Αποστολέας Θέμα: 1/400 Admiral Scheer . July 42'. Heller  (Αναγνώστηκε 21583 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
Απ: 1/400 Admiral Scheer . July 42'. Heller
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 01:43:57 μμ »
Kαλημέρα Γιώργο,
Συγγνώμη Σταμάτη για το προηγουμενο , αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω.
Φίλε μου με τι  αραιώνεις την παρκετινη.(Τελευταίο και δεν σε ζαλίζω άλλο)
 :D :D :D :D
Με λίγο νεράκι τώρα που θα ψεκάσω.Πριν με το πινέλο δεν την αρραίωνα καθόλου. :mrgreen:

Eυχαριστώ Σταμάτη  . Πάω για δοκιμή
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 05:24:10 μμ »
Ευχαριστούμε καπετάνιε για τον διαφωτισμό στα λευκά ::icon_thumright::
Μην παραλείψω να αναφέρω ότι το δοκίμασα το συγκεκριμένο χρωματάκι. Εκτός από το υποχθόνιο simulation άσπρου υπό κλίμακα, προσφέρει και ΑΝΕΤΟ στρώσιμο, καμία σχέση με τα 3 και πάνω χέρια που θέλουν ΟΛΑ τα άσπρα που διαθέτω (Humbrol 22, 34, 130 ακόμα και Citadel Skull White...) :wink: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:18:33 μμ »
Σταμάτη φίλε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Πάρα πολύ καλή η παραλλαγή και καταπληκτκό το κατάστρωμα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 09:05:25 μμ »
Γιάννη μου σε ευχαριστώ φίλε,η δική σου επισήμανση ,πραγματικά πολύ χρήσιμη και σίγουρα θα λύσει κάποια χέρια. ::icon_thumright:: ::salut::

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ,αν και με έβαλες σε μεγάλους πειρασμούς.......αντιστάθηκα. :mrgreen: :mrgreen:Κάνοντας πιό συμβατικά πράγματα.
Σιγουρα υπάρχουν πολλόι δρόμοι για ένα ωραίο και ρεαλιστικό αποτέλεσμα. ::icon_thumright:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 11:35:09 μμ »
Καπετανιε μου τα σεβη μου.Πολυ πρωτο το φλοτερι και πολυ  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: η παραλλαγαουα.
Τι μασκα τρελη επεσε εκει;Και ωραιο το κολπο με το 147 (να το κανω και στο Scharnhorst μου....αργοτερα  :wink:)
Μονο που μπηκα τωρα και δεν ειδα τα περι παρκετινης νωριτερα.Λογικα τωρα θα εχεις κανει το παρκε αλλα για το μελλον,πληροφορια.
Τουλαχιστον η
Spoiler (hover to show)
που χρησιμοποιω ψεκαζεται ως εχει,ετσι ψεκαστηκε στην τορπιλακατο,δηλαδη χωρις νερο κι εκατσε σουπερ.Αυτο για να μην πεδευεσαι στο μελλον να αριωνεις ΚΑΙ την παρκετινη  ::icon_thumright:: :wink: ::salut::
Βουρ και το φαγες Σταματη λιγο εμεινε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 01, 2010, 12:26:38 πμ »
Γιάννη μου σε ευχαριστώ φίλε,η δική σου επισήμανση ,πραγματικά πολύ χρήσιμη και σίγουρα θα λύσει κάποια χέρια. ::icon_thumright:: ::salut::
:shock: :shock: :shock: Καλά Σταμάτη, εσύ έδειξες το δρόμο και ξεστραβώθηκα, σε μένα δίνεις το παράσημο? Για την πρώτη και βασικότερη παρατήρηση που θα έκανε οποιοσδήποτε πινελάς περί στρωσίματος? ʼντε το δέχομαι επειδή είσαι εσύ :mrgreen: ::icon_thumright:: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 01, 2010, 06:46:23 μμ »
Καπετανιε μου τα σεβη μου.Πολυ πρωτο το φλοτερι και πολυ  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: η παραλλαγαουα.
Τι μασκα τρελη επεσε εκει;Και ωραιο το κολπο με το 147 (να το κανω και στο Scharnhorst μου....αργοτερα  :wink:)
Μονο που μπηκα τωρα και δεν ειδα τα περι παρκετινης νωριτερα.Λογικα τωρα θα εχεις κανει το παρκε αλλα για το μελλον,πληροφορια.
Τουλαχιστον η
Spoiler (hover to show)
που χρησιμοποιω ψεκαζεται ως εχει,ετσι ψεκαστηκε στην τορπιλακατο,δηλαδη χωρις νερο κι εκατσε σουπερ.Αυτο για να μην πεδευεσαι στο μελλον να αριωνεις ΚΑΙ την παρκετινη  ::icon_thumright:: :wink: ::salut::
Βουρ και το φαγες Σταματη λιγο εμεινε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Mιχάλη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σε ευχαριστώ για τα περί παρκετίνης,με πρόλαβες φίλε.Θα την ψεκάσω όπως ακριβώς λες.

Γιάννη μου αφού ξέρεις την αντιληψή μου περί των θεμάτων αυτών,ενας δίνει την αφορμή και οι υπόλοιποι προσθέτουν πράγματα.Μόνο έτσι υπάρχει ολοκλήρωση ,είτε τεχνική είναι αυτή είτε πληροφορία.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 08, 2010, 12:40:18 μμ »
Σταμάτη, τώρα το είδα το βάψιμο ....  :shock: :shock:  Απίθανο φίλε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά !!!!!!!

:arrow:  Κι εγώ την παρκετίνη χωρίς αραίωση τη ψεκάζω  ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 08, 2010, 12:44:53 μμ »
Eυχαριστώ ,Νίκο μου.Θα την ψεκάσω φίλε ,για να ακολουθήσει το ωραίο μέρος φθορά και χρήση.
Θάλασσες και ταξίδι πίσω στο χρόνο ,οταν οι γίγαντες μεσουρανούσαν...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 08, 2010, 05:48:44 μμ »
Ένα μικρό σχόλιο σχετικά με τις παρκετίνες:

Υπάρχουν δύο προϊόντα της ίδιας εταιρίας που μπορεί να σας βοηθήσουν, ανάλογα με το τι αποτέλεσμα θέλετε να έχετε.

Το πρώτο προϊόν είναι το long shine και δίνει περισσότερο σατινένιο φινίρισμα. Βοηθάει πολύ σαν πρώτο στρώμα πριν τα αυτοκόλλητα, να καλύψει τις ανωμαλίες από το πινέλο (εξαιρετικό), να προστατέψει τα αυτοκόλλητα μετά την επικόλληση, σαν πρώτο στρώμα πριν την παλαίωση. Ψεκάζεται με αερογράφο διαλυμένο σε νερό ή βάφετε με πινέλο χωρίς αραίωση. Για να το καθαρίσετε ή να το αφαιρέσετε τελείως χρησιμοποιείτε με προσοχή άζαξ για τα τζάμια.

Το δεύτερο προϊόν είναι το pronto. Δίνει γκλος φινίρισμα, καλύπτει καλύτερα τα αυτοκόλλητα από το long shine, είναι ιδανικό για διαφανή πλαστικά και ειδικά πιλοτήρια. Για αερογράφο θέλει περισσότερο αραίωμα, και δημιουργεί πιο παχύ στρώμα. Δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει σε πλοία, αλλά κάνει.

Τέλος να σας υπενθυμίσω ότι τα περισσότερα πλοία αποκτούν σατινένια όψη με τον καιρό και όχι απόλυτα ματ.

Σχετικά με το 147 ή άσπρο, προτιμώ το 147 γιατί στην ουσία προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα αλλά και δένει οπτικά περισσότερο το καμουφλάζ.

Πολύ καλή δουλειά και ελπίζω να δούμε σύντομα περισσότερη πρόοδο... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 08, 2010, 07:02:09 μμ »
Nίκο μου σε ευχαριστούμε για τα φώτα σου περί παρκετίνων.Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Οπως έχω αναφέρει το καράβι θα μπει σε θάλασσα,οπότε παράλληλα με αυτό δουλευω και τη θάλασσα.
Θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω μια ήρεμη θάλασσα ,πράγμα αρκετά πιό δύσκολο από μια ταραγμένη.
Φαντάζομαι το σχήμα της παραλλαγής να αντικατοπτρίζεται στην επιφάνεια και το πλοίο να βρίσκεται ανάμεσα από ανθυποβρυχιακά δίχτυα κάπου στη
Βαλτική τον Ιούλιο του 42'.Αναμένουμε όλοι για το τελικό αποτέλεσμα....καθότι αβέβαιο.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 08, 2010, 07:13:45 μμ »
Δες αυτή την θάλασσα που έχω φτιάξει με διάφανη ρυτίνη, gloss βερνίκι και ασπρόκολλα. Απλά έβαψα το ξύλο μπλέ με το 104, έριξα την ρυτίνη, τα κύματα με ασπρόκολλα και ξερό χρώμα και μετά το βερνίκι....

Η κλίμακα είναι 1/350 και το συνολικό πάχος δεν ξεπερνάει τα 2 χιλιοστά αλλά δείχνει αρκετά βαθιά...

Η διάφανη ρυτίνη είναι δύο συστατικών της Ζαπ...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 08, 2010, 07:17:37 μμ »
Ωραιότατη Νίκο σε ευχαριστώ.Εχω και εγώ ένα τρόπο,που μέχρι τώρα δε με έχει προδώσει.Δες το Ζαρα ,το Ζ31 ,το the sea shall not have them και το 20000 λευγες.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 16, 2010, 12:21:13 μμ »
Ωραιότατη Νίκο σε ευχαριστώ.Εχω και εγώ ένα τρόπο,που μέχρι τώρα δε με έχει προδώσει.Δες το Ζαρα ,το Ζ31 ,το the sea shall not have them και το 20000 λευγες.
Tη την ήθελα την παραπάνω δήλωση ,αυτή τη φορά η θάλασσα με έχει μ@μ....(ςh .
Παίδες ,εχει καθυστερίσει το όλο θέμα Admiral Scheer λόγο θάλασσας........θα ακολουθήσει μάλλον αυριο η μέχρι τώρα κατάσταση ,καθώς και εξηγήσεις για την όλη διαδικασία......Το συμπέρασμα όμως είναι ενα .......Η μη ταραγμένη θάλασσα είναι ικανή να σου ταράξει τα νευρα ανεπανόρθωτα......

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 16, 2010, 04:14:19 μμ »
Και μετά εσύ ταράζεις τα δικά μας νεύρα με τους ::pop:: ::pop:: ::pop:: άδες που επινοείς για να σου περάσουν τα δικά σου :mrgreen: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 16, 2010, 04:52:23 μμ »
Η μη ταραγμενη θαλασσα αναπαρισταται εξαιρετικα με το envirotex pour-on ::arrowred:: http://www.creative-wholesale.com/Envirotex%20Lite.htm  ::icon_thumright::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:01:28 μμ »
Λοιπόοοοοοον!!!!Επιχείρηση γαλήνια καλοκαιρινή θάλασσα κάπου στο παγωμένο Βορρά.Ιούλιος του 42'
Και τότε υπήρχε αυτή η καλοκαιρινή γ............η αυρα.Μερικές φώτο για να πάρετε μια ιδέα.

Με τη θάλασσα λοιπόν έκανα οτι κάνω κάθε φορά.Ενα κομμάτι φελιζόλ που αυτή τη φορά το άφησα επίπεδο που μετά το κάλυψα με πλαστικό πηλό DAS .
Η διαφορά με τις προηγούμενες ήταν η επιφάνεια.Επρεπε να είναι ήρεμη με ομαλό επιφανειακό κυμματισμό.Δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σκληρό πινέλο για την διαμορφωσή της
και δεν θα μπορούσα να βασιστώ στο ελευθερο χέρι που θα διαμόρφωνε ανόμοια την επιφάνεια.
Τη λύση τη βρήκα μετά από αρκετό πειραματισμό με ένα κομμάτι τζαμιού από αυτά που έχουν κυμματισμό για να γίνονται αδιαφανή.Το χρησιμοποίησα σαν σφραγίδα στον υγρό ακόμα πηλό........Σειρά είχε το βάψιμο........
Εκεί ηταν που χρειάστηκε να βαφτεί τέσσερις φορές.Χρησιμοποίησα νερομπογιές και το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να γίνει με τη μιά για να μπει το ένα χρώμα μες στο άλλο και να γίνει η ψευδαισθηση του βάθους.

Και τέλος ήταν η ομοιογεννής γυαλάδα,ωστε το σκάφος να αναδείξει την παραλλαγή του αλλά και το λόγο υπαρξής της.Αυτό λοιπόν από μόνο του ήταν ένα μικρό στοίχημα.
Χρησιμοποιόντας γυαλιστερά βερνίκια,αλλά και παρκετίνες το μόνο που κατάφερνα ήταν μια σατινέ γυαλάδα μια και η επιφάνεια από κάτω ήταν αρκετά πορώδης.
Τη λύση μου την έδωσε το Water effects της Citadel.Το πέρασα με πινέλο σε γεναιόδωρες ποσότητες πάνω από τα βερνίκια.

Αυτό που ήθελα να πετύχω είναι αυτόν τον αντικατοπρτισμό........

Για όποια απορία σας ,ένσταση, κριτική θετική ή αρνητική ,θα χαρώ να σας απαντήσω.Σόρυ αν σας έπριξα και ευχαριστώ για το χρόνο σας. ::salut:: ::salut::

Γιάννη σε ευχαριστώ και για τα υπό κλίμακα σχέδια από τις σβάστικες.....πραγματικά πολύτιμα...... ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:06:31 μμ »
Καπετάν Σταμάτη είσαι μοντελιστικό σεμινάριο: υπομονή, επιμονή, δοκιμές, γνώση χρωμάτων, υλικών και τεχνικών, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Αν συνέβαλα το παραμικρό σε αυτό που βλέπω :shock: :shock: :shock: χαίρομαι :mrgreen:
Keep modeling ::salut::

Γ.

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:10:27 μμ »
Η μη ταραγμενη θαλασσα αναπαρισταται εξαιρετικα με το envirotex pour-on ::arrowred:: http://www.creative-wholesale.com/Envirotex%20Lite.htm  ::icon_thumright::

::salut:: ::salut::
Νικόλα ξέρω κάποια παρόμοια υλικά και σε ευχαριστώ για την επισημανσή σου.Πιστευω όμως οτι είναι ιδανικό για λούμπα ε.....για λίμνη ήθελα να πω :mrgreen:
Χρειαζόμουν μια ελαφρα κυμματιστή επιφάνεια και όχι μια τελείως λάδι,όχι οτι δεν υφύσταται στην πραγματικότητα ,αλλά για θάλασσα είναι σχετικά σπάνιο.Στις λίμνες είναι πολύ συχνό το φαινόμενο.Πάντως το υλικό θα το έχω υπόψη μου για άλλα..... ::icon_thumright:: ::salut::

Γιάννη μου σε ευχαριστώ.... αν συνέβαλες λέει;Καταλυτικά ,και που να μπουν τα φωτοχαραγμένα και οι ναυτες που μου έστειλες.Σε ευχαριστώ για όλα φίλε. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:13:26 μμ »
Τώρα το είδα το σπόιλερ.Χα χα χα!!!Πως τα λες ρε φίλε ...άκου ξεφόρτωτο Δεν έχει μπει στην τελική θέση και υπάρχει ένα κενό μεταξύ θάλασσας και ισάλων
που θα πρέπει να καλυφθεί.....να υποθέσουμε και να ελπίζω με επιτυχία.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:15:11 μμ »
Καλά :mrgreen: αν εσύ απλώς ελπίζεις, εμείς είμαστε βέβαιοι και περιμένουμε εξελίξεις ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: :mrgreen: ::salut::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:21:23 μμ »
Φίλε Σταμάτη καλό το πλεούμενο αλλά η θάλασσα πολύ καλύτερη.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:25:28 μμ »
Πολυ ωραιο Σταματη!

Ειδικα η θαλασσα που αντικατοπτριζει !
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:39:49 μμ »
Φίλοι μου Symeon και Αλβί σας ευχαριστώ .Η θάλασσα έχει σχεδόν τελειώσει εκτός από το θέμα γύρω από το σκάφος.
Το δε σκάφος έχει πολύ δουλειά ακόμα μια και μετά από την ταλαιπορεία με τη θάλασσα έχει μείνει στα αρχικά στάδια μετά το βάψιμο.Επεται συνέχεια με το φόρτωμα μπας και κάτσει και δεν φαίνονται τα ίσαλα... :mrgreen:Γιάννη!!!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 16, 2010, 05:48:14 μμ »
Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Tags: