Αποστολέας Θέμα: Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω...(Ρητινη,σιλικονη,Pin vise,Primer)  (Αναγνώστηκε 23172 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nehelenia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λευκόβρυση, Κοζάνη
  • Anime figures
Χρειάζομαι μερικά πραγματάκια αλλά δεν έχω ιδέα που να ψάξω ^^; γιαυτό έλεγα μήπως κάποιος από εσάς μπορεί να με βοηθήσει να μου πει σε τι κατάστημα μπορώ να απευθυνθώ.
-Θέλω να βρω εποξική ρητίνη και σιλικόνη για καλούπια.
-Θέλω να βρω ένα εργαλείο που λέγετε  pin vise είναι κάτι σαν λαβή που παίρνει τρυπανάκια. Χρειάζομαι ένα τέτοιο εργαλείο για να ανοίγω μικρές τρύπες στα μοντέλα και να ενώνω τα κομμάτια μεταξύ τους βάζοντας στην μέση ένα κομμάτι σύρμα.
-Μπορώ να βρω πουθενά άσπρο αστάρι (primer) κατάλληλο για μοντέλα από εποξική ρητίνη ή θα πρέπει να συνεχίσω να προμηθεύομαι tamiya surface primer από ebay?

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας :)

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω..
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:16:14 μμ »
Το εργαλειάκι που θέλεις λέγεται απλά τρυπανάκι χειρός (και pin vise να το πεις το ξέρουν).
Δες εδώ σε ελληνικό μαγαζί που δίνει και online
http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=6&products_id=1400
Μπορείς να δεις και στα ξένα online shops π.χ.
www.hannants.co.uk
www.spruebrothers.com
και άλλα που δεν θυμάμαι απέξω :oops:
Επίσης ίσως βρεις σε κατάστημα με σιδερικά (όχι πολύ πιθανό) ή σε είδη συντήρησης / παραϊατρικά (πιθανότερο αρκεί να εντοπίσεις κατάστημα)
Αστάρια υπάρχουν διάφορα σε μοντελομάγαζα, και για πινέλο και σε σπρέι. Συνήθως είναι γκρι. ʼσπρο αστάρι σε σπρέι έχω δει σε χρωματοπωλεία και σε φαναρτζίδικα, πρέπει να ζητήσεις όμως λεπτόκοκκο αστάρι για πλαστικά.
Για τις ρητίνες δεν έχω ασχοληθεί, ψηφίζω λευκό :mrgreen:
Ελπίζω να βοήθησα λίγο ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:19:26 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση Γιάννη μου με βοήθησες αρκετά :)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 04:31:32 μμ »
http://www.mercouris.gr/resins_for_molds_gr.html Για ρίξε μια ματια εδώ .Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *

• Scale 1/144
  • *
  • Anime figures
Απ: Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω...(Ρητινη,σιλικονη,Pin vise,Primer)
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 12:24:49 πμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά ακόμα έχω μείνει με την απορία. Σιλικόνη και ρητίνη έχω καμία πιθανότητα να βρω σε κανένα χρωματοπωλείο ή κανένα κατάστημα με οικοδομικά είδη, ή θέλει ιδικό μαγαζί; Γιατί στην Κοζάνη δεν έχουμε καθόλου καταστήματα που να ειδικεύονται στον μοντελισμό. Για κάτι ποιό εξειδικευμένο θα πρέπει να πάω η Θεσσαλονίκη ή να το πάρω από online store.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 02:01:48 πμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά ακόμα έχω μείνει με την απορία. Σιλικόνη και ρητίνη έχω καμία πιθανότητα να βρω σε κανένα χρωματοπωλείο ή κανένα κατάστημα με οικοδομικά είδη, ή θέλει ιδικό μαγαζί; Γιατί στην Κοζάνη δεν έχουμε καθόλου καταστήματα που να ειδικεύονται στον μοντελισμό. Για κάτι ποιό εξειδικευμένο θα πρέπει να πάω η Θεσσαλονίκη ή να το πάρω από online store.

Τα μοντελάδικα σπάνια έχουν τέτοια υλικά,όπως και τα χρωματοπωλεία.Ψάξε κυρίως σε καταστήματα με βιομηχανικά υλικά και μονωτικά.
Το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη είναι μάλλον αναπόφευκτο,απλά τσέκαρε πρώτα στον Χρυσό Οδηγό ή στο ιντερνετ για να βρεις σε ποιο μαγαζί θα πας.
Ακόμα,έχε το νου σου στο φόρουμ ,καθώς κατά καιρούς οργανώνουμε ομαδικές αγορές ρητίνης και λάστιχου.

Αποσυνδεδεμένος ?2MAKE

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 07:07:55 μμ »
Καλησπέρα,  ξέρει κανείς  από πού  μπορώ  να  αγοράσω   στην Θεσσαλονίκη σιλικόνες RTV  για καλούπια και ρητίνες ?  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 16, 2011, 11:49:15 μμ »
Αγαπητή Nehelenia κάποτε που εφτιαχνα ένα έργο στην Κοζάνη είχα βρει οικοδομική ρητίνη σε μάντρα με υλικά οικοδομής! Εγώ την χρησιμοποιώ  με αρκετά καλά αποτελέσματα!!! Είναι δυο συστατικών με αναλογία 1/5, ρωτά των πωλητή για σιγουριά ! Την ζητάς σαν ενέσιμη εποξειδικη ρητίνη! Όσο πιο λεπτόρρευστη τόσο πιο εύκολα γεμίζουν διάκενα μέχρι 0.5μμ! Είναι διαφανή αλλά έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία κατά την πήξη!!! Χρησιμοποιείται σε οπές μπετου για συγκολλήσεις μπετού με σιδηρά! ::salut:: 
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 17, 2011, 05:24:57 μμ »
Δεν ξέρω πόσο ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα, από τη χρήση ρητίνης επισκευής σκελετών κτιρίων, για χύτευση σε καλούπια σιλικόνης με σκοπό την αντιγραφή αντικειμένων. Πάντως, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πήξης του υλικού μέσα στο καλούπι αναπτύσονται υψηλές θερμοκρασίες, πιθανώς το καθιστά αν όχι επικίνδυνο σίγουρα μη πρακτικό για χρήση, άλλη από αυτή για την οποία σχεδιάστηκε.

Θεωρώ πως όταν υπάρχουν υλικά (ρητίνη χύτευσης) σχεδιασμένα για χρήση (και) στο μοντελιστικό πάγκο, με τις μικρότερες πιθανές επιπτώσεις στην υγεία μας, είναι τουλάχιστον λογικό αν όχι επιβεβλημένο, να τα χρησιμοποιούμε και να μην τα υποκαθιστούμε με άλλα πιθανώς ακατάλληλα, με κίνδυνο να πάθουμε πχ έστω κι ένα μικρό έγκαυμα λόγω κακού χειρισμού.

ʼλλωστε όλες οι εταιρίες πλέον, ακόμα κι αν δεν έχουν online πωλήσεις με ένα τηλεφώνημα, στέλνουν τα προιόντα τους σε όλη την Ελλάδα :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 18, 2011, 04:45:22 μμ »
Παλιοτερα για δικα μου καλουπια ειχα χρησιμοποιησει αυτο το υλικο και ειχαν χρησιμοποιηθει για εκατονταδες χυτευσεις http://www.neotex.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=392&cnode=68
Καλυπτει λεπτομερειες και το σημαντικοτερο δεν δημιουργει φουσκαλες! Σε αυτο βεβαια σημαντικος παραγοντας ειναι και ο τροπος που θα ριξεις το υλικο στο μοντελο...αργα και σταθερα ::salut::  

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 18, 2011, 07:39:41 μμ »
δες και εδώ στον Ζώρζο (ʼνθιμου Γαζή, στην Παλιά Βουλή)
http://www.supertite.gr/

έχει διάφορα σχετικά υλικά

Αποσυνδεδεμένος Jim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗELLAS
  • Εεε πειρατηηηηηηηηη...
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 05:49:35 μμ »
Για να πετυχουμε το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα απο αποψη λεπτομεριας πχ αναφλυφα νερα ξυλου σε κιβωτια, η σιλικονη και εν συνεχεια η ρητινη  πρεπει να εχει συγκεκριμενη κοκωση ή πυκνοτητα ?
Οσο πιο λεπτορευστη τοσο καλυτερα τα αποτελεσματα ?
Η οδοντιατρικη σιλικονη-ρητινη μηπως εχει καλυτερα αποτελεσματα απο τις παραπανω ?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 06:24:21 μμ »
Για να πετυχουμε το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα απο αποψη λεπτομεριας πχ αναφλυφα νερα ξυλου σε κιβωτια, η σιλικονη και εν συνεχεια η ρητινη  πρεπει να εχει συγκεκριμενη κοκωση ή πυκνοτητα ?
Οσο πιο λεπτορευστη τοσο καλυτερα τα αποτελεσματα ?
Η οδοντιατρικη σιλικονη-ρητινη μηπως εχει καλυτερα αποτελεσματα απο τις παραπανω ?

Η ρευστότητα  των λάστιχων σιλικόνης που προορίζονται για αναπαραγωγή αντιγράφων δεν επηρεάζει την αποτύπωση της λεπτομέρειας.
Οσον αφορά τις ρητίνες ,πυκνότερη ή ρευστότερη και πάλι η αποτύπωση της λεπτομέρειας είναι ίδιας ακριβείας,απλά όσο πιο ρευστή είναι μια ρητίνη τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις αντίγραφο χωρίς φουσκάλες.

Η οδοντιατρική σιλικόνη-ρητίνη δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα,απλά ακριβότερα  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Jim

• Scale 1/72
  • *
  • Εεε πειρατηηηηηηηηη...
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 07:48:45 μμ »
Και κατι τελευταιο.
Η ριψη της σιλικονης για το γεμισμα του καλουπιου,ξεκινα απο ενα σημειο μακρια απο το κομματι προς αντιγραφη και οχι πανω σε αυτο για αποφυγη φυσαλιδων.
Αν μετα το γεμισμα του καλουπιου το χτυπησουμε ελαφρα θα βοηθησουμε τυχον φυσαλιδες να ανεβουν στην επιφανεια ή αδικος κοπος ?
Σε ενα βιντεο ειδα και συσκευη κενου αλλα ειναι υπερβολη πιστευω.

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:06:02 μμ »
...οι φυσαλιδες θα ανεβουν μονες τους (οτι προλαβουν να βγουν μεχρι να αρχιζει να πηζει το υλικο).

μπορεις αν θες με μια βελονα η κατι πολυ αιχμηρο, να τρυπας για να σκασουν οι φυσαλιδες, βοηθαει για να απεγκλωβισεις και τις επομενες που ανεβαινουν.

Δεν νομιζω να καταφερεις τιποτα με το να χτυπησεις το καλουπι (το χτυπημα-δονηση βοηθαει αν ειναι π.χ το υλικο γυψος).

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:19:44 μμ »
Και κατι τελευταιο.
Η ριψη της σιλικονης για το γεμισμα του καλουπιου,ξεκινα απο ενα σημειο μακρια απο το κομματι προς αντιγραφη και οχι πανω σε αυτο για αποφυγη φυσαλιδων.
Αν μετα το γεμισμα του καλουπιου το χτυπησουμε ελαφρα θα βοηθησουμε τυχον φυσαλιδες να ανεβουν στην επιφανεια ή αδικος κοπος ?
Σε ενα βιντεο ειδα και συσκευη κενου αλλα ειναι υπερβολη πιστευω.

Το χτύπημα δεν πρόκειται να κάνει κάτι,αλλά η δόνηση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.Μπορείς να φτιάξεις μια βάση μέσα στην οποία θα έχεις βάλει ένα μοτεράκι από κινητό π.χ. και να βάζεις εκεί πάνω τα καλούπια σου ή εάν έχεις μεγάλα καλούπια,νά βάλεις ένα μεγαλύτερο μοτεράκι με έναν άξονα που να γυρίζει παράκεντρα.
Η συσκευή κενού είναι απαραίτητη όταν θέλεις να κάνεις αρκετά καλούπια ή όταν εκνευριστείς αρκετά από τις απανωτές αποτυχίες! ::glossa::
Γενικά βοηθάει πολύ μια αρκετά ρευστή ρητίνη.

Αποσυνδεδεμένος Jim

• Scale 1/72
  • *
  • Εεε πειρατηηηηηηηηη...
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:00:07 μμ »
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Μπορειτε να μου προτεινεται καμια καλη ρητινη και κανα καλο λαστιχο ?
Εαν θεωρειται διαφημιση δεχομεθα και πμ :mrgreen:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:33:23 πμ »
Έχω δει ρητίνη και σιλικόνη, αν θυμάμαι καλά, στον Καλφάκη, στο Γαλάτσι. Δεν ξέρω όμως αν κάνει για τη δουλειά που θες.
Δεν έχω παρατηρήσει πουθενά αλλού, για να είμαι ειλικρινής.

Όσο για το θέμα της διαφήμισης, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι το μεμπτό, όταν αναφέρουμε κάποιο κατάστημα. Όσο μπορούμε, βοηθά ο ένας τον άλλον. Κάποιος ίσως σου προτείνει άλλο κατάστημα.

Όπως και να'χει, εύχομαι να βρεις γρήγορα λύση.

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 06:33:01 πμ »
Αυτό που γνωρίζω ειναι αυτο το υλικό το οποιο το χρησιμοποιούμε για να μονωσουμε κουτιά εξωτερικα διακλαδωσεων .
Ειναι σιλικονη 2 συστατικων Α-Β.
Κανονικά πρεπει να βαλεις ιδια ποσοτητα απο το Α και απο το Β και αφου το ανακατεψεις για 1 λεπτο και αφου το αφησεις για αλλα 2 να φυγουν οι φυσαλιδες  το ριχνεις στο κουτι και σε 30 λεπτα εχει παρει την μορφή οπως το φρουι ζελε που τρωμε.
Γνωρίζω οτι οσο πιο πολλη Β βαλεις τοσο σκληραίνει .
Δεν μπορεις να το βαψεις διοτι οταν παρει στερεα μορφή και το πιασεις αφηνει στο χερι σου μια λαδίλα.
Πωλείται σε μαγαζιά ηλεκτρολογικου υλικού (οχι όλα) σε συσκευασιες 1 λιτρου , 2,6 και 10  ειναι Ιταλικό προιον απο την εταιρεια BitronVideo.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 08:08:53 πμ »
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Μπορειτε να μου προτεινεται καμια καλη ρητινη και κανα καλο λαστιχο ?
Εαν θεωρειται διαφημιση δεχομεθα και πμ :mrgreen:

Εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,4496.msg80739.html#msg80739 μπορείς να δεις την ρητίνη που χρησιμοποιώ εγώ,την Rencast FC52 και λοιπές πληροφορίες.Είναι η στάνταρ ρητίνη που χρησιμοποιούν και οι εταιρείες βελτιωτικών και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά της και την ποιότητά της.
Βέβαια,η καλύτερη ρητίνη που έχω δοκιμάσει είναι η Sintafoam της Prochima και την φέρνει ο Καλφάκης,αλλά με τιμή τριπλάσια από την Rencast,είναι απαγορευτική.
Απ'την άλλη,έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά χύτευσης,χωρίς χρήση αντλίας κενού και θα έχεις περισσότερα πετυχημένα αποτελέσματα.Δική σου η απόφαση... ::glossa::

Ολα τα λάστιχα που έχω δοκιμάσει είχαν πολύ καλή συμπεριφορά,το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η σκληρότητά τους,καθώς κάθε καλούπι θέλει και διαφορετική.
Αρχικά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μαλακό λάστιχο.

Αυτό που γνωρίζω ειναι αυτο το υλικό το οποιο το χρησιμοποιούμε για να μονωσουμε κουτιά εξωτερικα διακλαδωσεων .
Ειναι σιλικονη 2 συστατικων Α-Β.
Κανονικά πρεπει να βαλεις ιδια ποσοτητα απο το Α και απο το Β και αφου το ανακατεψεις για 1 λεπτο και αφου το αφησεις για αλλα 2 να φυγουν οι φυσαλιδες  το ριχνεις στο κουτι και σε 30 λεπτα εχει παρει την μορφή οπως το φρουι ζελε που τρωμε.
Γνωρίζω οτι οσο πιο πολλη Β βαλεις τοσο σκληραίνει .
Δεν μπορεις να το βαψεις διοτι οταν παρει στερεα μορφή και το πιασεις αφηνει στο χερι σου μια λαδίλα.
Πωλείται σε μαγαζιά ηλεκτρολογικου υλικού (οχι όλα) σε συσκευασιες 1 λιτρου , 2,6 και 10  ειναι Ιταλικό προιον απο την εταιρεια BitronVideo.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην οικοδομή δεν κάνουν για μοντελιστική χρήση,τα περισσότερα όταν στεγνώσουν γίνονται τρομερά σκληρά και δεν δουλεύονται ή παραμένουν ελαστικά,οπότε και πάλι είναι άχρηστα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 27, 2012, 12:32:12 μμ »
πρέπει να σας ενημερώσω ότι
το SINTAFOAM της PROCHIMA, που έχει άριστες ιδιότητες στην χύτευση (είναι πολύ ρευστό, δεν αφήνει φυσαλίδες αέρα, και αντιγράφει με πάσα λεπτομέρεια), υπάρχει στα καταστήματα ΚΑΛΦΑΚΗΣ.
Το μισό κιλό κοστίζει EUR 17,90 και το κιλό EUR 31,00.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 28, 2012, 10:03:57 μμ »
πρέπει να σας ενημερώσω ότι
το SINTAFOAM της PROCHIMA, που έχει άριστες ιδιότητες στην χύτευση (είναι πολύ ρευστό, δεν αφήνει φυσαλίδες αέρα, και αντιγράφει με πάσα λεπτομέρεια), υπάρχει στα καταστήματα ΚΑΛΦΑΚΗΣ.
Το μισό κιλό κοστίζει EUR 17,90 και το κιλό EUR 31,00.
Την Sintafoam την χρησιμοποιώ απο το '91, που ήμουν Ιταλία, και είναι φανταστική ρητίνη (αρκετός χρόνος για χύτευση, οχι εύθραστη και αμα σπάσει δεν θρυμματίζει, μυρίζει αλλά οχι να "πεθάνεις", χαμηλή έκλυση θερμότητας). Επίσης να προσθέσω οτι και το GLS-50 της Prochima είναι ενα καταπληκτικό λάστιχο για το 99% των μοντελιστικών χυτεύσεων (εύκολο στη χύτευση, οχι μεγάλος αριθμός φυσαλίδων, αρκετά ρευστό ώστε να "φτάνει" παντού, ελάχιστη οσμή, αντοχή σε χυτεύσεις/θερμότητα, ελαστικό αλλά με ελάχιστες ανοχές στη χύτευση) :wink:

Tags: resin primer