Αποστολέας Θέμα: Mauthausen  (Αναγνώστηκε 22938 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Απ: Mauthausen (part 2)
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 18, 2012, 04:48:54 μμ »
Γνωριζεις πλεον οτι ειμαι φαν της δουλεια σου!!! Οποτε σε περιμενω Δημητριο!!! :mrgreen: :mrgreen:
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 19, 2012, 10:32:24 πμ »
Ελα ρε Dim welcome back!!
Αναμενουμε με ενδιαφερον!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 19, 2012, 01:34:15 μμ »
Welcome back και καλή συνέχεια Δημήτρη!
Δεν ξέρω τι θα αναπαραστήσεις ακριβώς από το στρατόπεδο αλλά από σχετική έρευνα που είχα κάνει στο παρελθόν, η preiser έχει ωραίες φιγούρες πολιτών-προσφύγων και η masterbox ένα ταιριαστό κιτ ονόματι "checkpoint"....
Αναμένω και εγώ την συνέχεια!
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 20, 2012, 02:55:13 μμ »
            Παναγιωτη (tokkotai) Νεκταριε(lewton),συνονοματε (dmosid) ασφαλως και παντα δημητριοι :mrgreen:Χρηστο(xristosstergiou )..ευχαριστω πολυ

Δεν ξέρω τι θα αναπαραστήσεις ακριβώς από το στρατόπεδο αλλά από σχετική έρευνα που είχα κάνει στο παρελθόν, η preiser έχει ωραίες φιγούρες πολιτών-προσφύγων και η masterbox ένα ταιριαστό κιτ ονόματι "checkpoint"....
Αναμένω και εγώ την συνέχεια!
λοιπον το στησιμο ειναι .....
background θα ειναι η εισοδος απο την εσωτερικη πλευρα(οπως ακριβως δειχνει η φωτο) ::arrowred::   

αναμεσα στα κτηρια θα ειναι μια σκηνη περιπου ετσι   ::arrowred::   

με κρατουμενους φυλακες κλπ
σιγα σιγα βγαζω τωρα τις κλιμακες για τα κτηρια,οσο για τις φιγουρες εχω παρα πολλες αχρηστες οποτε ...ραβε,ξυλωνε

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 20, 2012, 04:24:14 μμ »
Έχοντας διαβάσει το ανεπανάληπτο βιβλίο του Καμπανέλλη, οφείλω να πω ότι το θέμα που έχεις επιλέξει φίλε Δημήτρη είναι το κάτι άλλο. Και επειδή την ποιότητα της δουλειάς σου τη γνωρίζουμε όλοι, περιμένω απ' τα χέρια σου κάτι αντάξιο της βαρύτητας του ονόματος αυτού, κάτι που θα τιμά την ιστορία! Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και ανυπομονώ να παρακολουθήσω την κατασκευή!

Spoiler (hover to show)

Πάντως, αν σκέφτεσαι να φτιάξεις και άλλο πέρα απ' αυτό που έχεις ήδη στα σκαριά, η σκηνή που περιγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, η στιγμή δηλαδή που το αμερικάνικο άρμα σπάει την πύλη και σταματάει στη μέση του στρατοπέδου, ελευθερώνοντας ουσιαστικά τους κρατουμένους, είναι μία μοναδικής δυναμικής σκηνή... Μακάρι να είχα τις μοντελιστικές ικανότητες να τη φτιάξω εγώ.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 20, 2012, 04:50:41 μμ »
Έχοντας διαβάσει το ανεπανάληπτο βιβλίο του Καμπανέλλη, οφείλω να πω ότι το θέμα που έχεις επιλέξει φίλε Δημήτρη είναι το κάτι άλλο. Και επειδή την ποιότητα της δουλειάς σου τη γνωρίζουμε όλοι, περιμένω απ' τα χέρια σου κάτι αντάξιο της βαρύτητας του ονόματος αυτού, κάτι που θα τιμά την ιστορία! Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και ανυπομονώ να παρακολουθήσω την κατασκευή!

Spoiler (hover to show)

Πάντως, αν σκέφτεσαι να φτιάξεις και άλλο πέρα απ' αυτό που έχεις ήδη στα σκαριά, η σκηνή που περιγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, η στιγμή δηλαδή που το αμερικάνικο άρμα σπάει την πύλη και σταματάει στη μέση του στρατοπέδου, ελευθερώνοντας ουσιαστικά τους κρατουμένους, είναι μία μοναδικής δυναμικής σκηνή... Μακάρι να είχα τις μοντελιστικές ικανότητες να τη φτιάξω εγώ.
Και να σκεφτείς ότι για κάποιους (και δυστυχώς όχι απαραίτητα "παλιούς") ο Αντώνης, όπως και όλοι οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν (και είναι), μιάσματα και υπάνθρωποι, που έπρεπε να εξολοθρευτούν...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 20, 2012, 11:23:13 μμ »
Κατάλαβα... Πάμε για υπερκατασκευή δηλαδή...! Ωραία και η εικόνα που περιγράφει ο Νάσος με το τάνκ. "Δυνατό" βιβλίο (πρέπει να το διαβάσω) και "δυνατό" διόραμα!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 20, 2012, 11:52:24 μμ »
Καλά, εδώ μάθαμε πρόσφατα ότι ο Χίτλερ είναι απλά ένα ιστορικό πρόσωπο και δεν έχει κριθεί ακόμα από την ιστορία... Τέλος πάντων, είμαστε εκτός θέματος φοβάμαι, αν και εντός ατμόσφαιρας... Ας επιστρέψουμε στα μοντελιστικά...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 21, 2012, 12:07:40 πμ »
Αντιγράφω το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Παράθεση
Στις 5 του Μάη, λίγο πριν απ' το μεσημέρι, ένα θεόρατο αμερικάνικο τανκ, καπνισμένο και σημαδεμένο απ' τον πόλεμο, γκρέμισε την κεντρική πύλη του Μαουτχάουζεν και μπήκε στον περίβολο. Κι αυτό το θεόσταλτο άρμα της ελευθερίας ήταν, λέει, ένα από τα αμέτρητα και ακατανίκητα της ενδεκάτης ταξιαρχίας αρμάτων της τρίτης αμερικανικής Στρατιάς που διοικούσε κάποιος σπουδαίος στρατηγός ονόματι Τζώρτζ Πάττον!... Τι ωραία λόγια, τι ουράνιες ειδήσεις... Οι πολεμιστές μας κοίταζαν σαστισμένοι, περήφανοι, περίλυποι... Καλά που κάνανε και μείνανε εκεί ψηλά, στη ράχη του τανκ. Γλιτώσανε από τόσες μάχες. Απ' τη χαρά μας δε θα γλιτώνανε. Ουρλιάζαμε, ξεσκίζαμε τα ρούχα μας, ταρακουνιόμαστε σα δαιμονισμένοι. Στριμωχνόμαστε, ποδοπατιόμαστε, για να φτάσουμε κοντά στο τανκ. Πολλοί πέφτανε πάνω και φιλούσανε τα καπνισμένα σιδερικά κι άλλοι χτυπούσανε πάνω τα κεφάλια τους και κλαίγανε.

Η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα ένα Sherman, αλλά δεν είμαι σε θέση να διακρίνω τύπο (και οι γνώσεις μου δεν θα το επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς). Πάνω στον πύργο του άρματος βρίσκονται τρεις στρατιώτες και γύρω τους αμέτρητοι πρώην κρατούμενοι. Στο φόντο είναι κάποια πύλη και από πάνω της κρέμεται ήδη ένα πανό, στο οποίο διακρίνω μόλις τη λέξη Antifascistas, ανάμεσα σε άλλες που δεν μπορώ να διαβάσω.
Αναρωτιέμαι όμως πόσο γνήσια μπορεί να είναι η φωτογραφία, εξ αιτίας του πανό. Έτοιμο το είχαν οι κρατούμενοι;

Δυστυχώς δεν έχω σκάνερ. Αν κάποιος άλλος έχει το βιβλίο...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 26, 2012, 04:38:28 μμ »
ειναι ομορφο να βλεπεις οτι υπαρχουν μοντελιστες που τους ενδιαφερει  και το..."συναισθημα" περα απο τα υπολοιπα
Θανο οι παρατηρησεις σου ειναι πολυ σημαντικες και ασφαλως να πω και στον Ορεστη οτι η ιστορια ξαναγραφεται καθε
μερα και τα μιασματα (ετσι και αλλοιως)θα παρουν τη θεση τους

Και μιας και αναφερθηκαμε στον Καμπανελλη στο "μεγαλο μας τσιρκο" οσο θυμαμαι καπου λεει (δια στοματος Καρεζη) "βαλε το αυτι σου
και ακου τον ηχο σαν απο παλιο τυμπανο κατι ερχεται............"
παμε τωρα στα μοντελιστικα μας
Πολυ καλη η ιδεα Θανο με το σερμαν ισως καποια στιγμμη να γινει κατι αναλογο

Κατάλαβα... Πάμε για υπερκατασκευή δηλαδή...! Ωραία και η εικόνα που περιγράφει ο Νάσος με το τάνκ. "Δυνατό" βιβλίο (πρέπει να το διαβάσω) και "δυνατό" διόραμα!

Χρηστο πραγματι υπερκατασκευη γιατι οπως τα ειδα μετρωντας το διοραμα (χωρις αφαιρετικες διαθεσεις )βγαινει 60εκ πλατος
45 εκ υψος και για μηκος ας μη το συζητησουμε
χωρο που δεν μπορω να διαθεσω αν και το ξαναψαχνω μη και εχω κανει λαθος
η μετρηση εγινε απο μια φωτο οπου μια φιγουρα ειναι διπλα στη πορτα(σε κυκλο)

ετσι με βαση το υψος του1.70 - 1.80 εβγαλα τις σχετικες διαστασεις (μη εχοντας αλλο τροπο η πληροφορηση)
εν πασει περιπτωσει με καποιους μικρους συμβιβασμους θα το προχωρησω και θα τα λεμε
σας ευχαριστω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 26, 2012, 05:31:51 μμ »
και η δευτερη φωτο που εδωσε τα ..μηκη και τα πλατη

εδω χρησιμοποιηθηκε η κεντρικη πυλη που στη πρωτη φωτο "μετρηθηκε με τη φιγουρα" ως 3 -4 μετρα υψος/πλατος
σαν ενα τεραγωνο

οποτε 21μετρα στην 1/35 εχουμε 60εκ (με το συμπαθειο που λεει και ο Γιαννης :mrgreen:)
κτλπ........ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 26, 2012, 08:09:57 μμ »
Ευελπιστω οτι θα εχει ενημερωθει εγκαιρως το ετερον ημισυ για το χωρο που θα καλυπτει στο σαλονι το περαιωθεν-με το καλο-ογκωδες καλλιτεχνημα!! :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 27, 2012, 09:18:03 πμ »
Ευελπιστω οτι θα εχει ενημερωθει εγκαιρως το ετερον ημισυ για το χωρο που θα καλυπτει στο σαλονι το περαιωθεν-με το καλο-ογκωδες καλλιτεχνημα!! :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen:

Μάλλον θες να πεις να έχει ενημερωθεί για το χώρο ο οποίος έχει καθοριστεί ΜΕΣΑ στο διόραμα, τον οποίο θα καταλαμβάνει εφεξής το σαλόνι, έτσι;  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 28, 2012, 11:22:51 πμ »

ως αλλος Λεωνιδας θα πω "This is MY HOYSE E(n)?" :mrgreen: :mrgreen:
ενταξει κατι το "μην ειδατε την αγαπη μου" κατι το "θα παμε στη μαμα σου" το περασα :wink:
Παναγιωτη ,Θανο ::salut::

εμ τωρα το ειδα με τα ετερομισιακα αγχωθηκα
γι αυτο γραφω συνεχεια τον Νασο(79) ως...Θανο :o :oops:
Νασο συγνωμη φιλε

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 30, 2012, 12:22:38 πμ »
 Καλη αρχη Δημητρη.
Εξαλου εκεινος  ο καναπες στο σαλονι δεν ειναι τοσο απαραιτητος. Καλλιστα μπορει να γινει μια θεση για το επομενο διοραμα :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mauthausen
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 30, 2012, 05:54:57 μμ »
Καλη αρχη Δημητρη.
Εξαλου εκεινος  ο καναπες στο σαλονι δεν ειναι τοσο απαραιτητος. Καλλιστα μπορει να γινει μια θεση για το επομενο διοραμα :mrgreen: :mrgreen:

κοιτα ποιος μιλαει
 ο .....λιμενοβραχιονας της bastia με τα καλοκαιρια διοραματακι  τοσο δα μικρουτσικο :mrgreen:
να σαι καλα Νεκταριε ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:05:47 μμ »
Καλησπερα κυριοι
το να κοβεις και να ραβεις αντι να εισαι σε παραλια κατανταει ....&&^$$^*^& αλλα δεν βαριεσαι αδελφε,
οποτε,συνεχιζουμε
παρακατω εχω μερικες φωτο  απο την κατασκευη του background γιατι οι φιγουρες θα παιξουν τον κεντρικο ρολο
Στηθηκαν προχειρα για να δουμε την αυλαια (εχω βαλει μια φιγουρα για να "φανουν" τα μεγεθη)
  το επομενο σταδιο θα ειναι ολοι οι τοιχοι να ντυθουν με πετρα και να μονταριστουν,να πεσει το τσιμεντενιο δαπεδο
και αφου βαφουν και λερωθουν ...............ερχονται οι φιγουρες

μιας και μιλησαμε για βαψιμο  ολο το διοραμα θα εχει δυο χρωματα  ασπρο και γκρι και καποιους τονους αυτων
σε  καποιες εξαιρεσεις θα χρησιμοποιηθει και λιγο κιτρινο στα αστερια και τα προσωπα

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:24:18 μμ »
Δεν βαριεσαι Ντίμι..Αστους αλλους να κανουν τα μπανακια τους.. ::hlioskaytos:: ::hlioskaytos::
Εμεις στις επαλξεις μας!! :mrgreen: Προβλεπεται μεγααααααλο οφθαλμολουτρο στο project σου!! Η αρχη του, που μας ποσταρες, μας προ'ι'δεαζει γι αυτο!!!
Καλη συνεχεια!! ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 15, 2012, 10:52:54 πμ »
Δημήτρη, ακόμα και τώρα προκαλεί δέος η κατασκευή σου.
Επίσης, το ασπρόμαυρο πιστεύω θα δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα... Περιμένω το αποτέλεσμα, αναμένεται απίστευτο... Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 15, 2012, 12:57:42 μμ »
Θα έλεγα το κίτρινο να το περιορίσεις μόνο στα αστέρια!!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 16, 2012, 06:58:24 μμ »
Δημήτρη μια ερώτηση, οι τοίχοι από τι υλικό είναι; Κατά τα άλλα.... No comment!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 16, 2012, 08:17:34 μμ »
Δεν βαριεσαι Ντίμι..Αστους αλλους να κανουν τα μπανακια τους.. ::hlioskaytos:: ::hlioskaytos::
Εμεις στις επαλξεις μας!!

με μπολικες   ΑΑΜ  ε?
Παναγιωτη ::salut::
Θα έλεγα το κίτρινο να το περιορίσεις μόνο στα αστέρια!!!! :wink: ::salut::

Ναι και αυτο στεκει μαλλον καλλυτερα Δημητρη, μεχρι το τελος βλεπουμε  ::salut::

Επίσης, το ασπρόμαυρο πιστεύω θα δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα...

Νασο ναι εχεις δικιο βγαινει ...καταθλιπτικο οντως ::salut::

Δημήτρη μια ερώτηση, οι τοίχοι από τι υλικό είναι; Κατά τα άλλα.... No comment!

Χρηστο εκανα το σχεδιο επανω σε ενα σκληρο χαρτονι ,αφαιρεσα τα ανοιγματα και το κολλησα σε φελιζολ,κατοπιν με ενα
μακρυ μαχαιρι εκοψα παλι τα ανοιγματα και το στοκαρα με ξυλοστοκο  παντου
(το στοκαρισμα ισως να μη χρειαζοταν αφου θα ντυθει με πετρα)
να εισαι καλα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 17, 2012, 10:13:31 πμ »
Ολο αυτο θα το ντυσεις με πετρα?ΜΙΑ ΜΙΑ????Τεραστιο,επιβλητικο και ομορφο νομιζω οτι θα βγει.Καλη συνεχεια Δημητρη ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 17, 2012, 12:49:03 μμ »
Ολο αυτο θα το ντυσεις με πετρα?ΜΙΑ ΜΙΑ????Τεραστιο,επιβλητικο και ομορφο νομιζω οτι θα βγει.Καλη συνεχεια Δημητρη ::salut:: ::salut::

Εγω φταιω επρεπε να γραψω""πετρα""  :mrgreen:  καθως θα κοβονται κομματια απο φελο που ειναι πιο διαμορφωσιμα και ελαφρια
και θα κολληθουν πραγματι ενα ενα

Γιωργο ευχαριστω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 17, 2012, 02:20:27 μμ »
Καλή αρχή! Για να πω την αλήθεια, συγκλονίστηκα που το είδα... το έχω επισκεφθεί πριν λίγα χρόνια και «έσφιξε» η ψυχή μου από αυτά που είδα και ένιωσα... τους θαλάμους, τα χειρουργεία, τους φούρνους... δεν άντεξα πολύ τη εξερεύνηση των υπογείων του... ένιωθα τον πόνο των αθώων να ξεχυλίζει από τους τοίχους. Σημαντική σημείωση στο φυλλάδιο από την υπουργό πολιτισμού της Αυστρίας ότι ...«και εμείς οι Αυστριακοί, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε εδώ...». Αν χρειάζεσαι φωτο, έχω αρκετές, αν και είναι από το σήμερα.

Tags: