Αποστολέας Θέμα: Scharnhorst Heller 1/400  (Αναγνώστηκε 7630 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
Απ: Scharnhorst Heller 1/400
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 08, 2010, 12:54:02 πμ »
Ωρε παραλλαγαουα λεμε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν την ηξερα τοτε που εκανα το δικο μου (πριν 8 χρονια) κατι μονοχρωμες εβρισκα με πιο ετυπωσιακη μια με λευκη πλωρη-πρυμνη και
dark sea grey το υπολοιπο.
Καλη συνεχεια βγαινει @α@ατο!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 03:44:28 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα  ::salut:: :wink:  Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια  :oops:
 συνέχεια λοιπόν με το 400αρι σκαρί........
αφού μάσκαρα έκανα preshadding σε πλώρη & πρύμνη με Hull Red και έπειτα ακολούθησε ψέκασμα με Flat Red....στην συνέχεια κυκλικό μεταλλικό stencil απο Verlinden και βάψιμο με IJN Grey (ως preshadding) και "απο πάνω" Off White. Τέλος Home Made stencil για τις σβάστικες και πέρασμα με Flat Black.
 Οσο το κοιτούσα και παρόλο που θα το κάνω waterline δεν μου άρεσαν τα ύφαλα άβαφα :roll: :roll: Έτσι μασκάρισμα και βάψιμο της ίσαλου γραμμής με Flat Black, ενώ αργότερα αφού έκανα preshadding με Gloss Black & Nato Black, έβαψα με το ανάλογο "κόκκινο" του σέτ της Lifecolor τα ύφαλα του πλοίου.

ενα πρόχειρο dry fit της υπερκατασκευής περασμένη με Nato Black ως preshadding (έχει να γίνει μασκάρισμα και βάψιμο άλλων χρωμάτων).......

τέλος αφού θα "μπεί" σε διόραμα, προμηθεύτηκα και το εν λόγω σετ πλοίων απο την Heller στην 1/400 γιατί όλο και κάποιο "συνοδευτικό" θα "μπεί"  :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 03:54:59 μμ »
Παναγιώτη πολύ όμορφο καλή συνέχεια.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 04:00:33 μμ »
Παναγιώτη μου τελικά δίνεις ρεσιτάλ και στα πλοία.Υπέροχο,απότελεσμα.Εχεις ένα μεγάλο ταλέντο στο να δίνεις βάθος στο οποιο καμουφλάζ φίλε.
Το αν είναι σε άρμα ή αεροπλάνο ή πλοίο για σένα δεν έχει σημασία .Το αποτέλεσμα που βγάζεις είναι εκπληκτικό.Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 12, 2010, 04:14:23 μμ »
Πόλύ ωραία πηγαίνει η δουλειά σου, και τα χρώματα δένουν όμορφα  ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Μια μικρή μουτζούρα δεξιά και πίσω είναι φθορά/λέρμα ή πάει προς διόρθωση;

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 01:34:27 πμ »
Συμεών, Σταμάτη, Δημήτρη  ::thanks_smilie::
Πράγματι υπάρχει μια "μουτζούρα"  :oops: :oops: στο πίσω αριστερό μέρος.....καθαρή μ@μ@κια μου  :oops: :oops:  Σκεφτόμουνα να προσθέσω κάτι εκεί αλλά τελικά δεν "μου βγήκε".......ελπίζω οτι με "περάσματα" των ίδιων χρωμάτων (όπως στ' άλλα μέρη) να την "σβήσει"  ::eusa_pray::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 01:53:22 πμ »
Καταπληκτική η δουλειά στο βάψιμο... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πρόσεχε λίγο την εφαρμογή της υπερκατασκευής στο κατάστρωμα...  Η κούρμπα που κάνει στην μέση θα σε δυσκολέψει... Επίσης τσέκαρε ακριβώς τα σημεία που πρέπει να εφαρμόσει γιατι σε πολλά κιτ του συγκεκριμμένου πλοίου αρκετοί κατέληξαν με το πρυμναίο κομμάτι της υπερκατασκευής να "κάθεται" κανά χιλιοστό πάνω από το κατάστρωμα και να μην έρχεται με τίποτα...

Επίσης αν πάς να το κόψεις για να το βάλεις σε ναρό, κόψε πρώτα το μισό ή πολύ χαμηλά κοντά στην βασική γραμμή, ενίσχυσε εσωτερικά το σκάφος πάνω από την ίσαλο και μετά φέρτο εκεί που θες... Αν πας να το κόψεις με την μία ίσως συο πετάξει σε μερικά σημεία το κατάστρωμα...

Πολλή όμορφη δουλειά.. ::icon_thumright:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 02:06:18 πμ »
Φίλε gtdeath13 σ' ευχαριστώ  :wink:
μετά απο αρκετά dry fit παρατήρησα ακριβώς αυτό που λές σχετικά με υπερκατασκευή και κατάστρωμα  :( :( Βασικά σκέφτηκα πρώτα να βάψω το υπόλοιπο camo της υπερκατασκευής, όπως έιναι στη φώτο, και μετά να το κολλήσω "πιάνοντας" το ή καλύτερα τυλίγοντας το με χαρτοταινία......Εσωτερικά και  γύρω-γύρω στο χείλος όπου έδινε "οδηγούς" η μαμά Heller για το κατάστρωμα, κόλλησα τραβέρσες ώστε και να κοντράρουν τα 2 μισά της γάστρας αλλά και να αυξήσω τις επιφάνειες κόλλησης του καταστρώματος.....ελπίζω να μην ξεκολλήσει και κουρμπάρει το κατάστρωμα πιέζοντας την υπερκατασκευή να εφαρμόσει  ::eusa_pray:: ::eusa_pray::
 Χμμμμμ τώρα σχετικά με το πώς θα γίνει waterline......το θέμα "κοπή" το ξεχνώ ακριβώς για τους λόγους που ανέφερες  :wink: :wink:  Τώρα σκέφτομαι ή να το κάνω αγκυροβολημένο στο Alta Fjord (οπότε θα βυθίσω μέχρι την ίσαλο γραμμή σε ακρυλικό "νερό") ή να το κάνω σε πλήρη ταχύτητα στην Βόρεια Θάλασσα (οπότε λόγω τρικυμίας και κλίσης ίσως εξέχει η πλώρη και φαίνεται λίγο απο την καρίνα)  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Ακόμα το σκέφτομαι....βλέπεις υπάρχει το "θέμα" νερό και δημιουργεία του :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 02:08:07 πμ »
Καταπληκτική η δουλειά στο βάψιμο... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πρόσεχε λίγο την εφαρμογή της υπερκατασκευής στο κατάστρωμα...  Η κούρμπα που κάνει στην μέση θα σε δυσκολέψει... Επίσης τσέκαρε ακριβώς τα σημεία που πρέπει να εφαρμόσει γιατι σε πολλά κιτ του συγκεκριμμένου πλοίου αρκετοί κατέληξαν με το πρυμναίο κομμάτι της υπερκατασκευής να "κάθεται" κανά χιλιοστό πάνω από το κατάστρωμα και να μην έρχεται με τίποτα...

Επίσης αν πάς να το κόψεις για να το βάλεις σε ναρό, κόψε πρώτα το μισό ή πολύ χαμηλά κοντά στην βασική γραμμή, ενίσχυσε εσωτερικά το σκάφος πάνω από την ίσαλο και μετά φέρτο εκεί που θες... Αν πας να το κόψεις με την μία ίσως συο πετάξει σε μερικά σημεία το κατάστρωμα...

Πολλή όμορφη δουλειά.. ::icon_thumright:: ::salut::
Φίλε Νίκο αλίμονο αν κόψει το σκάφος τώρα.Μπορεί να κάνει τη θάλασσα όσο βαθειά χρειάζεται για να κρύψει τα ίσαλα μέσα.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 02:17:33 πμ »
ʼμα θέλει όλα γίνονται..Επειδή ακριβώς δεν ξέρω αν θα το βάλει όλο σε θάλασσα (εγώ δεν θα το έκανα, αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή) έγραψα για την εσωτερική ενίσχυση...

Και με πριονοκορδέλα κόβεται, ακόμα και πάνω σε κορδέλα τριψίματος να το βάλει (beltsander, που καταλήξαμε να ξέρουμε καλύτερα την βαρβαρική από τα Ελληνικά) και να το φάει σιγά σιγά όλο γίνεται....

Για να μην σπαταλήσει την καταπληκτική δουλειά στο κύτος μπορεί να το βάλει σε διάφανη θάλασσα.. Ειδικά άμα κοτσάρει και κανά υποβρύχιο από κάτω κουκλί θα γίνει....

Τα σέβη μου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 04:46:51 μμ »
Παναγιώτη θα κόψω και τον φλοτερομοντελισμό εξαιτίας σου όπως πάμε ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Θα σου έλεγα να μην πιέσεις υπερβολικά την υπερκατασκευή για να εφαρμόσει, αλλά καλύτερα να κάνεις 2-3 dry-fits και αν έχεις μεγάλο "χαμογελάκι" να γεμίσεις με ζεσταμένο/τεντωμένο πλαστικό, ενώ αν μιλάμε για κάτω από μισό χιιλοστό κενό, γέμισέ το στα γρήγορα με ζελέ κυανοακρυλική αργής πήξης, μασκάροντας το κατάστρωμα για να μην σου ξεχειλίσει και τρίβεις μετά. Αλλά υποψιάζομαι ότι τα έχεις ήδη υπ' όψιν τα κόλπα :wink: ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια κουκλί θα βγει :mrgreen: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 05:00:42 μμ »
Γιάννη σ' ευχαριστώ φίλε  :wink:
 πριν κάποια ώρε που έκανα μερικά dry fit υπάρχει ενα κενό κάποιων χιλ. αλλά "τυλίγοντας" με χαρτοταινία και ελαφριά πίεση, "έρχεται" ok  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 05:25:12 μμ »
Ωραία ωραία συνεχίζουμε δεν υπάρχει πρόβλημα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Ισχύει το μασκάρισμα καταστρώματος αν κολλήσεις με κόλλα πλαστικών για να μην έχεις ξεχειλίσματα από την πίεση της χαρτοταινίας :oops:
Α πού είσαι, για να ελέγχεις και οπτικά το πράγμα όταν θα κολλήσεις, μπορείς να αντικαταστήσεις τη χαρτοταινία με λαστιχάκια από εκείνα τα ψιλοφαρδιά :wink: ::salut::
Qui tangit frangatur

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 12:39:41 πμ »
Φίλοι καλησπέρα εεεεε καλημέρα  :mrgreen:
μετά απο μια "φορτωμένη" εβδομάδα λίγο μοντελλάρισμα για "ξελαπικάρισμα"  :D :D :D  Αφού βάφτηκε το βασικό "σώμα" της υπερκατασκευής, κολλήθηκε στην θέση του με την βοήθεια κυανοκρυλλικής και χαρτοταινίας

κάποια σημεία των επιμέρους καταστρωμάτων της υπερκατασκευής παρατήρησα οτι ήταν ξύλινα, σαν το κύριο κατάστρωμα.....έτσι ίδια τεχνική  :wink:  Στις φώτο μου "μένουν" τα φωτίσματα & σκιές αυτών των "ξύλινων" καταστρωμάτων.....Τώρα θα προσπαθήσω να βάφω κάθε επιμέρους στοιχείο (πύργοι - αποστασιόμετρα - διόπτρες κτλ) ξεχωριστά και απλά να το τοποθετώ στην θέση του....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 12:45:03 πμ »
πολύ ωραίες φωτοσκιάσεις  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

θα αναδείξουν πολύ το τελικό αποτέλεσμα

τα ...ξύλινα, πράγματι θέλουν περισσότερα δούλεμα

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 01:04:48 πμ »
πολυ ζορικο και μου αρεσει φιλε

::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 01:20:55 πμ »
Πέτρο, Αλβι  ::thanks_smilie::  Ναι ναι τα "ξύλινα" θα τα "πειράξω" αύριο που θα στεγνώσουν κιόλας  :wink:  ʼλβι εσένα σου "χρωστώ" ενα περιοδικό φιλαράκι  ::salut::  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 08:45:21 πμ »
Παναγιώτη πολύ καλό !!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μου άρεσαν κι εμένα οι φωτοσκιάσεις  ::icon_thumright:: 
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 09:46:30 πμ »
Παναγιώτη μου ,οπως τα είχαμε πει και κατ'ιδίαν η τεχνική σου είναι πρωτότυπη σαν χρήση σε μοντέλο πλοίου.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ .Δεν το συζητάω για τη γάστρα του πλοίου που πραγματικά εμβάθυνε το  camo ,τώρα για τις υπερκατασκευές ,προσωπικά θα προτιμούσα λίγο πιό διακριτικά φωτίσματα και σκιάσεις.Οι επιφάνειες έιναι σχετικά διαφορετικές και αντιδρούν διαφορετικά στην αρμύρα και τη χρήση.
Ενας μικρός ''κανόνας''λέει μάλιστα οτι τις υπερκατασκευές καλό είναι να τις κάνουμε με κάποιο τονο ανοιχτότερο του βασικού χρώματος.
Καθώς το φως αντιδρά διαφορετικά στις πολύπλοκες από λεπτομέρεια γέφυρες.
Ολα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μειώνουν καθόλου το εκπληκτικό αποτέλεσμα που έχεις δώσει στο μοντέλο.
Και όπως είχαμε πει ,δεν το πολυκοιτάζω μην παρασυρθώ στην τεχνική σου και χάσω τη δική μου.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 03:41:40 μμ »
Νίκο, Σταμάτη σας ευχαριστώ φίλοι μου  :wink: :wink:
 Σταμάτη έχεις δίκιο για τις φωτοσκιάσεις και τις τονικότητες  :wink: κσι 'γώ προβληματιζόμουν μιας και μοιάζουν "αφύσικες", οσες φορές εχω ταξιδέψει με καράβι ποτέ δεν εχω δεί τέτοιες τονικότητες και σκιές  :oops: :oops: :D :D αλλά αποφάσισα να κάνω έντονα contrast 'για χάρη" της κλίμακας - πιστεύοντας οτι έτσι θα διαφοροποιήσω τα επίπεδα και θα δώσω μια αίσθηση τρισδιάστατης εικόνας  :roll: :roll: :roll: Δλδ βλέποντας το κάποιος απο απόσταση να μην μοιάζει μ' ενα flat "πράγμα"..........δικαιολογίες τώρα αλλά λέμε  :wink: :wink:  :D :D :D Πάντως για τ' οτι οι άνωθεν επιφάνειες θα έπρεπε να είναι ανοιχτότερες λόγω ήλιου έχεις απόλυτο δίκιο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Αργότερα μασκαροντας το κατάστρωμα θα προσπαθήσω να "ανοίξω" λίγο τα χρώματα με περισσότερα "φώτα"  ::eusa_pray:: ::eusa_pray::
 Πάντως "εδώ κάπου" θα το σταματήσω προσωρινά, μιας και περιμένω μεταλλικές κάννες και p.e. ρέλια  :wink: :wink:   Μάλλον θα ασχοληθώ με τις βάρκες του αλλά και με κάποιο 2ο - 3ο μικρότερο πλοίο που θα μπεί μαζί του στην βάση.......

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:05:08 μμ »
Καλλλλλλοοοοοο Βρεειιιιι Παν. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:14:56 μμ »
 ::thanx:: Τάσο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:26:55 μμ »
Πολύ καλό Παναγιώτη καλή συνέχεια .  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 04:37:10 μμ »
Παναγιώτη ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Για το θέμα του "βάθους" μπορώ να σου πω τα εξής:
1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανες και επιδίωξες να δώσεις διαφορές στις επιφάνειες, η κλίμακα είναι μικρή και είναι εύκολο να "χαθούν" λεπτομέρειες.
2. Το αποτέλεσμα, αν και δεν μοιάζει με τα συνηθισμένα ναυτικά builds, εμένα μου αρέσει :mrgreen:
3. Συμφωνώ με τον Σταμάτη ότι οι υπερκατασκευές δέχονται διαφορετικά ποσά λιακάδας και αρμύρας από ό,τι το σκάφος.
4. Μπορείς πάντα με ένα φιλτράκι (εσύ ξέρεις από αυτά, εγώ τώρα τα σπουδάζω :oops:) να φέρεις τις επιφάνειες να ξεθωριάσουν όπου και όσο θέλεις.
5. Μπορούσες να κάνεις περίπου τα ίδια με λιγότερο κόπο, αν άφηνες τις σκιάσεις για το τέλος μαζί με τα wash.
Αλλά και πάλι θυμίζω ότι στα μάτια μου, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει και σε καμία περίπτωση δεν είναι άκυρο - ό,τι δεν σου αρέσει διορθώνεται χαλαρά :wink:

Όσο για το κατασκευαστικό μέρος, διάλεξες το σπάνιο δρόμο να συναρμολογήσεις τα μικρά κομμάτια αφού προσάρμοσες τις υπερκατασκευές. Και πάλι είσαι δικαιολογημένος, αφ' ενός λόγω προβλημάτων εφαρμογής Heller (φαντάσου να έπρεπε να ζουλάς και να στοκοτρίβεις με όλο το ψιλολόι πάνω), αφ' ετέρου λόγω αναμονής για φωτοχαραγμενα.
Τώρα που είπες για βάρκες και επόμενο σκάφος, είναι που αρχίζω να ανησυχώ ότι θα χρειαστώ ληγμένα για να αντέξω αυτό το build ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:31:40 μμ »
απο την στιγμή που ανακάλυψες την απαλότητα του palmolive  (τί λεω μωρέ!!! ::eusa_wall::)...απο την στιγμή που ανακάλυψες το presading το έχεις τσακίσει!!!...ήρεμα νταρθ βέϊντερ των φωτοσκιάσεων !! ::punch:: :mrgreen:...δεν πάει παντού βρε τρελοκομείο!! ::glossa::...άσε που ο γιατρός είπε να είσαι ξαπλωμένος και όχι καθιστός μπροστά στον πάγκο!! ::sprechende_015::... καλή συνέχεια Παναγιώτη!!... ::icon_thumright:: ::salut::

Tags: