαερισμος ειναι σημαντικοτερος.
Για οσους παντως θελουν μια καλη μασκα θα προτεινα μια full face που να αντεχει και δακρυγονα-με  το αναλογο φιλτρο,αχαχαχαχα.
Kαλό είναι να μην το παίζουμε ξερόλες σε θέματα υγείας και μιλώ με την εμπειρεία μου σαν μηχανικός ασφαλείας. Οι μάσκες των ελαιοχρωματιστών δεν είναι κατάλληλες για μοντελισμό και όποιος νομίζει οτι φέρεται έξυπνα με το να επιλέγει φθηνότερες μεν, ακατάλληλες δε μασκες προστασίας, είναι ηλίθιος. Οι ιδανικές μάσκες είναι αυτές που έχουν 1ο εξωτερικό φίλτρο για στερεούς ρύπους και 2ο φίλτρο για αέριους, κατά προτίμηση κατάλληλο για χημικούς διαλύτες και που   καλύπτουν τα πρότυπα ΕΝ 143 και 141. Εαν δεν τροχίζετε ρητίνες και mdf, καλύπτεστε από το πρότυπο 141.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 11:33:37 μμ »
Kαλό είναι να μην το παίζουμε ξερόλες σε θέματα υγείας και μιλώ με την εμπειρεία μου σαν μηχανικός ασφαλείας. Οι μάσκες των ελαιοχρωματιστών δεν είναι κατάλληλες για μοντελισμό και όποιος νομίζει οτι φέρεται έξυπνα με το να επιλέγει φθηνότερες μεν, ακατάλληλες δε μασκες προστασίας, είναι ηλίθιος. Οι ιδανικές μάσκες είναι αυτές που έχουν 1ο εξωτερικό φίλτρο για στερεούς ρύπους και 2ο φίλτρο για αέριους, κατά προτίμηση κατάλληλο για χημικούς διαλύτες και που   καλύπτουν τα πρότυπα ΕΝ 143 και 141. Εαν δεν τροχίζετε ρητίνες και mdf, καλύπτεστε από το πρότυπο 141.
Οταν μιλάμε λοιπόν για θέματα υγείας, ΑΥΤΟΣ είναι ο μόνος τρόπος να γίνονται προτάσεις.

Γιάννο ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 04:49:30 μμ »
Kαλό είναι να μην το παίζουμε ξερόλες σε θέματα υγείας και μιλώ με την εμπειρεία μου σαν μηχανικός ασφαλείας. Οι μάσκες των ελαιοχρωματιστών δεν είναι κατάλληλες για μοντελισμό και όποιος νομίζει οτι φέρεται έξυπνα με το να επιλέγει φθηνότερες μεν, ακατάλληλες δε μασκες προστασίας, είναι ηλίθιος. Οι ιδανικές μάσκες είναι αυτές που έχουν 1ο εξωτερικό φίλτρο για στερεούς ρύπους και 2ο φίλτρο για αέριους, κατά προτίμηση κατάλληλο για χημικούς διαλύτες και που   καλύπτουν τα πρότυπα ΕΝ 143 και 141. Εαν δεν τροχίζετε ρητίνες και mdf, καλύπτεστε από το πρότυπο 141.
Ως ερασιτεχνης μοντελιστης προτιμω να αποφυγω τα περιττα εξοδα,η τελος παντων τα μη αποδοτικα εξοδα.Για ενα ψεκασμα(με σμαλτα)μια-δυο φορες την εβδομαδα προτιμω τον καλο εξαερισμο,και τις μασκες"μιας χρησης"που αλλαζονται οταν αρχιζουν να ρεταρουν απο το να ριξω 60 ευρω για μια μασκα που και παλι τα φιλτρα της θα θελουν αλλαγμα οταν ληξει η ζωη τους.

Δυαλυτικο νιτρου δεν χρησιμοποιω(και επικινδυνο ειναι και στους αερογραφους δεν κανει καλο),ουτε και δουλευω με ρητινες(αυτες ειναι οντως επικινδυνες).

ΙΜΟ εαν καποιος θελει να ειναι απολυτα προστατευμενος,τοτε ας παρει μια full face(δεν κανω πλακα)με τα καταλληλα για χρωματα κλπ φιλτρα,και καλου κακου μια αλλαξια φιλτρα για ανθρακοθεια και σπρει πιπεριου(που ειναι εξαιρετικα επικινδυνα και βλαβερα).

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 04:59:13 μμ »
Συγνώμη φίλε μου αλλά διαφωνώ κάθετα.Δεν είναι περιττό έξοδο κάτι που έχει να κάνει με την υγεία μας.Μια μάσκα της προκοπής θα την πάρεις γύρω στα 50EUR και θα μπορείς να βάφεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.Αμά βάλεις τα λεφτά που θα δώσεις για να παίρνεις μια- μια μάσκα ίσως να φτάσεις το κόστος των 50EUR.ʼσε που τα ανταλλακτικά δεν είναι πια και τόσο ακριβά.όλοι μας είμαστε ερασιτέχνες αλλά πάνω απ'όλα η υγεία μας.Προτιμώ να μην πάρω ένα κιτ απ'το να επενδύσω τα λεφτά σε μια κάλή μάσκα.
Πίστεψέ με ότι μόλις αγόρασα την κατάλληλη μάσκα όχι μόνο δεν "έκλαψα" τα λεφτά μου αλλά θεωρώ οτι είχα αργήσει και να την αγοράσω....
ʼλλωστε ένα έξοδο των 50ε δεν νομίζω οτι είναι απαγορευτικό :wink:

Φιλικά πάντα  ::icon_thumright::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 05:11:44 μμ »
Συγνώμη φίλε μου αλλά διαφωνώ κάθετα.Δεν είναι περιττό έξοδο κάτι που έχει να κάνει με την υγεία μας.Μια μάσκα της προκοπής θα την πάρεις γύρω στα 50EUR και θα μπορείς να βάφεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.Αμά βάλεις τα λεφτά που θα δώσεις για να παίρνεις μια- μια μάσκα ίσως να φτάσεις το κόστος των 50EUR.ʼσε που τα ανταλλακτικά δεν είναι πια και τόσο ακριβά.όλοι μας είμαστε ερασιτέχνες αλλά πάνω απ'όλα η υγεία μας.Προτιμώ να μην πάρω ένα κιτ απ'το να επενδύσω τα λεφτά σε μια κάλή μάσκα.
Πίστεψέ με ότι μόλις αγόρασα την κατάλληλη μάσκα όχι μόνο δεν "έκλαψα" τα λεφτά μου αλλά θεωρώ οτι είχα αργήσει και να την αγοράσω....
ʼλλωστε ένα έξοδο των 50ε δεν νομίζω οτι είναι απαγορευτικό :wink:

Φιλικά πάντα  ::icon_thumright::
Καμμια αντιρρηση.Δεν ειναι αβασιμα τα επιχειρηματα που ακουστηκαν αλλωστε.

Να συμπληρωσω οτι παλιοτερα ειχα χρησιμοποιησει μια"κανονικη"μασκα φαναρτζη-που οντως δεν περναγε τιποτε-αλλα μου προκαλουσε δυσφορια,και το χειροτερο εχανα την συγκεντρωση μου με τον αερογραφο στα χερια.Αυτο συνεβαινε σε μενα,μπορει αλλος να μην εχει τετοιο προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 05:15:18 μμ »
Την πρώτη φορά δυσκολεύτηκα λίγο αλλά μόλις την συνήθισα όλα ήταν καλά.Τώρα πια,πρώτα φοράω την μάσκα και μετά ανάβω το κομπρεσσερ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 05:37:21 μμ »
Την πρώτη φορά δυσκολεύτηκα λίγο αλλά μόλις την συνήθισα όλα ήταν καλά.Τώρα πια,πρώτα φοράω την μάσκα και μετά ανάβω το κομπρεσσερ
Και εγω ειπα"καθε αρχη και δυσκολη"αλλα δεν μου βγηκε.Δεν την χρησιμοποιησα μονο μια φορα δλδ.

Τεσπα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 06:45:38 μμ »
Δεν υπάρχει καθόλου Τεσπα. Προοικονομείς για να μην τρέχεις και δεν φτάνεις μετά. Αν θεωρείς περιττό έξοδο τα λίγα λεφτά που θα χρειαστεί να δώσεις παραπάνω για την ίδια σου την ζωή, σου εύχομαι να μην το μετανοιώσεις κάποτε. Ορισμένα πράγματα δεν σηκώνουν ούτε συζήτηση, ούτε μέση λύση.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitri K.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 10:28:19 πμ »
Καλα ολα αυτα περι φιλτρων προσωπου αλλα αν μπορειτε να εξετασετε το ενδεχομενο μιας απορρόφησης εστο και μικρης στο χωρο που βάφεται να το κάνετε και αυτο. 
Δεν έχω καμία υπομονή για τον μοντελισμό.  Υπομονή χρειάζεται μόνο όταν δεν υπάρχει πάθος.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 08:02:18 μμ »
Καλα ολα αυτα περι φιλτρων προσωπου αλλα αν μπορειτε να εξετασετε το ενδεχομενο μιας απορρόφησης εστο και μικρης στο χωρο που βάφεται να το κάνετε και αυτο. 
To έχουμε λύσει και αυτό το θέμα, κάνε μια αναζήτηση με την φράση "spray booth"

Αποσυνδεδεμένος Dimitri K.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 08:11:15 μμ »
Δεν μου βγαζει τιποτα αλλα υποθέτω οπως λες οτι θα το εχετε συζητήσει και αυτο.  Απλα κατα την γνωμη μου μια καλη αποροφηση ειναι καλυτερη απο μασκα ενεργου ανθρακα.  Συνήθως στα εργαστήρια με καλη απορρόφηση απλα φοραω μια μασκα για στερεά σωματίδια niosh.  Καλητερα ειναι βεβαια να τα κανεις ολα.
Δεν έχω καμία υπομονή για τον μοντελισμό.  Υπομονή χρειάζεται μόνο όταν δεν υπάρχει πάθος.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 09:02:05 μμ »
ειχα αγορασει 1 μασκα 3Μ περιπου 20 ευρω εδω κ κανα 2 χρονια για την δουλεια μου.(ψεκαζω αβερτα καποιες φορες νιτρου διαλυτικο) απο καταστημα της 3Μ η οποια ηταν για 70 ωρες.....λειτουργιας εφοσων δεν υπηρχαν σκονες κ αλλα στερεα υλικα στο περιβαλλον εργασιας) με φιλτρο ανθρακα κ φιλτρο βαμβακιου????δεν ξερω,για την συγκρατιση των στερεων υλικων και ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημενος μεχρι τωρα(δεν εξαντλησα ισως τις 70 ωρες μαλλον). μετα την πετας...κ περνεις αλλη. ειναι 1 χρησης να την πω ετσι δηλ δεν περνει ανταλακτικα.

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 01:15:15 πμ »
Δεν μου βγαζει τιποτα αλλα υποθέτω οπως λες οτι θα το εχετε συζητήσει και αυτο.  Απλα κατα την γνωμη μου μια καλη αποροφηση ειναι καλυτερη απο μασκα ενεργου ανθρακα.  Συνήθως στα εργαστήρια με καλη απορρόφηση απλα φοραω μια μασκα για στερεά σωματίδια niosh.  Καλητερα ειναι βεβαια να τα κανεις ολα.

βγαζει αυτο φρεσκο και χθεσινο  :arrow:      http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17037.msg357872.html#new

Tags: