Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για αερογραφο  (Αναγνώστηκε 6556 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος macedonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σείριος
  • ου ποσοι αλλα που
Βοηθεια για αερογραφο
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 02:36:00 μμ »
καλησπερα κυριοι μολις εκανα εγγραφη και θα ηθελα την βοηθεια σας. Ειχα χρονια να ασχοληθω με το χομπι μας και τωρα πηρα την αποφαση να συνεχισω.
Ψαχνω για αερογραφο, ειναι η πρωτη μου προσπαθεια να αγορασω και δεν θελω να δωσω τρελα λεφτα. Ολες οι γνωμες καλοδεχουμενες.
Καλως σας βρηκα  

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: βοηθεια για αερογραφο
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 02:48:42 μμ »
 ::welcome_model::

Βασική ερώτηση: Πόσο είναι το budget σου??? Χρειάζεσαι και compressor??

• Scale 1/144
  • *
  • ου ποσοι αλλα που
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 02:53:36 μμ »
να μια καλή ερώτηση. Μπουκάλα ή κομπρεσερ. Για αρχή λέω να διαθέσω γύρω στα 100 ευρώ για αερογράφο και μπουκάλα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 02:59:53 μμ »
Δυστυχώς η μπουκάλα δεν είναι λύση. Τόσο γιατί δεν παρέχει σωστά αέρα (όσο ψεκάζεις η πίεση του αέρα πέφτει δραματικά), όσο και γιατί μακροπρόθεσμα είναι ασύμφορη οικονομικά.
Καλύτερα θα ήταν να ανέβαλες έστω την αγορά λίγο πιο πίσω χρονικά και να πάρεις μαζί με τον αερογράφο και ένα σχετικά φτηνό κομπρεσεράκι διαφράγματος που πλέον και πολύ καλή τιμή έχουν και πολύ καλά είναι.  :wink:

• Scale 1/144
  • *
  • ου ποσοι αλλα που
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 03:07:19 μμ »
το όλο θέμα είναι οτι δεν έχω πολυ χώρο για το κομπρεσέρ. Απο αερογράφους τι προτείνετε:

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 03:19:01 μμ »

Οι φιάλες αέρα είναι πεταμένα λεφτά άσε που το βάψιμο είναι περιπέτεια. Χρειάστηκε  1-2 μήνες να τις χρησιμοποιήσω  προσωρινά μέχρι να αγοράσω καινούργιο κομπρέσορα και βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή.  :twisted: :twisted: :twisted:

Για αερογράφους χαμηλού κόστους δες προς SPARMAX μεριά ή Badger 200 ή για ακόμα φθηνότερα ρίξε μια ματιά στο eBay.

Όσο για περιορισμούς στον χώρο, ένα κομπρεσσεράκι σαν αυτό που λέει ο νίνο, έχει διατάσεις παραπλήσιες 4-6 φιαλών αέρα που ούτως ή άλλως θα πρέπει να κρατάς καβάτζα.
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
  • ου ποσοι αλλα που
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 03:25:51 μμ »
Ευχαριστώ πολυ παιδια. Λέω να ξεκινήσω το ψάξιμο

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 04:16:01 μμ »
σε 40 μερες περιπου ειναι το Πάσχα
τα μαγαζια συνηθως βάζουν προσφορές-πακέτα εκείνες τις μέρες
θυμάμαι πέρυσι δίνανε αερογράφο + κομπρεσερ (starter set) με 150 ευρώ
δε ρωτας μηπως κάνουν παλι κατι ?
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 05:17:24 μμ »
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum μας. Με 150 ευρώ υπάρχει μία τρέχουσα προσφορά συμπιεστή + αερογράφου από τον Καλφάκη. Αλλά θα σπου έλεγα να κοίταζες όλα τα καταστήματα, έστω και αν ξοδέψεις περισσότερα χρήματα (εως 220). Υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά -> π.χ. οι sparmax ή ενα φοβερό σετ της graphotech που κανει μέν 90+ ευρώ αλλά περιλαμβάνει 2 μύτες, 2 δοχεία βαφής με τα καπάκια τους, σωλήνα παροχής αέρα καλής ποιότητος και μεταλλικό αντάπτορα. Μικρούς συμπιεστές έως 4 barr, βρίσκεις με 110-130 ευρώ ίσως και φθηνότερα - θελει ψαξιμο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι εφοδιασμένοι με ρυθμιστική βαλβίδα ελέγχου πίεσης εξόδου.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 08:00:55 μμ »
Καλησπέρα.

Ο ramfighter αναφέρεται στον ΒD-183 της Graphotech. 3 δοχεία, 3 βελόνες, 3 μπεκ EUR95 όλα. Τον έχω και είναι απροβλημάτιστος!!!
Τι άλλο θέλεις για αρχή?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 08:50:13 μμ »
Καλησπέρα.
Ο ramfighter αναφέρεται στον ΒD-183 της Graphotech. 3 δοχεία, 3 βελόνες, 3 μπεκ EUR95 όλα. Τον έχω και είναι απροβλημάτιστος!!!
Τι άλλο θέλεις για αρχή?
:oops: :oops: Δεν έγραψα την λέξη "επιπλέον",ενώ την είχα στο μυαλό μου. Πραγματικά με όλα αυτά τα επιπλέον που δίνει ο BD-183 είναι αυκαιρία.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Βοηθεια για αερογραφο
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 10:17:21 μμ »
όντως
μεγάλη ΑΥΚΑΙΡΙΑ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/144
  • *
  • ου ποσοι αλλα που
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 10:29:23 πμ »
Σε μια μικρη ερυενα που εκανα βρηκα απο καλφακη αυτη την προσφορα συνδυασμός TC-108 και του WERTHER-20.
Σε αυτη αναφερεστε::::

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:39:19 πμ »
Σε μια μικρη ερυενα που εκανα βρηκα απο καλφακη αυτη την προσφορα συνδυασμός TC-108 και του WERTHER-20.
Σε αυτη αναφερεστε::::
Nαι.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:47:57 πμ »
Φίλτατε για συνδιασμό αερογράφου + κομπρεσέρ θα πρέπει να ..........ψηλώσεις το ταβάνι σου στα περίπου 200 ευρά.

Αξίζει αν θές να συνεχίσεις με το χόμπυ και είναι μια επένδυση που θα σε συντροφεύσει πολλά χρόνια , χώρια που μαζεύεις και καλή αποδείξη για το αφορολόγητο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Όπως είπε ο Σταυρος με λίγη υπομονή θα κάνεις την Σαρακοστή σου και μετά θα χτυπήσεις τα συμπράγκαλα την περίοδο του Πάσχα που πιθανόν να  υπάρχουν κάποιες προσφορές. (αν και υπάρχουν και τώρα κάποιες ..........)

Αν πάλι λυσσάς για βάψιμο πάρε μόνο αερογράφο και βλέποντας τα οικονομικά σου πράττεις ανάλογα.

Τέλος , όταν πρόκειται για σοβαρές αγορές, θα πρότεινα κατ'ιδίαν επίσκεψη στα μοντελομάγαζα να βλέπεις από κοντά την πραμάτεια και όλες τις διαθέσιμες επιλογές.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 01:25:13 μμ »
θα συμφωνήσω με το βαγγέλη ότι καλύτερα να πας σε λύση αερογράφου - κομπρεσέρ και να περιμένεις μέχρι να μαζέψεις το ποσό και να κοιτάς τις προσφορές με επισκέψεις στα μοντελομάγαζα.

και να σε πάω στη λύση μόνο αερογράφου. έστω αυτός που προτάθηκε παραπάνω (100 ευρά). δεν θές και 5 μπουκάλες καβάτζα (35 ευρά). είναι το 1/3 ενός werther tc-108.

με το συνδυασμό μπουκάλας και αερογράφου όταν προτοξεκοινάς 2 είναι οι λύσεις.

1) ή θα απογοητευτείς από το αποτέλεσμα και θα τα παρατήσεις τελείως. υπολόγισε ότι μην έχοντας δουλέψει αερογράφο στο παρελθον, μην περιμένεις να τον φορτώσεις χρώμα και να αρχίσεις να βάφεις. πρέπει να του βάλεις λίγο νεράκι ή αξαχακι να εξοικιωθείς με την κίνηση της σκανδάλης, να δεις τις δέσμες του κτλπ. όλα αυτά χρειάζονται αέρα που το κομπρεσερ τον παρέχει αδιάκοπα αλλά με τις μπουκάλες θα πέφτουν τα 7 ευρώπουλα σαν το χαλάζι. επίσης η μπουκάλα δεν παρέχει τον έλεγχο του αέρα που παρέχει το κομπρεσερ σε σχέση με τη ρύθμιση πίεσης. δεν έχω δουλέψει μπουκάλα αλλά απότι έχω ακούσει μόλις φτάσει στη μέση πέφτει η πίεση και αρχίζουν τα προβλήματα.

μετά στο καθάρισμα του σίγουρα θα χρειαστείς αέρα. αν βάφεις με σμάλτα το καθάρισμα είναι πιο δύσκολο και θέλει διαδοχικά ψεκάσματα με white spirit πριν ξεκινήσεις το λύσιμο του.

2) ή θα πας αμέσως για κομπρεσέρ οπότε θα σκάσεις τα λεφτά και θα έχεις χαλάσει και ένα σοβαρό ποσό για μπουκάλες.

δεν ξέρω μήπως κάνει δουλειά μια σαμπρέλα από λάστιχο αυτοκινήτου να τη φουσκώνεις με μια απλή ποδοτρόμπα και να προσαρμόσεις μια βαλβίδα ρύθμισης αέρα. ο προβληματισμός μου είναι στα πόσα psi μπορεί να ανέβει και για πόση ώρη μπορεί να δώσει αέρα στα 10-15 psi.
βέβαια θέλει χώρο.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 02:59:15 μμ »
Ακόμα μια ερώτηση κρίσεως: Με τι ασχολείσαι αεροπλάνα, άρματα, sci-fi, ή αυτοκίνητα?

Για τα τελευταία μπορώ να σου πω ότι οι πολύ σοφιστικέ αερογράφοι με μπεκ των 0,15mm και σούπερ-ντούπερ
αξεσουάρ και ευκολίες και παραφερνάλια και δεν συμμαζεύεται δεν χρησιμεύουν σε τίποτε.
Είμαστε φαναρτζήδες σε μικρογραφία!!!!!!
Ο compressor να είναι καλός (όχι σούπερ-ντούπερ) και ένας αερογράφος από 0,2 έως 0,8 είναι υπέραρκετός.

Στην πορεία θα καταλάβεις άν χρειάζεσαι καλύτερο αερογράφο.
Πάντα σε αυτά τα θέματα ακολούθούσα το ρητό: keep it simple and stupid. ::book:: ::book::

• Scale 1/144
  • *
  • ου ποσοι αλλα που
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 03:35:31 μμ »
Τώρα έχω ένα F 16 της  Kinetic ( άλλα περίμενα και άλλα βρήκα) παλαιότερα είχα φτιάξει και άρματα, όλα τότε με πινέλο, απλά τώρα λέω να δοκιμάσω και με αερογράφο

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:18:19 μμ »
Eίναι δύσκολο να προτείνει κανείς στην οικονομικά δυσχερή περίοδο που διανύουμε να αγοράζουμε καλής κατασκευής επώνυμα προϊόντα. Όλοι μας λίγο ή πολύ κάπου θα δυσκολευτούμε και κάτι χρειάζεται αν περικόψουμε. Η αγορά που σχεδιάζεις να προβείς θέλει πολλή σκέψη.
1. Η αγορά φιαλών είναι ασύμφορη. Θα χρειαστείς 3-4 μόνο για το ξεκίνημα, καθώς θα πρέπει να κάνεις μερικές δοκιμές, θα πρέπει να βάψεις το μοντελο και θα πρέπει να καθαρίσεις μετά και τον αερογράφο. Ο δε συμπιεσμένος αέρας που παραμένει στην φιάλη, λόγω της μεταβολής της πίεσης μεσα στην φιαλη, τείνει να αλλάξει κατάσταση, να παγώσει και να αδρανοποιηθεί. Οι φιάλες είναι κατάλληλες για άλλες εφαρμογές, όχι για επαναλαμβανόμενη/διακοπτόμενη παροχή αέρα.
2. Λογω διαστάσεων/θορύβου και τρόπου λειτουργίας, ο μέσος όρος της τιμής των προσφερόμενων κομπρεσέρ είναι στα 120 ευρώ. Δεν ξέρω σε ποιό θα καταλήξεις, η αποψη μου είναι οτι πάρεις να το πάρεις από Ελλάδα για την κούφια την ώρα που θα σου χαλάσει κάτι.
3. Ένας συνηθισμένος αερογράφος είναι κατάλληλος για το 95% των περιπτώσεων. Οτι και να παρεις με 60-09 ευρώ θα σε καλύψει. Οταν όμως υπάρχουν αερογράφοι εταιριών σαν την iwata ή την badger με τιμές γύρω στα 120, νομίζω οτι πρέπει να το ξανασκεφτείς και να ψάχνεις για προσφορές και ευκαιρίες.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 11:21:02 μμ »
 :oops: Είμαι κουρασμένος απόψε και γράφω άλλα αντί άλλων. Παραπάνω ήθελα να γράψω 60-90 ευρώ,

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 07:50:21 πμ »
2. Λογω διαστάσεων/θορύβου και τρόπου λειτουργίας, ο μέσος όρος της τιμής των προσφερόμενων κομπρεσέρ είναι στα 120 ευρώ. Δεν ξέρω σε ποιό θα καταλήξεις, η αποψη μου είναι οτι πάρεις να το πάρεις από Ελλάδα για την κούφια την ώρα που θα σου χαλάσει κάτι.
3. Ένας συνηθισμένος αερογράφος είναι κατάλληλος για το 95% των περιπτώσεων. Οτι και να παρεις με 60-09 ευρώ θα σε καλύψει. Οταν όμως υπάρχουν αερογράφοι εταιριών σαν την iwata ή την badger με τιμές γύρω στα 120, νομίζω οτι πρέπει να το ξανασκεφτείς και να ψάχνεις για προσφορές και ευκαιρίες.

X10 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 08:52:10 πμ »
macedonas καλημέρα, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, όχι μπουκάλα. Τώρα για αερογράφο θα σου πρότεινα να δεις από ebay μεριά, οι διαφορές ειναι μεγάλες, π.χ iwata hp-c plus περίπου 140 ευρώ με τα μεταφορικά, αν θέλεις σου στέλνω λινκ, γουγλιασε για να δεις την διαφορά τιμής. Ο συγκεκριμένος έχει 0.3 μπεκ και ειναι πολύ καλός, ας το επιβεβαιώσουν και τα παιδιά εδω που γνωρίζουν παραπάνω. Φιλικά Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:13:56 μμ »
Σωστός ο zaxos345. Αλλά δυστυχώς κανείς δεν εγγυάται ότι ο οιοσδήποτε iwata ή ό,τι άλλο
παραμένει σε εγγύηση φθάνοντας στην Ελλάδα.
Αυτό που πρότεινα εγώ σε προηγούμενο post είναι ένας αξιοπρεπής αερογράφος για κάποιον
που ξεκινάει τώρα την....καριέρα του στον μοντελισμό.... Να τον στίψει, να του βγάλει το λάδι
με μικρό κόστος και σε δεύτερο χρόνο μεταπηδά σε εξευγενισμένες καταστάσεις. Λέω εγώ τώρα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:36:37 μμ »
σωστός και ο zaxos345 όπως και ο est.1976. αλλά όταν αυτός που προτείνεται είναι 20 ευρώπουλα φτηνότερος από ένα iwata revolution από ελλάδα πάλι μπαίνουν διλλήματα ειδικά όταν το ρημάδι το μπάτζετ είναι περιορισμένο. 

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 01:59:00 μμ »
Χωρίς καμμιά παρεξήγηση: Γίνεται αναφορά στον iwata των 0,5 mm με EUR104,4
και αναφέρομαι στον Graphotech των 0,3, 0,5 και 0,8mm με EUR95.

You to decide!!

Tags: