Eίναι δύσκολο να προτείνει κανείς στην οικονομικά δυσχερή περίοδο που διανύουμε να αγοράζουμε καλής κατασκευής επώνυμα προϊόντα. Όλοι μας λίγο ή πολύ κάπου θα δυσκολευτούμε και κάτι χρειάζεται αν περικόψουμε. Η αγορά που σχεδιάζεις να προβείς θέλει πολλή σκέψη.
1. Η αγορά φιαλών είναι ασύμφορη. Θα χρειαστείς 3-4 μόνο για το ξεκίνημα, καθώς θα πρέπει να κάνεις μερικές δοκιμές, θα πρέπει να βάψεις το μοντελο και θα πρέπει να καθαρίσεις μετά και τον αερογράφο. Ο δε συμπιεσμένος αέρας που παραμένει στην φιάλη, λόγω της μεταβολής της πίεσης μεσα στην φιαλη, τείνει να αλλάξει κατάσταση, να παγώσει και να αδρανοποιηθεί. Οι φιάλες είναι κατάλληλες για άλλες εφαρμογές, όχι για επαναλαμβανόμενη/διακοπτόμενη παροχή αέρα.
2. Λογω διαστάσεων/θορύβου και τρόπου λειτουργίας, ο μέσος όρος της τιμής των προσφερόμενων κομπρεσέρ είναι στα 120 ευρώ. Δεν ξέρω σε ποιό θα καταλήξεις, η αποψη μου είναι οτι πάρεις να το πάρεις από Ελλάδα για την κούφια την ώρα που θα σου χαλάσει κάτι.
3. Ένας συνηθισμένος αερογράφος είναι κατάλληλος για το 95% των περιπτώσεων. Οτι και να παρεις με 60-09 ευρώ θα σε καλύψει. Οταν όμως υπάρχουν αερογράφοι εταιριών σαν την iwata ή την badger με τιμές γύρω στα 120, νομίζω οτι πρέπει να το ξανασκεφτείς και να ψάχνεις για προσφορές και ευκαιρίες.