Αποστολέας Θέμα: AIRWOLF KAI ΒLUE THUNDER 1/48 Aoshima  (Αναγνώστηκε 8052 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
AIRWOLF KAI ΒLUE THUNDER 1/48 Aoshima
« στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 10:56:07 μμ »
Μολις χτες τελειωσα το κιτ της Aoshima και μεχρι να ανεβασω τις φωτο ας δουμε το βιντεο εναρξης:

Τον Αερολυκο εγω τον εμαθα καπου στα μεσα της 10ετιας 80 απο μια βιτεοκασετα-ταινια που πιθανως εδειχνε τα 2 πρωτα επισοδια του 1ου κυκλου.Με την απαγωγη του ελικοπτερου απο τον κατασκευαστη του Dr Moffet (Μουφας :mrgreen:) και την επιστρατευση του ασου Stringfellow Hawk απο τον Αρχαγγελο για να το φερει πισω.Αυτο ηταν,κολλησα (οπως το ιδιο επαθα και με το Γαλαζιο Κεραυνο)
Στα τελη της 10ετιας 80 (89;)στο RTL ή στο  SAT1 πετυχα τη σειρα.Και την εβλεπα. :shock:
Φυσικα δεν καταλαβαινα Χριστο μιας και ηταν μεταγλωτισμενη στα Γερμανικα  :evil: (Οπως και το Supercarrier και το Blue Thunder the series :evil: :evil: :evil:)Αλλα εγω αρκουμουνα στο να βλεπω ::glossa::
Καπου στα 90's εκανα μια μετατροπη στο bell 222 της Ertl μιας και το αντιστοιχο κιτ του Airwolf που εβγαζε δεν το βρισκα με τιποτα.
Απο αυτη τη Ταρζανια το μονο που μενει ειναι μια θολη φωτογραφια απο καποια εκθεση της IPMS (ναι ειχα το θρασος  ::glossa:: :mrgreen:)
και καποια συντριμια στα spares  :oops: :( :evil:
Nαναι καλα η Aoshima που το βγαλε (κι ο Γιωργος που μου τον εφερε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ!!! ::icon_thumright::) κι ετσι επεσα με τα μουτρα.
Το κιτ ειναι ονειρικο...δινει τα παντα μεσα εξω αν και μεσα δεν φαινεται τιποτα ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ :evil: :evil: :evil:
Εφαρμογη υποδειγματικη (που την ρημαξα εγω για να πατησει στους τροχους :oops:)πανψιλο πριτσινακι αναγλυφο οπως πρεπει στα ελικοπτερα και η υπολοιπη γραμμωση χαραγμενη.Σαφεστατες οδηγιες και ξεκουραστη κατασκευη.
ετσι καπως τελειωσε σε 4-5 βραδια.
Μονη ενσταση στο ρυγχος που το κατω μερος του φαινεται πιο "ανηφορικο απ'οτι ισως θα πρεπε ή απ'οτι φαινεται στα βιντεο αλλα ποιος νοιαζεται 8)
Ο ΑIRWOLF ειναι πια στο ραφι μου μαζι με το  ΑΡΓΩ και προσεχως μαζι και με τον BLUE THUNDER  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
Απ: AIRWOLF 1/48 Aoshima
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 11:11:36 μμ »

Καποιες αποπειρες να φανει κατι απο εσωτερικο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 11:19:38 μμ »
Δευτερη γυρα:

Η τελευταια τριαδα ειναι και καλα μεσα στο Ηφαιστειο
Τα χρωματα ειναι ασπρο Gunze και μαυρο 85 humbrol
Χωρις καμια φθορα...αυτο ελειπε :mrgreen:
Ελπιζω να σας αρεσει...Εγω παντως το λατρευω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 11:24:10 μμ »
Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι μιά εποχή χωρίς magna και CGI

Αποσυνδεδεμένος genious

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Το απεραντο γαλαζιο
  • Να τα παρω ολα η να μην τα παρω ιδου η απορια....
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 11:43:42 μμ »
Μιχαλη μια χαρα ειναι, ασε και κανενα καθαρο  :lol:  ..  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φοβάμαι πως μια μέρα θα με αφήσουν όλοι και θα.. μείνουν μόνοι τους.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 11:55:04 μμ »
το είδα το μοντέλο στην συναντηση το σαββατο..... και ελεγα πωπω τι καλο μοντελο....οντως με εντυπωσίασε ως κιτ...
και τωρα εγω εντυπωσιαστεί ακόμα περισσότερο με τον χρόνο τον οποιο κατάφερες και το εφτιαξες....
απλα να ξέρεις οτι μας ταξιδευεις στα παιδικά μας χρόνια που είναι πολλα χρονια πισω....
υπεροχο το εχεις κανει το κιτ και σκεφτομαι σοβαρα να το παραγγείλω και εγω απο το HLJ αλλα τσουζει σαν τιμη.
να εισαι καλα τια το υπεροχο ταξίδι στον χρόνο που μας εκανες......
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 12:12:08 πμ »
Ευχαριστω παιδια
Σκεφτομαι να ποσταρω και το Γαλαζιο κεραυνο (που ειναι υπο κατασκευη)εδω και να μην ανοιξω αλλο τοπικ  :roll: Λες;
Dive παρτο αξιζει μεχρι το τελευταιο σεντ και τα μεταφορικα του.Αλλο επιπεδο κιτ. ::icon_thumright::
Μονο προσοχη αν το κανεις οπως εγω με ροδες κατω στο πως θα βαλεις το βαρος.
Επειδη ειναι τοοοοοοσο γεματο μεσα ο χωρος για βαρος...απλα δεν υπαρχει.
Εγω εβαλα...πετρες για αναπτηρες (μικρες,κυλινδρικες μουρλια ητανε) κατω απο το πατωμα της καμπινας,κατω απο τον πινακα πανω απο την οροφη της καμπινας και οπου ειχε λιγο κενο.Δυστυχως αυτες κατω απο το πατωμα το παρακανα και με παιδεψε στην εφαρμογη αλλα το ψιλοκαταφερα (Ελληνας παιδακι μου,κανει τη ζωη του δυσκολη με τα πιο απλα πραγματα  :mrgreen:)
Η αλλη λυση ειναι να μπει με μαζεμενο το ΣΠ στην Φοβερηηηη βαση.Διαλιεχτιεεε

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 12:39:09 πμ »
...Nαναι καλα η Aoshima που το βγαλε (κι ο Γιωργος που μου τον εφερε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ!!! ::icon_thumright::)...
Παρακαλώ Μιχάλη, νά 'σαι και συ καλά! Χαίρομαι που σου φάνηκα χρήσιμος. Περιμένουμε ανυπόμονα και το "ξαδελφάκι" του...  ::eusa_clap::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 07:50:17 πμ »
Πολύ καλό ,και σε ευχαριστούμε που μας θύμισες παλιές καλές τηλεοπτικές σειρές.
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 12:51:36 μμ »
Αυτές ήταν σειρές ρε γμτ...
Πολύ ωραίο το ελικόπτερο Μιχάλη!!! Με πήγες πολλά χρόνια πίσω!
Πλάκα πλάκα είμαστε η γενιά που μεγαλώσαμε με το Top Gun, το Airwolf, το Bluethunder, το Μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου κτλ, είναι λογικό το ότι σε όλους μας, τα αεροπλάνα μας προκαλούν κάτι...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 03:17:21 μμ »
Ευχαριστω παιδια
Σκεφτομαι να ποσταρω και το Γαλαζιο κεραυνο (που ειναι υπο κατασκευη)εδω και να μην ανοιξω αλλο τοπικ  :roll: Λες;
Dive παρτο αξιζει μεχρι το τελευταιο σεντ και τα μεταφορικα του.Αλλο επιπεδο κιτ. ::icon_thumright::
Μονο προσοχη αν το κανεις οπως εγω με ροδες κατω στο πως θα βαλεις το βαρος.
Επειδη ειναι τοοοοοοσο γεματο μεσα ο χωρος για βαρος...απλα δεν υπαρχει.
Εγω εβαλα...πετρες για αναπτηρες (μικρες,κυλινδρικες μουρλια ητανε) κατω απο το πατωμα της καμπινας,κατω απο τον πινακα πανω απο την οροφη της καμπινας και οπου ειχε λιγο κενο.Δυστυχως αυτες κατω απο το πατωμα το παρακανα και με παιδεψε στην εφαρμογη αλλα το ψιλοκαταφερα (Ελληνας παιδακι μου,κανει τη ζωη του δυσκολη με τα πιο απλα πραγματα  :mrgreen:)
Η αλλη λυση ειναι να μπει με μαζεμενο το ΣΠ στην Φοβερηηηη βαση.Διαλιεχτιεεε
Γεια σου φίλε μου.
όντως πρεπει να είναι περιορισμένος.
Μπορεις όμως να χρησιμοποιησεις μικρα βαρύδια ψαρεματος που αποτελουνται απο μολυβι και  η μορφη τους ειναι σαν μικρα σκαγια αλλα εχουν περισσοτερο βάρος.
πιο αποτελεσματικα και μικροτερος ογκος. ο διάμετρος τους ξεκινάει απο μισο χιλιοστο και ανεβαινει μεχρι και 2-3 χιλιοστα.
όσο για το ελικόπτερακι .....αφου το προτείνεις ισως αποτελεσει μια αγορα σε ενα βαθος χρονου.
οσο για το blue thunder... το εχω και εγω 32αρι..... ίσως στο μελλον να το κατασκευασω καιε γω. καλα να ειμαστε και θα φτιαξουμε τα παντα. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 27, 2010, 03:53:36 μμ »
Εεεεε μα :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ::Alcooli5:: ::Alcooli5::
Εδώ δεν έχει μπουριά, έχει όμως ΜΠΙΣΤΟΛΙΑ :mrgreen: ::icon_thumright:: ::077devil::
Ωραίος για ακόμα μια φορά έστω και "άφθαρτος" ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 08:23:11 μμ »
Πανεμορφο και το μοντελο και αγαπημενη σειρα μπραβο μας θυμησες πολλα ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 10:04:59 μμ »
Πανέμορφο και μοναδικό μοντέλο. Αλήθεια ποια από τις δυο εκδώσεις που έβγαλε η Aoshima έχεις συτό με τα photoetched ή χωρίς; Γιατί εγώ πήγα να πάρω με τα photoetched και είχε εξαντληθεί (δείνει και το εσωτεριό)

Όσων αφορά το ελικόπτερο μετά το τέλος της σειράς πουλήθηκε και δυστυχώς καταστράφηκε το 1992 στην Γερμανία, όπου είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο
Ο αριθμός σειράς του ήταν "47085"

http://www.helionline.net/photogallery//////D-HHSD+47085
(βάζω το site γιατί δεν ξέρω  εάν επιτρέπεται να δημοσιευθεί/αναρτηθεί φωτογραφία χωρίς άδεια)
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 11:21:36 μμ »
Αυτο ειναι εξακριβωμενο κουρσαρε;Γιατι με τοσα  Βελλ 222 μου φαινεται χλωμο να το σουταρανε ετσι.
Μηπως ειναι ενα απλο Bell-222; :?

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 11:40:20 μμ »
Αυτο ειναι εξακριβωμενο κουρσαρε;Γιατι με τοσα  Βελλ 222 μου φαινεται χλωμο να το σουταρανε ετσι.

οταν λες απλο,τι εννοεις ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 12:39:28 πμ »
Ο Airwolf της σειρας ειναι ενα Bell-222 στο οποιο εχουν γινει εκτεταμενες μετατροπες στην εξωτερικη εμφανιση του τουλαχιστον,ενδεικτικα:
 ::arrowred::Το εξογκωμα (αεραγωγος;)μπροστα απο το αλεξηνεμο.
 ::arrowred::Οι "θυλακες"των κινητηρων τουρμποτζετ εκατερωθεν της ατρακτου και πανω απο τις προεξοχες του ΣΠ
 ::arrowred::Τα αεροδυναμικα εξογκωματα στην ατρακτο στο υψος της καμπινας
 ::arrowred::για να μην πουμε για την καμπινα την ιδια γιατι αυτο μπορει να ειναι και στουντιο
 ::arrowred::και τελος ο πτυσομενος οπλισμος(πρεπει να ταν τουλαχιστον 2 ελικοπτερα στα γυρισματα ενα με εκτεταμενο οπλοισμο κι ενα με μαζεμενο)
η παρακατω φωτο ειναι ενδεικτικη των εξωτερικων διαφορων

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 12:44:31 πμ »
Πανω στη φουρια ξεχασα να βαλω τη μια και μοναδικη (Χ2)χαλκομανια,αυτη που αναπαριστα τα ανοιγωμενα παραθυρα στις πορτες του κοκπιτ
Οριστε λοιπον:

Ειναι στο ραφι του και γυρω του διακρινονται κι αλλα τηλεοπτικα "απωθημενα" :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
Απ: AIRWOLF ΚΑΙ BLUE THUNDER 1/48 Aoshima
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:35:18 πμ »
Συντομα μετα τον Airwolf τη θεση του στο ραφι με τα τηλεοπτικα-κινηματογραφικα απωθημενα θα παρει κι ο Γαλαζιος Κεραυνος.
Ο οποιος μονο γαλαζιος δεν ειναι τελικα μια κι απο μελετη της ταινιας (τις οδηγιες δεν τις εμπιστευτηκα)αποδεικνυεται οτι μπλε ειναι αλλα οχι γαλαζιο.Βαθυ μπλε,καπως πο σκουρο απο το 15 της humbrol.H δε κοιλια ειναι σκουρα γκρι μεταλλικη.
Το κιτ επισης Aoshima οπως κι ο Αερολυκος ειναι επισης εξαιρετικο.
Εδω να σημειωσω οτι και τα 2 κιτ ειναι τα απλα (Κουρσαρε και το απλο κιτ δινει πληρες εσωτερικο,και στα δυο ::icon_thumright::)
Χωρις φωτοετσια δηλαδη. :mrgreen: Και παλι να ευχαριστησω το Γιωργο-ξεχωρα για τον Blue Thunder
Το καλο με τον Κεραυνο ειναι οτι φαινονται ολα ακομα και με κλειστη καλυπτρα,(χαθηκε να την εδινε την μια πορτα ανοιχτη; :evil:)
Ετσι δεν ρισκαρω να κοψω πορτα(φαντασου να γινει γκελα στο σφαξιμο  :shock:)
ΚΑΙ ο κεραυνος εχει τελειωσει κατασκευαστικα κι ελεγχεται στις ενωσεις για να παει βαφειο.
Προς το παρων ειναι ετσι:

Στη θεση του χειριστη θα μπει ο Μερφυ τον οποιο δινει το κιτ ενω στην θεση του "παρατηρητη" θα μπουν ζωνουλες
(Αντιστοιχα στον Airwolf μπηκε ο Hawk στη θεση του χειριστη και πιιιισω  ο Dominique)

• Scale 1/35
  • *
Απ: AIRWOLF KAI ΒLUE THUNDER 1/48 Aoshima
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 01:43:51 πμ »
Ποσοι απο εσας ξερατε οτι ο BLUE THUNDER υπηρξε και τηλεοπτικη σειρα; :shock: :wink:
Το ανακαλυψα το καλοκαιρι του 88 στην Κρητη σε ενα καναλι δεν ξερω ακριβως τι παντως στην Αθηνα δεν το πιαναμε και ειχα δει 3-4 επεισοδια.

Παιζει κι ο Χαιταουερ  :lol: :lol: :lol:

Οπως αναγεννησαν τον κιττ (2005 και πλεον Σταρ καθε κυριακη στις 18:20  :shock: :shock: :shock: :D) δεν μπορουν να αναγενησουν κι αυτες τις σειρες; :roll: :( :evil:

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:52:41 μμ »
Το Blue Thunder τροποποιημένο Gazelle δεν είναι;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 03:54:01 μμ »
Nαι αλλα μιλαμε για πολυ τροποποιηση  :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 10:35:05 μμ »
Αυτο ειναι εξακριβωμενο κουρσαρε;Γιατι με τοσα  Βελλ 222 μου φαινεται χλωμο να το σουταρανε ετσι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.helionline.net το ελικόπτερο καταστράφηκε στης 6 Ιουνίου 1992 στο Ramsbeck

06/06/1992 D-HHSD (photo) Bell 222 (47085) --- Bell 222 of HSD - Hubschrauber-Sonder-Dienst crashed into a wooded area at Ramsbeck near Meschede, Sauerland, Nordrhein-Westfalen, NW Germany, whilst on a return flight from Cologne to Berlin. The accident occured in a heavy thunderstorm mixed with fog and visibility being reduced to just 30 meters. The helicopter, which was well known as 'Airwolf' from the famous US TV-series, crashed into a mountainside in a remote part of a forest, killing all 3 on board. (3k., w/o)

Όσων αφορά τις τροποποιήσεις πρέπει να μην ήταν μόνιμες διαφορετικά θα είχε γίνει μουσειακό έκθεμα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 29, 2010, 10:49:16 μμ »
Πληροφορίες θα βρεις επίσης εδώ --->http://www.docstoc.com/docs/6186124/Airwolf_-helicopter-

Σύμφωνα με το άρθρο το υπερ-ελικόπτερο ξαναφτιάχτηκε, με βάση άλλο Bell 222 χρησιμοποιώντας τις τροποποιήσεις που είχαν φτιαχτεί για την σειρά

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 02:50:22 μμ »
Γαλαζιος Κεραυνος ΤΕΛΟΣ  ::icon_thumright::

Tags: